mięsa wieprzowego 2 łyżki musztardy 2-3 ząbki czosnku rozmaryn olej pęczek szparagów zielonych łyżka masła łyżka mąki 250 ml mleka cukier, sól, pieprz Wykonanie: Kotlety marynujemy w musztardzie, czosnku, rozmarynie, soli i kilku łyżkach oleju. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Następnie smażymy kilka minut z każdej strony, aż się zarumienią. Wkładamy do blaszki i pieczemy pół godziny
Czerwona Porzeczkatytanową firmy Woll wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 250 % C i pieczemy ciasto 15 minut. Wyjmujemy i studzimy. Przekładamy tartę na talerz, posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Ciasto piekło się lepiej niż w blaszce w dodatku samo zjechało na talerz(...)zmięknie. W nacięcie piersi nakładamy farsz, tyle ile wejdzie. Tak przygotowane piersi przekładamy na patelnię na której przygotowywaliśmy szpinak. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy na malutkim ogniu. Nie należy mięsa niczym podlewać ponieważ patelnia tytanowa firmy Woll idealnie rozkłada ciepło, oraz wytwarzają się naturalne soki. Piersi przekładamy na talerz, kroimy na kawałki i podajemy z gotowanymi warzywami. Smacznego. ZALETY
Kulinarne Fantazje MarioliTe ciasteczka powstały wieczorem dosłownie z tego co miałam pod ręką i tak naprawdę do końca nie wiedziałam co z nich wyjdzie. Jednak po upieczenia byłam
kuchnia doskiPrzed nami wieczór i długa noc. Trzeba przygotować jakieś przystawki, zakąski, sałatki by móc podjadać przez te kilka godzin. Ja zrobiłam kolorowe koreczki. Zawsze coś w
Ala piecze i gotujeDługo się zastanawiałam nad kupnem szynkowara. Nie kupiłam ale dostałam do przetestowania z sklepu intern etowego Przyjemnegotowanie z akcesoriami kuchennymi klik . Dzisiaj mogę powiedzieć tylko,że
Ala piecze i gotujeBakłażana wyjmujemy z piekarnika. Każdy plaster smarujemy sosem pomidorowym. Następnie nakładamy szynkę i pieczarki. Wszystkie plastry posypujemy tartą mozarellą lub serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 12 - 15 minut aż ser się rozpuści i ładnie zrumieni. Sałatka z serem pleśniowym i awokado 100 g roszponki 100 g sera pleśniowego 1 awokado 60 g pistacji oliwa(...)małe patyczki do szaszłyków Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Umieszczamy w misce i dodajemy kurkumę, 2 łyżeczki tymianku, sól i łyżkę oliwy z oliwek. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i odstawiamy do lodówki na dwie godziny. Można użyć rękawiczek ochronnych, ponieważ kurkuma może zafarbować dłonie. Ananasy płuczemy ze słodkiej zalewy i osuszamy na ręczniku papierowym. Oliwki odcedzamy
My Chcemy Jeśćktoś ma takiego fisia:P), a wszystkie razem - stąd pomimo tego nikt nie narzekał :) A jeszcze coś - delikatnie mi opadł ;) ale tak mało, że jak na mój pierwszy pieczony sernik to i tak sukces :) widziałam dużo gorsze :P a mam nadzieję, że z każdym następnym będzie już tylko lepiej :) Składniki: Czekoladowy spód: 3/4 paczki ciastek typu pryncypałki (ja użyłam(...)wanilinowy 1/2 szkl. cukru 1 łyżka mąki pszennej Dodatkowo: maliny (około pół koszyczka) Sposób przygotowania: Ciasteczka czekoladowe drobno kruszymy (ja je wkładałam połamane do woreczka i traktowałam tłuczkiem do mięsa). Masło rozpuszczamy na gazie (nie doprowadzając do zagotowania!), dodajemy ciastka i mieszamy do połączenia. Masą wylepiamy dno tortownicy (26cm). Zapiekamy około 7-10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
Kolorowy Przepisownikpszennej oraz pełnoziarnistej) 1 łyżka brązowego cukru 80 g masła 2 jajka szczypta soli na wierzch: 1 roztrzepane jajko, ziarenka sezamu lub czarnuszki Burgery (około 3 burgery) 400 g mięsa mielonego wołowego 2 łyżeczki musztardy dijon 2 łyżki oliwy z oliwek sól, pieprz, po około 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu i tymianku(...)odstawiamy w ciepłe miejsce na około 1-1.5 godziny. Po tym czasie formujemy bułeczki (z podanej ilości ciasta powinno wyjść około 10 sztuk), układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy i odstawiamy na kolejne 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni, bułeczki smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem oraz posypujemy sezamem i/lub czarnuszką. Pieczemy około 20-25 minut, aż będą
Życie Pełne Smakumożna i na patelni nie tylko w piekarniku. Podobno są różne sposoby wypieku tego przysmaku, na patelni i piecu opalanym drewnem.....z tym ostatnim troszkę kłopot, patelnię mam, ale piec ? Piekarnik owszem :D Zrobiłam na patelni i w piekarniku.Trochę nie byłam zdecydowana :P Smażąc na patelni wystarczy ją delikatnie nasmarować olejem i koniecznie pod przykryciem na małym ogniu(...)okazję. Na spotkania, imprezy. Można zabrać na obiad do pracy. Nadziewać można czym tylko się lubi. Fajnie do tego pasuje sos czosnkowy. Dziś nadziałam kurczakiem. Następnym razem zrobię z mięsem mielonym. Ciasto: * 50 dkg mąki pszennej * 3 dkg drożdży albo opakowanie suszonych * 150 ml wody * 150 ml mleka - ja dodałam maślankę * 1 -2 łyżeczki soli * 1 łyżeczka cukru * olej
Pieprzyć z FantazjąLITE firmy WOLL charakteryzują się niespotykanym nigdzie indziej przewodnictwem i kumulacją ciepła, co znacząco wpływa na zmniejszenie zużycia energii do gotowania (50-60% oszczędności) i pieczenia (ok. 90% oszczędności)! Trwałość – Specjalna szlachetna powłoka – ceramika tytanowo – diamentowa – zapewnia długą żywotność patelni. Są one w dużo większym stopniu odporne na ścieranie niż inne(...)pocięte w półplasterki pieczarki, kawałki kurczaka i całość posypujemy startym serem. Pizze wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Pamiętajcie, aby odpiąć rączkę z patelni Pieczemy około 25 minut. Pizze z łatwością wyciągniecie z patelni (nie przykleja się w ogóle). Smacznego Sos z piersi z kurczaka do makaronu Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka
Słodkie okruszkiMigdały to cenne źródło składników odżywczych - witamin, minerałów, białka, dobrych tłuszczów oraz przeciwutleniaczy, które usuwają wolne rodniki z naszego organizmu. Zaliczane są do najzdrowszych produktów żywnościowych
Kuchnia MagdaLenyPrzenikające zimno w ostatnich dniach budzi we mnie chęć na ciepłe jedzenie najlepiej z dużą ilością sosu. Pasztet z ryżu i orzechów pasuje teraz idealnie. Zdrowy
dolcevitainmykitchenNajlepsze makarony to makarony z farszem. Wśród makaronów nadziewanych najlepsze jest cannelloni – grube rury, które i świetnie wyglądają i doskonale smakują. Problem jest tylko taki, że
Niedzielny kucharzmięsa mielonego i przyprawą z chili, szczyptą soli morskiej dokładnie wymieszaj. Paprykowe miseczki napełnij mięsnym farszem. Do środka naczynia wlej bulion warzywny , naczynie przykryj pokrywą lub folią aluminiową. Włóż do nagrzanego do 185*c piekarnika i zapiekaj około 50 minut-aż papryka będzie miękka, przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem z dymki, podawaj gorące po wyjęciu z pieca. Bulion warzywny
Wanilia i KardamonMięso pokroić drobno, obtoczyć w papryce i przyprawie i usmażyć na oleju. Przestudzić. Ser zetrzeć na tarce, szczypiorek i koperek posiekać. W misce rozmieszać jajka, mąkę i kefir. Dodać pozostałe składniki (dwie łyżki sera odłożyć), wymieszać. Foremki nasmarować olejem i nałożyć ciasto do wysokości 3/4 foremki. Wierzch posypać serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia