mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:296/1172)

Kurczak pieczony na płasko, jak to zrobić ? 199

Kurczak pieczony na płasko, jak to zrobić ? Kurczak pieczony, kto go nie lubi ? Jeśli nie należysz do tego grona zapraszam do przeczytania pysznego przepisu

Kuchnia na wzgórzu
Pierogi z komosą ryżową w rosole 175

głównie owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki. Rosół był lekko pikantny z dodatkiem trawy cytrynowej(...)cebulką. Pierogi z komosą ryżową w rosole z kaczki Smacznego! Pierogi z komosą ryżową w rosole z kaczki   Wskazówki. Rosół przygotowałam na resztkach kaczki pieczonej. Użyłam nie tylko resztek, na których było mięso ale i kości. W trakcie gotowania bowiem wydobywa się z nich pyszny smak. The post Pierogi z komosą ryżową w rosole appeared first on MeCooks

mecooks
Pierogi z komosą ryżową podawane w rosole z kaczki 212

głównie owoce i ser biały, natomiast wytrawny robimy z mięsa, ziemniaków i sera, szpinaku czy kapusty. To tylko kilka propozycji farszu. Oczywiście jest cała masa innych nadzień jakimi możemy nadziewać pierogi. W poniższym przepisie użyłam komosy ryżowej z dodatkiem białego sera. Podałam całość z rosołem, który przygotowałam na resztkach pieczonej kaczki. Rosół był lekko pikantny z dodatkiem trawy cytrynowej(...)cebulką. Pierogi z komosą ryżową w rosole z kaczki Smacznego! Pierogi z komosą ryżową w rosole z kaczki   Wskazówki. Rosół przygotowałam na resztkach kaczki pieczonej. Użyłam nie tylko resztek, na których było mięso ale i kości. W trakcie gotowania bowiem wydobywa się z nich pyszny smak. The post Pierogi z komosą ryżową podawane w rosole z kaczki appeared

mecooks
Casserole z kurczakiem 210

czasie porwij mięso na kawałki, dodaj do całości i wymieszaj. Ułóż całość w naczyniu do zapiekania. Pokrój mozarellę w plastry, ułóż plastry na mięsie. Posyp całość bułką tartą. Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni (termoobieg). Piecz casserole przez około 20 minut. Wierzch powinien w tym czasie ładnie się zarumienić, a mięso skwierczeć. Smacznego

Garniec Magalie
Pieczeń z suszonymi pomidorami. 155

jakąś pieczeń na kanapki. Dzisiaj mam dla Was pyszną wieprzowo-wołową z suszonymi pomidorkami. Taką pieczeń warto samemu przygotować bo chociaż wiecie co do niej włożyliście, a kupne to wiadomo nie zdrowe i z ogromnym dodatkiem chemii. Zapraszam do wypróbowania :) Składniki : 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 3 czerstwe kajzerki 2 cebule 6 jajek 1 łyżeczka suszonego majranku sól, pieprz(...)zmielone kajzerki, przyprawy i jajka wszystko dobrze wyrabiamy.Jeśli masa wyda wam się zbyt zbita dolejcie trochę mleka, wszystko zależy od jakości mięsa. Pomidorki drobno kroimy, dodajemy do masy mięsnej i mieszamy. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia przekładamy masę mięsną i dobrze ją ugniatamy. Wierzch ładnie wyrównujemy i smarujemy odrobiną oleju. Pieczemy w temperaturze 180 stopni około 45/50 minut

Sama słodycz i szczypta chili
Pieczeń z papryką 166

Prosty, tani i bardzo smaczny przepis na pieczeń z papryką. Idealna do obiadu lub na zimno do kanapek, polecam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 jajka 1 duża cebula 1 czerwona papryka 1 czerstwa bułka sól, pieprz Wykonanie: Mięso mielone przełożyć do miski. Cebulę oraz paprykę pokroić(...)kostkę. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć. Cebulę, paprykę, bułkę odciśniętą oraz jajka dodać do mięsa, doprawić do smaku, dokładnie wymieszać. Keksówkę wysmarować olejem, mięso przełożyć do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę

magiczna kuchnia Kasi
Pieczone paprykowe podudzia z kurczaka 118

Bardzo aromatyczne, pieczone paprykowe podudzia z kurczaka to nasza propozycja obiadowa. Tak upieczony kurczak jest soczysty, miękki (mięso ładnie odchodzi od kości) i pięknie pachnie. Jeśli dodatkowo użyjecie odrobiny suszonej, wędzonej papryki wtedy potrawa dodatkowo nabierze wyjątkowego, „węgierskiego” smaku :) Składniki: 5 podudzi z kurczaka 1 płaska łyżeczka soli 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu 2 łyżeczki słodkiej papryki(...)ząbkiem czosnku umieszczamy w moździerzu i dokładnie rozcieramy na papkę. Przygotowaną marynatą nacieramy podudzia i wstawiamy do lodówki najlepiej na kilka godzin (wtedy mięso dobrze przejdzie przyprawami). Kurczaka umieszczamy w żaroodpornym naczyniu z przykryciem i pieczemy w 180 stopniach przez ok. 1-1,5 godziny. Na ostatnie 10-15 minut pieczenia możemy kurczaka odkryć, aby powstała lekko chrupiąca skórka. Podudzia

MyCookBook.pl
Pieczone żeberka w lekko ostrej zalewie 144

wstawić do lodówki na kilka godzin (tak, aby żeberka mogły "przejść" przyprawami). Rozgrzać piekarnik do 180 ° C. Do naczynia żaroodpornego umieścić przyprawione żeberka i piec pod przykryciem około 40-50 minut, aż mięso będzie miękkie

Ugotować
Szynka pieczona 202

zostawić w zamkniętym naczyniu na całą noc lub dłużej. Na następny dzień szynkę delikatnie opiekamy ze wszystkich stron na patelni (aby się pory w mięsie zamknęły i nie wypływał z niej sok podczas pieczenia) i przekładamy do rękawa. Zamknięty klipsami rękaw umieszczamy na brytfance i wkładamy do nagrzanego piekarnika (pamiętając aby folię z wierzchu w kilku miejscach nakłuć). Całość pieczemy(...)minut, pierwsze 50 minut pieczemy w 200 stopniach, następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy jeszcze kolejne 50 minut. Pieczarki obieramy i pozostawiamy w całości. Na patelni rozgrzewamy masło i wkładamy pieczarki, przykrywamy pokrywką i dusimy od czasu do czasu mieszając. Gdy są już prawie miękkie zdejmujemy pokrywkę aby wyparowała woda (którą puściły pieczarki) i dalej dusimy. Następnie dodajemy

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Karczek z grilla. 223

zbytnio nie absorbujące. Należy pamiętać jednak, że mięso należy pokroić w dość grube plastry, tak 1,5-2 cm, marynować co najmniej 2 godziny, piec na naprawdę dobrze nagrzanym węglu i bez potrzeby nie odwracać mięsa. Te zabiegi sprawią, że mięso będzie wyjątkowo soczyste, a przez to pyszne! Polecam!!! Składniki na karczek z grilla 1 kg karkówki wieprzowej 1 łyżeczka

Rozpustne gotowanie
Szaszłyki z polędwiczki wieprzowej marynowanej w jogurcie naturalnym i świeżej kolendrze 213

kcal), wysokiej zawartości białka (21 g w 100 g produktu) i niewielkiej ilości tłuszczu (ok. 3 %). Mięso jest kruche, delikatne, soczyste o wysokiej marmurkowatości. Nie wymaga zaawansowanej obróbki wstępnej - wystarczy oczyścić polędwiczkę z błon. Idealnie nadaje się do marynowania, peklowania, smażenia, pieczenia, duszenia. Taki obiad dostarcza około 280 kalorii, 39 g białka, 6,6 g tłuszczu, 14,8 g węglowodanów(...)Pozostały jogurt naturalny doprawiamy kilkoma kroplami soku z cytryny, posiekaną kolendrą, sola i pieprzem. Dokładnie mieszamy - powstanie nam dip do gotowego dania :) 5. Zamarynowanie mięso nabijamy na patyczki do szaszłyków. Kładziemy na blaszce do pieczenia posmarowanej delikatnie olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 170°C przez około 10 minut. 6. Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie

W kuchni Katie
Chrupiące pakieciki z ciasta filo z mięsem mielonym, szpinakiem i serem 205

wyglądał on tak >klik< , a u Ewy tak >klik<   Z ciasta filo postanowiłam przygotować zapiekane ruloniki nadziane mięsem i szpinakiem. Jak dla mnie połączenie idealne. Wspaniale smakowało zarówno prosto z pieca, jak i na drugi dzień. Przygotowanie jest proste i nie zajmuje zbyt wiele czasu, więc na pewno będę wracać do tego przepisu(...)koniec doprawić solą, papryką i ewentualnie koncentratem pomidorowym. Ciasto filo pokroić na prostokąty (dowolnej wielkości). Nakładać po plasterku sera, łyżce mięsa i łyżce szpinaku. Zawijać w podobny sposób, jak krokiety. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Podawać na gorąco lub po całkowitym przestygnięciu.  Doskonale smakują z pikantnymi sosami na bazie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Domowe mini burgery z grilla 197

niego wilgotna część ciasta. Bułeczki układamy na podsypaną mąką blasze, przykrywamy bawełnianą ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 20 min. Pieczemy ok. 15 min w 190°C. Burgery: Czosnek kroimy w drobną kostkę, dodajemy do mięsa, dodajemy sok z limonki, doprawiamy solą, pieprzem chili i mieszamy. Formułujemy ok. 10 szt. krążków o średnicy bułeczek.  Delikatnie spłaszczamy(...)nakładamy rukolę, burgera, ser mozzarella i grillowane warzywa i  przykrywamy górną częścią bułki. Burgery możemy od góry przebić wykałaczką. Rada: żeby mięso łatwo formułować wystarczy zwilżyć dłonie wodą. Jeśli nie masz czasu na bułek pieczenie, to wystarczy je kupić, ale to już nie to samo, a wielkość burgerów dostosować do ich rozmiarów. Smacznego

Moniki Smakołyki
Quiche z mięsem mielonym 185

śmietany 12 % 3 jajka sól, pieprz, gałka muszkatołowa, zioła prowansalskie Ciasto francuskie układamy na dnie prostokątnej blachy 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Przyrządzamy farsz. Por kroimy w talarki i smażymy chwilę na oleju rzepakowym. Dodajemy mięso mielone i smażymy dalej do miękkości, po czym przyprawiamy całość solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Farsz rozkładamy równomiernie na cieście francuskim. Pomidora kroimy(...)plasterki i rozkładamy na mięsie mielonym. Następnie przygotowujemy masę jajeczną. W tym celu mieszamy jajka ze śmietaną i doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Masę rozlewamy po farszu. Blachę wstawiamy do piekarnika i pieczemy

Krokusowy Dom
Chrupiące nuggetsy z indyka pieczone w piekarniku 189

Pyszne i chrupiące nuggetsy z indyka w płatkach kukurydzianych pieczone w piekarniku. Zrobiłam je w sumie po to, żeby dodać do tortilli. Niestety zdjęcia nie udało mi się zrobić, bo moi Panowie za szybko je spałaszowali, dobrze, że nuggetsom zrobiłam wcześniej. Oczywiście jeśli wolicie kurczaka to spokojnie możecie go użyć zamiast indyka. Na pewno posmakują dzieciom(...)płatki. 4. Widelcem wyjmujemy pojedyncze kawałki mięsa, przekładamy na płatki i obtaczamy z obu stron w nich właśnie. Tak samo robimy z pozostałym mięsem. 5. Obtoczone mięso przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Nuggetsy pieczemy około  18-20 minut. Smacznego

kruche babeczki
DROBIOWY KEBAB NA TALERZU 260

kapusty pekińskiej oraz sosem czosnkowym, ale równie dobrze można podać go w bułce. Jak na domowe warunki jest naprawdę smaczny i niezwykle aromatyczny, a my chociaż wiemy z jakiego mięsa jest zrobiony - te kebaby z budki mogą się przy nim schować. Składniki: ok. 1 kg fileta z kurczaka 300 g jogurtu greckiego 2 łyżeczki przyprawy kebab gyros 1 ząbek czosnku(...)drugą połówkę cebuli. Całość zawijamy folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 60 min. Po tym czasie, ściągamy folię aluminiową i pieczemy jeszcze przez około 30 min., aby mięso się zarumieniło. Po wyciągnięciu z piekarnika mięso ścinamy ostrym nożem z góry do dołu. Podajemy z frytkami lub ziemniaczkami opiekanymi i surówką

Kuchnia MagdaLeny
Pieczone ziemniaki 283

Łatwe Tanie Przepis na pieczone ziemniaczki, idealne jako dodatek do każdego rodzaju mięsa. Składniki 1 kg ziemniaków 2-3 łyżki oleju sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków, bazylia, oregano, tymianek Sposób przyrządzenia 1 Ziemniaki dokładnie oczyścić i umyć. Nie obierając ze skorupek, pokroić w ćwiartki. W garnku zagotować wodę z solą (w zależności ile […] Artykuł Pieczone

PysiaGotuje.pl
Domowe burgery 232

sprawdzą się nie tylko jako bułki do hamburgerów, aczkolwiek nie ukrywam – ich przygotowanie jest z lekka żmudne i dość pracochłonne;) Oprócz wspaniałych bułek istotną rolę odgrywa tutaj jeszcze mięso i dodatki. Mówię Wam, lepiej wyjść nie mogło:) Już marzy nam się powtórka;) Bułeczki: 250 ml letniego mleka 3-4 łyżki roztopionego masła 1,5 łyżki cukru 3/4 łyżeczki soli(...)Wyjdzie;) Jeżeli chodzi o czas pieczenia, to warto pod koniec kontrolować bułeczki. Ja zazwyczaj już po około 8 minutach przykrywam je folią aluminiową lub papierem do pieczenia, by zbyt mocno się nie przypiekały. Mięso: około 800-900 g mięsa wołowego (u nas antrykot i rostbef) 1-2 cebule 3 ząbki czosnku 1 duże jajko sól, pieprz przyprawa do steka

Smaki Na Talerzu