Kruchy i delikatny kurczak pieczony w całości. Wino i miód to połączenie idealne. Kurczak jest delikatnie słodkawy a w każdym kęsie czuć nuty wina! 1 duży kurczak (około 1,5 kg) Przyprawa do mięsa 6 ząbków czosnku Liść lubczyku 100 g pieczarek 0,5 szklanki słodkiego czerwonego wina 3 łyżki miodu Kurczaka dokładnie nacieramy przyprawą do mięsa, liściem(...)odstawiamy do lodówki na cała noc. Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa. Na wierch mięsa wylewamy miód, na dno podlewamy czerwone wino. Obok mięsa układamy przekrojone na połówki pieczarki. Rękaw szczelnie zamykamy. Kurczaka pieczemy w 190*C przez 1 godzinę 40 minut
VioletoweKucharzeniedawniej dżem śliwkowy przygotowywany był w każdym prawie domu, tak dzisiaj tylko nieliczne gospodynie domowe nadal kontynuują tę tradycję. Ja sama ze śliwek piekę ciasta i używam ich jako dodatku do mięs. Nie mam niestety czasu na robienie dżemów czy ich suszenie. Mam dzisiaj dla Was przepis na pyszne ciasto śliwkowe, na cudownie kruchym spodzie. Wszystko z dodatkiem pianki budyniowej(...)jako 40 dkg śliwek Pianka : 4 białka 4 łyżki budyniu śmietankowego 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo : 1 łyżka bułki tartej i 1 łyżka margaryny do wysmarowania formy, papier do pieczenia oraz ziarna do obciążenia ciasta, cukier puder do posypania ciasta. Kruche ciasto śliwkowe z budyniową pianką Jak przygotować kruchy placek ze śliwkami. Ciasto : do miski przesiać mąke, dodać miękką margarynę
mecooksnakłuwamy widelcem i ponownie przekładamy do lodówki na min 30 minut. Ten zabieg spowoduje to, że podczas pieczenia ciasto nie zmieni kształtu podczas pieczenia. Ciasto pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180 stopni, pilnując by zbytnio się nie zarumieniło, ponieważ będzie pieczone jeszcze raz po nałożeniu na nie wszystkich składników nadzienia. W tzw. międzyczasie na patelni obsmażamy mięso(...)wytrąci się woda z warzyw :) W miseczce mieszamy śmietanę, jajka oraz przyprawy na jednolitą masę. Na cieście wykładamy warzywa oraz mięso. Całość zalewamy masą przygotowaną ze śmietany i jajek. Dla urozmaicenia możemy dołożyć kilka kawałków serka topionego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok godzinę. Smacznego
Taste Of My DayW Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!patelni i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać mięso i podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Fasolkę wymieszać z mięsem i włożyć do naczynia do zapiekania. Ser zetrzeć na tarce i posypać fasolkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ser się rozpuści. fasolka szparagowa zapiekana z mięsem
O kuchni z uczuciemmożna ją pominąć. Smażyć wszystko około 5 minut. Mięso musi być przesmażone. Doprawić ponownie do smaku jeśli jest to konieczne. Przygotowanie – za pomocą dużej łyżki wydrążyć środki ziemniaków. Zostawiając 1 -1,5 cm obwódkę z ziemniaka. Do każdego ziemniaka nałożyć farsz. U góry rozłożyć pokruszoną mozzarellę i obsypać suszoną mozzarellą. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 220 C i piec
Kuchnia PokoleńDodatkowo np. chrzan czy żurawina PRZYGOTOWANIE: Schab myję. Za pomocą papierowego ręcznika suszę mięso. Następnie mięso dokładnie nacieram przyprawami. Polewam sosem sojowym. Mięso zakręcam bardzo dokładnie w foli aluminiowej. Za pomocą widelca robię małe dziurki w foli. Piekę w piekarniku ok 1 godz 30 min w 180 stopniach. Zostawiamy w folii do wystygnięcia. Kiedy będzie lekko ciepły zdejmuję folię
Gotowanie PatkiKaczka po pekińsku Kaczka po pekińsku , to chyba jedna z najsławniejszych potraw , wszyscy wiedzą jak wygląda i większość, boi się spróbować wykonać ją samemu . Nie powiem
Ogrodnik w podróżyPieczone warzywa są rewelacyjnym dodatkiem do dań z mięsem lub rybą. Moje warzywa wyszły lekko twarde więc jeśli ktoś takich nie lubi to warto warzywa pokroić na cienkie kawałki. Składniki: 2 ziemniaki 2 marchewki 2 pietruszki 2 buraki marynata: 150 ml oleju 2 łyżki octu balsamicznego 1 - 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżki miodu ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki(...)marynatą - można to zrobić w jednej misce lub oddzielić buraki do odobnej miski. Warzywa odstawić do lodówki na conajmniej godzinę. Warzywa razem z marynatą przełożyć do formy do pieczenia. Piec w temperaturze 180 o C przez godzinę, lub do momentu aż warzywa będą miękkie. Od czasu do czasu przemieszać warzywa
Mama Gotujekawałku czosnku. Mięso zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około 12 godzin, aby się zamarynowało. Uwaga ! Autorka pisze, że mięso można dusić albo w naczyniu żaroodpornym w piekarniku lub z rondlu na kuchni. Ja piekłam w brytfance w piekarniku. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i obrumienić schab ze wszystkich stron. Przełożyć do dopasowanego kształtem naczynia żaroodpornego(...)koloru. Kontynuować duszenie przez kolejne 35 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik. Wyjąć mięso, zawinąć w folię i odstawić w ciepłe miejsce aby nie wystygło. Sos mleczny zlać do rondla i gotować do czasu aż odparuje i utworzy gęściejszy, karmelowy sos. Uwaga ! Mleko w czasie pieczenia i potem w czasie gotowania w rondlu częściowo zamienia się w "grudki". Taka konsystencja
Smaczne Zdrowe30 min Pieczona pierś z kurczaka w oliwie z oliwek i pieprzu ziołowym, to danie, które możemy wykorzystać na wiele sposobów. Dobre na śniadanie do
Fit&Fast Kitchenhttp://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/kruche-pieczone-pierozki-wigilijne-kapusniaczki2-1024x764.jpg Kruche pieczone pierożki wigilijne z kapustą i pieczarkami to świetny dodatek do Wigilijnego barszczu z pieczonych buraków . Świetne na ciepło
Moja DelicjaRadośnie pomarańczowe kluski z pieczonego batata i dyni z dodatkiem mąki z ciecierzycy. Smakują wyśmienicie z pomidorami i pieczonym bakłażanem. Trochę czosnku podkreśla delikatny
KucharzycaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczeń rzymska zwana również klopsem to znane i lubiane danie. Przepis jest bardzo prosty, idealny dla osób zabieganych i
Marta GotujeSchab pieczony idealny jako wędlina do chleba. Tym razem użyłam przyprawy meksykańskiej. Schab wyszedł bardzo smaczny. Możemy przygotować go na co dzień ale też na
Ewa w kuchni