masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:167/248)

TORT Z MUSEM JAGODOWYM I MALINAMI 151

szkl cukru 250g mascarpone 500ml śmietanki 30% Krem malinowy 200g świeżych malin 250g mascarpone 500 ml śmietanki 30% Czubata łyżka cukru pudru Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę i kakao przesiać do miski. Dodać cukier, wymieszać. W naczyniu lekko roztrzepać jajka dodać olej i serek. Wymieszać. Składniki suche należy przesypać po łyżce do składników mokrych, dokładnie wymieszać(...)pianę. Dodać cukier i żółtka. Do masy jajecznej dodać przesianą mąkę, mieszać bardzo delikatnie na najniższych obrotach. Przelać do blaszki i piec w temperaturze 160oC przez 40minut lub dłużej, do tzw. Suchego patyczka. Owoce wsypać do rondla wraz z cukrem, gotować do momentu, aż owoce rozmiekną a sok się zredukuje. Ostudzić. Kremówkę i mascarpone ubić na puszystą masę. Powoli, łyżka

Słodki Zakątek
Tort „Pożegnanie lata” 185

wysokości 10 cm Biszkopt: 5 jajek 150 g cukru 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej Bita śmietana: 600 ml śmietany kremówki 36% 250 g mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru Poncz: sok z 1 cytryny 3 łyżki miodu 100 ml ciepłej wody Dodatki: 300 g borówek amerykańskich 300 g jeżyn 300 g malin 200 g czerwonych porzeczek(...)noża, a następnie podziel na 4 blaty. (Więcej rad jak upiec perfekcyjny biszkopt znajdziesz tutaj ). Bita śmietana Kremówkę ubij na sztywno, dodając stopniowo pod koniec ubijania cukier puder i serek mascarpone. Poncz W wodzie rozpuść miód, wlej sok z cytryny i wymieszaj. Tort Ułóż pierwszy blat na paterze lub talerzyku. Nasącz go częścią ponczu, a następnie posmaruj jedną czwartą bitej

Food Square
Ciasto czekoladowe z bitą śmietaną i owocami 822

serka mascarpone 20 g cukru pudru Do dekoracji: owoce sezonowe listki mięty Przepisy Thermomix. Ciasto czekoladowe. Wykonanie ciasta czekoladowego: Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Sposób wykonania w Thermomix znajdą Państwo tutaj . Do suchego naczynia Thermomix dajemy dwa całe jajka i 4 żółtka, oraz cukier. Zakładamy motylek i ubijamy na puszystą masę czas 6 min/obr.4 . Następnie ustawiamy Thermomix

Themo przepisy
Kinder country 202

sztywno , dodać cały serek mascarpone, miksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać 3 szkl. kangusów i wymieszać łyżką. W kąpieli wodnej roztopić mleczne czekolady, ostudzić. Resztę śmietanki czyli 150 ml ubić na sztywno połączyć ze śmietaną jak wyżej. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć herbatniki jeden koło drugiego na to masę z białą czekoladą potem

MojaQchnia.pl
BRZOSKWINIOWIEC NA ZIMNO 168

homogenizowany wymieszać z serkiem mascarpone,posłodzić do smaku cukrem pudrem ( wg uznania). Podzielić na dwie w miarę równe części. Tortownicę posmarować masłem,na dnie poukładać biszkopty,które można lekko nasączyć ( nie jest to konieczne). 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody (może być trochę mniej) - gdy przestygnie dodać do jednej części masy razem z rozpuszczoną kawą

Niespełnione zdolności kulinarne
Tiramisu. 153

pucharków: -500 g. serka mascarpone -660 ml śmietany 35% -6 łyżek cukru pudru -tabliczka mlecznej czekolady -ok. 60 sztuk biszkoptów okrągłych -4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej -4 łyżki amaretto Sposób przygotowania: Kawę zaparzamy w 2 szklankach wody. Odstawiamy do ostygnięcia. Dolewamy amaretto i dokładnie mieszamy. Śmietanę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i mascarpone. Zmiksować na jednolitą masę. Biszkopty namaczamy

Magia jedzenia.
Makaron z sosem truskawkowym wraz z dodatkiem mascarpone 223

serka mascarpone (w temperaturze pokojowej) ewentualnie cukier do smaku, np. 1 łyżka Zamrożone truskawki przesypać do naczynia żaroodpornego. Ewentualnie posypać zwykłym cukrem. Piec około 20-25 minut w 180ºC (aż do rozmrożenia truskawek). W międzyczasie makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Upieczone truskawki zmiksować na jednolitą masę (kilka truskawek można odłożyć do dekoracji

Ugotować
CIASTO "KŁODA DRZEWA" 214

kremówka 250 ml. serek mascarpone 300 gram cukier 2 łyżki GANACHE: śmietana kremówka 250 ml. czekolada mleczna 100 gram czekolada gorzka 100 gram DODATKOWO: wiórki kokosowe lub cukier puder do oprószenia kakao do oprószenia METODA: 1.  CIASTO: Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka zmiksować z masłem, mlekiem i cukrami na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę

Kuchnia Paulettes
BEZOWY TORT PIÑA COLADA 258

samym podaniem.  SKŁADNIKI BLAT BEZOWY 6 białek 300 g drobnego cukru do wypieków 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka białego octu winnego szczypta soli KREM KOKOSOWY 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% / mocno schłodzonej(min. 24 godziny w lodówce) 4-5 łyżek rumu lub likieru kokosowego np. Malibu ¹⁄₂ szklanki wiórków kokosowych 2 płaski łyżki cukru pudru ANANASY(...)sokiem z limonki i posiekanymi listkami świeżej mięty. Powstałym syropem polewamy ananasy.  KREM KOKOSOWY : Wiórki kokosowe wkładamy do miseczki i zalewamy 4 łyżkami likieru kokosowego.  Śmietankę kremówkę, serek mascarpone i  cukier puder umieszczamy w misie miksera. Ubijamy do otrzymania gęstego kremu. Dodajemy nasączone wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy. Do czasu wyłożenia na blat bezowy, przechowujemy w lodówce

cool and minty
Tiramisu kawowe. 564

serka mascarpone 20 dkg cukru 4 żółtka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 1 łyżka wrzątku 200 ml mocnego naparu kawy 2 łyżki likieru kawowego 1 łyżka kawy instant 1 łyżka kakao Sposób wykonania :  Ż ółtka utrzyj z cukrem na parze. Kawę rozpuść w łyżce wrzątku, przestudź, dodaj do ubitych żółtek, ubij. Serek zmiksuj z masą żółtkową na jednolitą masę. Przestudzony

Przepisy i porady kulinarne
ciasto "malinowy obłoczek" 231

kremówki 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru dodatkowo: arkusz ciasta francuskiego 60 g płatków migdałowych Schłodzone ciasto francuskie rozłożyć na blaszce,wstawić do piekarnika nagrzanego do 220*C i piec przez około 20 minut. Wystudzić.  Białka ubić na sztywno i nadal ubijając dosypywać powoli cukier. Na końcu dodac sok z cytryny i mąkę ziemniaczaną. Masę wyłożyć do wyścielonej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort kajmakowy 242

śmietany 36% 250g serka mascarpone 400g kajmaku (www.slodkiswiat.com.pl) płatki migdałowe (prażone ) 0,5 szkl orzechów włoskich (drobno posiekanych ) niebieskie perełki (www.slodkiswiat.com.pl) wiórki czekoladowe mix kolorów (www.slodkiswiat.com.pl) 0,5 szkl wody (ciepłej) 1 łyżka miodu " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Ubić białka z odrobiną cukru i soli na pianę. Żółtka utrzeć ze szklanką cukru na puszystą masę. Dodać obie mąki

CoolinarniePL
Tort śmietankowo – truskawkowy 209

pięknymi tortami zdobionymi masą lukrową. Wiem, że są pięknie, nie da się ukryć i zapewne nieraz będę się nimi zachwycać, jednak na przełomie kilkunastu miejscy mój styl ewaluował i zdecydowanie rządzi teraz skromny ale jakże piękny minimalizm. Torcik jest śmietankowo – truskawkowy. Jasne biszkopty przełożone są musem truskawkowym i kremem na bazie śmietany kremówki i serka mascarpone. Torcik jest zdecydowanie

Made By Mom And Son
Cake pops czyli słodycze na patyku 297

piaskowa)120 g serka mascarpone80 g Nutelli200 g czekolady mlecznej100 g czekolady białej2 łyżki olejukolorowe posypkipatyki do lizakówPrzygotowanie:Babkę piaskową lub inne suche ciasto rozgniatamy, aby powstały okruchy.Ser mascarpone mieszamy z Nutellą. Do kremu dodajemy pokruszone ciasto, dokładnie mieszamy, tworzymy dużą kulę. Zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez 15 minut w zamrażalce.Ze schłodzonej masy odmierzamy równe kawałki przy

Smakowity Blog Kulinarny
Tort bezowy z borówkami i ...W a k a c j e 226

miękkiego masła 2 jajka (brak na zdjęciu) 1 żółtko (brak na zdjęciu) 2 łyżeczki soku z cytryny Składniki na krem: 500 ml kremówki (36%) (schłodzonej) 250 g serka mascarpone (zimnego, z lodówki) 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego borówkowy mus Wykonanie bezy: Białka ubiłam za pomocą miksera (z końcówką do ubijania piany). Najpierw na małych obrotach, żeby dobrze(...)czasie mus zaczął gęstnieć. Zdjęłam z ognia, wystudziłam i przelałam z powrotem  do  miseczki.  Czas na zrobienie kremu: Do misy miksera wlałam kremówkę, dodałam serek mascarpone, cukier i ekstrakt waniliowy i wszystko razem ubiłam na puszysty krem.   Podzieliłam na dwie części: ¾ i ¼. Do większej części dodałam mus borówkowy i lekko wymieszałam. Jedną bezę wyłożyłam na paterę

Kuchnia u Krysi