mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:297/1172)

Dyniowe babeczki z kremem czekoladowo-pierniczkowym 128

lizak biało-czerwony Babeczki: W jednej misce wymieszać dokładnie wszystkie suche składniki. W drugiej wszystkie mokre. Następnie wszystko razem wymieszać łyżką. Do papilotek nakładać ciasto do 2/3 wysokości. Babeczki piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Ostudzić. Krem: Zimną śmietankę ubić na sztywno ze śmietan fixem, dodać nutellę i dokładnie wymieszać. Pierniczki rozkruszyć w blenderze, wymieszać z masą. Szprycą(...)babeczki. Dekoracja: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i przelać do worka cukierniczego z końcówką o bardzo małym otworze. Lizaka drobno rozkruszyć np. za pomocą tłuczka do mięsa. Na dużej desce rozłożyć papier do pieczenia, w pewnych odstępach położyć patyczki do szaszłyków. Na nich "rysować" czekoladą gwiazdki. Warstwa czekolady powinna być gruba aby się później nie łamały. Gwiazdki posypać pokruszonym lizakiem

Smakołyki Asi
Gulasz wieprzowy z pieca 200

pieprz. Cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojone w kostkę mięso oraz marchewkę pokrojoną w plasterki. Całość smażymy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy ananasy pokrojone w kostkę wraz z syropem. Całość solimy, pieprzymy oraz dodajemy curry, kurkumę, kardamon i starty imbir. Po zagotowaniu gulasz zamykamy i wkładamy do pieca na 1 godzinę. Pieczemy w  temperaturze

Delicious Titbits
Pide - tureckie placki 262

ciasto podwoi swoją objętość. Wstawiłam miskę do piekarnika z włączoną żarówką. Przygotować farsz mięsny. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Dodać cebulę i mięso, smażyć, mieszając i rozdrabniając jak najbardziej mięso, przez ok 5 - 6 minut. Doprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką i pietruszką. Pozostawić do wystygnięcie. Farsz serowy: Drobno poszarpać mozarellę, dodać pokruszoną fetę, wymieszać. Opłukany szpinak włożyć do garnka, podgrzewać(...)podzielić na 4 części, Każdą z nich rozciągać lub rozwałkowywać cienko na placek ok 30 cm długi i 20 cm szeroki. Układamy na papierze do pieczenia. Na dwa placeki nałożyć warstwę farszu z mięsa, na pozostałe dwa, warstwę szpinaku i na niej ser. Dookoła nadzienia  zostawić ok 2 - 3 centymetrowy margines. Boki ciasta zawijnąć na farsz, pozostawiając środek otwarty

Stare Gary
GOFRY PIZZOWE Z KURCZAKIEM, SEREM I KUKUKURYDZĄ 227

DODATKI: * ser żółty – 100 g * pieczony filet z kurczaka – 100 g * kukurydza – 80 g * szczypiorek – 1 pęczek * jajka – przepis na jajka po benedyktyńsku TUTAJ SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia oraz przyprawami. Dodajemy mleko roztrzepane z jajkiem. Wrzcamu odsączoną z zalewy kukurydzę, pokroje w kostk mięso oraz starty ser. Dodajemy posiekany szczypiorek

Ostra na Słodko
Królewskie śniadanie: Racuchy królowej Elżbiety II 168

podziemia, przez chrześcijan uważana za jądro piekła. Tartar to również potrawa, czyli po naszemu – tatar. Nazwa wywodzi się od Tatarów, którzy jedli surowe mięso, tyle że Zachodzie Europy nazwani są Tartarami, czyli synami piekła, a to ze względu na postach jako budzili w średniowieczu. Czym zastąpić kamień winny Kamień winny jest dość powszechnie stosowany, głównie jako utrwalacz do bezy

Niedzielny kucharz
Fit pieczony kurczak ze szparagami po włosku 189

wystarczy wtedy obieraczka do warzyw). Szparagi polewamy oliwą, doprawiamy solą i pieprzem, nacieramy. Rozkładamy 2 kawałki papieru do pieczenia (na tyle duże, żeby bez problemu zawinąć w nie mięso z resztą składników). Szparagi układamy na papierze (dzielimy na 2 porcje); mięso doprawiamy solą i pieprzem i układamy na szparagach. Na kurczaku układamy mozzarellę, plastry pomidora, posypujemy bazylią. Całość zawijamy(...)przygotowane „zawiniątko” wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut (w zależności od wielkości mięsa czas można skrócić lub wydłużyć). Po upieczeniu delikatnie rozwijamy papier i całość przenosimy na talerz. Fit pieczony kurczak ze szparagami po włosku gotowy! Można go podawać na szybki lunch i zdrowy obiad :) Fit pieczony kurczak ze szparagami

Pociąg Do Kuchni
Drobiowe roladki duszone z porami 132

takie oddzielone od kości. Przyznam się, że samo oddzielanie mięsa jest pracochłonne i trzeba bardzo uważać, aby go nie poprzecinać nożem. Takie mięso możemy podawać w postaci roladek, z sosami, jak również pieczone w ziołach. Ja dzisiaj proponuję w postaci roladek duszonych z porami i jabłkiem. Składniki: -4 porcje mięsa z udek bez kości -4 plastry

Kulinarne przemyslenia
Karkówka pieczona z warzywami 290

osób) : 6 plastrów karkówki wieprzowej czerwona papryka 2 cebule przyprawa do mięsa czosnek zioła prowansalskie Wykonanie: 1. Karkówkę posypać przyprawą do mięsa. 2. Paprykę pokroić w paski, cebulę w pół talarki. Czosnek drobno posiekać. 3. W rękawie do pieczenia ułożyć plastry karkówki, posypać papryką, cebulą i czosnkiem. Dodać zioła prowansalskie. 4. Piec ok. godziny w temperaturze 180 st.C. Rada: Karkówka

Pasja Smaku
Pieczony dorsz 342

razem wybrałam się do sklepu rybnego i kupiłam świeże filety z dorsza . Ryba wyszła bardzo aromatyczna za sprawą czosnku, natki pietruszki i cytryny. Mięso aż rozpływało się w ustach. Do pieczonego dorsza polecam warzywa gotowane na parze, ja ugotowałam fasolkę szparagową i brokuła oraz ziemniaki z koperkiem.  Obiad lekki i pyszny :-) Składniki: Filet z dorsza (lub innej białej

Anielska Kuchnia Ani
Azjatycka sałatka z kaczką 144

temperaturę do 200°C i pieczemy jeszcze 15 minut. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Mięso powinno ładnie odchodzić od kości – oddzielamy je ze skóry i błon (najszybciej jest po prostu ręcznie obrać). Uwaga: Nie wylewamy tłuszczu jaki się wytopił w naczyniu! Łyżeczkę zostawiamy do dressingu, resztę przelewamy do słoiczka – jest genialny do pieczonych ziemniaków (może długo stać(...)cienkie plasterki. Sałatę (u mnie rukola) myjemy i osuszamy. Makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 3 minuty. Odlewamy i studzimy. Wkładamy wszystkie składniki (sałata, marchewka, dymka, makaron oraz mięso z kaczki porwane na małe części) do dużej miski. Polewamy dressingiem i dokładnie mieszamy. Dressing: W miseczce mieszamy sos sojowy, wino ryżowe i olej sezamowy. Wyciskamy 1,5 łyżki soku

Poezja smaku
AJVAR - pasta z Bałkanów 124

Ajvar! Ajvar to pasta warzywna przygotowywana głównie z pieczonej papryki, bakłażanów, czosnku i przypraw. Jest to danie kuchni serbskiej, głównie spożywa się je na Bałkanach. Nie wiem czy wiecie ale w samej tylko Serbii, przygotowuje się jej 640 ton rocznie! No to znaczy tylko jedno, musisz(...)zrobić w domu! Pastę możecie wykorzystywać na wiele sposobów, jako pasta do chleba, placuszków, naleśników, jako sos do pizzy, nadzienie do tart wytrawnych, dodatek do mięs itp. Podstawą dobrego ajvaru jest słodka pieczona papryka i bakłażany.  Potrzebujesz około 4 duże słodkie papryki, 1 bakłażana, 4 ząbki czosnku, ja dodaje również 1/2 młodej cukrowej cebuli. Warzywa umieszczam na blaszce

SMYKWKUCHNI
Krem z dyni i pomidorów 123

To była próba i wyszło super. Bardzo fajny smak. Nawet mój mąż który za dynią nie przepada był bardzo zadowolony. Dynię pokroić na kawałki mogą być

Kuchnia Pokoleń
Pasztet z kaczki ze śliwkami wędzonymi 122

wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 – 60 minut. * Do pasztetu używam mięsa z nóg, szyi, skrzydełek. Wkładam mięso do garnka, dodaję włoszczyznę, listek laurowy, 4 goździki, zalewam niewielką ilością gorącej wody. Gotuję aż mięso będzie miękkie. zastawa

królestwo garów
WIELKANOCNY CHLEBEK 130

WYKONANIE: Do miski wbić jajka - ubić je mikserem aż masa stanie się puszysta + (oliwę + musztardę) lub majonez – ubijać + stopniowo mąkę wsypywać do miski + proszek do pieczenia + sól + pieprz – lekko miksować – wyłączyć + szynkę lub mięso pokrojone w kostkę + oliwki pokrojone w plasterki + papryka pokrojona w kostkę + pieczarki podsmażone + cebula pokrojona w kostkę i zeszklona – delikatnie wymieszać - masę przekładamy do keksówki (25x10cm

Tradycyjna kuchnia inaczej
Pieczona pierś kurczaka z tymiankiem 380

Kurczak jest jednym z ulubionych przeze mnie mięs. Można z niego wyczarować naprawdę dużo różnych potraw :-) Ja proponuję zdrowo - upiec bez dodatku tłuszczu  pierś w piekarniku .  Pieczona pierś kurczaka z tymiankiem jest bardzo krucha, soczysta.   Tymianek bardzo fajnie współgra z drobiem .  Znów jest zdrowo i pysznie :-) Składniki: 1 pierś z kurczaka 3-4 gałązki(...)różnych miejscach jest różnej grubości, to rozcinam w taki sposób, aby pierś stała się jednej grubości (około 1-1,5 cm.) lub rozbijam delikatnie tłuczkiem. Dodaję przyprawy na mięso według uznania i odstawiam na około 15-30 minut do lodówki. Można ten etap pominąć i mięso będzie również dobre. Mięso kładę na folię aluminiową, a na mięso gałązki tymianku

Anielska Kuchnia Ani

Proponowane wyszukiwania