masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:199/248)

Smażone lody szpinakowe z wafelkami Lusette 191

Musicie spróbować " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki: Lody szpinakowe: 700 g mrożonego szpinaku 4 jajka 2 żółtka 1 i 1/3 szklanki cukru 750 g serka mascarpone sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 1 wafelek czekoladowy „Lusette” Panierka: 2 jajka 1 płaska łyżka cukru pudru 100 g herbatników Dodatkowo: 50 g czekolady deserowej(...)mieszając. Zagotować. Następnie ostudzić, dokładnie odcedzić i zmiksować blenderem. Jajka i żółtka ubić na parze z cukrem (w małym garnku lub misce zawieszonej nad garnkiem z gotującą się wodą). Masa musi być lekko gęsta, puszysta i mieć jasno złoty kolor. Ostudzić, często mieszając. Następnie dodać mascarpone, sok z cytryny i szpinak. Zmiksować i zamrozić (najlepiej przez noc). Panierka: Jajka ubić

Oryginalny smak
Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi 166

jajka1/2 szklanki cukru1/4 szklanki kakao1/4 szklanki mąki pszennej40 g mąki ziemniaczanej50 czekolady gorzkiej (lub mlecznej)1/4 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 cukru waniliowego (8 g)Krem:250 g serka mascarpone250 ml śmietany kremówkiłyżka cukru z prawdziwa wanilią (można użyć cukru waniliowego)4 łyżki cukru pudrułyżeczka ekstraktu waniliowego50 g mielonych orzechów(...)proszkiem do pieczenia. Na końcu wsypujemy startą czekoladę.Powstałą masę przelewamy do wyłożonej pergaminem tortownicy (23 cm) i pieczemy w temperaturze 175 stopni przez ok. 15-20 minut (do suchego patyczka).Śmietanę ubijamy, wsypujemy cukier z wanilią, cukier puder, a następnie stopniowo dodajemy mascarpone. Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy

Słodka Strona
Kruche babeczki orzechowe z kremem maślano-czekoladowym 257

żółtko 1 łyżeczka kawy szczypta soli Składniki na krem maślany: 100 g miękkiego masła 200 ml śmietany kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru Składniki na krem czekoladowy: 250 g serka mascarpone 3 łyżki kremu czekoladowego typu Nutella (może być tańszy, mniej znanej marki) 50 g gorzkiej czekolady Mąkę przesiewamy do dużej miski, dodajemy zmielone orzechy, pokrojone w kostkę masło, cukier(...)foremkę odwracamy i lekko ściskamy brzegi. Ciasteczka same z nich wyskoczą. Przed nałożeniem kremów babeczki całkowicie studzimy. Przygotowanie kremu maślanego: Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem pudrem na puszystą masę, dodajemy śmietanę i miksujemy do uzyskania sztywnego jednolitego kremu. Odstawiamy do lodówki na czas przygotowania kremu czekoladowego. Przygotowanie kremu czekoladowego: W niewielkim garnku zagotowujemy wodę. Do metalowej miseczki lub kubka

Trzeci talerz
Tort tiramisu 226

drobnego cukru szczypta soli 100 g - mąki pszennej 100 g - mąki ziemniaczanej 2 łyżki - wody 2 łyżka - oleju ===Dekoracja 250 g - malin kakao gorzkie podłużne biszkopty =====Krem 500 g - serka mascarpone gęsta śmietana 30% 4 - żółtka 2 łyżeczki - żelatyny 1 filiżanka - espreso 75 ml - mleka ====Poncz 2 filiżanki - espresso 2 łyżki - likieru amaretto WYKONANIE(...)składników, wlać część płynu, mieszać bardzo delikatnie, dodać kolejną  1/4  i odrobinę wody z olejem, i znowu mieszać bardzo delikatnie, dosypać i wlać resztę składników, ostrożnie połączyć. Masę biszkoptową przelać do foremki i piec przez ok. 40 minut (do suchego patyczka).                               Wystudzić. Wierzch

w mojej kuchni
Tort czekoladowo-malinowy w wiosennej oprawie 261

gorzkiej czekolady min. 70% kakao 100 g mlecznej czekolady 3 łyżeczki żelatyny ok. 6 łyżek cukru pudru Do kremu śmietankowego: 500 g śmietanki kremówki 36% 250 g serka mascarpone cukier puder do smaku 4,5 łyżeczki żelatyny zielony barwnik Do dekoracji: lukier plastyczny w żywych kolorach spożywcze pisaki (ja użyłam jedynie czarnego, do zrobienia oczek biedronkom) Biszkopt(...)warto zrobić to naprawdę powoli i z wyczuciem. Tak, by piana nie opadła ani o centymetr. Po upieczeniu ciacho będzie wtedy lekkie i puszyste jak chmurka. Warto! :) Przelewamy masę do formy wyłożonej papierem do pieczenia (ja nawet do silikonowych foremek wykładam na dno docięty kawałek pergaminu), wstawiamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy

Ratunku obiad
Tort czekoladowy z kremem jeżynowym 226

jajek 100 g cukru lub ksylitolu 80 g mąki pszennej 30 g kakao 40 g mączki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia - opcjonalnie Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 250 g musu jeżynowego 350 g jeżyn+ jeżyny do przybrania 4 łyżki cukru 4 listki żelatyny 1 łyżka gorącej wody Składniki na nasączenie: 3/4 szklanki wody(...)przez sitko i ostudzić. Listki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie. Namoczoną żelatynę wymieszać z łyżką gorącej wody do rozpuszczenia, nastepnie połączyć z musem jeżynym mascarpone umieścić w misce i ubijając wlewać porcjami śmietankę kremówkę. Masa początkowo rozrzednie, by po kilku minutach ubijania zgęstnieć. Na koniec wmieszać przestudzony mus jeżynowy z żelatyną. Skosztuj krem, gdy jest za mało słodki dodaj cukier

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pączki tiramisu i socjalizacja 219

pszennej 30 g świeżych drożdży 250 ml letniego mleka 2 jajka 2 żółtka 70 g cukru 1/4 łyżeczki soli 100 g masła 2 łyżki likieru Amaretto krem: 250 g serka mascarpone 2 żółtka 50 g cukru pudru 2 łyżki likieru Amaretto lukier: 3-4 łyżki mocnej, gorącej kawy 130 g cukru pudru dodatkowo: 1 łyżka kakao 1,5 l oleju(...)temperatury 175 st. C. Smażyć pączki na rozgrzanym oleju, przez około 90 sekund z każdej strony. Odkładać na papierowy ręcznik. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Powoli wlewać likier, cały czas miksując. Na końcu dodać mascarpone, zmiksować na puszysty krem.  Krem przełożyć do woreczka cukierniczego z końcówką do nadziewania pączków. Nadziewać całkowicie ostudzone pączki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik rabarbarowy z kremem i truskawkami 138

pora na ciasto biszkoptowe.Żeby mogło zachwycać nie tylko podniebienie , ale i oczy przygotowałam je w formie torciku!Delikatny biszkopt przełożony słodko – kwaśnym nadzieniem z rabarbaru i kremowego serka mascarpone z wanilią …. ozdobione puszystą śmietaną i truskawkami tworzy nieziemską całość!I robi się błyskawicznie!SKŁADNIKI:BISZKOPT:- 3 jajka- 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki- 2 łyżeczki proszku(...)łyżkami cukru pudru i podprażonymi wiórkami kokosowymi.Dodajemy ziarenka wydrążone z laski wanilii.Rabarbar kroimy w drobną kostkę.Dosypujemy resztę cukru i gotujemy aż powstanie mus.CAŁOŚĆ:Wystudzony biszkopt smarujemy masą serową.Układamy kilka pokrojonych truskawek.Przykrywamy musem rabarbarowym i jeszcze jedną warstwą sera.Przykrywamy drugą częścią biszkoptu.Odstawiamy do lodówki do przegryzienia na ok. 1,5 godziny,Przed podaniem dekorujemy ubitą śmietaną

Ostra na Słodko
Mus kawowy 194

Mus kawowy na bazie śmietany kremówki i mascarpone. Deser, który zastąpi jednocześnie kawę i ciastko. Polecam:) Czas wykonania: 30 min + minimum

KuchniaWeDwoje.pl
Bezowe Całuski z Likierem 298

Całuski z Likierem Skład: Beza: 3 białka (z dużych jaj) 150g cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka pasty waniliowej lub ekstraktu waniliowego (można pominąć) Krem: 180g serka mascarpone 120ml śmietanki kremówki 30% (do deserów) 50ml likieru Krupnik Słony Karmel 1 fix do śmietany Beza: 1. Na papierze do pieczenia, przyciętym do rozmiaru blachy do pieczenia (blaszka od wyposażenia(...)funkcji termoobieg przez około 2 godziny. Po upieczeniu bezy wyciągnąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Krem: 5. Do miski przełożyć śmietankę, dodać serek, fix i ubić mikserem, aż masa stanie się gęsta. Do kremowej masy wlać likier Krupnik Słony Karmel, wymieszać mikserem na jednolity krem. 7. Gotowym kremem przekładać bezy, na płaskie spody nałożyć 1 kopiastą łyżeczkę kremu

Mała Cukierenka
ŚWIĄTECZNE SERNIKI 369

SERNIK A'LA MONTE Sernik czekoladowy z sera twarogowego, z dodatkiem deserów a'la Monte. Czytaj więcej >> 6) SERNIK DYNIOWY Delikatny i puszysty sernik z serka mascarpone i jogurtu greckiego, z dodatkiem puree z dyni, na cienkim biszkoptowym spodzie. Czytaj więcej >> 7) TOFURNIK Wegański sernik z tofu na spodzie bananowo-daktylowym z płatkami owsianymi. Smakuje(...)dyni. Ciasto tak delikatne, ze rozpływa się w ustach. Czytaj więcej >> 11) FIOLETOWA PANIENKA Lekki i orzeźwiający deser a'la sernik tylko, że bez sera. Puszysta masa jagodowa na biszkoptach z jagodową galaretką na wierzchu. Czytaj więcej

Kuchnia MagdaLeny
Mandarynkowy tort na Walentynki 204

biszkopt:5 jajek200 g cukru115 g mąki pszennej45 g mąki ziemniaczanejponcz:150 ml soku mandarynkowego z puszki50 ml wódki karmelowejkrem:300 ml śmietany kremówki (38%)250 g serka mascarpone1 łyżka cukru waniliowego200 g mandarynek z puszkigalaretka:1/2 opakowania galaretki cytrynowej (37 g)200 ml wrzącej wodykrem maślany na bezie szwajcarskiej:250 g miękkiego masła3 białka205 g cukru100 g mandarynek(...)części.Galaretkę zalać wrzątkiem, dokładnie wymieszać. Wylać na płaski talerz, ostudzić, a następnie wstawić do lodówki do zastygnięcia.Sok z mandarynek wymieszać z wódką.Kremówkę, mascarpone i cukier waniliowy ubić na puszystą, sztywną masę.Przygotować krem maślany.Mandarynki, sok mandarynkowy i cytrynowy umieścić w garnuszku. Gotować, aż płyn niemal całkowicie odparuje. Zmiksować na gładką masę, ostudzić.Białka z cukrem umieścić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kinder Country ciasto bez pieczenia. 152

szybko jak szybko je przygotowałam.   Koniecznie zrób to ciasto jak najszybciej.  Przepis na ciasto Kinder Country. Składniki na ciasto Kinder Country. 400 ml kremówki 250 g serka mascarpone 2 białe czekolady (po 100 g każda) 2 mleczne czekolady (po 100 g każda) 200 g herbatników 4 szklanki płatków ryżowych w miodzie W pierwotnym przepisie była jeszcze szklanka cukru(...)się rozpuści można ją wymieszać delikatnie. Resztę kostek rozpuści się w gorącej czekoladzie. 200 g śmietany kremówki ubić na sztywno, następnie dodać mascarpone i ubijać ok 1 minuty. Ciągle ubijając dodać cienkim strumieniem białą czekoladę.  Do masy wsypać 3 szklanki płatków. Całość wymieszać i wyłożyć na wcześniej przygotowane herbatniki.  Na masę ponownie wyłożyć herbatniki. W kąpieli wodnej rozpuścić

Pani domowa
SZPINAKOWY RAJ POD BZEM. 262

mąki owsianej bezglutenowej na ciastka i szklanka mąki bezglutenowej na ciastka)- cukier waniliowy domowej roboty - nie za dużo,- proszek do pieczenia (w przypadku diety - proszek bezglutenowy), 1 łyżeczkaDODATKI:- ser mascarpone,- miód,- dżem ŁOWICZ - CZARNY BEZ,- cynamon.WYKONANIE BISZKOPTA:/Przed rozpoczęciem przygotowujemy szpinak - myjemy, osuszamy i szatkujemy./1. Całe jajka ubijamy, powoli dodajemy cukier i nadal ubijamy.2. Gdy już mamy gęstą, puszystą(...)mniejszych obrotach ubijamy. 5. Dorzucamy szpinak i mieszamy łyżką.PIECZENIE:1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą (w przypadku diety - bezglutenową). 2. Wylewamy masę do tortownicy.3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni.4. Pieczemy - termoobieg, góra - dół.5. Po 30 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni.6. Pieczemy kolejne 20 minut.7. Studzimy jak sernik - wyłączamy

Wypisz Wymaluj
CIASTO Z AWOKADO, PISTACJAMI i LIMONKOWYM LUKREM 185

barwnika w paście lub w żelu ( na końcu łyżeczki). Idealnym wykończeniem ciasta okazał się limonkowy lukier i posypka z posiekanych pistacj. Myślę, że równie dobrze pasowałby też lukier z serka mascarpone  . SKŁADNIKI CIASTO wszystkie składniki powinny mieć temp. pokojową 1 dojrzałe awokado (250 g) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub 1opakowanie cukru z prawdziwą wanilią  2 łyżki soku(...)limonki i blendujemy. Dolewamy mleko, dodajemy skórkę otartą z limonki oraz opcjonalnie odrobinę zielonego barwnika. Mieszamy. Do miski wkładamy miękkie masło, dodajemy cukier i miksujemy do uzyskania jasnej, puszystej masy.  Cały czas miksując wbijamy po jednym jajku, kolejne  dodając dopiero wtedy, gdy poprzednie dokładnie połączy się z masą. Do drugiej miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, dosypujemy

cool and minty