mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:317/1172)

Kebab szejka. 183

dodać do cebuli z kolendrą i chilli. Mięso wyrobić dokładnie z przyprawami ugniatając ręką. Mięso podzielić na porcje i układać wokół bagnecika(patyka) ,delikatnie zaciskając,aby mięso się trzymało. Kebab skropić olejem i piec na rożnie. Podawać z cząstkami cytryn i raitą ogórkowa

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak żółto – czosnkowy 160

kurczaka, płuczemy i nacinamy wzdłuż w trzech miejscach. Obtaczamy w przygotowanych przyprawach. Czosnek obieramy, kroimy na plasterki i wkładamy go w nacięcia w filetach. Tak przygotowane mięso układamy na wysmarowanej oliwą blasze i pieczemy w 180 ° C ok. 20 min. Musztardę mieszamy z miodem. Pomidory dzielimy na 2 części, każdą z nich nacinamy. Wkładamy do nich kawałki sałaty rzymskiej. Filety

Moniki Smakołyki
Nuggetsy z kurczaka 289

panierkach. Połowę   wrzucamy do worka z krakersami i energicznie mieszamy, żeby dokładnie się nimi pokrył. Pozostałego kurczaka panierujemy w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Mięso układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20-25 minut. W tym czasie przygotowujemy dipy.   Keczup mieszamy z majonezem, dodajemy ocet i doprawiamy pieprzem

Mania Gotowania
Roladki z kurczaka z fetą szpinakiem 227

oraz pieprzem do smaku i dokładnie mieszamy. Na każdym rozbitym kotlecie układamy 2 plastry sera, warstwę szpinaku, po czym zawijamy w roladę i spinamy wykałaczkami. Przekładamy mięso do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego i pieczemy przez około 25-30 minut bez przykrycia w temperaturze 180 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami i sosem czosnkowym

Mania Gotowania
Polędwiczki wieprzowe zawijane boczkiem z sosem śliwkowym 247

strony). Podsmażone mięso owijamy dokładnie cienkimi plasterkami boczku. W razie potrzeby zabezpieczamy wykałaczkami. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Układamy polędwiczkę w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym oliwą. Polewamy mięso pozostałą po smażeniu marynatą z tłuszczem. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Przygotowujemy sos. Do rondelka dodajemy powidła, 3 łyżki wody, cukier, sos sojowy. Mieszamy i podgrzewamy na małym ogniu. Dodajemy pokrojone

Mania Gotowania
Polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowo- miodowym 215

łyżki musztardy delikatesowej - 1 ząbek czosnku - świeży rozmaryn listki - przyprawa musztardowa Kotanyj - oliwa z oliwek 5 łyżek       Przygotowujemy marynatę z w/w składników, mięso marynujemy około 6 godzin (w lodówce), pieczemy w temp 180 stopni C przez około 50 minut.   Delikatność i kruchość polędwiczek, w przepysznej glazurze z marynaty. Polecam

SMYKWKUCHNI
Pasztet mięsno - warzywny. 186

mięso mielimy. Dodajemy jajka, orzechy, sól, pieprz i rozmaryn. Wyrabiamy masę. Jeśli masa jest zbyt sucha dodajemy od 1/2 do 1 szkl. wywaru powstałego z gotowania mięsa i warzyw. Masę przekładamy do formy. Pieczemy ok. 45 min. w temp. 180 stopni. Smacznego!!! insertCookd("7aa7fa3a4d03091ef347a3ba60998f4a

Miksturownik
Domowy baleron 242

zrobione w  domu. Dzisiaj chciałam się z  Wami podzielić przepisem na domowy baleron. Do jego przygotowania nie potrzebujemy żadnych specjalnych urządzeń, wystarczy rękaw foliowy do pieczenia i garnek. Inspiracja  Cincin.cc . Domowy baleron Czas przygotowania:  marynowanie 7 dni, parzenie 120 minut Składniki: 1 kg schabu karkowego 1,5 litra wody 50 g cukru(...)pamiętając, aby dwa razy dziennie mięso obrócić. Po tym czasie karkówkę wyjmujemy z zalewy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Mięso sznurujemy lub wkładamy do siatki wędliniarskiej i umieszczamy w woreczku lub rękawie do pieczenia. Szczelnie zawiązujemy i wkładamy do większego garnka z wodą. Karkówka powinna być całkowicie zanurzona w wodzie. Mięso parzmy przez 120 minut w temperaturze

Kulinarne przygody Gatity
Roladki drobiowe z suszoną żurawiną i selerem naciowym 279

Przygotowanie mięsa na Święta czy niedzielny obiad wcale nie musi być trudne i skomplikowane:) I nie musi też to być pieczeń, ja proponuję małe drobiowe roladki. Nadziewane np. suszoną żurawiną, selerem naciowym i natką pietruszki. Połączenie nietypowe, ale zapewniam, że naprawdę przepyszne! ja swoje roladki upiekłam, jednak można je ugotować na parze, bądź po uprzedniej panierce w jajku i bułce(...)dusić jeszcze 1 minutę. Zdjąć z ognia, dodać posiekaną natkę pietruszki oraz bułkę tartą, wymieszać. Nakładać po łyżce farszu na rozbite plastry mięsa. Zrolować i spiąć wykałaczką.  Ułożyć w naczyniu żaroodpornym (nie trzeba natłuszczać) i piec około 25 minut w temp. 200st

Z miłości do słodkości
Ossobuco. Gicz cielęca pieczona z warzywami 205

Domowy przepis nie ustępuje ani trochę restauracyjnemu daniu . To kawałki giczy cielęcej pokrojonej w poprzeczne, grube plastry razem z kością szpikową, duszone albo wolno pieczone z warzywami , białym winem i pomidorami. Delikatne mięso z aromatycznym, jarzynowym sosem jest bardzo smakowite i na pewno przypadnie do gustu nawet bardzo wymagającym smakoszom. Ossobuco można podawać z ryżem albo puree ziemniaczanym

Smaczna Pyza
Muszle makaronowe zapiekane z kurczakiem i papryką 5998

danie wymaga trochę pracy, ale warto poświęcić pół godzinki na przygotowanie (kolejne pół godziny zajmie pieczenie). Jest pyszne, zawiera minimalną ilość tłuszczu, chude mięso z piersi kurczaka i aromatyczne warzywa. Duże makaronowe muszle nadziałam mieszanką mielonego mięsa, papryki, selera naciowego, zanurzyłam w pomidorowym sosie i posypałam kawałkami mozarelli. Wyszło pysznie. Musicie spróbować!     Składniki: 250 g makaronowych muszli(...)mięso i smażyć aż zmieni kolor na biały. Doprawić solą, wystudzić nieco i wymieszać z jajkiem, które ładnie scali farsz. Dodać posiekaną natkę.   Sos: na łyżeczce oliwy zeszklić posiekany czosnek z selerem naciowym. Zalać passatą doprawić solą i oregano.   Sos wylać do naczynia żaroodpornego. Muszle nadziewać farszem i układać w sosie. Na każdą muszlę kładziemy kawałeczek mozarelli. Pieczemy

Kulinarne Inspiracje
Smoliste żeberka w mielonej kawie 193

piekarnik do 160 C.  Umieść żeberka na blasze lub w naczyniu żaroodpornym, dolej 1/3 szklanki wody, przykryj folią i umieść w piekarniku. Piec około 2 godziny na ciemny, prawie czarny kolor lub do momentu aż mięso będzie miękkie. Jeśli chcemy je zrobić na grillu to wystarczy, umieścić na rozgrzanym grillu, do marynaty, która została na misce dodać odrobinę wody

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ziołowy, pieczony karczek z ćwikłą 351

Natrzeć olejem, czosnkiem, solą, pieprzem  i ziołami. Obok mięsa położyć kilka listków laurowych i ziaren jałowca. Mięso włożyć do lodówki na 24 godziny. Następnie karczek piec w 200 stopniach C tyle godzin ile kilogramów waży. Czyli 2 kg pieczemy 2 h.składniki na ćwikłę: 1,5 - 2 kg buraków ćwikłowychsok z 1 cytryny albo(...)cały słoik). Mieszamy i doprawiamy wg swojego smaku solą, cukrem i pieprzem.Ćwikłę wkładamy do słoika i wsadzamy do lodówki na dobę, by smaki się przegryzły. Idealna do pieczonego karczku! :)Rada: do ćwikły możemy dodać 1 tarte jabłko. pieczony karczek z ćwikłą

Bon Appetit Małgorzaty
STEK Z KANGURA + FILMIK 126

Stek grillujemy 5-7 minut z jednej i drugiej strony lub pieczemy na patelni z dodatkiem masła. Stopień wysmażenia regulujemy sami, ja przygotowałam stek wysmażony.  Mięso po upieczeniu odkładamy na deskę, czekamy kilka minut aby odpoczęło i kroimy na kawałki.  Na talerz układamy szparagi, pieczone ziemniaczki, pomidorki i kawałki steku. Podajemy ciepłe, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Golonka z indyka 163

Ostatnio prezentowałam Wam pyszny udziec z indyka z makaronem i zieloną fasolką, dzisiaj przedstawiam "golonkę" indyczą, długo pieczoną, aromatyczną, kruchą. Danie podałam z ziemniakami i zielonymi warzywami. Choć do mięsa indyczego nigdy nie miałam zapału (w sumie nie wiem dlaczego) tak teraz mam cały zapas do gotowania :) Składniki: 2 golonki indycze płaska łyżeczka: soli, pieprzu, tymianku suszonego, czosnku(...)lodówki na 2 godziny. Po tym czasie mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym z pokrywką, polać olejem, dodać listki laurowe i posiekaną w piórka cebulę. Piec w 180 stopniach , termoobieg, 1h 45 minut do max 2 h. Upieczone golonki wyjąć a powstały sos zblendować z cebulką - polać danie. Smacznego! Polecam również: Pieczony udziec z indyka Schab duszony z cebulką

coolinarny

Proponowane wyszukiwania