mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:295/1172)

Pasztet drobiowy z jajkiem 405

przysmak, który sprawdzi się zarówno na ciepło jak i na zimno.  Mało tego ;) Jeśli w zakamarkach zamrażarki posiadacie jakieś mrożone, gotowane mięso z rosołu, to przygotowanie pasztetu zajmie Wam naprawdę 15 minut, bo przecież przy pieczeniu stać na baczność nie musicie (możecie myć wtedy okna np :D ), a i jajka zdążą się ugotować.  To ilu chętnych na pieczenie(...)opieczone przepuszczamy w całości przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodajemy musztardę, 2 surowe jajka oraz posiekany drobno pęczek szczypiorku. Doprawiamy. Foremkę obficie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy połowę masy, układamy poziomo obok siebie ugotowane (i obrane ;)!) jajka na twardo, lekko dociskamy i uzupełniamy pozostałą masą mięsną. Wyrównujemy. Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku przez

Kuchnia w czekoladzie
Mini pizza z gyrosem – przekąska kibica 148

odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawiamy na 25 minut, aby trochę podrosły. Każdą pizzerinkę smarujemy sosem pomidorowym, układamy na niej mięso mielone lub pierś z kurczaka, cebulę, kilka plasterków ogórka, mozzarellę i ser żółty. Pizzerinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 30 minut, aż brzegi lekko się zezłocą. [caption id="attachment_7452" align="aligncenter" width

e-PrzepisyKulinarne
Udka z kurczaka w chrupiącej panierce 155

Składniki: 1 kg udek 2 pełne łyżki mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka granulowanego czosnku przyprawa do kurczaka (można użyć gotowej, lub własnej mieszanki) pieprz sól papryka słodka i ostra wg uznania olej do smażenia Mięso umyć, osuszyć, posolić. Do worka foliowego włożyć mięso, wsypać składniki, wymieszać, zawiązać worek i mocno(...)potrząsać, by posypka wszędzie dotarła. Udka smażyć na rozgrzanym oleju po 3 min. z każdej strony. Po tym czasie przełożyć na blaszkę i piec w piekarniku ok 30- 40 min. (w zależności jak duże mamy porcje mięsa

Olga Piecze i Gotuje
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym + film 234

kapelusze pieczarek. Pieczarki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 40 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180st C , 5 minut przed końcem pieczenia pieczarki posypujemy żółtym serem.   Artykuł Pieczarki faszerowane mięsem mielonym + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania

Smakowite Dania
Kurczak pieczony wg Jamiego 237

czosnku, cytryną w całości i tymiankiem, umieścić na blasze i piec przez 45 minut w 190st.C.               W wytopionym tłuszczu, który został na blasze, obtoczyć ziemniaki z listkami rozmarynu i piec kolejne 45 minut, albo do chwili kiedy mięso będzie miękkie, a ziemniaki zarumienią się.  Kurczak jest gotowy(...)jeśli mięso z łatwością odchodzi od kości, a sos, który puści jest klarowny. Mnie się nie chciało robić surówki, więc na koniec dorzuciłam warzywa - cukinię w plastrach, marchewkę podgotowaną razem z ziemniakami, paprykę zieloną i czerwoną i kilka szalotek - całość piekłam jeszcze ok. 15 minut pod grillem

Kuchnia Prezydentowej
Pierś kaczki w pomarańczach i cydrze 155

mielony pieprz, sól długoziarnisty ryż do podania (np. basmati) * PRZYGOTOWANIE Pierś z kaczki umyj i wysusz papierowym ręcznikiem. Skórkę natrzyj na krzyż. Zetrzyj odrobinę imbiru i natrzyj nim pierś. Mięso posól i popieprz delikatnie. Odstaw na chwilę. Nagrzej piekarnik do 200°C .  Pomarańcze obierz i pozbaw białych błonek. Miąższ odstaw do miseczki, do której wrzuć również rodzynki, starty imbir(...)patelni. W czasie gdy kaczka będzie się piec, sos zredukuj, aż stanie się gęsty i zostanie go bardzo niewiele — około 1 łyżki. Upieczoną kaczkę wyjmij z pieca i odstaw do odpoczęcia. Soki, które mięso puściło, wlej do sosu. Ponownie zredukuj. Na patelnię wrzuć resztę zawartości miseczki (pomarańcze i rodzynki) i smaż przez krótką chwilę, aż sos się zagotuje. Dopraw według

Food Square
Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 239

szczelnie zamkniętego pojemnika). Do przygotowania wtorkowego lunchu – sałatki, którą nazwaliśmy 3xB (od batatów, brukselek i buraków) potrzebowaliśmy już tylko krewetek i ciecierzycy. Pycha! Przepis na sałatkę z pieczonych batatów, buraków czerwonych i brukselki już we wtorek rano. Środa – Shepard’s pie – czyli zapiekanka pasterska Przepisów na zapiekankę pasterską jest tyle co pasterzy w Szkocji i pewnie każdy(...)przecież trywialne duszone mięso zamienia w bazę do doskonałego dania. Gorąco polecamy! Nasz przepis na zapiekankę pasterską na blogu już w środę. Kolejne warstwy zapiekanki pasterskiej – sos ze stautem, a na nim ziemniaczane pure. Na wierzch Shepard’s pie wystarczy już tylko zetrzeć parmezan… …i zapiekanka jest gotowa by powędrować do pieca na ok. 20 minut

Niedzielny kucharz
SZASZŁYKI NA OSTRO na grilla 250

innego jak rozmaite szaszłyki. Kawałki mięsa i warzyw nadziane na przemian na drewniane patyczki lub metalowe szpikulce. Szaszłyki zazwyczaj pieczemy na grillu, ale także na  rożnie lub w piekarniku.  Szaszłyki to potrawa niezwykle uniwersalna. Mięso może być przekładane najróżniejszymi warzywami : cebulą, papryką, cukinią, ogórkami kwaszonymi, a nawet owocami. Szaszłyki owocowe to nie lada gratka dla smakoszy tejże potrawy(...)spore kawałki. Krok 2. Umyte mięso kroimy w grubą kostkę, boczek w plasterki. Krok 3. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian mięso, paprykę i plasterki bekonu (możemy również dołożyć plastry cebuli), smarujemy 3 łyżkami oleju i kładziemy na średnio rozgrzany grill. Smażymy ze wszystkich stron przez około 10 minut. Upieczone mięso oprószamy solą, pieprzem i  chilli. Krok

Moja Książka Kucharska
Pieczony kurczak. 238

Przedstawiam Wam dzisiaj nasz najlepszy przepis na pieczonego kurczaka. Pyszna chrupiąca skórka i soczyste mięso. Pyszności! Składniki: 1 kurczak o wadze ok. 1,6-1,8 kg, 1 łyżeczka soli, pieprz, 1/2 łyżeczki imbiru, 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne, 1/2 łyżeczki kolendry, 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego, 3 obrane i zmiażdżone ząbki czosnku, 4 łyżki oliwy z oliwek, dodatkowo: dwa cienkie(...)wylać 1/2-3/4 szklanki wody. Pod skórę na piersiach kurczaka włożyć delikatnie dwa cienkie kawałki masła - jeden na jedną pierś, drugi na drugą. Włożyć kurczaka do nagrzanego piekarnika, piec około godziny i 50 minut, maksymalnie 2 godziny. Podczas pieczenia najlepiej 2-3 razy polać kurczaka powstałymi w naczyniu sokami. Wyciągnąć kurczaka z piekarnika, przed pokrojeniem dajmy mu odpocząć kilka minut. Smacznego

Plate of Joy
Menu na tydzień – ziemniak kontra makaron 208

szczelnie zamkniętego pojemnika). Do przygotowania wtorkowego lunchu – sałatki, którą nazwaliśmy 3xB (od batatów, brukselek i buraków) potrzebowaliśmy już tylko krewetek i ciecierzycy. Pycha! Przepis na sałatkę z pieczonych batatów, buraków czerwonych i brukselki już we wtorek rano. Środa – Shepard’s pie – czyli zapiekanka pasterska Przepisów na zapiekankę pasterską jest tyle co pasterzy w Szkocji i pewnie każdy(...)przecież trywialne duszone mięso zamienia w bazę do doskonałego dania. Gorąco polecamy! Nasz przepis na zapiekankę pasterską na blogu już w środę. Kolejne warstwy zapiekanki pasterskiej – sos ze stautem, a na nim ziemniaczane pure. Na wierzch Shepard’s pie wystarczy już tylko zetrzeć parmezan… …i zapiekanka jest gotowa by powędrować do pieca na ok. 20 minut

Niedzielny kucharz
Wspaniała lazania z dynią i mięsem indyka 156

blaszce, skropić oliwą z oliwek i wstawić do piekarnika. Piekarnik musi być nagrzany do 220 stopni, piec dynię, aż będzie już prawie miękka. Następnie zmiksować za pomocą blendera. Ja uzyskałam około 300 g masy dyni. Jeśli macie w słoiczkach też można ją użyć. Mięso z indyka z boczkiem zmielić, cebulkę i czosnek posiekać drobno. Zmieloną dynię dodać do mięsa. Następnie(...)sosu na dno i na to rozłożyć płaty makaronowe, na to część mięsa, ser. Następne płaty, sos, mięso i znowu ser. Znowu płaty sos, ser. Można rozłożyć warstw ile chcecie. Przykryć lazanię folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego 200 C i piec 40-50 minut. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Kurczak pieczony na płasko, jak to zrobić ? 199

Kurczak pieczony na płasko, jak to zrobić ? Kurczak pieczony, kto go nie lubi ? Jeśli nie należysz do tego grona zapraszam do przeczytania pysznego przepisu

Kuchnia na wzgórzu
Pierogi z komosą ryżową w rosole 175

głównie owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki. Rosół był lekko pikantny z dodatkiem trawy cytrynowej(...)cebulką. Pierogi z komosą ryżową w rosole z kaczki Smacznego! Pierogi z komosą ryżową w rosole z kaczki   Wskazówki. Rosół przygotowałam na resztkach kaczki pieczonej. Użyłam nie tylko resztek, na których było mięso ale i kości. W trakcie gotowania bowiem wydobywa się z nich pyszny smak. The post Pierogi z komosą ryżową w rosole appeared first on MeCooks

mecooks
Pierogi z komosą ryżową podawane w rosole z kaczki 212

głównie owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki. Rosół był lekko pikantny z dodatkiem trawy cytrynowej(...)cebulką. Pierogi z komosą ryżową w rosole z kaczki Smacznego! Pierogi z komosą ryżową w rosole z kaczki   Wskazówki. Rosół przygotowałam na resztkach kaczki pieczonej. Użyłam nie tylko resztek, na których było mięso ale i kości. W trakcie gotowania bowiem wydobywa się z nich pyszny smak. The post Pierogi z komosą ryżową podawane w rosole z kaczki appeared

mecooks
Casserole z kurczakiem 210

czasie porwij mięso na kawałki, dodaj do całości i wymieszaj. Ułóż całość w naczyniu do zapiekania. Pokrój mozarellę w plastry, ułóż plastry na mięsie. Posyp całość bułką tartą. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni (termoobieg). Piecz casserole przez około 20 minut. Wierzch powinien w tym czasie ładnie się zarumienić, a mięso skwierczeć. Smacznego

Garniec Magalie
Pieczeń z suszonymi pomidorami. 155

jakąś pieczeń na kanapki. Dzisiaj mam dla Was pyszną wieprzowo-wołową z suszonymi pomidorkami. Taką pieczeń warto samemu przygotować bo chociaż wiecie co do niej włożyliście, a kupne to wiadomo nie zdrowe i z ogromnym dodatkiem chemii. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 czerstwe kajzerki 2 cebule 6 jajek 1 łyżeczka suszonego majranku sól, pieprz(...)zmielone kajzerki, przyprawy i jajka wszystko dobrze wyrabiamy.Jeśli masa wyda wam się zbyt zbita dolejcie trochę mleka, wszystko zależy od jakości mięsa. Pomidorki drobno kroimy, dodajemy do masy mięsnej i mieszamy. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia przekładamy masę mięsną i dobrze ją ugniatamy. Wierzch ładnie wyrównujemy i smarujemy odrobiną oleju. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45/50 minut

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczeń z papryką 166

Prosty, tani i bardzo smaczny przepis na pieczeń z papryką. Idealna do obiadu lub na zimno do kanapek, polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 czerstwa bułka sól, pieprz Wykonanie: Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę oraz paprykę pokroić(...)kostkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę, paprykę, bułkę odciśniętą oraz jajka dodać do mięsa, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować olejem, mięso przełożyć do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę

magiczna kuchnia Kasi
Pieczone paprykowe podudzia z kurczaka 118

Bardzo aromatyczne, pieczone paprykowe podudzia z kurczaka to nasza propozycja obiadowa. Tak upieczony kurczak jest soczysty, miękki (mięso ładnie odchodzi od kości) i pięknie pachnie. Jeśli dodatkowo użyjecie odrobiny suszonej, wędzonej papryki wtedy potrawa dodatkowo nabierze wyjątkowego, „węgierskiego” smaku :) Składniki: 5 podudzi z kurczaka 1 płaska łyżeczka soli 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki(...)ząbkiem czosnku umieszczamy w moździerzu i dokładnie rozcieramy na papkę. Przygotowaną marynatą nacieramy podudzia i wstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin (wtedy mięso dobrze przejdzie przyprawami). Kurczaka umieszczamy w żaroodpornym naczyniu z przykryciem i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 1-1,5 godziny. Na ostatnie 10-15 minut pieczenia możemy kurczaka odkryć, aby powstała lekko chrupiąca skórka. Podudzia

MyCookBook.pl