mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:306/1172)

zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków 111

wieprzowego z sosem beszamelowym..Ja zapiekanki często robię w sobotę u mnie dzień gospodarczy a zapiekankę można wcześniej przygotować a w odpowiednim momencie włożyć do pieca ..Polecam 🙂 składniki: 1 kg ziemniaków 0,5 kg mięsa mielonego /ja użyłam z karkówki/ 2 cebule smalec do smażenia lub inny tłuszcz sól.pieprz,papryka

Ugotujmy Coś
Bitki wołowe pieczone - w jasnym sosie 149

kubku mieszamy masło z mąką na gładką pastę, dodajemy śmietanę i łyżkę sosu z wołowiny i intensywnie mieszając wlewamy zawartość kubka do naczynia, w którym piekliśmy wołowinę - mieszamy aż sos zgęstnieje. Ponownie wkładamy kawałki mięsa, naczynie wstawiamy do piekarnika na 10 minut - już bez przykrycia

Gotowanie i blogowanie
PIECZONY SCHAB Z ZIEMNIAKAMI - OBIAD DIETA 1500 KCAL. 180

zapiekałam go w folii aluminiowej ,a pod koniec pieczenia ,dla złotego koloru , odkryłam ją i piekłam go odkrytego ,a by ładnie mi się zarumienił. Danie ma 565 KCAL. 3 śr.wielkości ugotowane ziemniaki -225 g . 1 łyżka posiekanego koperku  - 3 g. kawałek mięsa wieprzowego - 120 g. sól pieprz 1 duży zielony ogórek 100 g. 2 łyżki jogurtu(...)naturalnego 20 g. 1 łyżeczka cukru 5 g. 1 niepełna szkla.ugotowanych buraczków - 150 g. 1 mały ząbek czosnku 3 g. woda mineralna bez ograniczeń ************************************************* Mięso natrzec solą , pieprzem i czosnkiem , zawinąć w folię  piec w piekarniku do miękkości , podlewając od czasu do czasu wodą.10 minut przed końcem pieczenia rozchylić folię i piec na złoty kolor.Podajemy z ZIEMNIAKAMI posypanymi

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kurczak pieczony na butelce z piwem 151

niego od niedawna. Zetknęłam się z nim na kilku blogach i postanowiłam zrobić. Teraz żałuję, że tak późno, bo kurczak wychodzi bardzo soczysty (piwo w trakcie pieczenia stopniowo i powoli kipi i nawilża mięso) i praktycznie obiad robi się sam. Wystarczy natrzeć kurczaka masłem lub oliwą i przyprawami poprzedniego dnia i tylko później posadzić go wygodnie na butelce z piwem(...)godziny (dla kurczaka o wadze 1.8 kg a  jeśli kurczak jest mniejszy lub większy trzeba odpowiednio skrócić lub wydłużyć czas). Jeśli zauważymy, że w trakcie pieczenia piwo nie wylewa się z butelki,  należy dosypać do niej odrobinę soli

Maślane ciasteczko
Kluski śląskie z mięsem 198

Po ugotowaniu rosołu zostaje wam mięso. Jeśli nie macie pomysłu do czego go wykorzystać to proponuję zrobić pyszne kluski śląskie z mięsem okraszone zrumienioną cebulką. My

Ala piecze i gotuje
Kurczak w piwie z ziemniakami, kukurydzą i rozmarynem. 207

nadzieję, że nie będzie protestował, kiedy to przeczyta ;) Tym bardziej, że jestem bardzo zadowolona z osiągniętego efektu. Już sam zapach unoszący się w mieszkaniu podczas pieczenia obiecywał wiele. Danie jest bardzo aromatyczne, mięso pozostaje soczyste. Kukurydza wprowadza słodką nutę, a rozmaryn buduje klimat całego posiłku. Dodatkowym atutem jest czas poświęcony na jego przygotowanie. Podsmażenie poszczególnych produktów zajmuje chwilę, reszta dzieje(...)gotować przez kilka minut, żeby alkohol odparował. Płyn wlać do naczynia z kurczakiem i warzywami. Dodać gałązki rozmarynu. Naczynie żaroodporne przykryć, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec przez godzinę

