masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:202/248)

Kremowy budyń z białej czekolady z malinami i mascarpone. 210

serkiem mascarpone, kakaowych ciastek zbożowych i malin. Deser smakował wyśmienicie. Po prostu niebo w gębie. Sama nawet byłam zaskoczona smakiem :). Maliny idealnie zrównoważyły słodkość całego deseru. Taki deser poprawi nam nastrój, nawet w ten ostatni dzień wakacji :). Ja zrobiłam go już po raz trzeci tak bardzo nam zasmakował. Szczerze polecam!   KREMOWY BUDYŃ Z BIAŁEJ CZEKOLADY Z MALINAMI I MASCARPONE(...)malin 150 g białej czekolady 250 g mascarpone 80 g kakaowych ciastek zbożowych           Sposób przyrządzania:             Żółtko, cukier waniliowy i ekstrakt waniliowy zmiksować. Dodać mąkę, sól i 50 ml mleka, ponownie zmiksować. W rondelku podgrzać resztę mleka i powoli wlewać zmiksowaną masę, gotować na małym ogniu, aż budyń zgęstnieje. Następnie

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Sernik z mascarpone na spodzie z musli 225

leśne doskonale z nim współgrają. Spód z chrupiącego musli to strzał w dziesiątkę – idealnie pasuje do sernika i galaretki. Sernik z mascarpone na spodzie z musli: 500 g serka mascarpone 25o g ricotty 200 g śmietany kremówki 30% 5 dużych jajek 1 szklanka białego cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 200 g musli Ba! 5 owoców leśnych 80 g rozpuszczonego(...)pokojowej. Mascarpone i ricottę miksujemy z białym cukrem i mąką ziemniaczaną. Dodajemy po jednym jajku, a na końcu wlewamy śmietanę kremówkę – miksując na wolnych obrotach. W malakserze rozdrabniamy musli na pył. Dodajemy mąkę pszenną i wlewamy rozpuszczone masło. Łączymy składniki w mokrą kruszonkę. Wylepiamy nią dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy o średnicy 21-22 cm. Wlewamy masę serową

Poezja smaku
Muffinki czekoladowe z kremem jagodowym 162

gram borówek 40 gram cukru pół łyżeczki kwasku 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach wody 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 2 łyżkach gorącej wody 250 gram serka mascarpone Wykonanie:  Jagody wymyć i wymieszać z cukrem, podgrzewać na małym ogniu do roztopienia się cukru. Owoce ściągnąć z ognia i zblendować. Do zblendowanych owoców dodać kwasek cytrynowy i rozpuszczoną(...)wymieszać i postawić na ognień, podgrzewać do momentu zagotowania się. Zdjąć z ognia, odrobinę frużeliny wymieszać z żelatyną (aby nie było grudek) i wmieszać do całości, ostudzić. Następnie wymieszać mascarpone z frużeliną i gotowy krem schłodzić w lodówce. Muffinki: 200 gram mąki pszennej 100 gram kakao łyżeczka proszku do pieczenia 110 gram cukru pudru 2 jajka 100 ml oleju słonecznikowego

Krakowskie smaki Ani
Tort czekoladowy z jeżynami i glazurą jeżynową 148

łyżeczki proszku do pieczenia Składniki na kruchy blat: 60 g mąki orkiszowej jasnej 60 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 80 g masła szczypta soli Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 35% 2 łyżki białego rumu 5 łyżek cukru pudru/ksylitolu Skladniki na poncz: 1/4 szklanki wody sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru/ksylitolu Składniki na glazurę jeżynową(...)wielkość foremki i wyłożyć na dno formy wyścielonej wcześniej papierem do pieczenia. Piec około 15- 20 minut w 200`C przygotowanie biszkoptu: jajka z cukrem/ksylitolem ubić na puszystą, jasną masę. Jajka powinny potroić objętość. Mąkę pszenną wymieszać z mączką ziemniaczaną, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodać do masy jajecznej w 3 ratach, delikatnie mieszając szpatułką. Wylać ciasto na blaszkę wyłożoną

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Torcik marchewkowy z pomarańczą, migdałami i kremem serowym - najlepszy 165

łyżeczka sody, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 łyżeczka cynamonu, 1/4 łyżeczki tartej gałki muszkatołowej, szczypta soli, płatki migdałów do przybrania. Krem serowy: 250 g serka philadelphia, 100 g serka mascarpone, 1/2 szklanki cukru pudru, łyżka zielonego syropu miętowego, 6 płatków żelatyny (ok. 10 g), 1 łyżeczka ekstraktu wanilii, 50 ml limoncello lub innego likieru cytrynowego albo pomarańczowego (w wersji(...)szybko przypiekać z wierzchu nakryć kawałkiem papieru do pieczenia lub foli aluminiowej.  Ciasto przekroić na pół, rozsmarować porcję konfitury, na konfiturę wyłożyć połowę lekko stężałej masy serowej, pozostałą masę rozsmarować z wierzchu. Masa musi mieć odpowiednią konsystencję, żeby się nie rozpłynęła i żeby nie była zbyt ścięta bo mogą powstać grudki. Płatki migdałów uprażyć na suchej

SzczyptaSmaQ
Francuskie naleśniki z kremem mascarpone i sosem z czarnej porzeczki 149

łyżka cukru – opcjonalnie, w przypadku naleśników na słodo szczypta soli 150 ml zimnego (!) mleka 150 ml zimnej wody (niegazowanej) 3 łyżki masła masło do smarowania patelni   250g serka mascaropone 200 ml kremówki 30% lub 36% 250g czarnej porzeczki (może być mrożona) 2 łyżki cukru pudru 3-4 łyżki soku z cytryny ok. 60g cukru, najlepiej brązowego (w zależności(...)mascarpone i wymieszaj na niskich obrotach do połączenia. Odstaw. W małym rondelku wymieszaj porzeczki, cukier, sok z cytryny i wodę. Gotuj ok. 10-15 minut aż owoce się rozpuszczą, a sos zgęstnieje. Sos przetrzyj przez gęste sitko, żeby pozbyć się pestek. Odstaw. Masło rozpuść i ostudź. Mąkę, mleko, cukier i sól, wodę i jajko zmiksuj krótko na gładką masę, dodaj

Pociąg Do Kuchni
Malinowa chmurka 1514

być świeże lub mrożone) 3 galaretki malinowe (każda na 500 ml wody) 3,5 szklanki gorącej wody Składniki na krem ś mietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone, 3 łyżki cukru pudru 1 laski wanilii Składniki na bezę: 3 białka 150 g drobnego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałów Przygotowanie: Składniki na kruche ciasto(...)wyczerpania cukru i otrzymania gęstej, błyszczącej piany. Pod sam koniec ubijania dodać mąką ziemniaczaną.  Formę o wymiarach 23 x 33 cm  wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową rozsmarować na papierze . Oprószyć płatkami migdałów. Piec w temperaturze 140ºC przez około 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana.  Wystudzić. Maliny mrożone wcześniej rozmrozić na durszlaku

Swojskie jedzonko
Torcik czekoladowo-śliwkowy 155

cynamonu Szczypta mielonych goździków Szczypta mielonego kardamonu Masa czekoladowa: 300 ml śmietany kremówki 30% 250 g sera mascarpone 1 tabliczka mlecznej czekolady 1 czubata łyżka cukru pudru Dekoracja: Płatki czekoladowe Sposób przygotowania: Ciasto: Żółtka jaj utrzeć z cukrem pudrem na puszystą lśniącą masę , wymieszać z mąką, proszkiem do pieczenia, bułką tartą, budyniem i orzechami, połączyć delikatnie z ubitymi na sztywno(...)blaty   Masa śliwkowa; Śliwki przełożyć ze słoika do rondla wsypać korzenne przyprawy, dodać żelfiks oraz brązowy cukier, gotować całość 3-4 minuty, zestawić z ognia do wystudzenia.   Poncz: Napar z herbaty wymieszać z cukrem połączyć z rumem. Masa czekoladowa: Mleczną czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, na płynną masę. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z serkiem i cukrem wmieszać

Wanilia i Kardamon
Bezowy biały "makowiec" 114

upieczenia białego "makowca" zainspirował mnie owoc pitahaja i zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wierzch ciasta to beza. Lekka, chrupka ale i ciągnąca się. Słodka. Wypełniona niesłodkim kremem mascarpone z makiem i aromatem migdałowym.  Dla przełamania słodyczy podałam owoc pitahaji. Smakuje wybornie. Blat bezowy 4 białka jaj zielononóżki w temperaturze pokojowej 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka soku z cytryny(...)odwróciłam na lnianą ściereczkę posypaną cukrem pudrem.  Zdjęłam delikatnie papier z wierzchu. Wystudziłam. Krem: 2 opakowania serka mascaropone lub jedno duże 1 łyżka cukru pudru kilka kropel aromatu migdałowego 2 łyżki maku Przełożyłam serek do wysokiego garnka i masę wymieszałam z makiem i resztą składników. Nałożyłam na blat bezowy, rozsmarowałam i zrolowałam. Przechowywać w lodówce. Po godzinie kroiło się

AZgotuj!
Kluseczki kokosowo-migdałowe z serka capri (bez glutenu) 136

wszelkiego rodzaju kremowe serki, a oprócz mascarpone mogłabym zajadać się - capri. Dlatego często na szybko robię zaprezentowane kluseczki, które są przeeepyszne! Kuszą swoją delikatnością i migdałowo-kokosowym smakiem. Dodatkowo je panieruję i obsmażam, ale możecie ten etap pominąć, choć osobiście polecam skorzystanie z całości przepisu. Musicie koniecznie spróbować! (około 20 sztuk) 250g serka  capri 1 jajko 1 łyżka cukru(...)mnie Woj-Len ) Ponadto: ulubione dodatki (np. jogurt naturalny z miodem, owoce sezonowe; u mnie m.in. płatki migdałowe oraz pyszna malina - Natjun ) Serek należy rozgnieść za pomocą widelca, a następnie połączyć z resztą składników. Z powstałej masy uformować kulki o wielkości średniego orzecha włoskiego. Kuleczki wrzucić do lekko osolonego wrzątku i gotować z 2 minuty - od momentu wypłynięcia na powierzchnię

Di gotuje
Sernik na zimno z mlekiem skondensowanym 386

żelatyny  2 galaretki brzoskwiniowe 1/4 szklanki wody  100 g czekolady mlecznej ok. 2 opakowania delicji brzoskwiniowej 500 g serka kremowego (typu Ostrowia, Philadelphia, Delfiko)  250 g serka mascarpone 3/4 szklanki  cukru  250 g mocno schłodzonego w zamrażarce niesłodzonego mleka skondensowanego  Do dekoracji: brzoskwinie mogą być z puszki lub inne sezonowe owoce  Sposób przygotowania(...)Sery ubijamy mikserem, aż będzie gładki i puszysty. Do sera dodajemy cukier i ubijamy dalej, aż się całkowicie rozpuści. Cały czas ubijając, dodajemy powoli rozpuszczoną  mieszankę żelatynową. Odstawiamy masę, a w czystej misce ubijamy bardzo zimne, niemal zmrożone mleko skondensowane. Będzie puszyste jak bita śmietana, ale nie tak stabilne, należy więc działać szybko! Mleko mieszamy delikatnie z połową masy

Kubki smaku
Tort tiramisu na moje urodziny :) 379

Wczoraj miałam urodzinki a oto tort, który upiekłam z mamą. Ona robiła biszkopt a ja krem :) Pewnie przyznacie, że gdzie dwie głowy to nie jedna? W

Bon Appetit Małgorzaty
Cynamonowe Pączuszki z mascarpone 246

Minęły Święta  ... Nowy Rok ... i święto Trzech Króli A to oznacza , że mamy już karnawał - czas zabaw i szaleństwa - także tego kulinarnego  .Możemy

Malinowa Kawiarenka
Tort rafaello z frużeliną truskawkową 190

białą czekoladę i mieszamy aż się rozpuści. Studzimy i odstawiamy do lodówki na minimum 12 godzin. Po tym czasie ubijamy śmietanę, a gdy będzie już gęsta dodajemy do niej serek mascarpone oraz wiórki kokosowe. Frużelina truskawkowa: 500 g truskawek (świeżych lub mrożonych) 3 łyżeczki żelatyny 2-3 łyżki cukru (do smaku) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone(...)Rozsmarowujemy połowę frużeliny, a na frużelinę połowę kremu kokosowego. Przykrywamy drugim blatem i znów smarujemy frużeliną i kremem. Dekorujemy dowolnie, ja raz dekorowałam go rozpuszczoną białą czekoladą, a raz masą cukrową

Cynamonowe szczęście
Malinowa chmurka 167

pieczenia Pół opakowania cukru waniliowego 150g mąki pszennej 100g masła Galaretka: 600g malin (mogą być mrożone) 3 malinowe galaretki 3 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy: 500ml śmietany kremówki 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 3 białka 150g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Ciasto kruche: Składniki zagnieść ręcznie, lub zmiksować, owinąć folią i schłodzić w lodówce przez(...)ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, pod sam koniec dodać mąkę ziemniaczaną.  Formę o wymiarach 23x33 cm, odwrócić do góry dnem, wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Masę bezową rozsmarować na papierze na wielkość blachy. Piec w tem. Ok 140*C przez godzinę, beza powinna być krucha. Ostudzić i wyłożyć na wierzch ciasta. Ciasto schłodzić w lodówce przez

Idę coś wszamać
Drożdżowy wieniec z serowo-kokosowym nadzieniem i owocami lata 147

wypieków 3/4 szklanki ciepłego mleka 2 1/2 łyżki masła 2 łyżeczki cukru 2 1/2 szklanki mąki pszennej + do podsypania 1 żółtko cukier puder po obsypania ciasta Przygotowanie: Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone mieszamy wraz z miękkim masłem, kokosem i cukrem w miseczce. Owoce myjemy, usuwamy niejadalne części oraz pestki i kroimy na pół. Przygotowanie ciasta: Drożdże Babuni do słodkich wypieków(...)ciasto podrośnie rozwałkujemy je, na lekko obsypanej mąką stolnicy, na kształt prostokąta (ciasto powinno mieć grubość około 3-4 mm, nie może się rwać). Na rozwałkowane ciasto rozsmarowujemy łyżką masę serowo-kokosową (zostawiając brzegi ciasta wolne). Następnie układamy dowolnie połówki owoców. Tak przygotowane ciasto zwijamy jak roladę, po czym przecinamy wzdłuż na pół. Dwie części ciasta zawijamy naprzemiennie w "warkocz

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania