mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:338/1172)

Rolada nadziana kaszą i śliwkami otulona szynką szwarcwaldzką 161

ugotowaną kaszę i suszone śliwki. Przykrywamy drugim płatem kurczaka. 3.        Roladkę zwijamy w rulon tak żeby szynka owinęła całość. Mięso przekładamy w folie aluminiową i szczelnie zwijamy. Pieczemy przez 40 minut w 180*C. 4.        Sos śliwkowy: Świeże śliwki pestkujemy. W garnku gotujemy bulion i wypestkowane śliwki. Gotujemy

VioletoweKucharzenie
Zupa Soto- indonezyjski rosół z kiełkami 183

przekrawając jej na pół i opiec ją bezpośrednio nad ogniem innego palnika by nabrała z każdej strony czarnych plamek dzięki czemu cebula nabierze aromat pieczenia. Całą podpieczoną cebulę wrzucić do garnka z mięsem. Trawę cytrynową rozkroić wzdłuż i w kilku miejsca uderzyć moco górną nieostrą stroną noża po przeciętej stronie by puściła olejki eteryczne.Wrzucić ją w całości do garnka

Sztuka gotowania w/g Samiry
Perliczka z gruszkami w winie 52

szlachetny gatunek drobiu królował niegdyś w czasach kuchni staropolskiej. Później nieco zapomniany dziś triumfalnie wraca na nasze stoły, dzięki czemu znów zachwyca nas smak delikatnego mięsa z akcentem dziczyzny. Pyszna perliczka z gruszkami pieczona w czerwonym winie to doskonała propozycja na uroczysty obiad, jednocześnie lekka i zdrowa - z niską zawartością tłuszczu i wysoką białka. A po zjedzeniu pozostaje

Milion Smaków
Grilowane tosty z mięsem mielonym - czyli to co lubię najbardziej 207

mięsa mielonego majeranek 2 ząbki czosnku 1 jajko  trochę bułki tartej oraz kaszy manny Sposób Czosnek rozgnieść wymieszać z mięsem mielonym, jajkiem, bułką, kaszą oraz przyprawami. Gotowe nakładać na chleb tostowy delikatnie wcierając (aby podczas pieczenia nie oddzielało się od chleba). Tosty układać na ruszcie najpierw stroną na której znajduje się mięso mielone, następnie przewrócić na moment na stronę

Kuchenne aromaty
Karkówka zapiekana z pieczarkami 190

obrać i pokroić w półplastry. Pokrojoną karkówkę i cebulę przełożyć do miski. Dodać majeranek, listki laurowe odrobine soli i pieprzu i wymieszać aby przyprawy pokryły mięso. Następnie zawartość miski przełożyć do woreczka do pieczenia. Dodać pieczarki i koncentrat pomidorowy. Woreczek zamknąć i nieco wszystko wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C. Piec

Monia miesza i gotuje
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów 210

wino, pokrojone na mniejsze części pomidory i śmietanę. Doprowadzić do wrzenia, dusić 5-7 minut, mieszając od czasu do czasu. Doprawić solą, pieprzem, i ziołami. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać sosem.  Piec 25 minut w 180 stopniach. Jako dodatek proponuję frytki. Rozliczenie: polędwiczka ok. 11zł suszone pomidory 5zł śmietanka 2zł szklanka wina 3zł reszta składników około 1zł

Czerwona Porzeczka
Pierś z kurczaka po hawajsku 347

kurczaka (600g) ananas u mnie świeży  6 plasterków sera żółtego pieprz, sól kardamon mielony tymianek olej  papier do pieczenia   Kurczaka dzielimy na 6 części- odcinamy polędwiczki, a dwie pozostałe piersi kroimy wzdłuż na pół. Mięso umieszczamy w misce i doprawiamy solą, pieprzem, tymiankiem i kardamonem, dodajemy około 2 łyżki oleju i mieszamy, tak aby przyprawy równomiernie pokryły(...)mięso.  Odstawiamy na 1-2 godziny. (z braku czas, ten etap można pominąć ;) Z papieru do pieczenia wycinamy taki arkusz aby po złożeniu na pół był w stanie zakryć nam całą pierś z kurczaka. Rozkładamy arkusz na blacie, śliską stroną do góry. Smarujemy niewielką ilością oleju. Układamy pierś z kurczaka na jednej połówce papieru i przykrywamy drugą ( papier można

Czerwona Porzeczka
Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado 138

Mamą pieczemy w piekarniku kurczaka na niedzielny obiad czy mięso do chleba, zawsze przy okazji wkładam na osobną blaszkę porcje warzyw. Są to z reguły ziemniaki, buraki,papryki i cukinie, z których można zrobić pyszne pasty i sałatki, jednocześnie oszczędzając energię. Zapraszam po przepis. Składniki: 1 dojrzałe awokado 1 czerwona papryka 2 jajka 150 g tuńczyka w oleju

Gosia gotuje
Wegetariańskie biryani - klasyka indyjskiej kuchni :) 199

Witajcie :) Dzisiejsze menu to klasyczne danie indyjskie, a właściwie klasyczne dla północnej części Indii. Nazwa pochodzi od perskiego słowa "Berya" co oznacza "pieczony". Oryginalne danie przyrządzane jest z ryżu i mięsa, jednak zależy to również od regionu. Nasza propozycja oczywiście jest wegetariańska i niezwykle smaczna :) Jesteśmy fanami kuchni indyjskiej i niezwykle nam smakowała ta wersja Baryani. Czy Wy również

vegetanie
Kurczak pieczony z nutą cytryny 182

dość często. Obie bardzo lubimy białe mięso. Jest ono zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Pieczenie czy smażenie bądź przygotowywanie go na parze zajmuje o wiele mniej czasu niż innych mięs.  Dzisiaj postawiłam na kurczaka, przygotowałam go w inny sposób niż zazwyczaj, mianowicie upiekłam go w piekarniku w towarzystwie cytryny.  Kurczak pieczony z nutą cytryny SKŁADNIKI: 2 udka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kurczak w sosie z Mozzarellą 506

dodać pomidory z puszki, czosnek i przyprawy, a na końcu sos zblendować, następnie dodać poszatkowaną natkę pietruszki. Do żaroodpornego naczynia przelać sos, położyć na nim mięso. Wszystko posypać startym serem Mozzarella. Włożyć do pieca nagrzanego do 180 st C na ok 20-30 min i...................... Smacznego

Gaździnka warzy
Pikantne piersi w złocistej panierce na popcornie 273

oliwy. Kawałki mięsa dokładnie nacieramy marynatą. Wkładamy do lodówki na całą noc.  2. Płatki rozgniatamy za pomocą np. wałka na mniejsze kawałki. Każdy kawałek mięsa dokładnie  obklejamy płatkami i układamy na blaszce. Pieczemy w piekarniku maksymalnie 20 minut.  3. Robimy popcorn, układamy go na talerzu, a na nim kawałki upieczonego kurczaka. Można serwować z różnymi dipami

Mój Smak na Życie
Kurczak po Chińsku - Chicken Chow Mein 1520

Chow Mein to szeroka nazwa potraw ze smażonymi noodlami. Chyba jest to najpopularniejsze jedzenie na wynos w Irlandii. Jest to danie przepyszne, szybkie, można wykorzystać pozostałości

Kulinarna rozmowa
Szaszłyki z kurczaka w jogurtowej marynacie 293

siekamy, czosnek miażdżymy, dodajemy jogurt naturalny, chilli, curry i dokładnie mieszamy. Do marynaty dodajemy mięso, mieszamy i odstawiamy na 2 godziny w chłodne miejsce.3. Następnie mięso odsączamy z zalewy, nabijamy na patyczki i pieczemy przez 20-25 minut w piekarniku (180st.C) lub smażymy na patelni grillowej (ja robiłam na patelni).4. Szaszłyki najlepiej smakują z tzatziki i surówką.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka z kurczakiem i brokułami 220

patelni.4. Warzywa z mięsem mieszamy, dodajemy oliwki.5. Mieszamy śmietanę, majonez, zmiażdżone ząbki czosnku, tarty żółty ser, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.6. Naczynie żaroodporne napełniamy mięsem z warzywami, całość zalewamy sosem.7. Zapiekankę pieczemy 30 minut w 180 st. C.Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania