Pieczone paprykowe podudzia z kurczaka

Pieczone paprykowe podudzia z kurczaka

Pieczone paprykowe podudzia z kurczaka

Bardzo aromatyczne, pieczone paprykowe podudzia z kurczaka to nasza propozycja obiadowa. Tak upieczony kurczak jest soczysty, miękki (mięso ładnie odchodzi od kości) i pięknie pachnie. Jeśli dodatkowo użyjecie odrobiny suszonej, wędzonej papryki wtedy potrawa dodatkowo nabierze wyjątkowego, „węgierskiego” smaku :) Składniki: 5 podudzi z kurczaka 1 płaska łyżeczka soli 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki 0,5 łyżeczki ostrej papryki duża szczypta papryki wędzonej (opcjonalnie) 1 ząbek czos... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Autor

Ania R.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, papryka, susz, podudzia z kurczaka, mięso, marynaty, kurczak pieczony, chrupiący kurczak, kurczak z papryką , kurczak wędzony , kurczak z czosnkiem, potrawy z kurczaka, mięsa pieczone, kurczak w marynacie

Inne przepisy z MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.