mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:334/1172)

FASZEROWANA CUKINIA 139

Pomysł na wykorzystanie cukinii - wydrążyć ją, nadziać i do pieca ;-) Palce lizać!   Składniki: (porcja dla 4 osób) 2-3 duże cukinie 500 g mięsa mielonego z indyka 2 torebki ryżu 1 papryka czerwona 2 cebule 300 g pieczarek natka pietruszki 200 g sera żółtego 2 jajka sól, pieprz, słodka papryka, papryka chili, zioła prowansalskie oliwa Wykonanie: Ryż gotujemy(...)momentu aż mięso nie będzie surowe. Przyprawiamy pieprzem, solą,1 łyżeczką papryki słodkiej, szczyptą chili i ziołami prowansalskimi. Paprykę myjemy, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa, smażymy 5-7min. Pieczarki obieramy, myjemy, również kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i wszystko razem smażymy do momentu aż pieczarki będą miękkie i woda z nich wyparuje

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICZKI W SOSIE BALSAMICZNYM I PIECZONYMI, PIKANTNYMI JABŁKAMI 135

Polędwiczki wieprzowe można przygotować na wiele pysznych sposobów, dzisiaj przygotowałam je pieczone w szynce parmeńskiej i szałwii oraz sosem balsamicznym. Mięso podałam z cykorią, chipsami z ziemniaków i pikantnymi jabłkami. SKŁADNIKI:   300 g polędwiczek wieprzowych 10 g szynki parmeńskiej w plastrach sól, pieprz, czosnek, papryka ostra do smaku  świeża szałwia  świeży tymianek(...)klarownym z każdej strony kilka minut. Na patelnię dodajemy szałwię i tymianek, polewamy mięso masłem i ziołami. Polędwiczkę odkładamy na talerz aby odpoczęła. Na patelnię na której smażyło się mięso wlewamy 100 ml buliony, 1 łyżkę octu balsamicznego, dodajemy szałwię, tymianek i ząbek czosnku. Sos redukujemy aż będzie gęsty. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Jabłko i cebulę obieramy, przecinamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczone pulpety z ciecierzycy 189

Kiedy mam do dyspozycji ciecierzycę, najczęściej przygotowuję z niej kotlety. Tym razem z cieciorki zrobiłam pulpety pieczone w piekarniku. Za “jajko” posłużył

Via Gusto
ROLADKI Z BAKŁAŻANA Z MIĘSEM MIELONYM 123

Bakłażana kroimy w plastry posypujemy solą i zostawiamy, żeby puścił sok. Następnie osuszamy je, skrapiamy oliwą i smażymy z dwóch stron.  Zawijamy w nie mięso, układamy w naczyniu żaroodpornym, polewamy sosem i pieczemy około 30 minut

Cytryna&Co.
Jeszcze lepsze gołąbki: zapiekane z kapustą kiszoną i sosem pomidorowym [PRZEPIS] 123

Mamy dla was sprawdzony przepis na klasyczne gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym. Wiadomo, są pyszne, ale mogą być jeszcze lepsze, jeśli zapieczecie je

Kulinarna Polska
Szynka duszona z zielonym groszkiem 131

Szynka duszona z zielonym groszkiem Pyszna duszona szynka w śmietanowym sosie z zielonym groszkiem . Jest to jeden z lepszych pomysłów na niedzielny obiad . Dodatkowo poza tym

Ogrodnik w podróży
Pierogi po lwowsku 104

Pierogi po lwowsku[/caption] Zobacz inne przepisy na pierogi: Pierogi Z Boczkiem I Twarogiem Pierogi Zapiekane W Sosie Pomidorowym Pierogi Z Kapustą I Pieczarkami Pieczone W Piekarniku Pierogi Z Wątróbką Pierogi Z Mięsem I Pieczarkami – Pyszne! Pierogi Ze Śliwkami Pierogi Ruskie Artykuł Pierogi po lwowsku pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Kurczak z patelni po grecku 109

chwilę. Na patelnię wlej wodę lub bulion oraz resztki marynaty, w których był kurczak, oregano, sól, pieprz i wymieszaj. Ułóż mięso na górze, a na mięsie grubo pokrojone plastry cytryny i przykryj pokrywką. Piecz przez około 45-50 minut, aż ryż wchłonie płyn, a kurczak się upiecze. Posyp z góry posiekaną natką pietruszki i czym prędzej podaj na stół

