mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:309/1172)

PASZTET 192

ziaren ziela angielskiego,20 ziaren czarnego pieprzu. Zalać zimną wodą – tyle, aby mięso i warzywa były przykryte. Gotować do miękkości mięsa na małym ogniu (około 2 godziny). Po ugotowaniu mięso odcedzić zachowując wywar. Warzywa i przyprawy wyrzucić oprócz marchwi. Wątrobę pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do gorącego wywaru i parzyć do tej pory, aż nie będzie wyciekała z niej krew(...)razy. Do zmielonej masy dodać resztę składników i dokładnie wyrobić, jeśli będzie za sucha dodajemy  trochę wywaru. Masa powinna być wilgotna ale nie rzadka. Formę do pieczenia wykładam papierem do pieczenia.Wkładam wyrobioną  masę i dokładnie ubijam,na wierzch kładę plastry słoniny. Pieczenie Wstawić do rozgrzanego piekarnika 170-180 stopni góra dół i piec około

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
PASZTET WIELKANOCNY 154

najmniej posiłków. Ratuję się wodą i jogurtem naturalnym. Wczoraj za to przygotowałam pasztet, przepyszny. Mazurków i bab nie robię, nie lubię piec ciast ale już o tym wspominałam wielokrotnie.  Składniki: 700 g mięsa wieprzowego i drobiowego ( pół na pół) 100 g surowego boczku  100 g wątróbki drobiowej  1 duży por (biała część)   50 g suszonej żurawiny(...)pieprz 2 jajka  bułka tarta ( opcjonalnie)  odrobina oleju do foremki  Sposób przyrządzenia:   W dużej głębokiej patelni podsmażyć boczek, tak aby puścił tłuszcz i kolejno dodawać: mięso drobno pokrojone, wątróbkę, warzywa oraz sól i pieprz. Smażyć ok. 10 min mieszając raz na jakiś czas. Następnie zalać wodą tak, aby przykryć zawartość garnka. Dusić na małym ogniu

pieprzny smaczek
Stripsy ze schabu 231

obiad lub imprezową przekąskę, stripsy smakują świetnie także na zimno. Polecam też przepis na kurczaaka à la KFC . Na blogu jest też przepis na pieczone kąski ze schabu . Stripsy to usmażone paski mięsa. Domowe, chrupiące stripsy ze schabu lub z kurczaka smakują znacznie lepiej niż te kupione w popularnej sieciówce KFC. Są wilgotne w środku, a z zewnątrz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Stek wołowy sauté na przepyszną sylwestrowo - noworoczną kolację we dwoje 106

preferujemy). Pod koniec smażenia obsypujemy równomiernie solą i świeżo mielonym pieprzem. Tuż po zdjęciu z patelni kładziemy na każdy stek kosteczkę masła czosnkowego i dajemy mięsu chwilkę "odpocząć" nim je pokroimy. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami i ulubioną, lekką sałatką. Ja proponuję taką na bazie mieszanki sałat i dressingu musztardowo- ziołowego . Przygotowanie takiej kolacji nie zajmuje zbyt wiele

Kuchnia po mojemu
Zapiekanka ziemniaczana 173

posypać obficie żółtym serem. Naczynie przykryć i umieścić na około 60-70  minut w piekarniku nagrzanym do 200 °C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrywkę, aby ser mógł się zapiec. Mięso można zastąpić rybą, np. łososiem. Inspiracja: przepisy.pl Domowy dip czosnkowy każdy doprawi sobie tak, jak lubi

w mojej kuchni
PIECZONE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 131

moje drugie dziecko filmowe. Mam nadzieję, że spodoba się Wam ten króciutki filmik. Przygotowanie potrawy zajmuje chwilkę, a skrzydełka są przepyszne. Chrupiąca skórka i miękkie mięso posmakuje przede wszystkim młodszym członkom rodziny. Zapraszam-) Artykuł PIECZONE SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
PASZTET Z UDEK KURCZAKA I PIECZAREK 172

czasu. Już od dawna nie kupuję pasztetu w sklepie, bo zwyczajnie nie mam zaufania do jego składu. . Pracę rozkładam sobie na dwa dni. Zazwyczaj mięso duszę wieczorem, a na drugi dzień mielę, doprawiam i piekę. Na kolację mam już gotową całkiem sporą porcję pysznego, świeżutkiego pasztetu. PASZTET Z UDEK KURCZAKA I PIECZAREK /keksówka 28×9 wg Magdy(...)godziny ). Oddzielić mięso od kości, a w wywarze z duszenia namoczyć kajzerkę. Mięso z warzywami i namoczoną bułką zmielić , dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, rozpuszczone i przestudzone masło. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Piec w 180 st. przez 1 godzinę. Artykuł PASZTET Z UDEK KURCZAKA I PIECZAREK pochodzi

Pieguskowa Kuchnia
Diwali – święto świateł i pysznego jedzenia 143

Kolejny krok to pasta przyprawowa do której dolejecie także trochę wody. A ostatni krok to sos pomidorowy. Do sosu tikka masala możecie dodać dowolne warzywa, mięso czy rybę. Tym razem postawiłam na kawałki pieczonej dyni. Zapraszam Was teraz na pyszne przepisy potraw, które widzicie na zdjęciach. Do ich podania przygotujcie dodatkowo ugotowany ryż jaśminowy lub basmati, świeżą kolendrę, jogurt(...)Tikka Masala Patak’s – olej lub masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Dynie pokrój w kostkę, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st C. Piecz przez około 15 minut aż dynia zrobi się miękka i słodka. W tym czasie przygotuj sos. Na odrobinie oleju lub masła klarowanego podsmaż przyprawy z pierwszej

nietylkopasta.pl
Polędwica wieprzowa z grila 170

miski, wlewamy oliwę, dodajemy sól, czerwoną słodką paprykę oraz zioła prowansalskie, mieszamy. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni, marchewkę rozkładamy na papierze do pieczenia i pieczemy 30 minut. Na rozgrzanym grillu kładziemy kawałki mięsa i przypiekamy z każdej strony po około 10 minut. Mięso podajemy z jarzębiną, która świetnie zastępuje sos do mięsa i nadaje mu wytrawny, unikatowy smak:) A wszystko

Ania i Marcin gotują
Kuchnia polska dawniej i dziś 132

też szczaw. Od czasów Królowej Bony jedzono także dużo warzyw, które podawano przede wszystkim gotowane: w wodzie lub na rosole. Poddawano je również pieczeniu i smażeniu oraz stanowiły one element sosów. Warzywa łączono głównie z mięsem i kaszą, a także z nabiałem i grzybami. Jedzono dużo kasz, które zastępowały ziemniaki. W powszechnej opinii, tradycyjna kuchnia polska uznawana była za kuchnię(...)dostosowywać potrawy tradycyjne do współczesnych wzorów odżywiania oraz zaleceń dietetycznych. Dlatego zauważamy spadek ilości spożywanego mięsa oraz wzrostu ilości spożywanych warzyw. Jak teraz jemy? Powoli zmieniają się sposoby przygotowywania posiłków – coraz częściej zamiast smażyć potrawy w głębokim oleju, gotuje się je na parze lub piecze w piekarniku. W związku z tym, można wyciągnąć wniosek, iż współczesna kuchnia polska nawiązuje

365 dni dookoła kuchni
Pieczone kotlety mielone z pieczarkami, serem i szpinakiem 352

Kolejna odsłona ulubionych przeze mnie pieczonych kotletów mielonych. Tym razem z domieszką bardzo pasujących do siebie smaków, czyli sera, pieczarek i świeżego szpinaku. Całość jest dobrze i wyczuwalnie doprawiona, świetnie pasuje właściwie do wszystkich dodatków. U mnie z ziemniakami i buraczkami, pychota. :-) 500g mięsa mielonego 200g pieczarek 150g żółtego sera 2 garści świeżego szpinaku 1 jajko sól, pieprz, papryka(...)ostra 1. Pieczarki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Szpinak drobno siekamy.  2. Mięso mielone, ser, pieczarki, szpinak, jajko i przyprawy umieszczamy w misce i zagniatamy na gładką masę. 3. Formujemy kule dowolnej wielkości, spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, przez 25-30 minut

Szefowa kuchni
Gulasz zapiekany z bagietką 116

Gulasz w moim domu jest daniem chętnie jadanym. Tym razem pieczony w piekarniku i  podany w bardziej efektownej formie niż zazwyczaj :) Składniki : - mięso z szynki lub inne ( miałem około 1,5 kg ), - 1 cebula, - 2 ząbki czosnku, - biała część pora, - przyprawa gruzińska, - sól, - około szklanki piwa karmi, - bagietka, - masło, - musztarda, - olej do podsmażenia, - mąka do obsypania mięsa. Wykonanie

Przepisy Mikołaja
Wolno pieczony, ziołowy schab ze szparagami, ziemniakami i młodą kapustą 169

czas na odpoczynek...? Stawiamy opór biegnącemu czasu i zamiast przygotować coś naprędce biorę się za woooolne gotowanie, schab ziołowy wolno pieczony z ziołowym nadzieniem, wolno pieczone warzywa w miodzie i wolno duszona młoda kapusta w białym winie. Takie wolne dania nadają się świetnie na weekend, kiedy aż nie wypada się śpieszyć ;)  Składniki na 4-6 porcje(...)obsmażamy schab ze wszystkich stron na mocno rozgrzanej patelni na 2 łyżkach oliwy 3. Piekarnik nagrzewamy do 100 stopni i wstawiamy do niego obsmażony schab, pieczemy ok 2-3 h aż temperatura wewnątrz mięsa będzie wynosiła 69 stopni 4. Warzywa -  ziemniaki gotujemy w mundurkach ok 15 min, marchew ok 10 min, szparagów nie obieramy, odłamujemy jedynie zdrewniałe końce (same

Słodki Kompromis
Soczysta pierś z kurczaka 721

Przepis na soczystą pierś z kurczaka, która dzięki temu, że moczona i pieczona była w mleku, zachowała swoją miękkość i soczystość w środku, a z zewnątrz jest chrupiąca i pięknie zarumieniona. Składniki na piersi: 2 piersi ze skórą ( moje miały razem prawie 1kg ) po pół łyżeczki soli,czerwonej słodkiej papryki mielonej, ziół prowansalskich, pieprzu 3 ząbki czosnku mleko Przygotowanie(...)naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika. Włączamy piekarnik na 180st. i od momentu rozgrzania, pieczemy 40 minut, przewracając je w połowie czasu pieczenia ( czas pieczenia może się różnić +/- 10 minut, w zależności od wielkości mięsa ). Artykuł Soczysta pierś z kurczaka pochodzi z serwisu

NiePieprz.pl
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 146

które dla mnie ma sens jest secondo piatto di pesce – czyli ryba. Nie znaczy to oczywiście, że Włosi nie potrafią przygotować wspaniałej potrawy z mięsa, ale ryba… Ryba tam to poezja. Pieczona dorada Ryby dokładnie czyścimy z łusek, można je również pozbawić głów – chociaż nie jest to konieczne. Każdą z nich solimy, wkładamy do środka ząbek

Patchwork

Proponowane wyszukiwania