mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:318/1172)

Królik w śmietanie 176

mieszamy. Mięso smarujemy marynatą. Zalewamy mlekiem. Trzymamy w lodówce pod przykryciem (najlepiej przez noc). Boczek kroimy w kostkę. Masło wkładamy na dno brytfanki. Mięso z królika wyciągamy z mleka i umieszczamy w brytfance. Posypujemy boczkiem. Pieczemy w 200 stopniach C przez ok. 1-1,30 h. Co jakiś czas podlewamy bulionem. Wyciągamy mięso. Dodajemy śmietanę. Sos można zagęścić mąką

Pobite gary Barbary
Schab z śliwką 149

ulubionego sosu lub jako wędlina na kanapki dla całej rodziny. Idealne danie na świąteczny stół lub imprezę. Pieczony schab jest bardzo smaczny, delikatny i kruchy, a dodatek w postaci suszonej śliwki idealnie podkreśla smak mięsa. Zachęcam do upieczenia i spróbowania w swojej kuchni Post Schab z śliwką pojawił się poraz pierwszy

Marta Gotuje
Przepisy na Wielkanoc 2087

pomysłów na sałatki, ciasta, mięsa, jajka... BABKI i CIASTA Babka zebra  Babka cynamonowa   Babka czekoladowa z likierem kawowym Babka cytrynowa Babka trio Keks Keks w białej polewie Piaskowiec Pisanka Wielkanocne ciasto Ciasto marzenie - z jabłkami i toffi   Ciasto Shrek     Kostka czekoladowa z bananami  Ciasto Kubanka Kubuś bez pieczenia Ciasto Kilimandżaro   Ciasto cappucino(...)porem i serem w skorupce Jajka faszerowane chrzanem Jajka faszerowane szynką i marynowanymi pieczarkami. Jajka faszerowane łososiem  Różowe jajka (jajka w zalewie buraczanej) MIĘSA Schab faszerowany śliwkami Schab faszerowany żurawiną Schab faszerowany pomidorami Pieczeń z warzywami Pieczeń z żurawiną Strudel z białą kiełbasą i jabłkami SAŁATKI Sałatka warstwowa Wielkanocna Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem i kukurydzą Sałatka z porem, kukurydzą

Lena Gotuje
Czwartek: Jak upiec polędwiczkę wieprzową 108

środku- tak powinna wyglądać idealnie upieczona polędwiczka. Z tym przepisem taka właśnie jest. Czas: 25 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Polędwiczka jest mięsem chudym zatem bardzo łatwo wysuszyć ją podczas pieczeniapieczona za długo w najlepszym razie będzie twarda, w najgorszym jak podeszwa. Nam udało się trafić na super patent na zrobienie idealnej polędwiczki. Pomysł przypomina trochę

Niedzielny kucharz
Pasztet z królika 149

sól do smaku. Dolewamy tyle rosołu ile mięso zdoła wchłonąć, całość ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Po wymieszaniu rosołu z mięsem możemy dodatkowo doprawić jeśli zajdzie taka potrzeba.  Naszą masę przelewamy do foremek aluminiowych i pieczemy w piekarniku 180 st. C przez 50 min do 1 h. Należy patrzeć na stopień wypieczenia wierzchu pasztetu ;) Jak wspomniałam również we wstępie(...)sól do smaku. Dolewamy tyle rosołu ile mięso zdoła wchłonąć, całość ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Po wymieszaniu rosołu z mięsem możemy dodatkowo doprawić jeśli zajdzie taka potrzeba.  Naszą masę przelewamy do foremek aluminiowych i pieczemy w piekarniku 180 st. C przez 50 min do 1 h. Należy patrzeć na stopień wypieczenia wierzchu pasztetu ;) Jak wspomniałam również we wstępie

MamaOskarka
Żeberka wieprzowe z coca colą z wolnowaru 176

Danie z tych, na które zawsze miałam ochotę, czyli żeberka z coca -colą. Mięso do zrobienia w wolnowarze, żeberka wychodzą bardzo miękkie. Użyłam sosu barbecue domowej roboty. Podane z pieczonymi ziemniakami - super danie.  Niestety, jest to również jedno z tych dań, które na zdjęciu nie wyszły zbyt zachęcająco, trudno, mam nadzieję, ze żebra(...)inne dowolne naczynie które możemy wstawić do piekarnika.  Ostrożnie przenieść upieczone żeberka z wolnowara na przygotowana patelnię, mięsną stroną do góry. Mięso będzie odchodziło od kości, trzeba więc przenosić bardzo uważnie. Podlać sosem powstałym podczas pieczenia, nie za dużo, a wierzch żeberek obłożyć sosem barbecue. Wstawić do piekarnika z włączoną funkcją grill i podpiekać do czasu

Stare Gary
Czwartek: Polędwiczka adobo 120

godzina marynowania Czas pieczenia: 30 minut Poziom trudności : Całkiem łatwe Liczba porcji : 2 Od Filipin, przez Hiszpanię, Portugalię, Meksyk, po Portoryko – wszędzie spotkacie adobo i wszędzie powiedzą Wam, że jest to od wieków lokalna przyprawa i sposób traktowania mięsa. Filipińczycy przekonują, że jeszcze przed najazdem Hiszpanów autochtoni konserwowali w ten sposób mięso. To samo można usłyszeć od Portorykańczyków, choć(...)potem pokroić i podsmażyć na złoto. Można pokrojone włożyć do marynaty i potem usmażyć plastry. My proponujemy Wam dzisiaj wersję najzdrowszą, bo pieczoną. Adobo z tego przepisu jest gęste, ma postać pasty, która doskonale przylega do mięsa. W stosunku do oryginalnej receptury z Eatingwell dodaliśmy dwie łyżki wina, które dodatkowo zmiękcza mięso. Zamiast niego możecie dodać łyżkę octu winnego

