mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:639/1172)

Flądra pieczona z przyprawą bosforską 183

pachnąca i znakomicie nadaje się do ziemniaków ale i do mięsa czy tak jak dziś do ryby. W skład przyprawy wchodzą: curry, papryka słodka, gorczyca, pieprz czarny, cebula, czosnek, sól i cukier. Przyprawa nadaje potrawom charakterystycznego, orientalnego smaczku. Wypróbujcie koniecznie. W połączeniu w rybą spisała się znakomicie. Flądra pieczona z przyprawą bosforską. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pieczone roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami 211

mięso w roladki i pospinać wykałaczkami. Na jednym talerzu roztrzepać jajka, a na drugim wymieszać tartą bułkę z tartym parmezanem. Każdą roladkę obtoczyć w jajku, a następnie w bułce z parmezanem. Ułożyć roladki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni. Piec około 35-40 minut. Roladki świetnie smakują z  pieczonymi

kuchnia doski
Mielone zapiekane w szynce parmeńskiej 123

pietruszki sól pieprz 1/2 łyżeczki kurkumy 3 łyżki ketchupu 1. Mięso przekładamy do miski, dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki, mieszamy dokładnie. Łyżką nabieramy porcje i formujemy w rękach owalne kotleciki. Następnie każdy zawijamy w plasterek szynki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. 2. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kotleciki pieczemy około 35 minut. Podajemy z ulubionymi dodatkami :-). Smacznego

kruche babeczki
NADZIEWANA CUKINIA 155

oraz posiekany miąższ z cukinii. Następnie przełożyć do patelni z mięsem mielonym. Dodać 4 łyżki śmietany i przyprawy do smaku. Następnie dodać starty ser i mieszać aż do roztopienia. Część sera zostawić do zapieczenia w piekarniku. Do połówek cukinii dodać pokrojoną mozzarellę i przygotowane nadzienie. Posypać startym serem. Piec w piekarniku  w temperaturze 180 stopni przez 30 minut

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Schabowe po rusku 146

himalajską, pieprz, paprykę i przyprawę do steków) Opłukane i osuszone mięso pozbawiamy tłuszczu i kroimy na plastry. Lekko rozbijamy tłuczkiem, oprószamy przyprawami, układamy w naczyniu do zapiekania skropionym olejem kokosowym, posypujemy czosnkiem przeciśniętym przez praskę, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy na noc do lodówki. Wyjmujemy na godzinę przed pieczeniem. Cebulę kroimy w kostkę i mieszamy z majonezem. Rozkładamy na plastrach

mojewypiekiinietylko
Zupa z ciecierzycy pyszna i rozgrzewająca 199

przełożyć do miski, a do garnka dać mięso i je przesmażyć. Jak zmieni kolor na szary dodać wywar i warzywa sos pomidorowy, odsączoną ciecierzycę, dodać cząber i całość zagotować. Gdy marchewka będzie miękka zupa jest gotowa. Doprawić i podawać.    Smacznego !    Inny przepis z ciecierzycą.  Ciecierzyca pieczona – zdrowa przekąska Zupa z ciecierzycy pyszna

Kuchnia na wzgórzu
Nowości książkowe w mojej biblioteczce 174

która lubi zjeść od czasu do czasu porządny kawał mięsa. Paweł Suwała jest szefem kuchni Butchery & Wine, Aleksander Baron zaś – szefem kuchni restauracjio-baru Solec 44. Dla mnie oboje są mega utalentowani. Dlatego zamawiając książkę, wiedziałam, że trafi w me gusta. Na pierwszy ogień pójdzie boczek pieczony z miodem, kasztanami i sosem z jabłek lub comber jagnięcy

Moja pasja smaku
Kurczakowe warkocze z makaronem i żurawiną 99

odnogi (zostawiamy kawałek nie nacięty, aby dobrze się zaplatało). Mięso oprószamy obficie świeżo mielonym pieprzem i solimy. Na każdą "odnogę" układamy makaron spaghetti i smarujemy żurawiną do mięs. Zaplatamy w warkocz, a na końcu spinamy wykałaczką, by zachować kształt. Mięsne warkocze układamy w blaszce z papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach przez około 30-35 minut

