masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:178/248)

Rolada bezowa z kremem cappuccino i dżemem jagodowym 126

Serek mascarpone miksujemy z skondensowanym mlekiem, następnie dodajemy porcjami Cappuccino i miksujemy do połączenia się składników. Przekładamy do mniejszego naczynia i schładzamy w lodówce. Piekarnik nagrzewamy do 180*C   Białka ubijamy z szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitej piany porcjami dodajemy cukier puder nie przerywając miksowania. Na sam koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet jabłkowy. Gotową masę

W Moim Magicznym Domu
Biszkopt z galaretką i pomarańczami 150

masy jajecznej, ale mieszać już bardzo wolno łyżką. Pieczenie biszkoptu – okrągłą blaszkę wyłożyć papierem, tylko dno. Można też wysmarować tłuszczem i obsypać kaszką manną. Boków do biszkoptu nigdy nie smaruję. Nagrzać piekarnik do 180 C i pie biszkopt 25 minut. Sprawdzić patyczkiem stan upieczenia. Ostudzić. Szybki krem – śmietanę ubić na sztywną pianę, następnie dodawać po łyżce serka mascarpone

Kuchnia Pokoleń
Tort czekoladowo - malinowy 374

Serek mascarpone i frużelinę dajemy do misy miksera, miksujemy do momentu połączenia się składników. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady łyżka masła  łyżka mleka Do rondelka nalać trochę wody, postawić na gazie, na rondelek położyć miseczkę, wrzucić do niej połamaną czekoladę, masło i mleko. Rozpuścić w kąpieli wodnej. Troszkę przestudzić i polać tort. Przełożenie: blat tortu - 1/3 masy malinowej

kruche babeczki
tort z lalą. Elsa z Frozen 156

bazie serka mascarpone (identyczny, jak ten, z tego przepisu). Kiedy robię torty z lalą biszkopt piekę w ... metalowej misce na sałatę:D Jubilatka - ogromna fanka Frozen, wypożyczyła na ten dzień lalę, którą wsadziłam do środka - od pasa w dół zabezpieczyłam ją folią spożywczą. Fo zjedzeniu torcika lalka po umyciu nadaje się ponownie do zabawy. Do ozdobienia tortu użyłam masy cukrowej

6niebo
rolada kawowa z rodzynkami w rumie 164

serka mascarpone 250 g śmietanki kremówki łyżeczka kawy waniliowej od tommycafe 4 łyżki rodzynek namoczonych w rumie 2 łyżki posiekanych orzechów opakowanie śnieżki 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 100 g czekolady 2 łyżki mleka posypka czekoladowa Białka ubić z cukrem na sztywno a następnie dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao, przesiać do masy jajecznej, Delikatnie

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
DESER JOGURTOWY Z MASCARPONE I TRUSKAWKAMI 113

jogurtu naturalnego 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1/2 olejka spirytusowego waniliowego 200 g truskawek 2 łyżki dżemu truskawkowego Przygotowanie:  Truskawki opłukać pod bieżącą zimną wodą i pozostawić na sicie do odsączenia, po czym oczyść z szypułek. Ciasteczka  zbożowe bardzo drobno pokruszyć, po czym przesypać do pucharków. Ser mascarpone z jogurtem naturalnym, cukrem pudrem oraz olejkiem(...)waniliowym zmiksować na gładką masę. Za pomocą łyżki wyłożyć krem na pokruszone ciasteczka. Wierzch starannie wyrównać. Owoce pokroić w ćwiartki i po czym wymieszać z dżemem truskawkowym i ułożyć na warstwie kremu. Deser lekko schłodzić

Ciastka - domowe słodkości
TORCIK OWOCOWA WALENTYNKA 129

łyżek serka mascarpone cukier puder- ok 1-2 łyżek sok z cytryny- 2 łyżki dodatkowo: brzoskwinie z puszki świeże maliny świeże borówki amerykańskie wiórki z ciemnej i białej czekolady Wykonanie: *Białka oddzielamy od żółtek,ubijamy sztywną pianę. Dodajemy po jednym żółtku ciągle miksując. Dosypujemy po troszku cukier, miksujemy. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia,dodajemy po łyżce do masy jajecznej

Z Majeczką w kuchni
Sernik przekładany krówkowym kremem, na migdałowo-kakaowym biszkopcie 676

serka mascarpone 250g serka ricotta 4 łyżki śmietany 18% 1/2 szkl. cukru drobnego do wypieków 1 jajko Krem: Smak krówka od Delecty około 300ml zimnego mleka Dekoracja: posypki z linii Decorada od Delecty Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier i cukier migdałowy, po czym nadal ubijamy aż masa będzie

Kolorowy Przepisownik
Torcik z malinami, śmietanką i czekoladą 92

serka mascarpone 1 szklanka zmielonych migdałów 1 łyżka ekstraktu z wanilii 300 g malin (mogą być mrożone) Kremówkę przelać do niewielkiego garnuszka, podgrzewać. Dodać do niej połamaną białą czekoladę. Cały czas podgrzewać (na niedużej mocy), mieszając, by czekolada się roztopiła, zdjąć z palnika. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć mikserem z połową cukru na lekką i jasną masę. Dodać

Kubki smaku
Pavlova zielona; Mięta-kiwi-czekolada 92

serka mascarpone odrobina cukru pudru- pół łyżeczki  1 kiwi posiekana na drobno czekolada deserowa sos miętowo-miodowy 3-4 łyżki miodu garść świeżych liści mięty posiekanych na małe kawałeczki kilka kropli whisky  czekoladowo-miętowe karmelki: kawałki czekolady  listki mięty 2 łyżki cukru Przygotowanie: Ubijać białka na sztywną pianę, dodawać cukier po łyżce powoli miksując, aż masa będzie

KreatywnePiny
Tort Urodzinowy Mój :) 201

Masę wykładamy do przygotowanej tortownicy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez max. 40 minut. Po tym  czasie ciasto wyciągamy z piekarnika, studzimy i dopiero zimne kroimy na 3 równe blaty. Nasączenie: 1/2 szklanki wiśniówki domowej 1/2 szklanki wody przegotowanej Dekoracja: kilka truskawek kilka listków mięty KREM WANILIOWY: 500 ml śmietanki kremowej 36 %, schłodzonej 250 g serka mascarpone

Blondynka Gotuje
Tort orzechowy z kawą i whisky 446

mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 140g orzechów laskowych Do nasączenia: 130ml zaparzonej kawy 4-5 łyżek whisky Środek: koło 180g dżemu morelowego (lub konfitury) 250g serka mascarpone 300ml śmietanki kremówki 36% 1 fix do śmietany 4-5 łyżek whisky 2-4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej w granulkach 3-4 łyżki cukru pudru kropla pasty waniliowej lub cukier(...)Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem stopniowo dodać cukier i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać zmielone orzechy, wymieszać. Do jajecznej masy dodać połowę mąki z orzechami i delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz

Mała Cukierenka
ciasto francuskie z bajecznym kremem z owocami 130

czekolady 1 opakowanie serka mascarpone (250 g) owoce sezonowe - u mnie maliny  Przygotowanie: ciasto francuskie rozłożyć w naczyniu żaroodpornym i piec zgodnie z przepisem na opakowaniu (zapewne ok 25 min w temp. 180-200 st) w gorącej kąpieli (lub w kuchence mikrofalowej przez 30-40 s) rozpuścić białą czekoladę do lekko ostudzone czekolady dodać mascarpone i dokładnie wymieszać(...)upieczone ciasto wylać masę czekoladową i ułożyć owoce odłożyć do stężenia :)  Powiem krótko niebo w gębie : ) Smacznego

Gotowanie z pasją
Sernik z irysami 3536

serek mascarpone oraz ricottę. Dodajemy żółtka, mleko skondensowane, proszek budyniowy oraz mąkę ziemniaczaną. Miksujemy krótko, do połączenia. W osobnej misce (najlepiej szklanej lub metalowej) ubijamy na sztywną pianę białka z dodatkiem szczypty soli. Zawartość obu misek delikatnie ze sobą łączymy. Dodajemy mak oraz cukierki irysy. Blaszkę (24x24cm) wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie rozkładamy obok siebie herbatniki. Wylewamy masę serową

Smaki Na Talerzu
Ciasto czekoladowe z bezą 266

serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Poncz 0,5 szkl wody 2 łyżki wódki łyżka soku z cytryny Dodatkowo dżem z czarnej porzeczki Biszkopt : Białka ubić na sztywno, dodać partiami cukier i ubijać aż piana będzie sztywna i błyszcząca. Dodawać kolejno żółtka i zmiksować tylko do połączenia się skłądników. W misce wymieszać makę z kakao i przesiać do masy jajecznej

Pieguskowa Kuchnia
Tort pistacjowo-jabłkowo czekoladowy 172

serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: Mielone orzechy Mielone pistacje Polewa czekoladowa Kwiaty cukrowe Jak wykonać ? Białka oddzielamy od żółtek, miksujemy na sztywną pianę, pod koniec stopniowo wsypujemy cukier, mieszając, dodawać po kolei żółtka i cały czas miksować. Cienką strużką wlewać olej. Wymieszać. Surowe pistacje zmielić  drobniutko, wymieszać z mąką tortową oraz proszkiem do pieczenia, dodać do masy

Wanilia i Kardamon
Lekki sernik owocowo czekoladowy 148

mascarpone (250 g.) mały jogurt grecki (200 g) 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka opcjonalnie cukier puder do posłodzenia (ja nie słodziłam) Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy. Miksujmy jogurt z serkiem, a następnie dodajemy do nich żelatynę i jeśli ktoś ma taką potrzebę to dosładzamy. By żelatyna ładnie się połączyła lepiej dodać po łyżce masy

Cynamonowe szczęście
Sernikobrownie z malinami 174

serka kremowego / mielonego twarogu, 50 g mascarpone, cukier waniliowy lub łyżeczka ekstraktu waniliowego, 140 g mrożonych malin  Piekarnik należy nagrzać do temperatury 170 stopni. Blaszkę wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Użyłam blaszki o wymiarach: 23 x 23 cm. Czekoladę rozpuścić w kąpiel wodnej ( lub mikrofalówce), ostudzić. Masło i 250 g cukru pudru zmiksować na gładką, kremową masę

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania