mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:631/1172)

Ciekawostki, które zachęcą cię do jedzenia pstrąga 115

pstrąg jest wykorzystywany w menu osób, które dbają o linię. Mięso jest chude i smaczne, na dodatek ma około 120 kcal w 100 gramach. To świetny sposób na urozmaicenie diety odchudzającej i wprowadzenie do niej wszystkich potrzebnych składników odżywczych. W przeciwieństwie do wielu ryb, pstrąg dobrze smakuje pieczony bez tłuszczu, wyborny jest także wędzony, więc nie będzie problemu

Codogara
Pasztet z gęsi ze śliwką. 139

bułkę (nie odciskać z rosołu) - zmielić dwukrotnie w maszynce do mięsa z sitkiem o najmniejszych oczkach.  Dodać jajka, majeranek, pieprz, bułkę tartą. Dokładnie wymieszać, doprawić solą do smaku. Śliwki pokroić na malutką kosteczkę, wymieszać z masą mięsną. Przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.  Pasztet piec 20 minut w temperaturze 180 stopni, a następnie zmniejszyć temperaturę

Codziennik Kuchenny
Mielone z kaszą gryczaną 116

kaszę, pod przykryciem, około 20 minut. Kaszę ostudzić. Mięso zemleć. Do mięsa dodać kaszę, tymianek, roztarty czosnek. Dokładnie wymieszać, wyrobić. Doprawić do smaku solą i pieprzem świeżo zmielonym. Następnie dodać rozbełtane jajka i wymieszać. Z masy formawać kotleciki. Na patelni położyć (przycięty do kształtu dna patelni) papier do pieczenia, na nim położyć tłuszcz. Dzięki papierowi kotlety będę się lepiej smażyły

królestwo garów
Tortilla z kurczakiem i warzywami 120

Mieszamy składniki tak by przyprawy dotarły do wszystkich warzyw i do mięsa. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Tortille rozkładamy w formie, jak na poniższym zdjęciu. Wykładamy 1/2 sera startego na tarce, 1/2 farszu mięsno-warzywnego, tortillę, reszta farszu, ser żółty. Zawijamy tortille, pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Podajemy z ulubionym sosem czosnkowym

MojaQchnia.pl
Kurczak z patelni 144

szklanką wrzącego rosołu (można wrzącą wodą), dusiłam pod przykryciem aż mięso było miękkie, w między czasie 2 krotnie uzupełniałam płyn gdy się za wcześnie zredukował, a kurczak nie był jeszcze miękki! Pyszny, soczysty i aromatyczny Kurczak z patelni . Wystarczyło po usmażeniu wyłożyć kurczaka na talerz, podałam z pieczonym burakiem pokrojonym w plastry, na sałacie, z domowym serem sałatkowym . Przeważnie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczony filet z dorsza z pesto rosso i kruszonką 158

wszystkie filety rybne. Bardzo lubię polędwiczki z dorsza, dobrej jakości mięso, ale jednak z wyższej półki cenowej. Możecie więc zastąpić je innymi filetami z białej ryby albo łososiem. Tak przygotowana ryba powinna znaleźć uznanie zarówno wśród dużych, jak i małych biesiadników - mój Tadzio zjada ją ze smakiem. Pieczony filet z dorsza z pesto rosso i posypką Składniki

Chilli Czosnek i Oliwa
Quesadilla z kurczakiem i warzywami 173

świeżo mielony pieprz, słodka papryka, ostra papryka oliwa Ketchup Kotlin z piekła rodem Extra Hot WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, pokroić w drobną kostkę, przełożyć do głębokiej patelni, polać oliwą i doprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i ostrą papryką. Włączyć palnik i smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Następnie dodać mieszankę warzywną (nie odmrażać

Passions hobbies life
OSZUKANE ZRAZY + FILMIK 242

Dokładnie wyrabiamy. Boczek, ogórki, kiełbasę i cebulę kroimy w paski. Z mięsa formujemy średniej wielkości placki, smarujemy je z musztardą, nakładamy farsz i zlepiamy zraza. Obtaczamy go w mące i układamy na desce. Na rozgrzanym oleju podpiekamy z każdej strony kotleciki. Przekładamy je do opiekacza lub piekarnika i pieczemy około 15 minut. Zrazy podajemy z ziemniakami, kluskami i ulubioną surówką

Kulinarne Fantazje Marioli
Burger drobiowy ze szpinakiem z sosem koperkowo-czosnkowym 144

burgerów i innych tego typu posiłków, tak ja wolę chude pieczone czy duszone potrawy. Czasami jednak dam się skusić na lżejszą wersję. Zamiast wołowych burgerów z ciężkim sosem proponuję dziś delikatną w smaku i lżejszą formę tej popularnej "kanapki". Składniki (na 2 porcje): -180 g drobiowego mielonego mięsa (najlepiej z indyka) -100 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku -1 jajko

Zielona Kuchnia
Roladki caprese z grillowaną cukinią i kaszą 180

drobno posiekanymi listkami bazylii, szczyptą soli i pieprzu. 2. Przekrawamy wzdłuż mięso z piersi kurczaka, rozbijamy na 2 cienkie filety i marynujemy. 3. Kroimy suszonego pomidora w kostkę. 4. Na jednym końcu filetów z kurczaka układamy suszone pomidory, mozzarellę i zwijamy w roladki. 5. Roladki spinamy wykałaczkami i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 20 min. 6. Cukinię kroimy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Cukinia faszerowana ryżem z dodatkami i "Sekret willi Romantica" 158

polanej odrobiną oleju. W misce wymieszać składniki na farsz: ugotowany ryż, mięso mielone, szpinak i paprykę pokrojone w kostkę, rozdrobnioną natkę pietruszki. Farsz dokładnie wymieszać, doprawiając solą, ostropestem i pieprzem. Cukiniowe miseczki wypełnić farszem, lekko dociskając go do dna. Farsz nie powinien wychodzić poza miseczkę, bo w trakcie pieczenia będzie wyrastał. Blachę z cukinią wstawić do piekarnika nagrzanego

Weekendy w domu i ogrodzie
Gołąbki zapiekane w piekarniku w sosie pomidorowym. 145

sposób i przygotowanie ich zajmuje mi 30 minut. Ja gołąbki piekę w piekarniku. Jest to bardzo wygodny sposób, nie trzeba się martwić czy się przypalą, czy się rozpadną podczas  obracania. Można spokojnie zająć się czymś innym. Gołąbki zapiekane w piekarniku w sosie pomidorowym-składniki. 500 g mięsa mielonego, ok 100 g kaszy jęczmiennej, 1 cebula, sól, pieprz, jajko, cała

Pani domowa
Pasztet drobiowy w słoiku. 191

Kochani, już wcześniej proponowałam Wam pasztet drobiowy , ale pieczony. Tym razem zachęcam do wypróbowania pasztetu gotowanego w słoiczkach. Bardzo fajnie rozsmarowuje się na chlebie. Jest pyszny i delikatny, dzięki dodatkowi śmietanki. Bez obaw możecie podać go dzieciom. Myślę,że im posmakuje:) Do zrobienia pasztetu wykorzystałam mięso drobiowe z rosołu. Składniki: 600 g. mięsa drobiowego z rosołu (zważyłam już obrane

Agusiowe smakołyki
PIERSI KACZKI W MALINACH 127

godzin. Po uplywie tego czasu, wyjmuję mięso. Jabłka myję kroję w plastry. Na dno keksówki lub naczynia żaroodpornego wykładam jabłka. Kładę piersi kaczki. Smaruję powidłami malinowymi. Wkładam do piekarnika na 70 min w 180 stopniach. Co jakiś czas polewam sosem który powstał podczas pieczenia. Podaję z pieczonymi ziemniakami czy kaszami

Gotowanie Patki
Roladki z szynki i "Siostry" 185

Kiedyś już podawałam przepis na aromatyczną pieczoną szynkę . Dziś proponuję inne wykorzystanie kulki szynki. Przepis nie jest zbyt skomplikowany, a dzięki niemu dostajemy danie, które można podać na świąteczny, niedzielny lub codzienny obiad. Różnicą będzie jedynie sposób podania. Składniki (na 3-4 porcje): mięso od szynki (u mnie połowa kulki) 2 ogórki kiszone cebula po plastrze wędzonej wędliny

Weekendy w domu i ogrodzie