końca!) i rozłożyć jak książkę. Z obu stron lekko rozbić go tłuczkiem. Oprószyć z obu stron solą,pieprzem ziołowym majerankiem, słodką papryką. Na cały rozbity płat mięsa wykładamy równomiernie farsz. Następnie zwinąć ściśle w roladę i związać w kilku miejscach bawełnianym sznurkiem . Tak przygotowaną roladę zawinąć w folię aluminiową lub spożywczą i wstawić do lodówki(...)czasie zamarynowany boczek obsmażamy na oleju, żeby zrumienił się ze wszystkich stron. następnie roladę przekładamy do naczynia żaroodpornego albo do rękawa foliowego. Pieczemy w piekarniku 1.15h w temperaturze 185st. Zostawiamy w naszym naczyniu do wystudzenia
Walijskie PichcenieMięso z rosołu zemleć i dodać usmażoną cebulę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Ciasto najlepiej podzielić sobie na 2 części i każdą rozwałkować na prostokąt. Na każdej części wzdłuż dłuższego boku nakładać farsz. Podnieść brzeg ciasta i nałożyć na farsz, przewałkować ciasto tak aby łączenie pozostało na dole. Wierzch posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Piec
Prosto i Smacznie z Anetąugotowane mięso , marchew , pietruszkę , seler , usmażoną cebulę i pieczarki , boczek , wątróbkę . Do zmielonej masy dodaję jajka , bułkę tartą , zioła prowansalskie , paprykę słodką , sól ( dwie duże szczypty ) , pieprz ( 2 dwie duże szczypty , pieprz cayenne ( 1 dużą szczyptę ) . Całość dokładnie mieszam dłonią lub łyżką tak żeby składniki dobrze się wymieszały . Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą i pieprzem . Pieczenie pasztetu
Uwaga Babcia Gotujemięso będzie miękkie a sos będzie miał odpowiednią konsystencje. Doprawiamy ziołami, solą i pieprzem do smaku. Ciasto dzielimy na około 6 równych części. Każdą należy cienko rozwałkować. Ser pokroić na podłużne cienkie paseczki. Z pizzy formujemy "łódki" a w brzegi (ranty) na około zawijamy ser. Środek wypełniamy farszem. Brzegi formujemy grubsze aby farsz nam nie wypłynął podczas pieczenia
Radość kipiąca uśmiechem.dodać mięso, posiekaną paprykę i cebulę, przyprawić solą i pieprzem oraz ziołami. Wymieszać masę i nakładając po łyżce, nadziewać skórki zawijając je podobnie jak gołąbki. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, nasmarować oliwą, posypać posiekanymi pomidorami i rozłożyć konfiturę z jarzębiny. Posypać odrobiną oregano i pieprzem. podlać ok pół szklanki wody i wstawić do nagrzanego 190 st piekarnika i piec
Gotowanie jest łatweparzy lub moczy przez noc, a potem krótko gotuje przez kilka minut aż do miękkości. Ugotowany i osączony mak mieli się (dwukrotnie, a nawet trzykrotnie) w maszynce do mięsa przez sitko o najmniejszych okach lub uciera w makutrze. Do masy makowej dodaje się grubo posiekane orzechy włoskie, migdały, (namoczone, całe) rodzynki i kandyzowaną skórkę pomarańczową lub inne(...)oraz miód. Upieczone ciasto polewa się lukrem i ewentualnie ozdabia ziarenkami maku lub kawałeczkami smażonej skórki pomarańczowej. Składniki: Ciasto: 5 szklanek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 1 jajko 2 żółtka 4-6 łyżek śmietany 18% Dodatkowo: polewa czekoladowa orzechy drobno posiekane puszka gotowego maku Wykonanie: Z podanych składników zagnieść kruche
PychotkaaaSamo pieczenie musimy obserwować, czas z zasady waha się w granicach 40 minut. W trakcie pamiętać musimy o okresowym dolewaniu wody. Gdy pieczarki są już ładnie przypieczone, a ryż jest prawie miękki, na górze kładziemy plastry pomidora i dopiekamy, aż do momentu, gdy wszystko będzie miękkie. Gotowe! Naszą zapiekankę podawać możemy jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa, najlepiej
