masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:160/248)

Babeczki z Oreo 245

oreo Składniki na krem: 200 g śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 1 cukier wanilinowy 2 ciasteczka oreo posiekane bardzo drobno (tak, żeby zrobił się z nich pyłek) Wykonanie ciasta: Masło utrzeć z cukrem, dodać jajka, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia, solą oraz kakao. Wszystko zmiksować na gładką masę. Na koniec dodać posiekane ciasteczka i delikatnie wymieszać łyżką. Gotowym

The Sweet Damsel
Różowy sernik gotowany 150

blaszka 24x26cm Przygotowanie: Do garnka wkładamy pokrojone masła, ksylitol, jajka, serek i mascarpone, mieszamy i wstawiamy na mały gaz. Podgrzewamy tak długo, aż masło się rozpuści i wtedy podkręcamy gaz na mocniejszy. Mleko wlewamy do słoika, dosypujemy budynie w proszku i kaszę mannę, zakręcamy słoik i energicznie wstrząsamy. Gdy masa na sernik zacznie się gotować wlewamy rozpuszczone budynie z kaszą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
KREMOWY SERNIK CYTRYNOWY 143

opada. Składniki: 1 kg twarogu (najlepiej trzykrotnie mielonego) 250g serka mascarpone 2 jogurty naturalne 1 szklanka cukru 4 łyżki mąki pszennej 6 jaj 1 cytryna Ponadto: 1 szklanka śmietanki 18% 3 łyżki cukru Opakowanie herbatników Twaróg, mascarpone, jogurty i cukier umieścić w malakserze i dokładnie zblendować na gładką, jednolitą masę. Przelać do misy miksera. Dodać startą skórkę z 1 cytryny

Słodki Zakątek
Ptysie ze śmietaną 168

bądź śmietaną. U mnie tym razem śmietana 36% ubita (300ml) + serek mascarpone 400g + 2łyżki cukru pudru. Dla nieco zmiany smaku dodałam do śmietany dodatkowo 2 łyżeczki domowego syropu malinowego. Tak przygotowaną śmietaną przekładałam nasze ptysie. Jeśli ptysie miałyby postać nieco dłużej niż być zjedzone od razu proponuję dodać do masy śmietanowej śmietan-fix, który nieco bardziej usztywni masę. My zajadaliśmy

W garach u Gosi
Sernik amaretto 121

zaczarował i Was!   Składniki: 850g twarogu półtłustego 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka śmietany kremówki 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy sok z 1/2 cytryny 4-5 łyżek amaretto polewa 2 łyżki masła 1 łyżka mleka 1 łyżeczka cukru pudru 1-2 łyżki kakao Wykonanie: masa : zmielony twaróg zmiksować z cukrem, mascarpone, śmietanką, wbijać po jajku

Raj dla Podniebienia
Rolada czekoladowa z nutellą 154

wymiarach 28 x 42 cm wyłożyć papierem do pieczenia, przelać masę i wyrównać. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 12 minut. Natychmiast po upieczeniu ciasto przełożyć na ręcznik papierem do góry, powoli zrywać papier, a roladę z ręczniczkiem zwijać wzdłuż dłuższego boku. Wystudzić. Krem czekoladowy: 200 g serka mascarpone 5 łyżek nutelli Mascarpone i nutellę przełożyć do naczynia, krótko

Domowa cukiernia Ewy
CZEKOLADOWE MARZENIE 153

kubek śmietany kremówki 330 ml 5 łyżek serka mascarpone cukier puder- ok 2 łyżek wiórki czekoladowe ze sklepu   CUKIETERIA rureczki czekoladowe ze sklepu  CUKIETERIA korpusiki czekoladowe- u mnie serca ze sklepu  CUKIETERIA Wykonanie: Kremówkę ubijamy na sztywno  z dodatkiem cukru pudru, dodajemy mascarpone miksujemy. Do korpusików wykładamy masę śmietanowo serową. dekorujemy czekoladowymi wiórkami, rurkami oraz listkami

Z Majeczką w kuchni
Sernik z ricotty i mascarpone 235

wręcz duet idealny :) SKŁADNIKI serek ricotta 250 gram, serek mascarpone 150 gram, 2 białka, 2 łyżka mąki ziemniaczanej, 4 łyżki cukru pudru    1,5 szklanki mąki, 0,5 margaryny, 2 żółtka, 1/3 szklanki cukru, 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE Ricottę, mascarpone, cukier, mąkę miksujemy na jednolitą masę. Z białek ubijamy pianę. Łączymy delikatnie z masą serową

Mój Smak na Życie
Rolada marchewkowa z serkiem mascarpone 199

Pamiętam rolady z czasów dzieciństwa, takie z masą z margaryny ble :)  i galaretką w środku. Zawsze zjadałam galaretkę, a reszta zostawała.  Teraz nie używam do ciast, ani do kremów margaryny. Wczoraj nie zdążyłam, ale dzisiaj zaległości nadrobione. Ciasto upieczone. Polecam Wam pyszną marchewkową roladę z serkiem mascarpone. Na moim blogu znajdziecie już kilka różnych tego typu ciast. Szczególnie

O kuchni z uczuciem
Rolada czekoladowa z Nutellą i kajmakiem! 162

kajmakowy: -1/3 margaryny - 1/2 puszki kajmaku - 2 łyżki serka mascarpone Margarynę ucieramy mikserem, minimum 10 minut, powinna zrobić się dużo jaśniejsza i puszysta. Następnie dodajemy naprzemiennie po małej łyżeczce kajmaku i mascarpone, ciągle ucierając. Aż do wyczerpania się składników. Na zimny całkowicie wystudzony biszkopt- zwiniętą roladę, równomiernie rozprowadzamy masę czekoladową. Ja zrobiłam małe oczko w roladzie z samego kajmaku

SMYKWKUCHNI
Ciasto jabłkowe z delikatnym kremem budyniowym. 191

waniliowego 250 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 1 łyżka domowego cukru waniliowego  lub cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 3 łyżki cukru około 40 g gorzkiej czekolady           Sposób przyrządzania:             Miękkie masło utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i szczyptą soli na puszystą masę. Potem dodawać kolejno jajka

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Śmietanowa chatka 247

paczki herbatników kakaowych  1 śmietana 30% 1 serek mascarpone 1 łyżka cukru pudru 2 łyżeczki soku z limonki 1 paczka wiórek kokosowych  polewa czekoladową  Wykonanie: Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem dodajemy serek oraz sok z limonki delikatnie łączymy ze sobą. Na desce układamy 1 paczkę herbatników nakładamy masę śmietankowo-serową układamy boki, tworząc ciasto na kształt piramidy

kgwjanczewo
Słodkie środy - trufelki z mascarpone i czekoladą 119

czekolady gorzkiej   Z cytryny zetrzeć skórkę. Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać mleko w proszku, sok wyciśnięty z połówki cytryny oraz startą skórkę i wszystko dokładnie wymieszać. Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dodać do miski z serkiem. Całość mieszać aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Miseczkę zakryć folią aluminiową i włożyć na kilka (3-4) godzin

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Zimowe CAKE POPS - czyli pyszności na patyczku 309

ciasta, np okrawki babki piaskowej, biszkoptu, muffinek 120 g serka mascarpone 80 g nutelli do dekoracji: 200 g białej czekolady 1 łyżka oleju rzepakowego barwnik niebieski posypki, perełki, pisaki cukrowe patyczki Wykonanie: Suche okrawki ciast kruszymy, najlepiej w malakserze. Serek łączymy z nutellą. Dodajemy do okruchów ciasta - dokładnie wyrabiamy masę. Masę odstawiamy na 15 minut do zamrażarki. Po tym czasie

kolorowotorcikowo
Tort z kremem adwokatowym i czekoladowym 150

jajek 6 łyżek cukru 6 łyżki mąki opakowanie cukru wanilinowego (16 g) pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem z adwokatem: 300 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 250 g serka mascarpone (dobrze schłodzonego) 250 ml adwokatu 3-4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie mix-u (fix-u) do śmietany Krem czekoladowy: 500 ml śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej(...)kremu z adwokatu rozpoczynamy od ubicia na sztywno śmietanki kremówki z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy mix (fix) do śmietany. W drugiej misce ucieramy mascarpone z adwokatem (krótko tylko do połączenia składników). Serek z adwokatem dodajemy do ubitej śmietany i dokładnie, ale delikatnie mieszamy do połączenia. Połowę kremu wykładamy równo na dolny blat biszkoptu, kładziemy kolejny blat ciasta, pokrywamy

