Polędwica a'la Wellington.

Polędwica a'la Wellington.

Polędwica a'la Wellington.

Jest to potrawa kuchni brytyjskiej,w   obiegowej opinii potrawa została nazwana na cześć  księcia Wellingtona , generała, zwycięzcy  bitwy pod Waterloo   . W rzeczywistości jednak pochodzenie nazwy nie jest jasne.  Nie miałam okazji jeść tego dania, dlatego od jakiegoś czasu "kusiło" mnie, żeby ją zrobić. Oryginalne danie nie jest z polędwiczki wieprzowej tylko wołowej- może następnym razem! SKŁADNIKI: 1/2 kg. polędwiczki wieprzowej 200-300 g. pieczarek (można pomieszać z leśnymi g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty

Autor

BeataBeata

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polędwiczka, polędwiczki, francuskie, polędwiczki wieprzowe, ciasto francuskie, ciasto francuskie, boczek, mięso, pieczarki, ciasto, grzyby, surówka, puree, pieczarki w cieście, pieczony boczek, mięsa pieczone

Inne przepisy z Kuchnia Beaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.