Pomidory kroimy w drobną kostkę. Listki bazylii drobno siekamy. Do zmielonego mięsa i chleba dodajemy wszystkie składniki i wyrabiamy gładką masę. Formę smarujemy lekko olejem, najlepiej za pomocą nawilżonego nim ręcznika papierowego, i lekko obsypujemy bułkę tartą. Łyżką nakładamy masę aż po sam brzeg muffinowych gniazd. Wyrównujemy wierzch. Pieczemy w 175 stopniach (grzałka góra-dół) przez około 30 minut. Proponuję
Trzeci talerzprzez 12 minut, wylać na durszlak i polać zimną wodą, do mięsa dodać kurkumę, obie papryki, ryż, wystudzoną kalarepkę i wszystko dobrze wymieszać z papryk ściąć czubek, usunąć pestki, opłukać pod zimną wodą i każdą do pełna napełnić farszem i kłaść w naczyniu żaroodpornym, wlać 1/2 szklanki wody piec w pod przykryciem w 200 C, grzanie góra/dół przez
W Mojej Kuchni Lubięoliwę mieszam jest to zalewa do kurczaka. Filet dzielę na 4 części i rozbijam go na cienkie placki. Wkładam je do zalewy ,dokładnie mieszam tak aby każdy kawałek mięsa był dokładnie pokryty zalewą.Odstawiam do lodówki na 1 godzinę . Ciasto francuskie kroję na 4 części. Na kawałek ciasta kładę zamarynowany filet Następnie przykrywam go szpinakiem(...)Zwijam w kształt rożka . W szerszą część wkladam pergamin ( podczas pieczenia nie zapadnie się )Wkładam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 20 minut. Oliwki miksuję z odrobina bazylii i tymianku ,doprawiam solą i pieprzem , dodaje pozostały szpinak ,mieszam i pasta gotowa. Z upieczonych rożków wyrzucam pergamin i w to miejsce wkladam pastę oliwkowo-szpinakową Gotowe
Eli Gotowaniedługości. Pokrojony ser włożyć do kieszonek z mięsa. Ugotowany i wystudzony jarmuż odcisnąć jeszcze w rękach z nadmiaru wody. Następnie włożyć do kieszonek. Przygotować dwa kawałki folii aluminiowej. Oba kawałki folii na środku posmarować masłem i ułożyć tam nadziane mięsko. Zawinąć dokładnie aby podczas pieczenia nie uciekały żadne soki. Zwinięte paczuszki włożyć do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać
Monia miesza i gotujezdobyłam od cioci męża, która mieszka w Bohonikach i dość często piecze pierekaczewnik. Porównałam przepis z innymi w internecie i różni się dodatkiem drożdży. Jednakże mi taka wersja smakuje. Jeśli ktoś woli bez drożdży, po prostu nie przygotowuje zaczynu i dodaje pół litra wody. Jako farsz możemy zastosować mięso z cebulą i czosnkiem. Najlepiej wołowinę lub karkówkę pokrojoną w drobniutkie
CoolinarniePLJakiś czas temu prezentowałam pieczoną cielęcinę z warzywami, dzisiaj przyszedł czas na roladę. Trafił mi się kawałek cielęciny i tak powstały oba te dania. Rolada jest efektowna i smaczna. Propozycja na niedzielny obiad. Składniki: Dowolna ilość cielęciny ( istotne jest aby z mięsa można zrobić płaski kawałek ) Sól pieprz Kilka pieczarek Po 1/3 papryk, czerwonej, zielonej, żółtej vegeta 1 jajko
Smaki Ewydrugą połowę posolić i zostawić póki co. Posiekaną wątróbkę, z mięsem mielonym i całą resztą dokładnie wymieszać. Jeśli ktoś ma czas – odstawić na kilka godzin, albo całą noc – ja robię od razu i wychodzi na to samo :) Foremkę podłużną (ok. 20 cm) wyłożyć papierem lub folią do pieczenia delikatnie i cienko posmarowaną olejem. Na to wyłożyć plastry boczku
Pociąg Do Kuchniosolonej wodzie. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy. Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy ostudzoną soczewicę, cebulkę i przyprawy: sól, pieprz. Formujemy kotleciki, które obtaczamy w rozgniecionych płatkach kukurydzianych. Kotleciki układamy na kratce (z wyposażenia piekarnika). Pod spodem umieszczamy miskę lub blaszkę (metalową lub żaroodporną) z wodą. Pieczemy kotleciki ok. 15 minut w 180 stopniach
Aga w kuchnismakiem. Ciasto zawsze się udaje i nie wymaga pieczenia. Składniki: - słoik wiśni drylowanych - 3 galaretki wiśniowe - 2 kostki twarogu - pół szklanki cukru pudru - śmietana 36% - 3 śmietanfixy - słoik Nutelli 400g - cukier wanilinowy - opakowanie sucharów Sposób przygotowania: Paczkę sucharów zgniatamy w pył. (można rozbić tłuczkiem do mięsa) Suchary nie muszą być miałkie, drobne grudki sprawiają wrażenie obecności orzechów. Nutellę
Pan i Pani Smith w kuchniżaroodpornym garnku* rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso, obsmażyć. Dodać wszystkie przyprawy wraz z solą i pieprzem. 2. Dodać ryż i soczewicę, smażyć 2 minuty. Wlać gorący bulion, zagotować. Dodać dynię i pomidory. Wymieszać i zagotować. 3. Przełożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 20 minut. Posypać natką. * ja całe danie przygotowałam na głębokiej patelni
Moja Galeria Smakuzrobić w nim dziury :) Posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Na wierzch układamy drobno posiekaną cebulkę, natkę pietruszki, pokrojone w kostkę pieczarki oraz troszkę startego żółtego sera. Następnie zawijamy schab w roladki i zabezpieczamy wykałaczkami. Układamy na blaszce folię aluminiową i zawijamy w nią roladki. Pieczemy ok 45 minut w temperaturze ok 180-190 C. (Wszystko zależy
The Sweet DamselPyszne kotlety pieczone w piekarniku o wspaniałym aromacie i smaku Składniki - 4 porcje schabu - 3 cebule średnie - 2 łyżki musztardy francuskiej - przyprawa grill lub (swoją ulubioną ) - sól - pieprz - 4 łyżki oleju Sposób przygotowania 1. - Plastry schabu roztłuc tłuczkiem do mięsa posypać troszkę solą i pieprzem - Każdy plaster posmarować musztardą - Wyłożyć mięso w naczyniu do zapiekania
W królestwie smaków Beatycieście) ~słoik dżemu, ok. 300-350g (użyłam domowych pieczonych powideł śliwkowych ) ~120g masła ~4 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutelli ~3-4 łyżki kakao (jeśli używacie ciemnego ciasta można dodać mniej) Ciasto drobno pokruszyć (1/6 można zostawić w większych kawałkach), można przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Wsypać do głębokiej miski. Mleko, cukier (opcjonalnie), masło i kakao zagotować razem
chili & sugarpapryką. Na kapustę wyłożyć podsmażoną cebulę, następnie połowę boczku, przyprawione mięso z kurczaka. Piersi posmarować majonezem. Na sam koniec całość zalać ketczupem i śmietaną (najlepiej te 2 składniki połączyć w miseczce). Wierzch zapiekanki posypać żółtym serem i resztą boczku. Zapiekać około 1 godziny w 180ºC. Jeżeli podczas pieczenia zauważycie, że wierzch zapiekanki już się zarumienił - to naczynie żaroodporne
Ugotować