PatiGotuje
KOSTKA TIRAMISU 192

mieć temp. pokojową 5 jajek / oddzielnie białka i żółtka ²⁄₃ szklanki mąki pszennej ¹⁄₃ szklanki mąki ziemniaczanej ²⁄₃ szklanki drobnego cukru do wypieków KREM 500 ml śmietany 30% / mocno schłodzonej 500 g serka mascarpone / polecam  taki 2 łyżki cukru pudru NASĄCZENIE 125 ml mocnej kawy 125 ml likieru Amaretto DODATKOWO: 3 łyżki gorzkiego kakao, bita śmietana do dekoracji WYKONANIE BISZKOPT : Piekarnik rozgrzewamy(...)mąki. Delikatnie mieszamy szpatułką, tylko do połączenia składników w jednolitą masę bez grudek. Masę wykładamy na dno blaszki, wygładzamy wierzch. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 30 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Po ostudzeniu kroimy na 2 blaty. KREM : Mascarpone krótko rozmiksowujemy z 1 łyżką cukru pudru (przez około 20 sekund). W drugiej

cool and minty
Malinowa chmurka 430

malin (świeżych lub mrożonych) -3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody) -3,5 szklanki wrzącej wody Krem śmietankowy: -500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 % schłodzonej -250 g serka mascarpone, schłodzonego -3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami: -3 białka, w temperaturze pokojowej -150 g cukru -2 łyżeczki mąki (skrobi) ziemniaczanej -50 g płatków migdałów Przygotowanie --> Kruche ciasto: --> Wszystkie(...)Odkładamy do lodówki do lekkiego zgęstnienia galaretki. Tężejącą galaretkę wylewamy na kruche ciasto, wyrównujemy, chłodzimy w lodówce. --> Krem śmietankowy: --> Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywny krem (w połowie ubijania dodajemy serek mascarpone). Pod koniec dodajemy cukier puder i miksujemy do połączenia. Kremy nie ubijamy zbyt długo, żeby nie dopuścić do zważenia. Przygotowany krem wykładamy na galaretkę z malinami. --> Beza z migdałami

Marta Gotuje
Czekoladowe makaroniki z Nutellą 206

wtedy będą jeszcze lepsze. Składniki: 50 g białek 45 g cukru 60 g cukru pudru 65 g mąki migdałowej (zmielonych migdałów) 5 g kakao Składniki na krem: 2 łyżki serka mascarpone 2 – 3 łyżki Nutelli Mąkę migdałową dokładnie przesiewamy, większe kawałki, które zostaną na sitku trzeba odrzucić i w ich miejsce dodać nową mąkę – tak żeby w sumie mieć(...)makaroniki powinny zastygnąć na tyle, żeby na wierzchu utworzyła się skorupka – można sprawdzić palcem czy ciasto się nie klei. Możemy wykorzystać ten czas na przygotowanie prostego kremu. Mieszamy dokładnie serek mascarpone z Nutellą. Gotowy krem powinien być na tyle delikatny, żeby dało się go bez trudu wycisnąć przez worek. Makaroniki pieczemy około 6-7 minut w temperaturze 160 stopni – dobrze

Ciastkozercy
Tort à la Snickers 369

idealnie sztywno) Do kremu orzechowego: 3 opakowania serka mascarpone (każde po 250 g) 8-10 łyżek cukru pudru (do smaku) 150 g masła orzechowego typu crunchy 2 łyżeczki żelatyny Do kremu czekoladowego: 500 g śmietanki kremówki 36% 150 g gorzkiej czekolady 2 łyżeczki żelatyny Do przełożenia/nasączenia: ok. 500 g masy krówkowej (gotowej lub z ugotowanego słodzonego mleka skondensowanego(...)opisałam powyżej ;) Ostudzone biszkopty przekrawamy wzdłuż. Jeśli za bardzo wyrosły lub powstała lekka górka, można je delikatnie przyciąć. Przygotowujemy masę orzechową. Żelatynę zalewamy wrzątkiem (jak najmniejszą ilością), odstawiamy na chwilę, a później energicznie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Serki, masło orzechowe i cukier ubijamy w wysokim naczyniu na puszysty krem. W razie potrzeby dosładzamy. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę, dokładnie łączymy. Odstawiamy