zadanie-gotowanie
Golonka w piwie 119

galerii potraw i od razu mnie zaintrygowała, ponieważ zawsze robiłam golonkę w wersji gotowanej. Postanowiłam spróbować wersje pieczoną no i się nie rozczarowałam – była pyszna, zupełnie inna niż taka gotowana. Podczas pieczenia na całej klatce pachniało niesamowicie piwem i mięsem. Zdecydowanie polecam :)) Golonka w piwie golonka cebula papryka w proszku 3 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe pieprz

Pieguskowa Kuchnia
Pieczone klopsiki z indyka i warzyw 166

warzywa idealnie się skomponowały. Klopsiki wyszły soczyste, pachące czosnkiem i pietruszką, rumiane i oczywiście przepyszne. Każdy mlaskał, zachwalał i pytał o przepis Składniki (na 3-4 porcje): 500g mielonego mięsa z indyka szklanka startej na dużych oczkach cukini 2 garści świeżego szpinaku 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej panko 1 jajko 1/3 szklanki tartego parmezanu łyżka siekanej natki pietruszki(...)smażymy, aż zwiotczeje i odparuje, około 3-4 minuty, od czasu do czasu mieszając. Odstawiamy do ostygnięcia.   Nagrzewamy piekarnik na 200°. Blachę do pieczenia wykładamy folią aluminiową.   Do dużej miski przekładamy mięso mielone z indyka, dodajemy do niego szpinak, czosnek, panko, łyżkę oliwy, rozkłócone jajko, parmezan oraz pietuszkę. Startą cukinię mocno odciskamy w dłoniach i dodajemy do miski

Smaczna Strona
Faszerowane skrzydełka 162

Faszerowane skrzydełka Znudziły Wam się pieczone skrzydełka? A może w ogóle nie przepadacie za nimi ze względu na dużą ilość kości, a małą ilość mięsa? Ja uwielbiam skrzydełka. Zwłaszcza te grillowane. A dzisiaj przygotowałam skrzydełka zupełnie inaczej niż zwykle. Podałam faszerowane skrzydełka mięsem mielonym. pieczarkami i papryką w panierce z płatków kukurydzianych. Skórka wyszła chrupiąca, środek miękki

na moim stole...
Pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie podana z sosem kebab-gyros i ekspresową surówką 210

długiej, wspaniałej wycieczce na stole musiał pojawić się szybki, ale syty obiad. Postanowiłam przyrządzić pierś z kurczaka z piekarnika w ziołowo-cytrynowej marynacie. Tak aromatycznie przyrządzone mięso najlepiej smakuje z szybką surówką, frytkami i dobrym sosem, który powinien dobrze komponować się ze smakami na talerzu i tworzyć całość dania. Idealnym sosem do tego typu posiłków jest łagodny sos kebab-gyros(...)cytryny. Obtaczamy nasze plastry z kurczaka w przygotowanej marynacie i wkładamy je na około 30 minut do lodówki. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Wyciągamy nasze mięso z lodówki i przekładamy do folii do pieczenia. Związujemy folię i robimy w niej małe dziurki. Tak przygotowane plastry z piersi z kurczaka pieczemy w piekarniku około 25-30 minut. W między czasie przygotowujemy

Słodkie okruszki
Katsu Curry 187

Katsu Curry Danie rodem z Japoni, spopularyzowane na wyspach brytyjskich przez jedną z sieciowych restauracji. Katsu oznacza panierkę, u mnie w wersji bezglutenowej i pieczonej, zamiast smażonej. Do przygotowania możesz użyć ulubionego mięsa wieprzowego lub z kurczaka. 6 Kotletów z wieprzowiny lub kurczaka 1/4 cup Mąki z tapioki (lub mąki pszennej jeśli nie paleo) 1 Jajko 1/2 cup Mąki(...)schabowe z bloga Paleo Strefa Moniki Piaseckiej . Mięso przyprawione solą i pieprzem obtaczamy w mące z tapioki, następnie w rozbełtanym jajku, a potem w mące z manioku gari. Jeżeli nie jesteśmy paleo możemy zrobić zwykłą panierkę z mąki pszennej i bułki tartej lub panko (japońska bułka tarta, trochę grubsza niż zwykła). Pieczemy przez ok. 20-25 minut, na ostatnie kilka

Oslov.
Placek do barszczu 187

czerwonego barszczu. Przepis znalazłam na blogu   kuchnia w czekoladzie Składniki: Ciasto: 1/2 kg mąki 1 kostka margaryny 5 żółtek 1 łyżka proszku do pieczenia 1 łyżka śmietany 1 zupa ogonowa Farsz: 1/2 kg mięsa mielonego z szynki wp. 1/2 kg pieczarek 2 cebule 1 całe jajko 6 jajek ugotowanych na twardo 2 łyżki bułki tartej 2x kostka rosołowa Sposób(...)dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki razem z kostkami rosołowymi. Całość smażymy.  Przestudzone pieczarki dodajemy do mielonego mięsa i mieszamy. Wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i starte na grubych oczkach jajka. Farsz dokładnie wyrabiamy. Ciasto Mąkę, proszek do pieczenia i zupę ogonową mieszamy, dodajemy margarynę i siekamy nożem do połączenia składników. Dodajemy żółtka i śmietanę, szybko zagniatamy. Ciasto dzielimy

Kulinarne życie
Pieczone skrzydełka - najprostsze 179

godziny aby mięso przeszło smakiem przypraw. Skrzydełka układamy na dużą blachę i polewamy powstałą marynatą. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego piekarnika na 200 stopni. Pieczemy około 45 minut, tak aby skórka była przyrumieniona a mięso łatwo odchodziło od kości

Qchnia po prostu
Łosoś z gotowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami 275

ugotować warzywa, a pieczenie ziemniaków w grillu węglowym może być kłopotliwe, wymaga to również przyzwoitego kuchennego zaplecza. Nie ma więc problemu, aby zrobić to w ogrodzie, ale na działce czy nad jeziorem – już niekonieczne. Łosoś z gotowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami 2015-07-14 13:52:30 Soczysty i aromatyczny łosoś podany z gotowanymi warzywami, pieczonymi ziemniakami(...)masłem i koperkiem. Na średnim ogniu rozgrzewamy „na sucho” patelnię grillową. Łososia kładziemy mięsem do dołu i grillujemy przez 7-8 minut. Następnie odwracamy skórą do dołu i smażymy kolejne 7-8 minut. Z gotowego mięsa zdejmujemy ostrożnie skórę. Podajemy od razu z gotowanymi warzywami, pieczonymi ziemniakami oraz masłem ziołowym. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-131 {margin: auto;} #gallery

Kulinarna Pokusa
Kotlety z warzywami w sosie pomidorowym 195

przepisem na opakowaniu. Wystudzić. Marchewkę obrać, umyć, osuszyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach (tzw. grube wiórki). Kapustę pekińską umyć, osuszyć, drobno poszatkować. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać wystudzony ryż, startą marchewkę, posiekaną kapustę, natkę pietruszki, jaja, bułkę tartą i dokładnie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Z masy mięsno-warzywnej uformować(...)lżejsze, nie trzeba obtaczać w bułce tartej i podsmażać. Można surowe, uformowane kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać sosem i zapiec w piekarniku (temperatura i czas pieczenia bez zmian). Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego np. drobiowego, wieprzowego, wołowo-wieprzowego. Źródło przepisu:   Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania