Karkówka suszona

Karkówka suszona

Karkówka suszona

Składniki: 1 kg ładnej karkówki 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki soli 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/4 łyżeczki pikantnej papryki mielonej  Karkówkę myjemy, odcinamy błonki i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso dokładnie nacieramy cukrem, wkładamy do formy i wstawiamy na 48 godzin do lodówki.  W tym czasie obracamy mięso i wylewamy sok, który zbierze się na dnie. Po 2 dniach, mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Karkówkę nacieramy 1/4 po... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.