mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:634/1172)

Zapiekanka z ryżem, soczewicą i dynią 119

żaroodpornym garnku* rozgrzać olej, podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać mielone mięso, obsmażyć. Dodać wszystkie przyprawy wraz z solą i pieprzem. 2. Dodać ryż i soczewicę, smażyć 2 minuty. Wlać gorący bulion, zagotować. Dodać dynię i pomidory. Wymieszać i zagotować. 3. Przełożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec przez 20 minut. Posypać natką. * ja całe danie przygotowałam na głębokiej patelni

Moja Galeria Smaku
Pieczone roladki schabowe 155

zrobić w nim dziury :) Posypujemy solą, pieprzem oraz przyprawą do mięsa wieprzowego. Na wierzch układamy drobno posiekaną cebulkę, natkę pietruszki, pokrojone w kostkę pieczarki oraz troszkę startego żółtego sera. Następnie zawijamy schab w roladki i zabezpieczamy wykałaczkami. Układamy na blaszce folię aluminiową i zawijamy w nią roladki. Pieczemy ok 45 minut w temperaturze ok 180-190 C. (Wszystko zależy

The Sweet Damsel
Cebulowe kotlety 119

Pyszne kotlety pieczone w piekarniku o wspaniałym aromacie i smaku Składniki - 4 porcje schabu - 3 cebule średnie - 2 łyżki musztardy francuskiej - przyprawa grill lub (swoją ulubioną ) - sól - pieprz - 4 łyżki oleju Sposób przygotowania 1. - Plastry schabu roztłuc tłuczkiem do mięsa posypać troszkę solą i pieprzem  - Każdy plaster posmarować musztardą  - Wyłożyć mięso w naczyniu do zapiekania

W królestwie smaków Beaty
bajaderki, ciasteczka z ciasta 180

cieście) ~słoik dżemu, ok. 300-350g (użyłam domowych pieczonych powideł śliwkowych ) ~120g masła ~4 łyżki kremu czekoladowego, np. Nutelli ~3-4 łyżki kakao (jeśli używacie ciemnego ciasta można dodać mniej) Ciasto drobno pokruszyć (1/6 można zostawić w większych kawałkach), można przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Wsypać do głębokiej miski. Mleko, cukier (opcjonalnie), masło i kakao zagotować razem

chili & sugar
Piersi z kurczaka zapiekane z młodą kapustą 262

papryką. Na kapustę wyłożyć podsmażoną cebulę, następnie połowę boczku, przyprawione mięso z kurczaka. Piersi posmarować majonezem. Na sam koniec całość zalać ketczupem i śmietaną (najlepiej te 2 składniki połączyć w miseczce). Wierzch zapiekanki posypać żółtym serem i resztą boczku. Zapiekać około 1 godziny w 180ºC.  Jeżeli podczas pieczenia zauważycie, że wierzch zapiekanki już się zarumienił - to naczynie żaroodporne

Ugotować
Muffiny z Czarnymi Porzeczkami 153

praktycznie z wszystkimi owocami, lub na słono czy ostro np. z mięsem . Tym razem przygotowałam muffiny z czarną porzeczką. Słodycz ciasta rewelacyjnie przełamują kwaśne porzeczki. muffiny te najlepiej smakują gdy całkowicie ostygną. Składniki: 300 g mąki 80 g cukru 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 250 ml maślanki 130 ml oleju 300 g czarnej

Mama Gotuje
Pasztet domowy po ... saudyjsku 158

wyjąć z wywaru i wystudzić, a w powstałym sosie namoczyć bułki. Mięso, warzywa, wątróbkę i bułki zmielić trzykrotnie. Do otrzymanej masy dodać jajka, gałkę muszkatołową, ewentualnie doprawić i bardzo dokładnie wymieszać. Masa powinna być gładka i lśniąca Pasztet przełożyć do małych słoiczków i pasteryzować około 30 minut lub piec w piekarniku 90 minut w temperaturze 160 C. Do pieczenia najlepiej

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szaszłyki z kurczaka marynowanego w trawie cytrynowej 168

pieprz. Wymieszać. Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski. Lekko posolić. Mięso dodać do marynaty i wymieszać aby każdy kawałek był pokryty marynatą. Odstawić do lodówki na około 4 godziny. Każdy pasek piersi z kurczaka nadziewać na patyk do szaszłyka tworząc harmonijkę. Szaszłyki ułożyć na folii aluminiowej i piec około 25min w 180C (po 15min szaszłyki odwrócić na drugą stronę

Amatorka kuchenna
W święta wszystko gada ludzkim głosem, nawet pasztet bez mięsa. Pasztet z soczewicy. 132

kadzidełkami. Nawet nie wiecie, na jakie cuda wpadają ludzie bez mięsa : ) Znaczy, żebyśmy się dobrze zrozumieli – ja uważam, że każdy ma prawo do swojej diety, ale nie dorabiajmy filozofii do ziarenek soczewicy. Takżętego … Ale wróćmy do pasztetu. Zrobiłam po swojemu. Wyszedł smaczny, aromatyczny i zdecydowanie będę powtarzać pieczenie. Więc jeśli ktoś z Was chce spróbować czegoś innego niż

ladykitchen
Kotleciki z wołowiny z pieczarką, chili i bazylią :) 144

mnie gryczane) - sól, pieprz Chili i bazylię należy drobno pokroić. Mięso wymieszać z jajkiem, 1 łyżeczką otrąb, chili, bazylią i przyprawami, aż będzie tworzyć jednolitą masę. Formować małe kulki i do każdej włożyć po 1 pieczarce. Obtoczyć w pozostałej ilości otrąb. Ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego na 180*C piekarnika i piec 15-20 minut

Zdrowie na języku :P
Soczysta plecionka z polędwiczki 161

wieprzową, aby zadowolić jej smakoszy, ale i… nie tylko?  Aby mięso było idealne w smaku, soczyste, mięciutkie i kruche? Najprościej… zrobić soczystą plecionkę z polędwiczki.    Składniki: -  1 polędwiczka wieprzowa   o wadze ok. 800g-  sól-  świeżo mielony pieprz-  wędzona papryka-  100g suszonej wędzonej szynki w plastrach-  worek do pieczenia Umytą i osuszoną polędwiczkę rozcinamy wzdłuż

mojewypiekiinietylko
NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM 249

Delikatne, soczyste mięso z piersi kurczaka obficie nadziane serowo-cebulowym farszem.Cieknie ślinka, prawda?Wszystko to oblane pysznym sosem śmietanowo-koperkowym.Danie łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne.Wspaniały pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny.Do tego pieczone ziemniaczki i ulubiona surówka i możemy rozpocząć biesiadowanie.Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* pierś z kurczaka – 1 szt ( ok.300 g )* ser żółty

Ostra na Słodko
W święta wszystko gada ludzkim głosem, nawet pasztet bez mięsa. Pasztet z soczewicy. 181

kadzidełkami. Nawet nie wiecie, na jakie cuda wpadają ludzie bez mięsa :) Znaczy, żebyśmy się dobrze zrozumieli – ja uważam, że każdy ma prawo do swojej diety, ale nie dorabiajmy filozofii do ziarenek soczewicy. Takżętego… Ale wróćmy do pasztetu. Zrobiłam po swojemu. Wyszedł smaczny, aromatyczny i zdecydowanie będę powtarzać pieczenie. Więc jeśli ktoś z Was chce spróbować czegoś innego niż

ladykitchen
Szaszłyki z piersi kurczaka 138

papryki czerwonej i przyprawy do kurczaka, a następnie nakłuwamy mięso na długą wykałaczkę do szaszłyków. Teraz przygotowujemy sos. Mąkę i przyprawę tzatziki dodajemy do kefiru i dokładnie mieszamy. Szaszłyki układamy w żaroodpornym naczyniu (ja wyłożyłam blachę folią aluminiową i na to kładłam) i polewamy powstałym sosem. Pieczemy jakieś 30 min w 160-180 st. C. Oczywiście

charlotte gotuje

Proponowane wyszukiwania