Ratunku obiad
Tort czekoladowo -orzechowy w stylu Drip Cake 350

soli Krem czekoladowo - orzechowy 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 150 g posiekanych orzechów 100 g gorzkiej czekolady 100 g mlecznej 5 łyżek cukru pudru Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek soku z cytryny 2 łyżki spirytusu * Krem waniliowy 250 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka(...)oddzielamy od tortownicy dopiero po całkowitym wystudzeniu ciasta. Krem czekoladowo - orzechowy Czekoladę dokładnie rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystudzenia. Serek mascaropne przekładamy do miski, dodajemy cukier i miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, delikatnie łączymy z mascarpone. Następnie dodajemy powoli płynną czekoladę o temperaturze pokojowej i delikatnie mieszamy do połączenia się składników. Pod koniec dodajemy orzechy. Nasączenie Do wody

Wędrówki po kuchni
Czekoladowe babeczki z zatopioną karmelową czekoladką i kremem śmietankowym 184

mleka 100 g. brązowego cukru cukier waniliowy 80 g. roztopionego masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY: 250 ml. śmietany kremówki 250 g. serka mascarpone pół szklanki cukru pudru DODATKOWO: tabliczka czekolady nadziewanej karmelem (polecam wyjątkowo karmelową Cadbury Caramel) Przepis: BABECZKI: Nagrzewamy piekarnik do 180° C. W zagłębienia formy na babeczki, wkładamy papilotki(...)chcą rozstać się z formą poruszajcie je delikatnie palcami.   KREM ŚMIETANKOWY: W dużym naczyniu zaczynamy ubijać śmietanę. Gdy zaczyna ona gęstnieć- przerywamy miksowanie, dodajemy cukier puder i serek mascarpone. Za pomocą łyżki rozdrabniamy serek i delikatnie łączymy ze sobą wszystkie składniki. Następnie ponownie wszystko miksujemu, aż do uzyskania gęstej, kremowej konsystencji. Nakładamy krem na babeczki za pomocą rękawa

Domowe Torty
sernik tiramisu 194

śmietany kremówki 500 ml sera mascarpone 2 łyżki cukru pudru łyżeczka ekstraktu z wanilii ponadto: kilkanaście podłużnych biszkoptów kakao gorzkie 1/2 szkl mocnej, słodkiej kawy 100 ml amaretto Masło posiekać z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka i cukier, wyrobić gładkie ciasto. Odłożyć na godzinę do lodówki. Wszystkie składniki masy serowej (koniecznie w temperaturze pokojowej) umieścić w misie(...)Wyłożyć masę serową. Wierzch przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, piec ok 30 minut, po czym temperaturę obniżyć do 160 stopni i piec jeszcze ok 30 minut. Sernik po upieczeniu trzymać jeszcze ok godziny w uchylonym piekarniku, następnie wyjąć, wystudzić. Śmietanę ubić, pod koniec dodając cukier puder i ekstrakt waniliowy. Wymieszać z serkiem mascarpone. Część kremu

6niebo
Mini serniczki 239

Ciasteczka siekamy i przekładamy do papilotek. Twaróg mielimy, dodajemy serek, cukier, cukier wanilinowy, proszek budyniowy, skórkę pomarańczową lub olejek. Wszystko miksujemy. Na koniec dodajemy jajka i tylko mieszamy aż do momentu połączenia składników. Przekładamy masę do papilotek. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach (do ścięcia masy). Studzimy w uchylonym piekarniku. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Ostatnio wypróbowałam(...)niecałą minutę ;). Wierzch serniczków smarujemy czekoladą i układamy na nią pokrojone owoce. Kategoria: Ciasta i ciasteczka , Deser , Serniki Tagged: biała czekolada , borówka amerykańska , brzoskwinia , budyń śmietankowy , cukier , granat , kiwi , mascarpone , mini serniczki , omiomiom , oreo , ricotta , skórka pomarańczowa

Mam apetyt na ...
Z ŁĄKI NA TALERZ: Fiołkowe gniazdka bezowe 203

łyżeczki skórki otartej z cytryny 330ml śmietanki 30% 60g serka Mascarpone Dodatkowo: świeże kwiaty fiołka wonnego skórka otarta cytryny (do ozdoby) listki mięty Sposób przyrządzenia: Beza: 1. Białka z solą ubij na sztywną pianę. 2. Wciąż ubijają dodawaj do piany cukier puder, łyżka po łyżce - miksuj do momentu, aż masa stanie się gęsta i błyszcząca. 3. Dodaj mąkę i ocet

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Ciasto marchewkowe z czekoladą - przysmak wszystkich dzieciaków 193

proszkiem, sodą, solą i przyprawami. Delikatnie połączyć mąkę z masa jajeczną. Na końcu dodać pokrojoną czekoladę. Ciasto wlać do formy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 st. C. Piec ok. godziny. Ciasto jest gotowe gdy wbity patyczek jest suchy. Po wystudzeniu ciasto można polukrować, przełożyć kremem z serka mascarpone lub posypać cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Korniszonki
Babka kawowa z kremem makowym 173

Dodajemy je stopniowo do ciasta, stale ucierając.  Gotowa masa jest gęsta. Wylewamy ją do natłuszczonej foremki i wstawiamy do piekarnika na 80 minut (lub do suchego patyczka). Temperatura pieczenia to 170 stopni.  Gdy babka ostygnie, wykonujemy krem. Składniki na krem: 150 ml śmietany kremówki (schłodzona) 150 g serka mascarpone (schłodzona) łyżka posiekanych drobno płatków migdałowych 2 łyżki białego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Babka z kremem i truskawkami 109

smaku Mocno schłodzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier, serek mascarpone i chwilę ubijać do połączenia się składników. Polewa 100 g mlecznej czekolady 100 g śmietany kremówki Smietanę podgrzać , a następnie wymieszać z pokruszoną czekoladą. Dodatkowo 1 szklanka truskawek posypka czekoladowa Wykonanie: Jajka zmiksować wraz z cukrem na gładką masę, dodać olej,  przesianą 1 szklankę mąki wraz z proszkiem

O kuchni z uczuciem
Biszkopt kokosowy z lekkim kremem waniliowym i jagodami 178

nasączenia biszkoptów 150-200 g jagód leśnych Serek mascarpone utrzeć z ksylitolem, dodać serek Apetina i jogurt, nadal ucierając. Dodać inulinę i ziarenka wanilii, ucierać jeszcze przez kilka minut, aby krem był puszysty. Żelatynę namoczyć i rozpuścić z dodatkiem mleka w kąpieli wodnej. Nie przerywając ucierania, dodać do masy.  Przestudzony blat biszkoptowy nasączyć ekstraktem zmieszanym z wodą. Wyłożyć

FitKot
Szybka bezmączna tarta z owocami 147

zimną wodę. Najpierw 1 łyżkę, a jeśli stwierdzimy, że masa jest wciąż za sucha po wyrobieniu, kolejną. Ciasto powinno być zwarte i lekko wilgotne, jak typowe kruche ciasto do tarty. Całość wykładamy na formę do tarty, równomiernie rozprowadzamy i wkładamy do lodówki. Składniki na górę tarty: 500 g serka mascarpone 2-3 łyżki soku z limonki (bądź cytryny) 1 czubata

gutfut
ucieraniec na bogato 117

szklanka borówek amerykańskich (lub jagód) na krem: 250 g serka mascarpone  200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki cukru pudru na wierzch: 1 galaretka fioletowa Wszystkie składniki przygotować wcześniej aby miały temperaturę pokojową. Blaszkę wyłożyć papierem, piekarnik nastawić na 180*C. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na białą puszystą masę. Ucierając dodawać po jajku. Mąkę wymieszać z budyniem, solą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
czekoladowa tarta z kremem z mascarpone i leśnymi owocami 161

całkowitego wystudzenia. składniki na krem: 500 g serka mascarpone ok. 180 – 200 g białej czekolady dodatkowo: ok. 300 – 400 g owoców: borówki, maliny, jerzyny wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (czekoladę białą rozpuszczamy w małej temperaturze), a następnie stopniowo dodajemy do rozmiksowanego serka. Miksujemy do połączenia się składników. Masę przekładamy na wystudzony spód. Na wierzchu układamy owoce, wciskając

Domowy Smak Jedzenia
Przepis na… – Tiramisu, włoski deser 233

kawy idealnie nadaje się na drugie śniadanie. 300 g serka mascarpone 200 ml mocnej kawy w temperaturze pokojowej (najlepiej espresso) 40 ml likieru kawowego 4 łyzki cukru 4 żółtka 120 g biszkoptów Kawę mieszamy w naczyniu z likierem. Ubijamy (najlepiej mikserem lub blenderem) żółtka z cukrem na jednolitą, gładką masę. Dodajemy mascarpone i mieszamy aż wszystko dokładnie się wymiesza

Bon Ton Italia
Sernik jeżynowy 192

ulubionych i poczekajcie do lata. Składniki: 1 kg serka mascarpone 1 szklanka cukru 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 200 ml jeżyn w syropie lub 2 szklanki świeżych 150 g herbatników pełnoziarnistych 2 łyżki masła Wykonanie: Ciastka kruszycie, wsypujecie do robota kuchennego, dodajecie masło i miksujecie na jednolitą masę. Formę wykładacie papierem do pieczenia, wysypujecie ciastka i uklepujecie. Włączacie piekarnik

GRUBY WAŁEK
gofry orkiszowe ze stokrotkami 149

włożyć wszystkie składniki oprócz białek. Mikserem wymieszać na gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i bardzo delikatnie za pomocą łyżki drewnianej połączyć z ciastem. Piec w nagrzanej gofrownicy na jasnozłoty kolor. Podajemy np. bitą śmietaną i kwiatami jadalnymi składniki na krem: 250 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść świeżo zerwanych stokrotek wykonanie: Śmietanę

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto chałwowo-wiśnione na czwarte urodziny bloga 177

śmietany kremówki (38%) 200 g chałwy waniliowej 250 g serka mascarpone 3 listki żelatyny polewa chałwowa: 150 g chałwy waniliowej 100 ml śmietany kremówki (38%) Ciasto czekoladowe: Masło rozpuścić, dodać posiekaną czekoladą, przestudzić. Mąkę i kakao przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia. Jajka z cukrem ubić na puszystą, jasną masę. Powoli wlać masło z czekoladą, następnie amaretto. Na końcu partiami

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z wiśniami 330

twarożku do sernika bądź mielonego twarogu półtłustego * 250g serka mascarpone* galaretka wiśniowa* łyżka cukru pudruGalaretka :* 350g wiśni* 2 galaretki wiśniowePrzygotowanie :Ciastka pokruszyć, masło rozpuścić. Wymieszać. Przesypać do tortownicy, docisnąć i odstawić do lodówki na 20 minut. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku - wystudzić. Wymieszać z twarogiem i mascarpone na gładką masę. Wylać na spód. Ułożyć wiśnie. Galaretkę rozpuścić

Magiczne Życie Marty
Jabłecznik bez pieczenia 3755

parą idealną. Jeśli do tego dodamy masę z karmelu, mascarpone i śmietany posypaną zmielonymi orzechami, to naprawdę trudno się temu oprzeć :)!Jabłecznik bez pieczeniaSkładniki:2 kg jabłek3-4 łyżki masła1 łyżeczka cynamonuszczypta zmielonych goździków i gałki muszkatołowej2 galaretki cytrynowe400 g ciastek digestive200 g margaryny Palma2 puszki masy karmelowej200 g serka mascarpone20 g żelatyny (1opakowanie)600 g śmietany kremówkiCiasteczka rozkruszyć

UgotujmyTo.pl