mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:316/1172)

Boeuf au bleu - Wołowina w sosie serowym na niebiesko 60

danie z kuchni francuskiej które chciałem zrobić od bardzo dawna. Łączy w sobie zalety idealnego steku i dobrej pieczeni. Mało przypraw pozwala czuć pełen aromat mięsa. Do tego sos z sera z niebieską pleśnią, który doskonale pasuje do mięsa i czerwonego wina

Milion Smaków
Rolada drobiowa nadziana grzybami i ziołowym camembertem 246

przyprawą do mięsa, układamy suszone pomidory, grzyby z cebulką i ziołowy ser. Przykrywamy drugim płatem mięsa. Formujemy roladę (boki zakładamy do środka). Mięso posypujemy przyprawą do mięsa. Roladę szczelnie owijamy folią aluminiową i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 40 minut

VioletoweKucharzenie
Pyszne vegeburgery z ciecierzycy 182

ulubione przyprawy ja dodaje mieszankę ziół do dań wegetariańskich lub shoarme Przygotowanie : Wcześniej namoczoną ciecierzyce gotujemy do miękkości , następnie blendujemy (ja przepuszczam przez maszynkę do mielenia mięsa) razem z suszonymi pomidorami i przyprawami. Pieczemy w temperaturze 160 C aż się zarumienią , Często piekę je w niższej temperaturze nawet w 100 stopniach są wtedy delikatniejsze , ale mogą być zbyt miękkie , wtedy

zdrowa vege kuchnia
Żeberka w coli i miodzie. 205

rozgniecionym czosnkiem, miód, colę, ketchup dokładnie mieszamy, dodajemy żeberka, mieszamy, odstawiamy do lodówki na 2-3 godz., następnie wraz z marynatą wkładamy do worka i pieczemy w piekarniku około 1 godz. , aż mięso odchodzi od kości, podawać np. ze smażonymi ziemniaczkami

Kuchnia Beaty
Żeberka wieprzowe duszone. 266

ogniu dusić do miękkości, w razie potrzeby uzupełnić wodę. Kiedy mięso będzie miękkie wlać colę i dusić jeszcze około 3-4 minut i obracać  mięso w sosie. Podawać z ziemniakami, frytkami, pieczonymi ziemniakami, surówkami

O kuchni z uczuciem
Kotlety drobiowe w panierce z płatków owsianych 174

przygotowanie nie wymaga sepcejalnych umiejętności kulinarnych. Chrupiąca, dobrze przylegająca, o lekko orzechowym posmaku panierka stanowi świetne połączenie ze skórką cytrynową, której delikatny aromat przeniknął do mięsa. Soczyste, delikatne kotlety podane, np. z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką to propozycja dla tych, którzy szukają nowych, ciekawych smaków… i nie tylko. Smacznego. :)   Wydrukuj przepis The post Kotlety drobiowe w panierce

mojewypiekiinietylko
Karkówka suszona, z pończochy 404

Niedawno pokazywałam Wam jak się robi schab suszony . To taka domowa wędlina z kawałka surowego mięsa, którego nie gotuje się ani nie piecze a tylko marynuje w przyprawach i zostawia do obsuszenia. Podaje się ją krojąc w jak najcieńsze plasterki, paski - im cieniej tym lepiej więc nie sugerujcie się tym co na zdjęciu. Po ususzeniu i rozkrojeniu najlepiej przechowywać

Smaczna Pyza
Pstrąg tęczowy łososiowy 174

Dziś na talerzu króluje pstrąg łososiowy z makaronem w sosie serowo-brokułowym. Przygotowanie ryb nie jest czasochłonne, bo mają bardzo delikatne mięso, które nie wymaga długiego smażenia czy pieczenia. Składniki: pstrąg tęczowy łososiowy (filet)  masło czosnkowe pół cytryny do skropienia ryby  pomidory suszone w zalewie  sól, pieprz  makaron tagliatelle (u mnie szpinakowe)  Sos: 1/5 szklanki

upichcic
Karkówka 182

jeśli ktoś ma ochotę na ostrą karkówkę polecam wybrać ostrą) i na koniec plastry mięsa. Dalej to samo, czyli cebula, ketchup, karkówka i tak do wyczerpania mięsa. Na wierzchu pozostawiamy rozsmarowany ketchup.Karkówkę pieczemy nawet do 2 godzin w 200 stopniach, by była mięciutka, ale po około 1,5 godziny możecie sprawdzić, czy nie jest już gotowa

upichcic
Warzywa w roli głównej 201

....czyli dania główne z warzyw i dodatki warzywne do obiadu. Bakłażany faszerowane mięsemMakaron z sosem a'la ratatouillePieczone bakłażany z tzatzikiPieczone pomidory z ProwansjiPlacki z pomidorów

Chilli Czosnek i Oliwa
Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej 286

foliowej). Przesypać na głęboki talerz i obtaczać w nich pojedyncze kawałki schłodzonego kurczaka. Rozgrzać piekarnik do temp. 180°C. Obtoczone w jogurcie i płatkach kukurydzianych kawałki mięsa, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Opcjonalnie można skropić oliwą. Wstawić do piekarnika na 20-25 minut. Źródło: stylowi.pl linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy:' var linkwithin_site

Świat Domowej Kuchni
Parówki w cieście twarogowym 162

nawet smaczniejszą. Bardzo lubi je moja córka, która jest chwilowo fanką parówek. Składniki: 25 dag mąki pszennej 15 dag twarogu półtłustego 8 parówek z szynki (93% mięsa) 1 jajko 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli 4 łyżki mleka 4 łyżki oleju Sposób przyrządzenia: Do miski wrzucamy twaróg, jajko, olej, mleko i wszystko miksujemy. Następnie dodajemy małymi porcjami

upichcic
AROMATYCZNA KARKÓWKA Z KAMISEM 151

pycha! Składniki: 6 plastrów karkówki 5 łyżek oleju oapkowanie ,,Grill Karkówka" Kamis Wykonanie: Plastry karkówki delikatnie rozbijamy. Przyprawę dobrze mieszamy z olejem, wkładamy do przygotowanej marynaty mięso, odstawiamy najlepiej na noc do lodówki. Pieczemy na grilu po ok 10 minut z każdej strony

Z Majeczką w kuchni
Drożdżowelove z mięsem mielonym i ziołami 147

mąki ze szczyptą soli oraz oliwą. Zagnieść ciasto, odstawić do wyrośnięcia. Na rozgrzanej oliwie przesmażyć mięso, dodać sos pomidorowy, poddusić razem z ziołami. Ciasto rozwałkować, polać mięsem z sosem, wstawić do piekarnika i piec 15 minut, posypać pizzę serem i dopiekać aż ser się rozpuści. Piekarnik rozgrzać na maksymalną moc. Podawać z sosem jogurtowym

Magiczne Życie Marty

Proponowane wyszukiwania