mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:321/1172)

Pieczeń z sarny 131

minut. Naczynie musi być przykryte. Zmniejszyć temperaturę do 200 C, wlać wino, dodać grzybki suszone i piec jeszcze 40 minut. Piec bez przykrycia. W miarę potrzeby podlewać minimalnie wodą. Mięso odwrócić. Na koniec wlać śmietanę i wymieszać. Smacznego, podawać z ziemniakami

Kuchnia Pokoleń
Murzynek z serem 208

chwilę zagotowujemy po czym zdejmujemy z pieca i studzimy. W tym czasie przygotowujemy część serową: Twaróg przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mięsa (lub przez praskę do ziemniaków). Dodajemy do niego łyżkę budyniu, łyżeczkę proszku do pieczenia, masło, cukier oraz żółtka z jajek. Całość mieszamy na jednolitą masę. Z białek ubijamy sztywną pianę i w 3 porcjach wkręcamy do masy serowej

Mechanik w kuchni
TOSTOWE ZAPIEKANKI Z KURCZAKIEM 120

Przyprawiam.  Na patelni rozgrzewam olej rzepakowy, mięso smażę na rumiano. Chleb tostowy smaruję musztardą, posypuję tartym serem. Wkładam do piekarnika i piekę ok 3 min w 200 stopniach aż ser się roztopi. Na chlebek kładę mięso. Następnie kładę plaster papryki oraz cebulę czerwoną. Polewam musztardą. Posypuję świeżą rukolą. I MAMY TO  --SZYBKO, ŁATWO I PYSZNIE :) POLECAM

Gotowanie Patki
Roladki drobiowe z farszem pieczarkowym 220

razie potrzeby lekko je rozbić.  2. Mięso oprószyć solą i pieprzem, posmarować farszem pieczarkowym, zwinąć w rulon. Szczelnie owinąć folią aluminiową. Piec 30-40 minut w 200*C. Po upieczeniu odstawić na kilka minut, żeby mięso odpoczęło

Kto ugości moich gości?
Pieczone warzywa z ziołami - pyszne 197

pół). Blaszkę smarujemy oliwą i wrzucamy wszystkie warzywa, dodajemy przyprawy, polewamy trochę oliwą i wrzucamy kawałeczki masła. Pieczone warzywa z ziołami - pyszne Pieczemy ok 30 minut w piekarniku najlepiej na termoobiegu w 180 stopniach. Możemy podawać do mięsa do obiadu lub jako samodzielne danie. Ja najbardziej lubię podane z serkiem ziarnistym. Pieczone warzywa z ziołami - pyszne

Pyza i Surówka
Ciastka z maszynki 94

mąkę ze szczyptą soli i proszku do pieczenia. Następnie ciasto wkładamy do specjalnej maszynki do robienia ciastek lub używamy maszynki do mielenia mięsa ze specjalna nakładką. Wyciskamy ciastka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 10-12 minut. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz swój adres z prawej

Marder&Marder Manufacture
Pieczeń z sosem żurawinowym 207

Ciekawa propozycja obiadowa. Danie wymyśliłam dzisiaj i muszę szczerze przyznać, że nawet jeżeli nie podacie mięsa z sosem żurawinowym, to i tak będzie ono pyszne i aromatyczne. Ja podałam pieczeń z pieczonymi ziemniakami i sałatą lodową z sosem winegret. Porcja dla 4 osób. SKŁADNIKI 800 g mięsa wieprzowego z łopatki 1 duża cebula 1 duża marchewka

Passions hobbies life
Kurczak pieczony na butelce 4090

pieczony na butelce piwa ma same zalety. Nie potrzebujemy do niego rożna, piwo paruje nawilżając mięso, a także czasem oblewa je, tworząc chrupiącą skórkę. Alkohol szybko wyparowuje, więc taką pieczeń mogą jeść dzieci i kierowcy – piwa nawet nie czuć. Choć pieczony kurczak może wydawać się skomplikowany zrobienie go w taki sposób jest bardzo proste. Ogranicza się

Poezja smaku
Pierogi z mięsem 133

zawsze mamy dla was jakiś ciekawy przepis. Ciasto: 350 g mąki pszennej 1 żółtko 1 łyżka masła sól gorąca woda Farsz: 0,5 kg resztek mięsa z rosołu lub innego ugotowanego, duszonego czy pieczonego 1 czerstwa kajzerka 0,5 szklanki mleka 1 cebula 1 łyżka tłuszczu 1 jajko sól, pieprz posiekana natka pietruszki Mąkę przesiewamy, dodajemy masło i żółtko(...)wykrawamy kółka i napełniamy farszem który przygotowujemy następująco: Bułkę namaczamy w mleku, a gdy namięknie odciskamy. Cebulę obieramy, siekamy w drobna kostkę i podduszamy na patelni z odrobiną tłuszczu. Mięso przepuszczamy dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa lub rozdrabniamy w melakserze. Do mięsa dodajemy bułkę, cebulę, natkę pietruszki, jajko i doprawiamy sola i pieprzem. Napełniamy nadzieniem pierogi i gotujemy

Marder&Marder Manufacture
Węgierskie filety z kurczaka , szybki obiad 147

pasty z pieczonej papryki ( pieczona papryka rozdrobniona blenderem na pastę ) 1 łyżeczka granulowanego czosnku sól , ostra papryka do smaku żółty tarty ser do posypania Filety myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem ,posypujemy czosnkiem , ostrą papryką , solimy i obficie nacieramy pastą paprykową . Odstawiamy na godzinę . Na mocno rozgrzanej patelni obsmażamy z obu stron . Jak mięso się zetnie , czyli nie będzie już

Ogrodnik w podróży
Mięso w słoiku 1652

więcej na tej kromce chleba… A nie ma nic lepszego do położenia na taką świeżutką kromkę niż własna domowa wędlina :)! Czy to będzie szynka pieczona czy boczek czy pasztet czy po prostu mięso w słoiku. Takie mięso w słoiku robiło się w czasach, kiedy dostęp do lodówek i zamrażarek był ograniczony, a częste wyłączanie prądu sprawiało

UgotujmyTo.pl
Szybki obiad 123

Pieczone udka/podudzia z kurczaka.  Obiad, który "robi się sam". Szybki i pyszny . Składniki:  4-6 udka/podudzia z kurczaka  cebula 2 ząbki czosnku Marynata: 4 łyżki wody 4 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki przyprawy do kurczaka 2 łyżki przyprawy do mięsa/ uniwersalnej pieprz czarny mielony pół łyżeczki papryki czerwonej mielonej(...)kilka godzin, ale pół godziny w lodówce też wystarczy). Cebulę kroję w pół plasterki, ząbki czosnku miażdżę. Wszystko wrzucam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku ok. 50 minut (30 minut pod przykryciem, później polewam mięso marynatą i ściągam pokrywkę).  P odawać można z ryżem, ziemniakami i ulubioną sałatką . Pozostał ą marynat ę mo żna wykorzystać

Na moim talerzu
Szybki obiad 315

Pieczone udka/podudzia z kurczaka.  Obiad, który "robi się sam". Szybki i pyszny . Składniki:  4-6 udka/podudzia z kurczaka  cebula 2 ząbki czosnku Marynata: 4 łyżki wody 4 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki przyprawy do kurczaka 2 łyżki przyprawy do mięsa/ uniwersalnej pieprz czarny mielony pół łyżeczki papryki czerwonej mielonej(...)kilka godzin, ale pół godziny w lodówce też wystarczy). Cebulę kroję w pół plasterki, ząbki czosnku miażdżę. Wszystko wrzucam do naczynia żaroodpornego i piekę w piekarniku ok. 50 minut (30 minut pod przykryciem, później polewam mięso marynatą i ściągam pokrywkę).  P odawać można z ryżem, ziemniakami i ulubioną sałatką . Pozostał ą marynat ę mo żna wykorzystać

NA MOIM TALERZU
Wyniki konkursu "Schyłek lata z sosami Folwark" 142

szklanki mleka  1 szklanka wody mineralnej  2 szklanki mąki tortowej  sól 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 jajko  płatki pomidorowe ze szczypiorkiem  olej do smażenia  farsz: 300 g mięsa mielonego wieprzowego 250 g pieczarek 1 łyżka masła 3 łyżki sosu Madziarów  1 mała puszka kukurydzy 4 łyżki siekanej natki pietruszki sól(...)wlewamy mleko i wodę, dodajemy mąkę, sól i proszek do pieczenia, wbijamy jajko i miksujemy. Patelnie natłuszczamy i rozgrzewamy, nalewamy porcie ciasta, oprószamy przyprawą pomidory ze szczypiorkiem i smażmy na rumiano z dwóch stron.  Farsz:  Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę, podduszamy na maśle delikatnie soląc. Dodajemy mięso mielone i smażymy przez 5 minut. Do przestudzonego mięsa dodajemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki

Proponowane wyszukiwania