Kurczak pieczony w ten sposób jest soczysty, aromatyczny, miękki i ma chrupiącą skórkę. Nie należy obawiać się takiej ilości soli, kurczak jest delikatnie słony. Podczas pieczenia tłuszcz wytapia się i wnika w sól tworząc z niej skorupę. Mąż stwierdził, że tak soczystego kurczaka chyba jeszcze nie jadł. Koniecznie wypróbujcie! Składniki: kurczak o wadze 1,2 kg 1 kg soli gruboziarnistej 3 ząbki czosnku 3 plasterki cytryny świeży rozmaryn suszony estragon olej pieprz Kurczaka umyć, osuszyć. Natrzeć w środku ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...