Pasztet z królika i wieprzowiny

Pasztet z królika i wieprzowiny

Pasztet z królika i wieprzowiny

  Składniki : ok.1 kg tuszki z królika 30 dag podgarla 2 duże marchewki 1 pietruszka, kawałek selera 3 średnie cebule 5 ząbków czosnku 3 duże jajka 1-2 małe kajzerki sól, pieprz, gałka muszkatołowa, majeranek, oregano, papryka mielona ostra, 2 liście laurowe, kilka ziaren pieprzu Przygotowanie : Mięsa włożyć do dużego garnka, zagotować i wtedy "zszumować" Gotować do miękkości , po zszumowaniu włożyć obrane warzywa, pieprz w ziarnach, liście laurowe, cebule bez krojenia Nie pozwolić na zupełne ich rozgotowanie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Proste Potrawy

Autor

Proste PotrawyProste Potrawy

Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, królik, mięso mielone, bez pieczenia

Inne przepisy z Proste Potrawy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.