Boczek pieczony w piwie z nutą lawendy oraz miodu

Boczek pieczony w piwie z nutą lawendy oraz miodu

Boczek pieczony w piwie z nutą lawendy oraz miodu

Mamy ogromny wybór kiełbas, przeróżnych dodatków mięsnych do kanapek, ale coraz trudniej znaleźć nam coś bez chemii bez konserwantów coś naprawdę dobrego. W bardzo prosty sposób sami możemy sobie stworzyć pyszne mięso na kanapki a ile to nam da radości.Składniki: - boczek św. ok 1kg - czosnek 3 starte ząbki - sól morska 2 łyżeczki - pieprz świeżo zmielony - płatki chili ok 2 łyżeczki - lawenda ususzona 1 łyżkę - oregano 1 łyżeczkę - majeranek 1 łyżeczkę - miód 2 łyżki - olej ok 100ml - piwo 1 szkla... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Basia w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.