Oslov.
Moskole – placki z gotowanych ziemniaków 445

ręczniku papierowym. [caption id="attachment_7686" align="aligncenter" width="719"] Moskole – placki z gotowanych ziemniaków[/caption]   Zobacz inne przepisy na placki z ziemniakami: Pieczone Placki Ziemniaczane Z Pieczarkami Placki Ziemniaczane Z Mięsem Dietetyczne Placki Ziemniaczane Z Piekarnika (76 Kcal) Placki Ziemniaczano-Dyniowe Marchewkowe Placki Ziemniaczane Z Sosem Pieczarkowym Artykuł Moskole – placki z gotowanych ziemniaków pochodzi z serwisu

e-PrzepisyKulinarne
Papryka nadziewana kaszą gryczaną i wołowiną 139

solą, pieprzem i cukrem. Sos mięsny wymieszać dokładnie z kaszą. Papryki przekroić w poprzek, wyciąć gniazda nasienne. Posolić w środku. Faszerować po poprzek kaszą z mięsem, układać w naczyniu do zapiekania podlanym olejem. Piec około 45 minut w 175 stopniach z termoobiegiem. 15 minut przed końcem pieczenia wyjąć i ułożyć na wierzchu pokrojoną w plastry mozzarellę. Dopiekać aż papryka będzie

Czerwień i błękit
Grillowane żeberka w miodzie 117

zamarynowanymi żeberkami zostawiamy w lodówce na noc. Następnego dnia żeberka grillujemy na aluminiowej tacce na złoto. Porada: Jeśli nie chcemy zbyt długo czekać na grillowanie mięsa możemy je wcześniej podpiec w rękawie do pieczenia lub przykrytym naczyniu żaroodpornym razem z marynatą przez około 40 minut w 180 stopniach

Pyry na Gaz
Poniedziałek: Pęczotto z groszkiem, fasolką i boczniakami 152

łyżeczka tymianku 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1/2 szklanki tartego parmezanu Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Rozgrzej piekarnik do 240 stopni. Mięso posól, popieprz i wstaw do gorącego piekarnika. Piecz przez 30 minut. Krok 2 W szerokim rondlu rozgrzej 2 łyżki oliwy, wsyp na nią posiekaną cebulę i czosnek. Jeśli używasz szalotki smaż 1-2 minuty

Niedzielny kucharz
Pikantne skrzydełka 173

naczynia i lekko solimy. Potem  posypujemy przyprawami:  pieprzem, chili,... lub gotową mieszanką. Następnie dodajemy tłuszcz np. 2 łyżki smalcu i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy w 200 st.C / 45 minut Po upieczeniu mięso odsączamy na papierze kuchennym, smalec z przyprawami możemy odlać do miseczki i wykorzystać przy okazji dodając do zupy. Po odsączeniu serwujemy, przekąska dobra zarówno na gorąco

chleba naszego
Marchewka duszona z cukinią. Smaczna jarzynka do obiadu. 210

ogniu około 10 minut. Odcedzam, przyprawiam do smaku solą, czosnkiem mielonym, dodaję łyżeczkę masła, mieszam, dodaję koperek. Podaję na ciepło. Taka jarzynka doskonale pasuje do pieczonej czy smażonej ryby, do kotletów i innych mięs. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
KURCZAK PO WŁOSKU Z PIEDEMONTE 177

włoskich wojaży przywiozłam bardzo prosty ,ale jakże smaczny przepis na pieczone skrzydełka z kurczaka w piekarniku.Pyszna , prosta potrawa jaką możemy znaleźć we włoskim domu.Nic nie wyszukanego , ani drogiego , jednak ten smak zostanie z Wami na dłużej.Zapraszam!. 1-2kg.skrzudełek z kurczaka Oliwa z oliwek 2 duże cebule ( jedną pokrojoną w plastry druga w drobną kostkę) 1 kg.umytych(...)umyć ,osuszyć i wyłożyć je na ziemniaki , przykryć pokrojoną w kostkę cebulą,czosnkiem,posypać obficie solą i pieprzem, włożyć do nagrzanego piekarnika 160 stopni i piec ok.2 godz.  Zajrzeć po godzinie i sprawdzić mięso.  Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania