masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:195/248)

OWOCOWY ŚMIETANOWIEC "RATAFIA" 243

chyba każdy wie. Tego smaku owoców lata nie da się zapomnieć i powracamy do niego co rok. ~~SKŁADNIKI~~ biszkopty okrągłe 1 mała paczka  śmietana kremówka 36 % 1 l. serek mascarpone 250 g. żelatyna 2 łyżki + woda do pokrycia żelatyny maliny 200 g. aronia 200 g.  brzoskwinie 3 szt.  cukier 4 łyżki + 1 łyżka te same(...)ostygnięcia.  Maliny miksujemy blenderem i odstawiamy. Brzoskwinie obieramy i kroimy w kostkę.  Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem ( 4 łyżki ) pod koniec ubijania dodajemy mascarpone i ponownie chwilę miksujemy, aby masa była jednolita. Żelatynę zalewamy wodą i mieszamy. Odstawiamy do spęcznienia. Kiedy spęcznieje podgrzewamy, aby była płynna ( nie może dojść do wrzenia żelatyny - straci właściwości żelujące ). Dodajemy do śmietany

Kuchnia Paulettes
Tarta maślano-czekoladowa 145

mąki pszennej 15 dag masła 60 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego  cytrynowego 1 jajko Szczypta soli Nadzienie : 330 ml śmietanki 30% 25 dag  sera mascarpone Mlekoma 3  tabliczki gorzkiej czekolady 60% kakao 1 płaska łyżeczka prawdziwej kawy ½ szklanki cukru pudru Dodatkowo: Zielona sól hawajska do posypania-niekoniecznie Garść świeżych kwiatów fiołka Sposób przygotowania tarty: Ciasto: Wszystkie(...)nagrzanym piekarniku do 180*c około 20 minut, na kilka minut przed końcem pieczenia papier z grochem usunąć i podpiec spód na złocisto. Wystudzić. Masa: Śmietankę wlewamy do rondla, podgrzewamy ale nie gotujemy, dodajemy serek oraz cukier puder, mieszamy do rozpuszczenia. Do ciepłej masy dodać połamaną na kawałki gorzką czekoladę, mieszać do uzyskania jednolitej masy.  Gdyby nadal były grudki

Wanilia i Kardamon
TORCIK POKUSA 148

które dodatkowo skropiłam waniliowo-miodową polewą. SKŁADNIKI na tortownicę o średnicy 18-20 cm SPÓD 190 g ciastek maślanych lub deserowych 50 g rozpuszczonego masła KREM CZEKOLADOWY 500 g serka mascarpone (powinien być schłodzony) 1-2 łyżki cukru pudru 100 g gorzkiej czekolady BITA ŚMIETANA 250 ml śmietany 30-36% (długo schładzanej) 1 łyżka cukru pudru 1 szklanka pokruszonych bezików(...)czekolada WYKONANIE Dno tortownicy o średnicy 18-20 cm wykładamy papierem do pieczenia, zapinamy obręcz. SPÓD : Ciasteczka drobno kruszymy lub rozdrabniamy w malakserze. Mieszamy z roztopionym masłem i przygotowaną masą wykładamy dno tortownicy, mocno dociskając i uklepując. Wstawiamy do lodówki. KREM : Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy.  mascarpone oraz 1-2 łyżki cukru pudru  wkładamy do miski

cool and minty
Sernik na zimno z porzeczkami – najprostszy ! 1520

banalnie prosto. Każde dziecko go zrobi ;) Sernik na zimno z porzeczkami 2 opakowania herbatników ( 200 gram )  60 gram masła  1 jogurt grecki 500 ml  1 opakowanie serka mascarpone 250 gram 45 dkg sera Mój Ulubiony  1 galaretka truskawkowa + 250 ml wody  szklanka porzeczek czerwonych    Okrągłą formę na ciasto wyłożyłam papierem do pieczenia(...)mieszamy, a wręcz lekko ubijamy, tak aby całość się porządnie połączyła, dodajemy galaretkę i znowu mieszamy ( uwaga może chlapać ;). Wyłączamy mikser i do misy dodajemy 75% naszych porzeczek.  Masę przelewamy do formy na nasz przygotowany wcześniej spód i z góry delikatnie rozsypujemy po masie porzeczki.    Wstawiamy do lodówki do stężenia. U mnie sernik stał w lodówce

Kuchnia na wzgórzu
Truskawkowy puch 115

To ciasto bez pieczenia powstało w przypływie truskawkowej chwili. No.. zaprzeczcie jeśli takowych nie macie, a ja i tak nie uwierzę :p Potrzebujemy: 330 ml

