Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i ryżem

Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i ryżem

Gołąbki z młodej kapusty z mięsem i ryżem

Takie gołąbki to mogłabym jeść codziennie. Uwielbiam ten smak przypieczonych listków młodej kapusty, które otulają soczyste i dobrze doprawione nadzienie. Kiedyś w moim rodzinnym domu przygotowywanie gołąbków oznaczało spędzenie w kuchni dobrych kilku godzin. Obgotowywanie kapusty, obkrawanie liści, wyrobienie farszu, a później zwijanie... Nie dziwię się wcale, gdyż w efekcie na kuchence lądował ogromniasty gar pękający prawie od kilkudziesięciu dorodnych gołąbków. Zapach unosił się w całym domu, co jeszcze ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Obiad gotowy

Warto przeczytać

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.