Kolorowy Przepisownik
Pulpety z indyka i kaszy jaglanej 158

dużej misce wymieszać mięso, kaszę jaglaną, cebulę, bułkę tartą, marchewkę i jajko. Doprawić solą i pieprzem. Z masy formować ręką średniej wielkości pulpety. Formę żaroodporną wysmarować olejem. Ułożyć w niej pulpety w pewnej odległości od siebie (żeby się nie sklejały). Pulpety piec 30 minut w temperaturze 200°C. W czasie kiedy pulpety się pieką, przygotować sos pomidorowy. W garnku wymieszać(...)dopiero w takiej postaci dodać do reszty sosu). Pulpety po upieczeniu przełożyć do sosu i posypać natką pietruszki. Pulpety mogą delikatnie przywierać do dna formy, w której były pieczone. Można je jednak bez problemu wyjąć przy pomocy np. widelca

Bullio
Placki Ziemniaczane z Jajkiem Sadzonym 128

jego klimaty. Może gdybym na tarce "starła" mięso pewnie zmieniłby zdanie :) Ps. Połączenie placka ziemniaczanego z sadzonym jajem, bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Składniki na 4 większe placki: 450 g ziemniaków 1 cebula (ok.120 g) 1/3 szklanki (30 g ) mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1 duże jajko (lekko rozkłócone) olej

Blondynka Gotuje
SAŁATKA Z PIECZONYM KURCZAKIEM 174

SKŁADNIKI: Mięso 500 g fileta z kurczaka Przyprawy:wegeta, papryka czerwona, czosnek, pieprz Sos 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy 2 łyżki ketchupu Sałatka 40 dag sera żółtego 3 ogórki konserwowego 1 por PRZYGOTOWANIE:  Kurczaka myję i przyprawiam. Piekę w piekarniku przez 45 min w 180 stopniach miedzy czasie pora myję i obieram a następnie kroję drobno

Gotowanie Patki
Faszerowany bakłażan i cukinia 143

miękkie , ale nie rozpadną się. Na drugiej patelni podsmażamy lekko mięso , następnie dodajemy do niego usmażone warzywa i ugotowany ryż. Wszystko dokładnie mieszamy ,a następnie przyprawiamy. Tak przygotowaną masą faszerujemy bakłażana i cukinię , a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym. Przygotowujemy bulion. Połową bulionu podlewamy cukinię i bakłażana. Całość pieczemy w piekarniku ok 35-40 minut. Sos z cukinii: - 1 średnia

Aromatyczne Podróże
Dietetyczny pasztet z kurczaka 168

powstałego podczas gotowania mięsa kurczaka. Jeśli zajdzie potrzeba dodać więcej. Masę pasztetową doprawić do smaku solą , pieprzem i ewentualnie (wedle upodobań) papryką , kolendrą i bardzo dokładnie wymieszać. Masę pasztetową przełożyć do foremek wysmarowanych tłuszczem (olej, masło) i posypanych bułką tartą.  Przed pieczeniem powierzchnię pasztetu posmarować olejem, aby nie wysychała i ładnie się zrumieniła. Pasztet piec w temperaturze 180 stopni(...)godzinę. Czas pieczenia zależy od wielkości i wysokości foremek, w jakich jest pieczony pasztet. W małych, wąskich foremkach pasztet jest upieczony po 40 minutach, mój pasztet pieczony w dużej i wysokiej foremce potrzebował do upieczenia 1 godz. i 20 minut. Pasztet jest upieczony, gdy jego powierzchnia jest mocno zrumieniona. Po upieczeniu, pozostawić pasztet do całkowitego wystygnięcia, a następnie

Codziennik Kuchenny
Lin w śmietanie i "Złota dama" 127

ryby się nie przypaliły, ale skórka ładnie obsmażyła, a jednocześnie mięso nie było surowe. Pod koniec smażenia wetrzeć na patelnię czosnek. Chwilę podgrzać, by uwolnił się zapach, a czosnek nie przypalił. Zmniejszyć moc palnika i dodać śmietanę. Podgrzać, nie dopuszczając do zagotowania śmietany. ----- Podobne: Karaś z patelni Pstrąg pieczony na ziołowym ruszcie Leszcz w pomarańczach Dziś nabrałam ochoty

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania