Czwartek: Polędwiczka adobo

Czwartek: Polędwiczka adobo

Czwartek: Polędwiczka adobo

Adobo to niesamowicie aromatyczna i wyrazista przyprawa zrobiona na bazie czosnku, oregano, pieprzu, papryki, soli/sosu sojowego i oliwy. Świetnie sprawdza się jako marynata i glazura do wieprzowiny, kurczaka i ryb. Czas przygotowania : 1,4 godziny w tym godzina marynowania Czas pieczenia: 30 minut Poziom trudności : Całkiem łatwe Liczba porcji : 2 Od Filipin, przez Hiszpanię, Portugalię, Meksyk, po Portoryko – wszędzie spotkacie adobo i wszędzie powiedzą Wam, że jest to od wieków lokalna przyprawa i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, polędwiczki, polędwiczka, pasta, pasty, kurczak, ryby, wieprzowina, marynaty, ryba, twaróg, bez pieczenia, ryż, sosy, mięsa pieczone, kurczak pieczony, kurczak z papryką , ryba w occie, polędwiczki w sosie, sos czosnkowy, kurczak z ryżem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.