Niedzielny kucharz
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO 164

końce. Delikatnie odkładamy roladę na bok, a na folii układamy boczek. Na środek boczku  dajemy roladę i  ponownie  zawijamy w folię. Pieczemy w folii 25 minut w 180 stopniach C. Wyciągamy mięso i odwijamy. Dopiekamy jeszcze w 230 stopniach ok. 20 minut aż z boczku wytopi się tłuszcz i będzie przypieczony.  Uwaga tłuszcz trochę pryska

Pani na deser
Karczek pieczony ze śliwką i jabłkiem 173

piekarnika nagrzanego do 200*C na 20 min, po tym czasie zmniejszyłam temp. do 160 *C, piekłam około 80 min. Powstały w czasie pieczenia sos można zagęścić mąką np. ziemniaczaną i polać nim mięso. Paluszki lizać :) Może przepis przyda się jeszcze na tegoroczne Święta, a jeśli  nie dacie rady to zawsze można zrobić na inną okazję

Proste Potrawy
Schab pieczony 140

Kruchy, soczysty, na bazie naturalnych przypraw schab pieczony.     Składniki: -ok. 2 kg schabu bez kości (u nas schab z warkoczem) -słodka papryka -olej -solanka :                3 l zimnej wody                12 dkg soli                płaska łyżeczka(...)zimnej wodzie mięso i pozostawiamy w zimnym miejscu na ok. 3 dni. Raz na dobę mięso odwracamy. Wyjmujemy mięso z solanki, płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy. Posypujemy słodka papryką, skrapiamy olejem, obwiązujemy sznurkiem i wkładamy do rękawa do pieczenia. Rękaw nakłuwamy wykałaczką i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na 120 minut. Na 20 minut przed

Maminek kulinarny
Kotleciki z indyka z buraczkiem i fetą 173

fetę, postanowiłam go wypróbować. Kotleciki udały się wspaniale, choć odrobinę zmodyfikowałam przepis Malwiny, są delikatne, lekkie i dietetyczne, a jednocześnie niesamowicie smaczne. Składniki : 250g mięsa mielonego z indyka 1 średni burak (gotowany lub pieczony, ja kupuję gotowe) garść pokruszonej fety 2 łyżki posiekanego koperku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki pół małej czerwonej cebuli 1 mały ząbek czosnku wyciśnięty przez(...)praskę sól, pieprz  Przygotowanie : W misce wymieszać mięso, buraczek (pokrojony w drobną kosteczkę), koperek, pietruszkę, drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz sól i pieprz (z solą należy uważać ponieważ feta jest dość słona). Dodać fetę, a jeżeli masa mięsna jest zbyt sucha dodać odrobinę wody. Wilgotnymi rękoma formować kotlety. Ponieważ nadal staram się nie jeść nic smażonego upiekłam moje

Codzienne Gotowanie
Domowe nuggetsy drobiowe - specjalność Siostry Ewy. Doskonałe do menu imprezowego jak i rodzinno - domowego. Lepsze niż z sieció 169

potem przejdę do praktyki i sama się pokuszę o zaspokojenie smaka swojego Ślubnego. Składniki (na kilkanaście nuggetsów): do przyprawienia mięsa 1 większa pierś z kurczaka chili mielone sól do panierki mąka (ok. szklanki) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1-2 łyżki papryki słodkiej 1-2 łyżeczki czosnku granulowanego imbir mielony do smaku woda Przygotowanie:  Mięso myjemy. Pierś kroimy

Kuchnia po mojemu
tort orzechowy z chałwą 186

przepisie na tort orzechowy (tutaj) *tortownica 21 cm Składniki: na ciasto: 8 jajek 3 łyżki bułki tartej 250 g orzechów włoskich 250 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia na przełożenie: 500 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 36% 200 g chałwy 1 opakowanie śnieżki 2 łyżeczki żelatyny do dekoracji: 150 g orzechów włoskich 50 g czekolady mlecznej(...)szklanki posłodzonej kawy rozpuszczalnej ewentualnie odrobina alkoholu Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Orzechy zetrzeć na drobnej tarce lub zmielić w maszynce do mięsa. Wymieszać z bułką tartą i proszkiem do pieczenia i wsypać do masy jajecznej. Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przełożyć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Papryki faszerowane drugą połową lata 152

Uwielbiam pieczoną paprykę! Jak dla mnie, bije na głowę wszystkie inne formy jej przygotowywania. Staje się wtedy niesamowicie soczysta, słodka i delikatna. Druga połowa Sierpnia to najbardziej paprykowy czas w roku! Na straganach można wybierać w ich kolorach, odmianach, wielkościach i kształtach...i wszystkie pyszne, pełne letniego słońca :) Zabrałam pewnego razu kilka sztuk tych sierpniowych piękności do domu(...)dodaj wszystko do mięsa. 5. Mięso z dodatkami dokładnie wyrób rękoma ( to najlepszy sposób!) 6. Nadziewaj papryki mocno i dokładnie dociskając farsz. 7. Papryki umieść w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym; każdą z nich przykryj uprzednio odkrojoną paprykową"czapeczką". 8. Skrop papryki z wierzchu łyżką oleju z suszonych pomidorów, oprósz delikatnie solą i piecz przez 25min

Kuchnia w Słońcu Skąpana

Proponowane wyszukiwania