mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:325/1172)

Tarta z dynią 176

nakłuwamy widelcem i ponownie przekładamy do lodówki na min 30 minut. Ten zabieg spowoduje to, że podczas pieczenia ciasto nie zmieni kształtu podczas pieczenia. Ciasto pieczemy ok 15 minut w temperaturze 180 stopni, pilnując by zbytnio się nie zarumieniło, ponieważ będzie pieczone jeszcze raz po nałożeniu na nie wszystkich składników nadzienia. W tzw. międzyczasie na patelni obsmażamy mięso(...)wytrąci się woda z warzyw :) W miseczce mieszamy śmietanę, jajka oraz przyprawy na jednolitą masę. Na cieście wykładamy warzywa oraz mięso. Całość zalewamy masą przygotowaną ze śmietany i jajek. Dla urozmaicenia możemy dołożyć kilka kawałków serka topionego. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok godzinę. Smacznego

Taste Of My Day
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 209

W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Fasolka szparagowa zapiekana z mięsem 126

patelni i zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, a następnie dodać mięso i podsmażyć. Doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Fasolkę wymieszać z mięsem i włożyć do naczynia do zapiekania. Ser zetrzeć na tarce i posypać fasolkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C aż ser się rozpuści. fasolka szparagowa zapiekana z mięsem

O kuchni z uczuciem
Faszerowane ziemniaki 120

można ją pominąć. Smażyć wszystko około 5 minut. Mięso musi być przesmażone. Doprawić ponownie do smaku jeśli jest to konieczne. Przygotowanie – za pomocą dużej łyżki wydrążyć środki ziemniaków. Zostawiając 1 -1,5 cm obwódkę z ziemniaka. Do każdego ziemniaka nałożyć farsz. U góry rozłożyć pokruszoną mozzarellę i obsypać suszoną mozzarellą. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 220 C i piec

Kuchnia Pokoleń
SCHAB -DOMOWA WĘDLINA 377

Dodatkowo np. chrzan czy żurawina PRZYGOTOWANIE: Schab myję. Za pomocą papierowego ręcznika suszę mięso. Następnie mięso dokładnie nacieram przyprawami. Polewam sosem sojowym. Mięso zakręcam bardzo dokładnie w foli aluminiowej. Za pomocą widelca robię małe dziurki w foli. Piekę w piekarniku ok 1 godz 30 min w 180 stopniach. Zostawiamy w folii do wystygnięcia. Kiedy będzie lekko ciepły zdejmuję folię

Gotowanie Patki
Kaczka po pekińsku 245

Kaczka po pekińsku Kaczka po pekińsku , to chyba jedna z najsławniejszych potraw , wszyscy wiedzą jak wygląda i większość, boi się spróbować wykonać ją samemu . Nie powiem

Ogrodnik w podróży
Pieczone warzywa 215

Pieczone warzywa są rewelacyjnym dodatkiem do dań z mięsem lub rybą. Moje warzywa wyszły lekko twarde więc jeśli ktoś takich nie lubi to warto warzywa pokroić na cienkie kawałki. Składniki: 2 ziemniaki 2 marchewki 2 pietruszki 2 buraki marynata: 150 ml oleju 2 łyżki octu balsamicznego 1 - 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżki miodu ½ łyżeczki słodkiej mielonej papryki(...)marynatą - można to zrobić w jednej misce lub oddzielić buraki do odobnej miski. Warzywa odstawić do lodówki na conajmniej godzinę. Warzywa razem z marynatą przełożyć do formy do pieczenia. Piec w temperaturze 180 o C przez godzinę, lub do momentu aż warzywa będą miękkie. Od czasu do czasu przemieszać warzywa

Mama Gotuje
SCHAB DUSZONY W MLEKU 434

kawałku czosnku. Mięso zawinąć w folię i wstawić do lodówki na około 12 godzin, aby się zamarynowało. Uwaga ! Autorka pisze, że mięso można dusić albo w naczyniu żaroodpornym w piekarniku lub z rondlu na kuchni. Ja piekłam w brytfance w piekarniku. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i obrumienić schab ze wszystkich stron. Przełożyć do dopasowanego kształtem naczynia żaroodpornego(...)koloru. Kontynuować duszenie przez kolejne 35 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik. Wyjąć mięso, zawinąć w folię i odstawić w ciepłe miejsce aby nie wystygło. Sos mleczny zlać do rondla i gotować do czasu aż odparuje i utworzy gęściejszy, karmelowy sos. Uwaga ! Mleko w czasie pieczenia i potem w czasie gotowania w rondlu częściowo zamienia się w "grudki". Taka konsystencja

Smaczne Zdrowe
Pieczona pierś z kurczaka w oliwie z oliwek i pieprzu ziołowym 171

30 min Pieczona pierś z kurczaka w oliwie z oliwek i pieprzu ziołowym, to danie, które możemy wykorzystać na wiele sposobów. Dobre na śniadanie do

Fit&Fast Kitchen
Kruche pieczone pierożki wigilijne z kapustą i pieczarkami 134

http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2016/12/kruche-pieczone-pierozki-wigilijne-kapusniaczki2-1024x764.jpg Kruche pieczone pierożki wigilijne z kapustą i pieczarkami to świetny dodatek do Wigilijnego barszczu z pieczonych buraków . Świetne na ciepło

Moja Delicja
Kluski z dyni i batata 175

Radośnie pomarańczowe kluski z pieczonego batata i dyni z dodatkiem mąki z ciecierzycy. Smakują wyśmienicie z pomidorami i pieczonym bakłażanem. Trochę czosnku podkreśla delikatny

Kucharzyca
Pieczeń rzymska (klops) 422

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczeń rzymska zwana również klopsem to znane i lubiane danie. Przepis jest bardzo prosty, idealny dla osób zabieganych i 

Marta Gotuje
Schab pieczony z meksykańskiej marynaty 142

Schab pieczony idealny jako wędlina do chleba. Tym razem użyłam przyprawy meksykańskiej. Schab wyszedł bardzo smaczny. Możemy przygotować go na co dzień ale też na

Ewa w kuchni
Kurczak pieczony z pomidorkami i ziemniakami 183

Kurczak pieczony w całości z dodatkiem ziemniaków, pieczarek oraz pomidorków koktajlowych. Cytryna oraz czosnek włożone do środka kurczaka nadają mu ciekawego, cytrynowego smaku. Składniki: 1

Moja Galeria Smaku
Kurczak pieczony na soli 208

Kurczak pieczony w ten sposób jest soczysty, aromatyczny, miękki i ma chrupiącą skórkę. Nie należy obawiać się takiej ilości soli, kurczak jest delikatnie słony. Podczas

Moja Galeria Smaku

Proponowane wyszukiwania