mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:337/1172)

Marynata do mięsa 98

Przygotowanie Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. Nasiona kolendry tłuczemy w moździerzu. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, zalewamy mięso. Odstawiamy do lodówki na 12 godzin. Mięso przekładamy wraz z marynatą do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 1 do 1,5 godz. Marynata bardzo uniwersalna, nadaje się zarówno do drobiu jak i do wieprzowiny. Doskonała na grilla

Gotowanie moimi oczami
Zapiekanka z ziemniakami, brokułem i skrzydełkami z kurczaka 373

sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam papryką mieloną, majerankiem, przyprawą do skrzydełek oraz odrobiną soli i pieprzu. Do marynaty wkładam skrzydełka z kurczaka. Nacieram. Mięso razem z marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Piekę około 70 minut w temperaturze 180 stopni. 2. Ziemniaki obieram i gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Odcedzam i kroję w plasterki. 3. Brokuła gotuję na półtwardo

Tradycyjna kuchnia Kasi
domowa konserwa ze słoika 170

uchylając nieco drzwiczki piekarnika). Na tym etapie nasza konserwa jest gotowa do tego, aby ją spożyć w przeciągu kilku następnych dni. Jeżeli mamy zamiar przechowywać mięso 2-3 miesiące, to kolejnego dnia znów pieczemy ( pasteryzujemy) słoje w piekarniku, w temperaturze 80-85 stopni przez 2 godziny

Miód i pieprz
Karkówka w sosie słodko-kwaśnym. 175

cebulę i ananasa w kostkę, wszystkie składniki smażymy na lekkim ogniu na klarowanym maśle,dodajemy wino, ocet winny w razie potrzeby podlewamy syropem z ananasa, mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego zalewamy sosem i pieczemy około godz. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kuchnia Beaty
tartaletki "trzy sery" 168

wylepić nim foremki do tartaletek. Każdy ser podzielić na 6 kawałków. Pomidorki przekroić na połówki. Na dno tartaletek ułożyć po plasterku żółtego sera, wyłożyć mięso a następnie pomidorki, mozarellę i plasterki camemberta. Piec w 200*C około 20-25 minut. Podawać na ciepło z sałatką z pomidorów i sosem czosnkowym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Golonka z indyka 99

Żaroodporne naczynie wykładam plastrami masła solonego i 1/2 piórek z cebuli. Na to układam mięso i przykrywam resztą cebuli i kilkoma plastrami masła. Tak przygotowane mięso wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Pieczeń gotowa jest po 20 minutach. Mozna ją pokroić w plasterki dodać cząstki bułki i kilka plasterk pomidora

Eli Gotowanie
Kurczak po Chińsku - Chicken Chow Mein 339

spore kawałki garść grzybów (ja akurat trafiłam na enoki, ale mogą być i najzwyklejsze pieczarki) 1 marchewka pokrojona w patyczki garść kiełków fasoli mung mięso z kurczaka (ja akurat miałam resztki z pieczeni, ale tak ok 1 pierś i 1 udko wystarczy) 1 plaster boczku 2 spore chlusty wina ryżowego (może też być sherry) 200g makaronu noodle

Smaki Przyprawy i Kolory
Szaszłyki z mięsa na grilla. Kociołek z ziemniaczkami! 189

kawałki, zasypujemy mieszanką przypraw i polewamy olejem. Wstawiamy do lodówki na minimum 5 godzin, a najlepiej na całą noc.  Na szpadkach nadziewamy na przemian, mięso, gruszkę i boczek, w proporcjach jakich lubicie. Pieczemy na grillu na złoty kolor. Podajemy z gorącymi ziemniaczkami! Smacznego! Zapraszam na Facebooka SmykW kuchni i na mój profil na Instagramie Smyk_W_Kuchni (#smykwkuchni). Buźka

