Grillowane żeberka w miodzie

Grillowane żeberka w miodzie

Grillowane żeberka w miodzie

Przepis na : obiad

Pyszne glazurowane żeberka w pysznej, słodkawej marynacie z mnóstwem aromatycznych przypraw, miodem i odrobina sosu pomidorowego. Idealne danie grillowe dla miłośników solidnego kawałka mięsa.   Składniki: 1,5 kg „mięsnych” żeberek marynata: 2 ząbki czosnku 3 łyżki sosu pomidorowego lub zmiksowanego i zredukowanego pelatti 2 łyżki octu winnego 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju sól, czarny pieprz, ostra papryka, oregano, tymianek, kmin rzymski, cukier, rozmaryn Sposób przygotowania: Żeberka myjemy, osuszamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.