MamaOskarka
TORT ORZECHOWO NUTELLOWY + FILMIK, oraz aplikacja MOJA GAZETKA 138

pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do piecznia 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy               KREM :   300 - 400 g mascarpone 300 g serka naturalnego, mielonego 300 g nutelli  3 łyżki cukru pudru             DODATKOWO :   100 - 150 g orzechów laskowych mielonych ( kilka całych do zostawiamy(...)rozprowadzamy. Pieczemy w piekarniku 15 minut w temperaturze 180 % C. Po ostudzeniu zrywamy ciasto z papieru i ponownie je na niego układamy. Biszkopt kroimy na równej szerokości paski. MASA - do miski przekładamy składniki kremu i dokładnie go mieszamy, aż składniki się połączą.  Paski ciasta smarujemy kremem, każdy zwijamy, jeden za drugim, przyklejając je do siebie aż powstanie owalny tort

Kulinarne Fantazje Marioli
KETO SZARLOTKA W SZKLANCE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy, jajek i cukru) 404

serka mascarpone i 50 g śmietanki 36% 200 g jabłek cynamon cejloński szczypta wanilii lub ziarenka z 1 laski wanilii opcjonalnie słodzik ( erytrol , stewia lub ksylitol do smaku) Orzechy pokruszyć na mniejsze kawałki. W wersji bez laktozy śmietankę kokosową z dodatkiem wanilii ubić mikserem na puszystą pianę. Jeśli nie unikacie nabiału można użyć mascarpone, śmietanki 36% i wanilii. Jabłka umyć(...)następnie uprażyć w rondelku z odrobiną wody i cynamonu mieszając by się nie przypaliły. Podsmażać aż jabłka będą miękkie. W obu wersjach można dodać opcjonalnie słodzik zarówno do masy jak i do jabłek choć uważam, że nie ma takiej potrzeby dzięki słodkości jabłek i śmietanki lub mascarpone Deser wykładać do szklanki warstwowo. U mnie naprzemiennie wylądowały orzechy, śmietanka, jabłka, śmietanka

Ola la LCHF
Spóźniony tort urodzinowy i post, który zaginął 148

mocnej kawy 3 listki żelatyny 200 ml śmietany kremówki (38%) 65 g cukru pudru mus karmelowy: 150 g cukru 3 listki żelatyny 250 ml śmietany kremówki (38%) 150 g serka mascarpone nasączenie: 50 ml mocnej kawy kawowy krem maślany: 2 białka 130 g cukru 170 g miękkiego masła 2 łyżki mocnej kawy dodatkowo: marcepan plastyczny Przygotować biszkopt: Białka ubić(...)Wylać do niej ciasto, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 40-45 minut. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Przygotować bezę: Białka ubić, pod koniec partiami dodając cukier. Gdy masa będzie sztywna i lśniąca, dodać ocet, ekstrakt i mąkę. Połączyć. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, brzegi posmarować masłem. Wyłożyć bezę do formy, wyrównać wierzch. Piec

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bezglutenowa tarta ze szparagami, łososiem i serkiem mascarpone 165

Free (klik) 125 g  masła  1 jajko 1 płaska łyżeczka soli Farsz: 300 g pieczonego łososia (lub wędzonego na gorąco) 1 pęczek cienkich, zielonych szparagów 250 g serka mascarpone 2 jajka 1 żółtko sól, pieprz   Ciasto: Z podanych składników na ciasto zagniataj jednolite i elastyczne ciasto. Uformuj kulę, zawiń w folię spożywczą i wstaw na godzinę do lodówki(...)około 12-15 minut. Wyjmij. Szparagi podgotuj w lekko osolonej wodzie, ale pozostaw je lekko twardawe. Łososia rozdrobnij widelcem na małe kawałki. Serek zmiksuj z jajkami, posól i popieprz. Na podpieczony spód wyłóż kawałki łososia i zalej masą serowo-jajeczną. Na wierzch połóż podgotowane szparagi. Wstaw ponownie do piekarnika i piecz około 25 minut - tarta musi się zezłocić. Smacznego

Kuchnia bezglutenowa
Bananowe bez pieczenia 204

serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 3 banany 1 galaretka agrestowa 1 galaretka pomarańczowa 10 herbatników kakaowych 1 opakowanie ciastek kruchych z nadzieniem waniliowo-cytrynowym (Pasticcini ripieni con crema pasticcera- tydzień włoski Lidl) 50g płatków białej czekolady Sposób przygotowania: 1. Spód formy wykładamy folią spożywczą. Układamy herbatniki obok siebie. Galaretkę pomarańczową oraz agrestową rozpuszczamy w 350ml wody (każdą osobno). Mascarpone(...)bananami. Krem dzielimy na dwie części, do pierwszej dodajemy pokruszone herbatniki kakaowe i po wymieszaniu wykładamy (dokładnie do boków formy) na warstwę herbatników.  2. Zieloną galaretkę wylewamy na masę bananową, układamy ciasteczka z nadzieniem cytrynowym i wstawiamy do lodówki. Na stężałą galaretkę agrestową wylewamy pomarańczową i ponownie wstawiamy do lodówki na ok 25 minut. Gdy galaretka się zetnie wykładamy

Kuchnia w czekoladzie
Muffiny z kremem mascarpone 362

muffinki. Dekoracja wykonana z kremówki ubitej z serkiem mascarpone i cukrem pudrem.  Składniki na 12 sztuk: (powinny być w temperaturze pokojowej) 2 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki oleju roślinnego 1 szklanka maślanki 1 jajko łyżka ekstraktu z wanilii na krem: 250 g sera mascarpone(...)miski. Dodać cukier i proszek do pieczenia, wymieszać. Zrobić wgłębienie i wlać w nie maślankę, olej, ekstrakt waniliowy i jajko.  Całość wymieszać delikatnie łyżką, tylko do połączenia składników. Masę nałożyć do papilotek (do 2/3 wysokości) i wstawić formę do nagrzanego piekarnika na około 25 minut lub do "suchego" patyczka. Wyjąć i wystudzić na kratce. Jeśli zbytnio urosły, delikatnie odciąć

wyzwania kuchenne
Mus czekoladowy 100

Dekoracja: 2 kostka białej czekolady (opcjonalnie) 6 szt. dekoracji czekoladowej (opcjonalnie) Przygotowanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i odczekać, aż przestygnie. Do czekolady dodać jogurt naturalny, serek mascarpone oraz cukier puder i zmiksować. Rozpuścić na parze wodnej żelatynę z 1-2 łyżce ciepłej wody, poczekać aż ostygnie, ale nie zgęstnieje i połączyć(...)kroku: 1. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej 2. Kremówkę ubić na sztywno 3. Żelatynę rozpuścić 4. Zmiksować czekoladę z resztą składników 5. Dodać do masy żelatynę (cały czas miksując) 6. Mus delikatnie wymieszać ze śmietaną 7. Przełożyć do filiżanek lub foremek Pobierz wersję do druku: Pobierz Mus czekoladowy Artykuł Mus czekoladowy pochodzi

KuchniaWeDwoje.pl
Tort Pavlova z pieczonymi truskawkami 267

pikanterii. BEZY pavlova: 1 szklanka białek ( z ok 6 jajek) 1 1/2 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka soku z cytryny KREM Z PIECZONYCH TRUSKAWEK: 250 g serka mascarpone 500 g truskawek świeżych 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka cukru brązowego 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 25 g masła 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Na papierze do pieczenia narysować(...)ustawić mikser na najwyższych obrotach i dodawać porcjami cukier, po łyżce. Kolejną porcję należy wsypywać, kiedy miksowany cukier się rozpuści. Zmniejszyć obroty, dodać mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Masa powinna być sztywna i lśniąca, bez odrobinek cukru. Masą bezową wypełnić narysowane na papierze okręgi, wygładzając brzegi łyżką lub nożem. W trakcie ubijania bezy, piekarnik rozgrzać do temperatury

https:KKuchniaMniam
Tort bezowy z kremem cytrynowym (Lemon Cream Meringue Cake) 175

trzeba "mieć chłopa" :)Co to znaczy „mieć chłopa”? "Prawdopodobnie chodzi o męską służbę domową, bardzo rozpowszechnioną w XX wieku"... zatrudniłam więc męża :) Na koniec dodajemy sok z cytryny. Ubitą masę dzielimy na dwie części i wykładamy na papier do pieczenia (wcześniej warto obrysować na papierze dwa koła o średnicy ok. 23 cm). Wkładamy do piekarnika nagrzanego(...)wyłączyć piekarnik, delikatnie uchylić drzwiczki i pozostawić bezę do całkowitego ostygnięcia pieca. Teraz krem cytrynowy - najlepszy :) 150 g curdu cytrynowego z nutką pomarańczy → przepis znajdziecie klikając tutaj :) 150 g serka mascarpone, 250 ml śmietanki kremówki 30%, dodatkowe 3 łyżki curdu, Serek mascarpone wymieszać z curdem. W osobnej misce ubić śmietankę, dodać curd z mascarpone i delikatnie wymieszać łyżką. Na pierwszy

Delicious Titbits
Torcik bezowy z kremem malinowym i granatem 133

mascarpone. Wierzch tortu udekorowałam słodko-kwaskowymi ziarenkami granatu. Składniki bezy: 3 białka jajek 3/4 szklanki drobnego cukru 1 łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka octu jabłkowego Składniki kremu: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% 3 płaskie łyżki cukru pudru 1/3 szklanki gęstego przecieru malinowe (na przecier potrzeba 2 szklanki mrożonych malin) lub tyle samo syropu malinowego Do przybrania ziarenka(...)pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Na papierze narysować 2 okręgi o średnicy 18 cm. Każdy z okręgów oprószyć skrobią ziemniaczaną, dzięki temu blaty bezowe nie będą przywierały do papieru. Masę białkową wyłożyć na narysowane koła, przy pomocy łyżki uformować lekko spłaszczone ,,chmurki".  Blaty bezowe są niewielkie i niezbyt grube, dlatego najlepiej piec je przez 40-45 minut

Codziennik Kuchenny

Proponowane wyszukiwania