Kulinarne zapędy KokosaMięso oddzielić od kości, przez maszynkę razem z warzywami i surową wątróbką. Do masy dodać ok 1,5 l rosołu, zetrzeć pół gałki muszkatołowej, dodać kaszę manną i przyprawić przyprawami do smaku solą i pieprzem. Wszystko zmiksować blenderem. Masę można podzielić i zmiksować z dodatkami jak : śliwki suszone, koncentrat pomidorowy, suszone grzyby. Pasztet rozłożyć w blaszki keksówki piec
Gotowanie jest łatweświetny! Mięso w marynacie zmienia konsystencję i jest niesamowicie delikatne, świetne ciasto, dobrze doprawione. Bardzo aromatyczne! Składniki: (dla 3 osób) ok. 400 g piersi kurczaka, 60 g pasty miso, łyżeczka startego imbiru, 1 duży ząbek czosnku, 2-3 łyżki wina do gotowania Shaoxing, łyżka octu ryżowego 3 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki mąki ryżowej, 3 łyżeczki proszku do pieczenia olej
Plate of Joymięsa, dodać do ryżu i cebulki, wymieszać. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i koncentratem pomidorowym. Gotowy i dosmakowany farsz nałożyć do wydrążonych papryk. Na wierzch każdej papryki nałożyć gruby plaster żółtego sera - na porcji dla naszego alergika nie kładłam sera. Do naczynia żaroodpornego wlać ok. szklanki rosołu (skórka papryki będzie miała wtedy delikatny smaczek, nie będzie mdła). Piec
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepodsmażamy mięso mielone, potem dodajemy kapustę, przyprawiamy solą i pieprzem. Nadzienie podsmażamy, aby trochę odparowało, studzimy. Ciasto i masę dzielimy na 5 części. Z ciasta formujemy prostokątne placki, wzdłuż dłuższych boków rozkładamy odpowiednią część nadzienia, zwijamy rulony, każdy nacinamy skośnie na 5 pasztecików. Układamy (spojeniem do spodu) na blasze posmarowanej tłuszczem. Odstawiamy w ciepłe miejsce, by paszteciki wyrosły. Pieczemy
psgotujemySkładniki: 4 filety z kurczaka 300 gram pieczarek 1 papryka czerwona 1 cebulka 200 gram sera żółtego lub sera camembert szczypta słodkiej wędzonej mielonej papryki oraz
kgwjanczewostrony mięso, przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki. 4. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, połączyć z orzechami, koncentratem i ketchupem, przyprawić do smaku. Morele pokroić w paski. 5. W środkowe nacięcie schabu włożyć morele, natomiast w nacięcia boczne serowo - orzechową mieszankę. Schab owinąć sznurkiem, zawinąć dwukrotnie w aluminiową folię. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec
Moniki Smakołykimięsem. Suszone śliwki zawinięte w szynkę parmeńską i zapieczone przez około 10min. Można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Znana przekąska imprezowa. Potrzebujemy: 200g suszonych śliwek 2 opakowania szynki parmeńskiej Każdy plaster szynki parmeńskiej przekrawamy w zdłuż na pół i zawijamy w niego 1 suszoną śliwkę. Tak popakowane śliwki układamy w naczyniu do zapiekania i pieczemy około 10min
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/mięso mielone. Obsmażyć ze wszystkich stron, w międzyczasie doprawić solą, pieprzem, ostrą papryką i ogórkami,dodać meksykańskie warzywa i pomidory z puszki.Gotować przez około 15 minut aż sos pomidorowy zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron al dente. Dodać do sosu. Całość przełożyć do naczyń żaroodpornych, posypać startym żółtym serem. Piec
MarciochaKucharzy