Golonka najlepsza i mięciutka

Golonka najlepsza i mięciutka

Golonka najlepsza i mięciutka

Przepis na : obiad

Najlepsza, kruchuteńka i soczysta golonka na niedzielny lub świąteczny obiad! Taki efekt uzyskamy wtedy, gdy pracę podzielimy na dwa etapy. Najpierw golonkę należy podgotować w wywarze z włoszczyzny (który jest później wspaniałą bazą do zup, o czym piszę na końcu wpisu), a później upiec w piekarniku. Golonka ma bardzo grubą warstwę tłuszczu, który nadaje jej smaku. Nie jemy go. On spełnia tylko rolę jakby przyprawy. Pieczemy golonkę z tłuszczem, a później odkrawamy tylko cieniutką, chrupiącą warstwę zapieczone... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Posadzone i zjedzone

Autor

kasiackasiac

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

golonka, sosy, mięso, obiad, krupnik, marchewka, seler, świąteczne przepisy, świąteczne, kasza, do pracy, ziemniaki, zupa, por , mięso na obiad, obiad dla 2 osób, mięsa pieczone, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczone ziemniaki, zupa z selera, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Posadzone i zjedzone

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.