mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:725/1172)

drożdżowy pieróg z kapustą i mięsem 191

mięso, podsmażyć i dodać pokrojoną kapustę. Smażyć chwilę, przyprawić, dodać rozdrobniony czosnek, dokładnie wymieszać i wystudzić. Ciasto podzielić na 8 części. Z każdej uformować kulkę, rozwałkować ją na koło i na środek nałożyć farsz. Zlepiać brzegi formując kształt pieroga.Układać na blaszce wyłożonej papierem.  Smarować rozbełtanym jajkiem i posypać czarnuszką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ziemniaczana zapiekanka z mięsem i warzywami w francuskiej zupie cebulowej 131

mięso, następnie podobnie cienko pokrojony selera i marchewki. W dalszej kolejności wykładamy fasolkę szparagową. Zupę cebulową rozpuszczamy w 1 kubku gorącej wody. Wymieszaną zupą zalewamy zapiekankę. Następnie wykładamy ser i pokrojone w plastry pomidory. Pomidory przyprawiamy 2 ząbkami. Zapiekamy w piekarniku przez 1 godzinę w temp. 185 o C. Gdy ser się rozpuści całość przykrywamy folia aluminiową i pieczemy

Smaki Ewy
" Polędwica sopocka" 172

szklanki przegotowanej wody rozpuścić łyżeczkę suchej marynaty , cukier,dodać ziele  angielskie i listek laurowy. Odstawić do lodówki . - Następnego dnia ,strzykawką nabierać roztwór solny i peklować mięso . Raz koło razu  Do wyczerpania płynu. Schab przełożyć do miseczki ,przykryć folią i odstawić ponownie  do lodówki .na dobę . - Po wyjęciu schabu z marynaty ,osuszyć go . Jeśli będzie wędzony to pozostawić(...)kilka godzin - Jeśli będzie bez wędzenia ( mój taki jest)  Na bardzo rozgrzanej patelni obsmażyć go z każdej  strony na zloty kolor. Przełożyć do brytfanny i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni  przez ok 40 minut

Eli Gotowanie
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 310

mięso nie będzie surowe dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat, dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając, aż papryka zmięknie na sam koniec dodajemy fasolkę i makaron, przyprawiamy wg. smaku przekładamy wszystko do żaroodpornego naczynia, a na wierzch wylewamy zblenowany na jednolitą masę serek wiejski, jajko i przyprawy wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180 stopni i pieczemy przez

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Cukinie faszerowane kaszą jaglaną i kurczakiem 492

mięso, szybko podsmażyć, przyprawić curry, papryką, chilli, pieprzem i czosnkiem, Pod koniec dodać ugotowaną kaszę, serek kremowy, skropić sokiem z cytryny. Całość dokładnie przemieszać i trzymać jeszcze chwilę na dużym ogniu do czasu, aż mleko odparuje.  Wydrążone cukinie natrzeć solą i pieprzem, następnie ostrożnie wypełnić farszem. Posypać tartym serem. Zapiekać na blasze wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia

Kuchnia Ellie
Galantyna z kurczaka 186

mięsem delikatnie podcinałam nożem i zsuwałam ku górze. Nadcięłam udka i skrzydełka, aby wyjąć z nich kości. Na koniec sprawdziłam, czy nie zostały małe kostki. Całego kurczaka posypałam solą i pieprzem. Do środka włożyłam wcześniej przygotowane nadzionko. Aby zachować ładny kształt kurczaka obwiązałam go nićmi. Galantynę ułożyłam na brytfannie i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piekłam

Salonik smaków
gołąbki z kaszą gryczaną 150

jednego liścia robimy jeden gołąbek,  ścinam gruby nerw kapuściany na płasko.)Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto. Wymieszać z posiekanymi grzybami, kaszą gryczaną , dodać zmielone, surowe mięso,  doprawić solą i pieprzem.Na  liściu  układać sporą łyżkę farszu (ilość farszu zależy od wielkości liścia i wielkości gołąbków które chcemy zrobić ) , zawijać i układać w naczyniu żaroodpornym(...)naczynia wyłożyć pozostałymi liśćmi kapusty.  Gołąbki zalać wywarem z grzybów, przykryć kapuścianymi liśćmi i pokrywką , wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni , na ok 2 godziny. W trakcie pieczenia można dolać nieco bulionu ale nie jest to niezbędne. Podawać z sosem z pieczenia i polane masłem

Stare Gary
Zapiekane muszle conchiglioni z cukinią i bakłażanem 219

mięso. Wymieszałam i nadziałam tym muszle. SUROWE bo ja z tych co to się nie lubią przemęczać (lazanię też robię na surowym makaronie, a co! ). Sos musi być po prostu bardziej mokry i makaron dokładnie przykryty z góry - u mnie resztką przecieru pomidorowego,  i posypany serem. Zdjęcie jeszcze bez sera i przecieru, żeby było lepiej widać :) Wstawiłam do pieca

Z butelką mleczka w tle
B... Babeczki marchewkowe 187

mięsa i makarony. Ciasta warzywne idealnie zaspakajają moje kubki smakowe! Pamiętam mój pierwszy raz, gdy postanowiłam zrobić ciasto marchewkowe. Wszyscy początkowo nastawieni negatywnie, zmienili zdanie po jednym kęsie! Dziś ciasto marchewkowe przełożyłam do papilotek i wyszły z tego pyszne babeczki. Składniki (8 babeczek) 3 duże marchewki 1 szklanka mąki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

Kitchens Alphabet
Zielone pierogi z kaszą i cebulką prażoną 189

pieczenie - sponsorem konkursu jest ZT Kruszwica S.A. I wygrał dla mnie jedna z nagród Płócienną torbę Cooki Smalczyk bez smalcu ? A to ciekawostka. Dużo mi nie było trzeba . Kupiłam. Spróbowałam. Jednego jestem pewna moja wątroba go toleruje :), kubki smakowe też :). A co najważniejsze wreszcie mam produkt który pozwoli mi przygotowywać wiele wegetariańskich potraw dla znajomych którzy nie jadają mięsa - takich

Buniabaje w kuchni
Marynowana jagnięcina na pikantnym gulaszu z bakłażana / Marinated lamb with spicy eggplant stew 167

ustaw go na 200 ° C. Rozłóż bakłażana na 2 blaszkach do pieczenia i wysmaruj oliwą każdy plaster z obu stron. Piecz przez 30 minut odwracając je w połowie pieczenia, po czym wyjmij z piekarnika. Przestudź przez 5 minut, następnie pokrój je grubszą kostkę, przełóż do miski i wymieszaj z czosnkiem, natką pietruszki, kolendrą, papryką, chili i kminem. W celu przygotowania(...)pieprzem, rozgrzej dużą patelnie na dużym ogniem z odrobiną oleju i obsmaż ją przez 3-4 minuty z każdej strony (pod koniec smażenia dodaję trochę masła i polewam mięso w trakcie smażenia). Przełóż mięso na talerz, przykryj folią aluminiową i odstaw na 10 minut. W tej samej patelni rozgrzej na średnim ogniu resztę oliwy, włóż pomidory i dopraw solą

karmelowy
Rogale marcińskie 157

masłem. Pakiet obrócić o 90 stopni i rozwałkować delikatnie na prostokąt takiej wielkości jak przed złożeniem. Prostokąt ponownie złożyć na 3 części. Ułożyć ciasto tacce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć szczelnie folią spożywczą i odstawić do lodówki na godzinę. Po godzinie wyjąć ciasto , ponownie rozwałkować na duży prostokąt, znów złożyć i na godzinę odłożyć do chłodzenia - ten proces powtórzyć jeszcze(...)orzechy, migdały i figi,muszą pomoczyć się ok. pół godziny a potem dobrze odsączyć. Migdały obrać ze skórek.   Mak, migdały, orzechy, figi i daktyle zmielić w maszynce co mięsa. Przemielić też marcepan.  Do zmielonych składników dodać śmietankę, zmiksowane na proszek biszkopty, drobno posiekaną skórkę pomarańczową i cukier puder, wymieszać dokładnie.  Białka ubić na sztywną pianę i partiami

Kolorowa kuchnia Elki
Gyros 149

kuchni dzięki Przyprawie do gyrosa . Szefowie kuchni Knorr stworzyli kompozycję idealną, gdzie pierwszoplanową rolę odgrywają typowe dla gyrosa przyprawy: kolendra, czosnek, gorczyca, rozmaryn oraz oregano. Suszone składniki delikatnie obtaczają mięso, pozostawiając widoczne na jego powierzchni drobne ziarenka. Doskonała kompozycja m.in. ziół i przypraw pozwoli cieszyć się na co dzień oryginalnym smakiem popularnego greckiego dania(...)miski, przykrywamy i zostawiamy na godzinę do wyrośnięcia. Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 250 stopni (w środku piekarnika od razu ma się grzać blacha wyłożona papierem do pieczenia) i dzielimy ciasto na 3-4 części (zależy od wielkości chlebków, które chcemy otrzymać), rozwałkowujemy dość płasko (maksymalnie na 10 mm grubości), smarujemy olejem z obu stron i od razu kładziemy

Marder&Marder Manufacture
Indyk pieczony w domowej nalewce 157

Składniki: ok. 1 kg fileta z indyka 100 ml domowej dereniówki 3 szklanki soku pomarańczowego 3 marchewki 100 g rodzynek 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego 1

czarrna od kuchni
Kotleciki z kurczaka z pieczarkami 109

Kotleciki z kurczaka z pieczarkami i serem to ciekawa alternatywa dla kotletów schabowych czy kotletów mielonych . Do ich przygotowania nie potrzebujecie umiejętności, bo wyjdą każdemu! Tak

Kuchnia Bazylii