mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:716/1172)

Przekąski i przystawki na Sylwestra cz. 2 1859

Sałatka z kolorowym tortellini i sosem majonezowo-musztardowym   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-tortellini-i-sosem.html Sałatka z kolorowy ryżem  http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/02/saatka-z-kolorowym-ryzem.html Wegetariańska tortilla   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/03/wegetarianska-tortilla.html  Pieczona ciecierzyca http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/pieczona-ciecierzyca.html Sałatka jarzynowa bez jajek http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/saatka-jarzynowa-bez-jajek.html   Zapiekane okienka chlebowe http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/10/zapiekane-okienka-chlebowe.html   Ekspresowa sałatka z szynką i ananasem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/12/ekspresowa-saatka-z-szynka-i-ananasem.html   Bataty(...)kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/08/bataty-z-aromatycznym-farszen.html    Gulasz wołowy z czosnkowo-pietruszkowymi chlebkami naan http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/10/gulasz-woowy-z-czosnkowo-pietruszkowymi.html   Zapiekanka makaronowa a'la pizza   http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/07/zapiekanka-makaronowa-la-pizza.html Naleśniki kukurydziane z mięsem http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/07/nalesniki-kukurydzine-z-miesem.html   Muszle makaronowe z wołowiną http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/06/muszle-makaronowe-z-woowina.html   Holenderski kebab z pieczarkami- Kapsalon http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/holenderski-kebab-z-pieczarkami-kapsalon.html Sałatka z pierożkami ravioli http://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2016/04/saatka-z-pierozkami-ravioli.html Nie znalazłeś dla siebie

Kuchnia w czekoladzie
Faszerowane bułeczki, zapiekanki z pieczarkami -inaczej 190

mięsa na obiad a nawet nadzienie do naleśników. U nas w roli bułeczek wystąpiły bułeczki orkiszowe , ale doskonale nadadzą się każdego rodzaju bułeczki, szczególnie te, które swoją pierwszą świeżość mają już za sobą. Bułeczki możecie podać razem z odkrojonym wierzchem, jako czapeczkami, albo bez. Ja na gorące pieczarki położyłam parmezan, ale możecie również wbić pod koniec pieczenia jajko i podać

Mieszam w Garnku
Makaron z brokułami i suszonymi pomidorami 255

mięso się usmaży dodaj do niego pokrojone pomidory i ugotowane brokuły. Przypraw solą oraz pieprzem i dodaj bazylię. Jeśli danie jest zbyt suche dolej jeszcze trochę oleju z suszonych pomidorów. Podawaj z makaronem. Spróbuj także: Pierś z kurczaka w pomidorach pierś z kurczaka marchew pomidory Pierś z indyka zapiekana w pesto pierś z indyka pomidory pesto Pieczona pierś

Fit&Fast Kitchen
Pełnoziarniste spaghetti z pastą ajvar i kwiatami cukinii. 159

Pasta ajvar to bałkański specjał zrobiony z pieczonych warzyw, gdzie większość z nich stanowi papryka. Na nasze szczęście pasta (choć też dostępna w sklepach), jest bardzo prosta do wykonania. Powiem Wam, że warto od razu zrobić sobie jej więcej by wykorzystać do gulaszów, makaronów - bo jest naprawdę bardzo smaczna i można używać ją na wiele sposobów. A sama papryka(...)Warzywa (papryka, czosnek, cebula, papryka) umyć. Paprykę i bakłażana nakłuć by nie wybuchły podczas pieczenia i wstawić do piekarnika (180 stopni). Paprykę piec tak długo by skórka się przypiekła się miejscami na czarno - około 30 minut. Pozostałe warzywa piec do miękkości. Po wyjęciu z pieca paprykę nakryć miską by zaparowała (sparzyła się) i usunąć z niej skórkę oraz gniazda nasienne

Poezja Smaków - blog kulinarny
Zupa krem z batatów i marchwi z pikantną prażoną ciecierzycą 152

koloru. Pieczenie: Temperatura - 200ºC z termoobiegiem i grzałką górną Czas - 30 minut   Cebulę kroimy drobno, marchew obieramy i kroimy w grubsze plasterki, czosnek obieramy z łupinek, seler naciowy kroimy w drobną kostkę. W większym garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek wrzucamy do niego wszystkie świeże warzywa, mrożoną włoszczyznę oraz zioła. Smażymy do czasu, gdy warzywa się zezłocą. Gdy mięso się

Cooking Monster
Naleśniki kukurydzine z mięsem 149

Mięso mielone łączymy z pozostałą kukurydzą, ketchupem, majonezem, przeciśniętymi ząbkami czosnku oraz przyprawami: pieprzem, solą i oregano. Farsz dzielimy na 4 części i smarujemy każdego naleśnika. Składamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczarki myjemy, kroimy w talarki i smażymy ze szczyptą soli na łyżce masła. Rumianymi posypujemy każdego naleśnika, a całość pokrywamy startym żółtym serem.   3. Pieczemy

Kuchnia w czekoladzie
Paszteciki z ciasta francuskiego 195

dodać mięso mielone i przez chwilę razem przesmażyć. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ostudzić poczym wymieszać z  twarogiem dodać pesto z grzybów oraz sól i pieprz do smaku. Rozwinąć opakowanie ciasta francuskiego pozostawiając go na papierze. Posmarować całym przygotowanym nadzieniem poczym zwinąć w roladę dokładnie, ale nie za ciasno. Pokroić całość w dwucentymetrowe kawałki i ułożyć na papierze do pieczenia. Zapiekać

zielonacukinka
Babka ziemniaczana (wersja podstawowa) 144

innego mięsa, wg gustu) 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki majeranek sól, pieprz olej   Ziemniaki zetrzeć na drobnych oczkach tarki (lub maszynką) i posypać łyżką mąki. Na patelni podsmażyć cebulę z boczkiem. Całość przełożyć do masy ziemniaczanej. Dodać jajka i posiekany czosnek. Wszystko razem wymieszać, doprawić (majerankiem, solą, pieprzem) i przełożyć do blaszki wysmarowanej niewielką ilością oleju. Piec

Di gotuje
Papryka faszerowana mięsem, cukinią i kaszą jęczmienną 148

mięsa.  Farsz mieszamy, próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą. Papryki myjemy, odcinamy góry kapeluszy (tylko część z gałązką), wyjmujemy pestki. Tak przygotowane papryki napełniamy farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i wkładamy do piekarnika (nie musi być nagrzany). Papryka nie przykleja się do naczynia żaroodpornego, więc naczynia nie musimy niczym smarować. Ja papryki piekę

Smak mojego domu
Roladki z boczku (z pieczarkami i fasolką szparagową) 127

mięsa. Przygotować farsz. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na patelni. Dodać pokrojone (w kostkę) pieczarki i fasolkę szparagową. Całość poddusić (farsz nie musi być idealnie miękki, dojdzie w piekarniku) i doprawić solą z pieprzem. Na każdy plaster boczku położyć odrobinę nadzienia i całość zwinąć w roladkę. Roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około

Di gotuje
elti pide - turecka pizza 145

mięsa wraz z przecierem pomidorowym i przyprawami. Porządnie wymieszać. Ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę. Podzielić na 4 części. Cienko rozwałkować na owalny kształt. Na każdym kawałku rozłożyć 1/4 nadzienia, pozostawiając ok 1 cm wolnego brzegu. Brzegi ciasta założyć do środka, uformować na kształt łódki. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piec ok 30 minut

6niebo
Kiełbasa krakowska parzona 221

pieczony w przyprawach Domowa podsuszana kiełbasa żywiecka Domowa polędwica wędzona Domowa wędzona kiełbasa chłopska Kiełbasa krakowska parzona Czas przygotowania: Składniki na 5 kg kiełbasy Składniki: 3750 g wieprzowiny kl. I (od szynki, biodrówka) 750 g wieprzowiny kl. II (tłusta karkówka) 500 g pręgi wołowej 500 g słoniny osłonki białkowe fi 65 mm Przyprawy na 1 kg mięsa

Kulinarne przygody Gatity
Bierhalle Lublin wg Kurta Schellera? Chyba nie bardzo 158

mięso, to tym bardziej pomyślałem, że warto tam pójść. Przynajmniej tak zapraszało menu na stronie www restauracji, a szczególnie jedno zdjęcie potrawy...  Bierhalle Lublin wg Kurta Schellera? Chyba nie bardzo Ale zacznę od tego, że uwielbiam kiełbasy, kiełby, chabaninę - jak zwał tak zwał. Mógłbym jeść je na okrągło. Pod każdą postacią - na zimno, smażone, gotowane, grillowane, pieczone

Right Behind The Kitchen
Kurczak na ryżu z pieczarkami i papryką 1266

masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem i odstawiamy na dwie godziny.  Masło kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na masło wsypujemy suchy ryż, a na nim układamy pokrojone cebule, pieczarki i paprykę. Następnie układamy udka. Całość zalewamy bulionem warzywnym lub rosołem. Naczynie wstawiamy do piekarnika na jedną godzinę. Pieczemy

Salonik smaków
PIECZONY UDZIEC Z INDYKA Z MORELAMI 172

mięsa do obiadu   polecam udziec z indyka. Ja kupiłam dwie nogi i udziec. Posypałam je solą,pieprzem,czosnkiem i przyprawą staropolską  do kurczaka. Można również dodać pastę curry Dodałam trochę masła i podlałam wodą. Wszystko dokładnie wymieszałam. Powyższe zdjęcie jest już z innego obiadku,gdzie dodałam  również oprócz moreli pokrojone suszone śliwki. Naczynie żaroodporne przykryłam i piekłam(...)temp.180 stopni co jakiś czas przekręcając i podlewając wodą. Na koniec piekłam już bez przykrycia i wtedy indyk przybrał piękny brązowy kolor. Pokroiłam w paseczki suszone morele i posypałam nimi mięsko. Można go podać z ryżem lub ziemniakami polewając sosem  który się wypiekł z pieczeni. Polecam i ... Smacznego

potrawyregionalne