mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:336/1172)

Rolada ze schabu nadziewana mięsem mielonym 140

słodką w proszku. Na tak przygotowany płat mięsa rozłożyć farsz i zawinąć. Zabezpieczyć przed rozwinięciem nitką. Na patelni obsmażyć mięso z wszystkich stron. Włożyć mięso do żaroodpornego naczynia, wlać wodę. zamknąć naczynie. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 C przez 1 godzinę. W połowie czasu pieczenia odwrócić roladę. Wyjąć z naczynia i zawinąć w folię spożywczą i potem w ręcznik

Kuchnia Pokoleń
WITARIAŃSKI "MIĘSNY" WRAP 127

mieli pomysłów, co w nim przyrządzać oprócz suszonych owoców. Dopiero książka J. Wignall "Na surowo" otworzyła nasz umysł na ciekawe, kulinarne rozwiązania bez gotowania, pieczenia, czy smażenia. Jednym z nich jest wegańskie "mięso" (dziś zawinięte w liść sałaty). Przepis J. Wignall zmodyfikowałam zmieniając część składników, proporcje i przeprawiając "po swojemu".  Suszenie w temperaturze nie wyższej niż 43 stopnie jest

Jeść, by żyć w zdrowiu
Pieczony kurczak z winem 135

podudzia kurczaka cebula 5 ząbków czosnku sól, pieprz, estragon, lubczyk papryka słodka i ostra sos sojowy tymianek białe pół wytrawne wino ok szkanki Przygotowanie Mięso przyprawić, przełożyć do brytfanki z cebulą i piec w 180 st C ok 45 min z pokrywką. Na ok 15 min przed końcem wlać wino i już bez przykrycia trzymać w piecu jeszcze chwilę

Gaździnka warzy
UDKA KURCZAKA NA PIKANTNIE 184

łyżka cukru trzcinowego kminek sól ***************************************** Składniki na marynatę wymieszać.Kurczaka umyć i osuszyć, posmarować marynatą i odstawić na kilka godzin do lodówki( najlepiej na noc ). Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego , nakryć folią i piec 10 minut w 180 stopniach.Polać trochę marynatą,odwrócić i piec jeszcze 5 minut bez przykrycia.Potem polać udka resztą marynaty i piec dalej , aż będą całkowicie

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Prosty pomysł na figi! 158

śniadania, czy to na kanapkę, czy do owsianek, jaglanek, do gofrów czy naleśników. Można z nich wyczarować najlepsze na świecie konfitury, lubią połączenie z mięsem bądź rybą. Smakują dobrze świeże, jak i pieczone. Możecie być pewni, że pokażę Wam kilka fajnych i pysznych pomysłów na wykorzystanie fig. Dzisiaj natomiast chciałam Wam pokazać jeden z najprostszych, a jakże pysznych

SMYKWKUCHNI
Kurczak tandoori masala z mleczkiem kokosowym 179

Paprykę pokroić w paseczki i wysypać na mięso. Cebulę pokroić w kostkę. Mleczko kokosowe połączyć z cebulą i wszystkimi przyprawami. Dobrze wymieszać i wylać na mięso. Naczynie żaroodporne przykryć i wstawić do piekarnika. Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni. Najlepiej smakuje z kaszą kuskus lub ryżem. Smacznego

kuchnia doski
Kolorowa zapiekanka z kurczakiem lub z samymi warzywami 143

wymieszać. Do dużej blaszki wrzucić warzywa, delikatnie wymieszać i polać sosem. Można dodatkowo lekko posypać serem. Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika 220 C- 230C i piec 15-20 minut. Nie przykrywać. Wersja z mięsem, rozgrzać olej, piersi kurze pokroić na mniejsze kawałki . Doprawić wszystkimi przyprawami i obsmażyć na patelni. Nie zbyt długo, żeby nie były suche. Mięso jeszcze się podpiecze

Kuchnia Pokoleń
KURCZAK NA RYŻU Z WARZYWAMI 215

wysypać ryż, na to warzywa mrożone. Całość zalać gorącą zalewą. Na wierzchu ułożyć kawałki kurczaka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około półtora godziny, co chwilę polewając wierzch mięsa zalewą, aby się nie wysuszyło

Zrób to smacznie
Soczysta pieczeń z indyczego udźca 182

udziec indyczy w czerwonym kolorze. Lekkostrawne, niskokaloryczne, do tego smaczne i łatwe do przygotowania, czego chcieć więcej. Przygotuj i podaj indyka! Smacznym daniem jest pieczony lub duszony udziec z indyka. Jeśli wcześniej go zamarynujesz mięso jest wyjątkowo kruche i soczyste. Moja ulubiona marynata do indyka to sos sojowy z octem balsamicznym, miodem i czosnkiem. Składniki: 1,300 kg udźca

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
PASZTET DROBIOWY Z ŻURAWINĄ 146

rosole,odciskamy. Przez maszynkę do mięsa trzykrotnie przepuszczamy mięso, bułkę i warzywa. Gotową masę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Dolewamy szklankę bulionu w którym gotowalismy mięso i warzywa. Dodajemy żurawinę. Przekładamy do foremek. Pieczemy w piekarniku w temp 170 st ok godziny. W piekarniku ustawiamy naczynko z wodą, dzięki temu pasztet nie będzie suchy. Pasztet upiekłam w formie PAPILART . Zajrzyjcie

Z Majeczką w kuchni
Jak wybrać odpowiedni piekarnik 114

odbywać na wszystkich 5 poziomach równocześnie mechaniczną blokadę drzwi Piekarnik mam już od ponad miesiąca i już dziś wiem, że była to słuszna decyzja. Piekłam już w nim chleby, różne rodzaje ciasta, mięsa i zapiekanki, oraz oczywiście pizzę. Piekarnik spisuje się doskonale  z czystym sumieniem mogę go Wam polecić. "Piekarniki Gorenje to w istocie osobiści asystenci

Kulinarne przygody Gatity
Schab i piesi kurczaka w gotowej marynacie BBQ 168

paski. Oba rodzaje mięsa rozbijamy tłuczkiem, cebulę kroimy w pióra. Do saszetki z marynatą wkładamy mięso oraz cebulę, odkładamy do lodówki na 6 godzin.  Mięso z cebulą przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy 90 minut w temperaturze 190*C.   Na zdjęciach: talerz duży płaski Jesień - Porcelana Bogucice

Gotowanie i blogowanie
Babka ziemniaczana z warstwą mięsa mielonego 155

warstwę mięsną. Wszystkie składniki masy dokładnie połączyć. Masę ziemniaczaną podzielić na dwie części. Jedną z nich wyłożyć na blachę posmarowaną olejem. Na to położyć warstwę mięsa mielonego i pozostałą warstwę masy z ziemniaków. Piec 1-1,5 godziny w 180 stopniach

Di gotuje
Karkówka duszona w papryce 183

Przydatne TIPY - papryka bez skórki Można też pobawić się z wcześniejszym opieczeniem papryki i zdjęciem z niej skórki, jeszcze przed dodaniem do garnka wraz z mięsem i cebulą.  Paprykę ułożoną na papierze do pieczenia wstawia się wtedy do piekarnika rozgrzanego do 200C. Kiedy jej skóra przypiecze się na czarno, wyjąć ją z piekarnika i odstawić przykrytą szczelnie folią spożywczą

Grunt to przepis!
Pasztet mięsny 135

bardzo istotny element przygotowania pasztetu, dlatego ja zawsze mieszam mięso w malakserze. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli i bardzo delikatnie mieszamy z mięsem. Pasztet przekładamy do foremek, wyrównujemy wierzch i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni bez termoobiegu przez 80 minut. Pamiętajmy, aby na dole piekarnika ustawić naczynie żaroodporne z wodą, wtedy powietrze w piekarniku nie będzie

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania