mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:722/1172)

Ziemniaczane krokiety z batatem i groszkiem 142

mięsa. Ziemniaki na ogół przepuszczam przez maszynkę. Sprawdza to się w przypadku kopytek czy gnocchi . Do krokietów wykorzystuję zmielone ziemniaki ale od czasu do czasu rozgniecione. Jest to prosty przepis, a co najważniejsze krokiety wszystkim smakują. Obtoczone w panko i usmażone na złoty kolor przypominają krokiety z ciasta naleśnikowego. Ziemniaczane krokiety Składniki: ½ kg ugotowanych ziemniaków 1 batat, pieczony

codojedzenia
Gołąbki z ryżem do paelli 150

wymieszać. Mięso z ryżem nakładać na mniej więcej środek wewnętrznej strony liścia kapusty, wzdłuż głównego nerwu. Boki zakładać do środka i zwijać jak krokiety. Gołąbki można zapiekać na różne sposoby: naczynie do zapiekania wysmarować delikatnie olejem i wyłożyć liśćmi kapusty - na nich układać gołąbki - sposób idealny jeśli chcemy zapiec je z sosem; naczynie do zapiekania wyłożyć papierem do pieczenia

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka z chleba i warzyw. 166

Zapiekanka z chleba i warzyw. Edyta Guhl. Pamiętam jak w dzieciństwie z upodobaniem czytałam rubryki w Zwierciadle lub Kobiecie i życiu, które zaczynały się od: co

dolcevitainmykitchen
PASZTET ROSOŁOWY Z WĄTRÓBKĄ 165

mięso z rosołu zmielić dwa razy w maszynce wraz z warzywami,bułką, cebulą i wątróbką.  Białka oddzielić od żółtka. Ubić na sztywna pianę. Żółtka dodać do masy. Doprawić solą i pieprzem. Wyrobić dokładnie masę i połączyć z białkami. Przełożyć do wysmarowanej tłuszczem formy keksowej. Na wierzch pasztetu ułożyć cienkie plasterki słoniny lub boczku ( aby pasztet nie wysechł ). Piec

Kuchnia Paulettes
Podsumowanie roku 2016 - Najczęściej czytane posty 175

pieczonego kurczaka nadzianego na butelce piwa. Smacznie i prosto, tak jak lubimy. Po przepis zapraszamy tutaj. Miejsce piąte to propozycja pysznego danie obiadowego. Jest to filet z kurczak nadziewany serem mozzarella. Polecamy na niedzielny obiad i nie tylko. Przepis znajdziecie tutaj. Tuż za podium znajdują się cudowne żeberka według przepisu pani Magdy Gessler z naszymi malutkimi modyfikacjami. Mięso jest

Kolizje Smaków
Ziołowe schabowe z wkładką 148

plaster mięsa maczamy w rozmąconym jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju. Pieczarki kroimy w plasterki, cebulę oraz paprykę w kosteczkę. Mieszamy ze sobą i przesmażamy do miękkości na patelni. Doprawiamy sola i pieprzem. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Schabowe układamy na dużej blaszce piekarnikowej wyłożonej papierem do pieczenia

VioletoweKucharzenie
Pyszny sos z kurczaka wg Aleex 898

Nie wiecie, co przygotować z piersi kurczaka, a tradycyjnych kotletów macie już dość? Ten przepis jest dla Was. Wymyśliłam go sama, kiedy kilka (a może nawet

W mojej kuchni
Pomysły na domową zapiekankę 147

pieczonego schabu. Dodajemy warzywa jakie tylko lubimy: pora, brokuły, cukinię, cebulę; składniki możemy najpierw podgotować, a później nałożyć do naczynia żaroodpornego i zapiekać około 20-30 minut. Niemal każdą zapiekankę posypujemy startym serem żółtym, różnymi źródło: przepisy.pl przyprawami i ziołami. Bardzo często robimy również zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym

Gotuję Testuję
Papryka faszerowana mielonym indykiem i ryżem 157

dodać mięso, zeszkloną cebulę i czosnek, natkę pietruszki, paprykę w płatkach, połowę żółtego sera i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Przygotowane papryki oprószyć w środku solą, napełnić farszem i ustawić w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu rozłożyć resztę sera, przykryć odciętymi wierzchami. Papryki podlać wodą i wstawić do nagrzanego piekarnika (można nie podlewać wodą oraz przykryć naczynie folią aluminiową i piec troszkę

Kuchenne zapiski Edyty
Kebab z frytkami na talerzu 361

Frytki pieczemy w piekarniku zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Polędwiczki siekamy na cienkie plasterki. Obficie posypujemy przyprawą kebab-gyros, smażymy na rozgrzanym oleju do mocnego zarumienienia. 3. Wszystkie warzywa drobno kroimy. 4. Przygotowujemy sos: mieszamy keczup z jogurtem, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz do smaku.  5. Na talerzu układamy frytki a na to mięso, warzywa

Szefowa kuchni
Kiełbasa pieczona w piwie i sałatka grecka 226

mięsa w składzie. W miseczce mieszamy musztardę, miód oraz przyprawy. Każdą kiełbaskę polewamy/smarujemy marynatą i układamy na cebuli w naczyniu żaroodpornym. * Możecie wybrać inne przyprawy, np. oregano, paprykę słodką czy chilli. Wszystko zależy od Waszych upodobań. Stwórzcie kompozycję, która będzie Wam najbardziej odpowiadać. #Przydatne info: Na Wielkanoc możecie przygotować wersję z białą kiełbasą. Wystarczy ją ponakłuwać przed pieczeniem. Podana

Cooking Monster
Saszetki indyka nadziewane porem i sosem 121

mięso się przesmażyło. Druga wersja z sosem – po obsmażeniu saszetek zdjąć je z ognia i odstawić na bok. Na patelnię na której smażyło się mięsko wlać śmietanę, dodać 1 małą kostkę rosołową, doprawić do smaku solą i pieprzem. Mocno podgrzać. Saszetki położyć do żaroodpornego naczynia i wylać sos śmietanowy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 C i piec

Kuchnia Pokoleń
Pierożki chińskie zrób to sam! 176

mięso, dodajemy przyprawy wraz z drobno pokrojoną trawą cytrynową, imbirem i czosnkie dokładnie mieszamy całość, odstawiamy na ok. 30 minut. Po tym czasie dodajemy białko i mieszamy. Farsz gotowy. Teraz nadziewamy pierożki i sklejamy. Ja podpatrywałam jak sklejać na różnych stronach np. tu   Pierożki gotujemy na parze. Koszyk do gotowania na parze ( bambusowy, metalowy) wykładamy papierem do pieczenia, układamy

Kuchnia na wzgórzu
AROMATYCZNA ROLADA Z BOCZKU Z FARSZEM Z WARZYW 184

końca!) i rozłożyć jak książkę.  Z obu stron lekko rozbić go tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą,pieprzem ziołowym majerankiem, słodką papryką. Na cały rozbity płat mięsa wykładamy równomiernie farsz. Następnie zwinąć  ściśle w roladę i związać w kilku miejscach bawełnianym sznurkiem . Tak przygotowaną roladę zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą i wstawić  do lodówki(...)czasie  zamarynowany boczek obsmażamy na oleju, żeby zrumienił się ze wszystkich stron. następnie roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego albo do rękawa foliowego. Pieczemy w piekarniku 1.15h w temperaturze 185st. Zostawiamy w naszym naczyniu do wystudzenia

Walijskie Pichcenie
PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNUSZKĄ 137

Mięso z rosołu zemleć i dodać usmażoną cebulę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto najlepiej podzielić sobie na 2 części i każdą rozwałkować na prostokąt.  Na każdej części wzdłuż dłuższego boku nakładać farsz. Podnieść brzeg ciasta i nałożyć na farsz, przewałkować ciasto tak aby łączenie pozostało na dole. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec

Prosto i Smacznie z Anetą
Przepis na Pasztet Domowy z Pieczarkami 266

ugotowane mięso , marchew , pietruszkę , seler , usmażoną cebulę i pieczarki , boczek , wątróbkę . Do zmielonej masy dodaję jajka , bułkę tartą , zioła prowansalskie , paprykę słodką , sól ( dwie duże szczypty ) , pieprz ( 2 dwie duże szczypty , pieprz cayenne ( 1 dużą szczyptę ) . Całość dokładnie mieszam dłonią lub łyżką tak żeby składniki dobrze się wymieszały . Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą i pieprzem . Pieczenie pasztetu

Uwaga Babcia Gotuje
Tureckie pizzerki z mięsem. 272

mięso będzie miękkie a sos będzie miał odpowiednią konsystencje. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem do smaku. Ciasto dzielimy na około 6 równych części. Każdą należy cienko rozwałkować. Ser pokroić na podłużne cienkie paseczki. Z pizzy formujemy "łódki" a w brzegi (ranty) na około  zawijamy ser. Środek wypełniamy farszem. Brzegi formujemy grubsze aby farsz nam nie wypłynął podczas pieczenia

Radość kipiąca uśmiechem.
Skórki z kurczaka faszerowane i zapiekane 105

dodać mięso, posiekaną paprykę i cebulę, przyprawić solą i pieprzem oraz ziołami. Wymieszać masę i nakładając po łyżce, nadziewać skórki zawijając je podobnie jak gołąbki. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, nasmarować oliwą, posypać posiekanymi pomidorami i rozłożyć konfiturę z jarzębiny. Posypać odrobiną oregano i pieprzem. podlać ok pół szklanki wody i wstawić do nagrzanego 190 st piekarnika i piec

Gotowanie jest łatwe
Rolada makowa 179

parzy lub moczy przez noc, a potem krótko gotuje przez kilka minut aż do miękkości. Ugotowany i osączony mak mieli się (dwukrotnie, a nawet trzykrotnie) w maszynce do mięsa przez sitko o najmniejszych okach lub uciera w makutrze. Do masy makowej dodaje się grubo posiekane orzechy włoskie, migdały, (namoczone, całe) rodzynki i kandyzowaną skórkę pomarańczową lub inne(...)oraz miód. Upieczone ciasto polewa się lukrem i ewentualnie ozdabia ziarenkami maku lub kawałeczkami smażonej skórki pomarańczowej. Składniki: Ciasto: 5 szklanek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 4-6 łyżek śmietany 18% Dodatkowo: polewa czekoladowa orzechy drobno posiekane puszka gotowego maku Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche

Pychotkaaa
Dietetyczna zapiekanka z ryżem na 100 000 wyświetleń :) 190

Samo pieczenie musimy obserwować, czas z zasady waha się w granicach 40 minut. W trakcie pamiętać musimy o okresowym dolewaniu wody. Gdy pieczarki są już ładnie przypieczone, a ryż jest prawie miękki, na górze kładziemy plastry pomidora i dopiekamy, aż do momentu, gdy wszystko będzie miękkie. Gotowe! Naszą zapiekankę podawać możemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa, najlepiej

Kulinarne zapędy Kokosa
Pasztet drobiowy z kaczką 125

Mięso oddzielić od kości, przez maszynkę razem z warzywami i surową wątróbką. Do masy dodać ok 1,5 l rosołu, zetrzeć pół gałki muszkatołowej, dodać kaszę manną i przyprawić przyprawami do smaku solą i pieprzem. Wszystko zmiksować blenderem. Masę można podzielić i zmiksować z dodatkami jak : śliwki suszone, koncentrat pomidorowy, suszone grzyby.  Pasztet rozłożyć w blaszki keksówki piec

Gotowanie jest łatwe
Chrupiący kurczak w aromatycznej panierce z pastą misą i imbirem 152

świetny! Mięso w marynacie zmienia konsystencję i jest niesamowicie delikatne, świetne ciasto, dobrze doprawione. Bardzo aromatyczne! Składniki: (dla 3 osób) ok. 400 g piersi kurczaka, 60 g pasty miso, łyżeczka startego imbiru, 1 duży ząbek czosnku, 2-3 łyżki wina do gotowania Shaoxing, łyżka octu ryżowego 3 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki mąki ryżowej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia olej

Plate of Joy
Papryka faszerowana 124

mięsa, dodać do ryżu i cebulki, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym.  Gotowy i dosmakowany farsz nałożyć do wydrążonych papryk. Na wierzch każdej papryki nałożyć gruby plaster żółtego sera - na porcji dla naszego alergika nie kładłam sera.  Do naczynia żaroodpornego wlać ok. szklanki rosołu (skórka papryki będzie miała wtedy delikatny smaczek, nie będzie mdła). Piec

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Paszteciki z kapustą i mięsem mielonym 214

podsmażamy mięso mielone, potem dodajemy kapustę, przyprawiamy solą i pieprzem. Nadzienie podsmażamy, aby trochę odparowało, studzimy. Ciasto i masę dzielimy na 5 części. Z ciasta formujemy prostokątne placki, wzdłuż dłuższych boków rozkładamy odpowiednią część nadzienia, zwijamy rulony, każdy nacinamy skośnie na 5 pasztecików. Układamy (spojeniem do spodu) na blasze posmarowanej tłuszczem. Odstawiamy w ciepłe miejsce, by paszteciki wyrosły. Pieczemy

psgotujemy
Nadziewane kieszonki drobiowe 427

Składniki: 4 filety z kurczaka 300 gram pieczarek 1 papryka czerwona 1 cebulka 200 gram sera żółtego lub sera camembert szczypta słodkiej wędzonej mielonej papryki oraz

kgwjanczewo
Wyniki konkursu Moje Pyszne M…danie. 145

strony mięso, przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki. 4. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, połączyć z orzechami, koncentratem i ketchupem, przyprawić do smaku. Morele pokroić w paski. 5. W środkowe nacięcie schabu włożyć morele, natomiast w nacięcia boczne serowo - orzechową mieszankę. Schab owinąć sznurkiem, zawinąć dwukrotnie w aluminiową folię. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Moniki Smakołyki
Suszone śliwki w szynce parmeńskiej 303

mięsem. Suszone śliwki zawinięte w szynkę parmeńską i zapieczone przez około 10min. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Znana przekąska imprezowa. Potrzebujemy: 200g suszonych śliwek 2 opakowania szynki parmeńskiej Każdy plaster szynki parmeńskiej przekrawamy w zdłuż na pół i zawijamy w niego 1 suszoną śliwkę. Tak popakowane śliwki układamy w naczyniu do zapiekania i pieczemy około 10min

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Makaronowa Zapiekanka Meksykańska 118

mięso mielone. Obsmażyć ze wszystkich stron, w międzyczasie doprawić solą, pieprzem,  ostrą papryką i ogórkami,dodać meksykańskie warzywa i pomidory z puszki.Gotować przez około 15 minut aż sos pomidorowy zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron al dente. Dodać do sosu.  Całość przełożyć do naczyń żaroodpornych, posypać startym żółtym serem. Piec

MarciochaKucharzy
Zapiekany bakłażan faszerowany kaszą bulgur i mięsem mielonym 151

Dorzucić mięso mielone i wyciśnięty czosnek ,chwilę podsmażyć. Dorzucić , pomidory jak i miąższ z bakłażana oraz kasze bulgur. Wszystko dusić do odparowania wody i miękkości kaszy. Jeśli wody z pomidorów jest niewystarczająco można dolać trochę ciepłej wody. Na koniec dodać posiekane zioła, sól i pieprz do smaku. Nadziewamy farszem bakłażany i posypane bułką tartą układać na papierze do pieczenia

MarciochaKucharzy
Bułeczki z masą makową i kruszonką 166

mięsa). Do zmielonego maku dodajemy posiekane migdały, rodzynki, skórkę pomarańczową, miód, żółtka i połowę cukru. Białka ubijamy na sztywną pianę, po łyżce dodajemy pozostały cukier. Ubitą pianę delikatnie łączymy z masą makową.   Wyrośnięte ciasto nabieramy łyżką namoczoną w tłuszczu ciasto i formujemy bułeczki. Na środek nakładamy łyżeczkę masy makowej i zalepiamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy

Chocolate Muffin Blog
Filet z kurczaka nadziewany papryką 528

części. Mięso oprószyć w środku i na zewnątrz przyprawami według uznania. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę i ogórki pokroić w drobną kostkę. Paprykę, ser i ogórki połączyć, powstałą masą nadziać piersi i śpiąc wykałaczką. Filet oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony. Pierś przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec

Świat Smaku
Kiszka ziemniaczana nr 2 137

mięsa, ale można go też dokupić oddzielnie ). Do wyrobu kiszki nie instalujemy lejka do maszynki , gdyż jest do zbędne. Ziemniaki są na tyle płynne, że wystarczy je wkładać dużą łyżką do lejka, a one same przemieszczają się w dół zawiązanej kiszki. Po wypełnieniu kiszkę zawiązać również na drugim końcu.Tak przygotowane układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na końcu

Gosia gotuje
Pieczony kurczak Jamiego Olivera 373

obsmażamy mięso tak by się przyrumieniło. Jeśli trzeba przyciskamy je do dna patelni.Gotowe piersi przekładamy do brytfanki, otulając ich wierzch plastrem boczku. W brytfance układamy również pokrojoną cytrynę (ćwiartki/ósemki/plastry - Wasz wybór) i gałązki z pomidorkami. Na patelni podsmażamy przez kilka sekund gałązki rozmarynu, przewracając je często i obtapiając w tłuszczu, i przekładamy do brytfanki. Całość pieczemy pod rozgrzanym

W kuchni wieczorem
Pieczone warzywa czyli prażonka-pieczonka. 189

koniec pieczenia możemy posypać zapiekankę pokruszoną fetą. Ja sos czosnkowy uwielbiam więc zrobiłam go sporą ilość w proporcjach: 1/3 śmietany 18% 1/3 jogurtu naturalnego 1/3 majonezu Czosnek przeciśnięty przez praskę, zioła, sól, pieprz - sos robimy najlepiej kilka godzin wcześniej, żeby miał czas się przegryźć. Warzywa możemy jeść jako oddzielny posiłek lub z dodatkiem dowolnego kotleta czy innej formy mięsa. Najlepiej

Z butelką mleczka w tle
Pasztet z gęsich wątróbek 194

miękkości, mięso zmieliłam Wszystkie składniki po przestudzeniu połączyłam, dodałam 2 łyżki masła, do smaku sól, pieprz, szczyptę gałki i zmiksowałam na jednolitą masę Jeśli chcemy podać pasztet w formie bardziej eleganckiej to można uformować go w folii aluminiowej ze śliwkami w środku, wcześniej namoczonymi i osuszonymi. Kanapki z takim pasztetem też będą smaczne :) A kto woli bezmięsny, proponuje pieczeń

Proste Potrawy
Sałatka z kurczakiem i pomarańczą! FIT NA WIOSNĘ! 216

Kochani czytelnicy, polecam kolejny znakomity przepis na sałatkę z przepysznym pieczonym kurczakiem, pomarańczą i ukochaną przeze mnie rukolą. Serdecznie zapraszam! CYKL DIETA NISKOKALORYCZNA ;-) Składniki na sałatkę: - rukola  - kiełki lucerny - kapary - zielony ogórek - pomarańcz sos do sałatki: sok z 1/4 pomarańczy, łyżeczka zalewy z kaparów, oliwa z oliwek, sól  Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Przepis na kurczaka: - pierś(...)kurczaka - świeży imbir - czosnek - sól morska - oliwa z oliwek Mięso nacieramy solą, imbirem, układamy czosnek i zapiekamy 30 minut w piekarniku. Podajemy gorące z sałatką.  Smacznego! Ciekawych zapraszam na FACEBOOKA SMYKWKUCHNI

SMYKWKUCHNI
Gęsie piersi pieczone z jabłkami 192

Kupiłam sporą pierś z gęsi. Pewnie we wcześniejszych latach upiekła bym ją w całości i nie było by problemu, ale dziś przeraziła mnie jej wielość , choć

Buniabaje w kuchni
Bułeczki panini z pulled pork 117

pieczemy, bo są cały czas robione "na oko" przez Mateusza, to teraz postanowiliśmy pokazać Wam przepis na bardzo smaczne bułeczki. A o zaletach i wadach wypiekania chleba w automacie napiszemy Wam kiedyś w oddzielnym poście. Oczywiście nie mamy przepisu na same bułeczki, bo jeszcze mamy do nich świetny dodatek - pulled pork czyli szarpaną wieprzowinę, delikatne i aromatyczne mięso

Pora coś zjeść
Cukiniowe placuszki :) 118

Pomysł na obiad bądź kolacje, alternatywa do placków ziemniaczanych.Składniki:- 3 średnie cukinie- 20 dkg sera żółtego- 1/2 łyżeczki soli- 4 jajka- 4 ząbki czosnku

Zainspirowana w kuchni
ŻUREK Z PIECZONĄ KIEŁBASĄ I TWAROŻKIEM 120

Żurek wielkanocny podany jajkiem, pieczoną białą kiełbasą i gotowanymi warzywami. Zabielony śmietaną i twarożkiem. Doprawiony czosnkiem, chrzanem i suszonym majerankiem. Surową białą kiełbaskę najpierw ugotowałam w wywarze, a następnie upiekłam, co pozwoliło wydobyć z niej więcej smaku. Część upieczonej kiełbaski podałam oddzielnie, jako samodzielne danie, z chlebem, chrzanem i ćwikłą.  Przygotowując żurek pamiętajcie o jak najlepszej jakości składnikach(...)właśnie one decydują o smaku zupy. Biała surowa kiełbaska od sprawdzonego sprzedawcy w swoim składzie powinna posiadać tylko mięso i przyprawy. Poza tym esencjonalny, najlepiej domowy lub kupiony w sklepie ze zdrową żywnością, zakwas na żur.  SKŁADNIKI / 6 porcji 500 ml zakwasu żytniego 600 g surowej białej kiełbasy 2,5 litra wody włoszczyzna : 3 marchewki, 2 pietruszki, 1 cebula

cool and minty
37 najlepszych przepisów na listopad 147

pieczonej dyni z suszonymi pomidorami i orzechami włoskimi Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Pesto z pieczonej dyni Spaghetti z pesto z pieczonej dyni Surówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiem Surówka z dyni z rukolą i orzechami Koktajl z rukoli, z gruszką i bananem Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym(...)Gęsta jarzynowa z brukselką Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Kuskus z pomarańczą i marchewką z jogurtem i miodem Polędwiczka wieprzowa z marchewką i czosnkiem w pomidorach Pierogi z mięsem, cebulą i marchewką Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Surówka z marchewki z czarnuszką Surówka z marchewki z jabłkiem i orzechami włoskimi Placki ziemniaczane z kremowym serkiem, czarnuszką

Moja smaczna kuchnia
Ostatnie podrygi bobu z grillowaną kaszanką i sosem z pieczonej papryki 144

koniec sierpnia. Zatem do sklepów i do dzieła! Ostatnie podrygi bobu z grillowaną kaszanką i sosem z pieczonej papryki Sos z pieczonej, żółtej papryki Zaczynamy od włożenia do piekarnika (ok. 230 stopni, termoobieg) żółtej papryki - pieczemy aż na większość skórki niemalże przypali się na złoto-czarno. Następnie przekładamy paprykę do reklamówki jednorazowej i zawiązujemy ją - parująca woda(...)samym podaniem odrobiną soli. Grillowana kaszanka na boczku Wędzony boczek kroimy w wąskie paski i wrzucamy na zimna patelnię do grillowania aby wytopić nadmiar tłuszczu oraz aby uzyskać chrupkość mięsa. Po odlaniu nadmiaru tłuszczu kładziemy kaszankę pokrojoną w kawałki o kształcie walca - w trakcie grillowania osłonka z jelita skurczy się do środka dlatego nie należy smażyć kaszanki zbyt długo

Right Behind The Kitchen
MAKOWIEC DROŻDŻOWY. 696

zwija. Najmłodsi przyglądają się z lubością, jak trafia do piekarnika. Makowiec pełen miłości. Pełen rodzinnego ciepła, od serca na święta. MAKOWIEC DROŻDŻOWY / inspiracja: przepisy Bakalland / ciasto : 50g margaryny do pieczenia (1/5 kostki) 2 szklanki mąki 1/3 szklanki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 duże jajka  7g suchych drożdży (lub 25g świeżych) 1/2 szklanki mleka szczypta soli 1 jajko masa(...)skórki pomarańczowej Masa makowa:   Mak zalewa wrzątkiem, przykrywam i gotuję przez 20 minut.   Odciskam nadmiar wody i pozostawiam do ostygnięcia. Dwukrotnie mielę w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Aby było szybciej można użyć maku już zmielonego.Wystarczy zalać wrzątkiem do przykrycia i wystudzić,a następnie dokładnie odcisnąć z nadmiaru wody, np. w lnianym ręczniczku kuchennym

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania