serka mascarpone, 350 g jogurtu greckiego, łyżka cukru, ok 80 g malin, 100 g borówek amerykańskich, kiwi, 4-5 dużych truskawek, kilka listków melisy, 10 ciasteczek owsianych Przygotowanie: Serek mieszamy z jogurtem i cukrem. Ciasteczka owsiane kruszymy. Kiwi kroimy na 4 plasterki - resztę w drobną kostkę. Truskawki w plasterki. Na dno kieliszka/szklanki wykładamy 2-3 łyżki masy serowo - jogutowej. Posypujemy
Lena Gotujesztywno, dodajemy serek mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypujemy prażoną pszenicę i mieszamy łyżką. Następnie w kąpieli wodnej roztapiamy czekolady mleczne, studzimy. Pozostałą śmietanę (150ml) ubijamy na sztywno, dolewając ostudzoną mleczną czekoladę. Mieszamy do połączenia składników. Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie
Życie zaczyna się w kuchnidodać serek mascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm wykładamy folią aluminiową (spód i boki). Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej kawie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy. Na biszkopty wykładamy połowę kremu waniliowego. Wyrównać. Następnie na kremie układamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i przykryć resztą masy. Całość posypujemy
Ciastka - domowe słodkościserka mascarpone 1,5 szkl. mąki pszennej 3 łyżki cukru 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl. mleka 2 duże jajka kilka kropel ekstraktu z wanilii 1 łyżka otartej skórki z cytryny łyżka soku z cytryny Mascarpone + cukier + mleko + jajka + ekstrakt + skórka + sok z cytryny = miksujemy. Proszek do pieczenia przesiewamy z mąką i dodajemy do masy. Uwaga! Ciasto wychodzi
Kuchnia smakówmazurski) - 250g serka mascarpone - 250g miękkiego masła - 230g cukru pudru - esencja migdałowa (1 łyżeczka) - esencja rumowa (1 łyżeczka) - 1 bita śmietana w proszku - 24 szt. ptasiego mleczka czekoladowego - 42 szt. herbatników (u mnie Elitki) Polewa czekoladowa: - 100g czekolady mlecznej - 75g czekolady gorzkiej - 120ml śmietanki kremówki Dodatkowo: - wiórki kokosowe do posypania Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Ucierając stopniowo
mojewypiekiinietylkojest śmietankową masą z mascarpone. Składniki: (na 18 muffinek) 1,5 szklanki mąki tortowej 3 jajka 2 czubate łyżeczki kakao w proszku 1/3 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki mleka tłustego 150 g czekolady gorzkiej lub mlecznej wg gustu 2 łyżeczki proszku do pieczenia Na krem: 200ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru pudru 250g serka mascarpone Sposób
Pyry na Gaz250g serka mascarpone 2 jajka (włoży je do wrzątku na kilka sekund) 1 cukier wanilinowy Kilka biszkoptów (ja użyłam okrągłych) Herbata owocowa do nasączenia biszkoptów Maliny (troszkę białej i mlecznej czekolady do posypania deseru) Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianę, natomiast żółtka wymieszać dokładnie z serkiem i cukrem wanilinowym w innej miseczce. Następnie dodawać ubitą pianę do masy z żółtek
The Sweet Damselmasy przesiane wcześniej suche składniki - mąkę, proszek etc. oraz mleko - Przygotujcie formę do babeczek, wyłożyć ją papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć ciasta do 3/4 jej wysokości. - Nagrzać piekarnik do 180ºC. Piec w temperaturze 180ºC przez około 20 minut. Wyjąć i przestudzić Krem do babeczek : - 600 ml śmietany kremówki (36%) - ja dałam 30% - 250 g serka mascarpone
dlaSmaQcukru drobnego do wypieków 4 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem lawendowy 1 czubata łyżeczka świeżych kwiatków lawendy 200 g. śmietanki 36% 250 g. serka mascarpone 50 g. białej czekolady 1 łyżeczka cukru waniliowego zmielonego na puder 1 łyżka soku z cytryny odrobina fioletowego barwnika spożywczego (najlepiej tego ) Dużą blachę, np. czarną prostokątną(...)ubijaj standardowymi końcówkami miksera przez około 5 minut. Śmietanka jest ubita na sztywno, gdy podczas miksowania końcówki do ubijania tworzą na wierzchu śmietany wzorki. Ubitą śmietanę wstaw do lodówki. Serek mascarpone zmiksuj krótko mikserem. Dodaj do niego rozgniecione kwiatki lawendy, sok z cytryny i trochę barwnika (tyle by uzyskać mniej lub bardziej intensywny fioletowy kolor). Dodawaj również po łyżeczce rozpuszczonej
Delicious PlaceBeza: 6 białek w temperaturze pokojowej, szczypta soli, 330 g cukru pudru, 3 łyżeczki skrobi kukurydzianej, 1 łyżeczka octu jabłkowego, 1 łyżeczka esencji waniliowej krem: 250 g serka mascarpone, 300 ml śmietany kremówki – 30%, 1-2 łyżki cukru pudru, skórka starta z 1/2 cytryny owoce W 1926 i 1929 roku rosyjska primadonna Anna Matwiejewna Pavlova występowała w Australii i Nowej(...)sztywno sterczącą spódniczkę. Białka ubić na sztywną masę, podczas ubijania dodać szczyptę soli. Następnie dodawać stopniowo cukier puder , należy pamiętać o zbieraniu cukru z boków miski. Następnie cały czas ubijając dodać skrobię kukurydzianą, ocet oraz esencję waniliowa. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, narysować na nim okrąg o średnicy 20-22 cm. Wyłożyć masę na papier. Szpatułką lub łyżką
królestwo garówłyżeczki proszku do pieczenia 450 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku wykonanie: Szpinak rozmrażamy i w miarę mocno odciskamy z wody. Jajka miksujemy z cukrem i cukrem z wanilią na puszystą masę. Następnie wlewamy olej, dodajemy szpinak i miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia się. Ciasto przelewamy do tortownicy (22 cm średnicy) wyłożonej papierem(...)upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia a najlepiej pozostawiamy do następnego dnia. Następnie równo ścinamy górę ciasta i kruszymy. Ciasto przekrawamy na dwa blaty. składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 100 g cukru pudru dodatkowo: maliny i borówki do dekoracji wykonanie: Serek rozmiksujemy. W osobnym naczyniu ubijamy kremówkę z cukrem pudrem. Ubitą śmietankę dodajemy do serka
Domowy Smak Jedzeniałyżeczkę masy serowej i leciutko zatopić w cieście. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 20-22 minut (a najlepiej do suchego patyczka). Gotowe babeczki ostudzić i ewentualnie polać lukrem. Smacznego! 😋 * im dokładniej szpinak zostanie zmielony, tym otrzymamy piękniejszy kolor naszych babeczek! ** serek taki do smarowania, typu Apetina, Bieluch, może być również ricotta czy mascarpone
Kraina Miodem Płynącaserka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru kakao (do posypania) I do dzieła 🙂 Mleko skondensowane wkładamy (z puszką, zamknięte) do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 2,5 godziny na wolnym ogniu. Studzimy. Robimy krem nr. 1 Do mleka dodajemy budyń oraz cukier. Zagotowujemy ciągle mieszając. Zdejmujemy z palnika i dodajemy połamaną czekoladą. Mieszamy, żeby się rozpuściła. Gdy masa wystygnie dodajemy
NiuniokiGotową masę przelać do tortownicy i wyrównać. Piec w temperaturze 175 stopni przez 30-40 minut do tzw. suchego patyczka. Po tym czasie biszkopt w formie upuścić na podłogę z wysokości 40 cm. Wystudzić. Po wystudzeniu przekroić na 3 części. Krem kokosowy: 300 ml śmietanki 36% 250 ml śmietanki kokosowej 200 g białej czekolady 350 g serka mascarpone
kulinarnyswiatdomimielonego, u mnie mascarpone • 500 ml śmietanki kremowej 30-36% • 5 łyżek cukru pudru • 1 cukier waniliowy • 10 łyżeczek żelatyny • 3 szklanki jagód • 1/2 białej tabliczki czekolady Wykonanie: • Żelatynę zalać 1/3 szklanki zimnej wody i odstawić, aby napęczniała. • Schłodzoną smietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i waniliowym. • Dodać serek śmietankowy, dokładnie wymieszać. • Wsypać jagody(...)chwilę ubijać, aż masa zrobi się fioletowa. • Żelatynę rozpuścić przez 30 sekund w mikrofalówce i dokładnie ją wymieszać. • Dodać do masy serowej i bardzo szybko wymieszać mikserem. • Masę wyłożyć do tortownicy, najlepiej silikonowej wysmarowanej delikatnie olejem. • Wstawić do lodówki na kilka godzin. • Przed podaniem posypać startą białą czekoladą i garścią jagód
To co kocham