SMYKWKUCHNI
Kaczka z nadzieniem z jabłuszek pieczona 141

jest soczysta, ma bardzo bogaty smak i aromat. Nic nie może się z nią równać, i tyle ;) Dodam jeszcze, że to najpopularniejsza forma serwowania tego mięsa w Polsce :) KACZKA Z NADZIENIEM Z JABŁUSZEK PIECZONA Składniki: - 1 kaczka - 8-10 jabłek - sól - majeranek Przygotowanie: Z jabłek usuwamy gniazda nasienne, nie obieramy. Kroimy na kawałki. Jabłka przyprawiamy solą (około 1 łyżeczki

Życie zamknięte w smaku
Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych 242

doszłam do wniosku, że filety z kurczaka, które najczęściej spotyka się w domowych szaszłykach nie zastąpią wieprzowiny. Najsmaczniejsze są z polędwiczkami, tak jak tutaj, bo mięso jest miękkie, kruche i nie wymaga długiego pieczenia czy grillowania. Aromat białego wina niewątpliwie dodaje im wyjątkowości i smaku. Polecam spróbować. :-) 400g polędwiczek wieprzowych 12 pieczarek średniej wielkości 8 pomidorków koktajlowych  2 czerwone

Szefowa kuchni
Pieczona szynka na kanapki 144

przyprawy. Długim nożem nacinamy pionowe rowki i umieszczamy w nim pokrojone kawałeczki czosnku. Odstawiamy w zamkniętym pojemniku na 12 godzin do lodówki. Po tym czasie mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy oliwą i pieczemy w 175*C przez 2 godziny.  Przez pierwsze 1,5 godzimy szynkę pieczemy pod przykryciem, kolejne trzydzieści minut bez. Po upieczeniu wyjmujemy szynkę na deskę

VioletoweKucharzenie
kurczak w miodowej glazurze. i brokuł 172

wysmarować' kurczaka palcami miodem, który ścieknie, tak aby cały kurczak był obtoczony miodem. Odstawić do lodówki na ok. 1-1,5h. Po tym czasie włożyć mięso do piekarnika uprzednio rozgrzanego do 170* i piec ok. 20-25 minut. W między czasie polewać miodem, który będzie ściekał. Brokuła ugotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kurczaka podawać z brokułem. Smacznego

chili & sugar
Pulpety w sosie pomidorowym 160

Propozycja na dzisiejszy obiad ;) Takie pulpety będą pasować do makaronu, pieczonych ziemniaków lub tak jak w moim przypadku do pieczonej marchewki ;) Życzę udanej słonecznej soboty ;) Składniki: 500g mięsa mielonego z indyka/kurczaka 3-4 łyżki sera chudego Emilka sól, pieprz (na oko;) ) 1 łyżeczka oregano 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5-1 łyżeczka ostrej papryki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Rolada nadziana kaszą i śliwkami otulona szynką szwarcwaldzką 165

ugotowaną kaszę i suszone śliwki. Przykrywamy drugim płatem kurczaka. 3.        Roladkę zwijamy w rulon tak żeby szynka owinęła całość. Mięso przekładamy w folie aluminiową i szczelnie zwijamy. Pieczemy przez 40 minut w 180*C. 4.        Sos śliwkowy: Świeże śliwki pestkujemy. W garnku gotujemy bulion i wypestkowane śliwki. Gotujemy

VioletoweKucharzenie
Zupa Soto- indonezyjski rosół z kiełkami 191

przekrawając jej na pół i opiec ją bezpośrednio nad ogniem innego palnika by nabrała z każdej strony czarnych plamek dzięki czemu cebula nabierze aromat pieczenia. Całą podpieczoną cebulę wrzucić do garnka z mięsem. Trawę cytrynową rozkroić wzdłuż i w kilku miejsca uderzyć moco górną nieostrą stroną noża po przeciętej stronie by puściła olejki eteryczne.Wrzucić ją w całości do garnka

Sztuka gotowania w/g Samiry

Proponowane wyszukiwania