Kotlety mielone nadziane, owinięte boczkiem

Kotlety mielone nadziane, owinięte boczkiem

Kotlety mielone nadziane, owinięte boczkiem

Przepis na : obiad

W proteście przeciwko zwykłym kotletom mielonym smażonym na patelni przedstawiam kolejną ich wersję. ;-) Tym razem są to kotlety mielone nadziane serem i pieczarkami, owinięte boczkiem. Szybko, smacznie i treściwie. Podajemy obowiązkowo z ziemniakami i surówką - wtedy smakują najlepiej.  500g mielonego mięsa 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 150g wędzonego boczku w plastrach 100g żółtego sera 100g pieczarek 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Mięso mielone mieszamy z jajkiem... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szefowa kuchni

Autor

szefowakuchniszefowakuchni

Najlepiej czuję się w kuchni. ;) Gotuję z prostych, powszechnie dostępnych produktów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, tarta, kotlet, kotlety, pieczarki, ser, mięso, boczek, bułki, kotlety mielone, mięso mielone, papryka, ziemniaki, surówka, dania obiadowe, mielone pieczarki, kotlet mielony z pieczarkami, tarta na słodko, pieczony boczek, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Szefowa kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.