masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:154/248)

Mini serniczki oreo na bazie mascarpone 526

podniebienie od pierwszego kęsa ! :) SKŁADNIKI   na ok. 12 sztuk serek mascarpone - 250 gram jogurt naturalny - 150 gram 1 białko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru pudru ciastka oreo - 250 g PRZYGOTOWANIE Mascarpone, jogurt, cukier, biały środek z ciastek oreo i mąkę miksujemy na jednolitą masę. Z 1 białka ubijamy pianę. Łączymy delikatnie z masą serową za pomocą

Mój Smak na Życie
Lipiec. Ale czy na pewno...? I ptysie nie tylko dla Ptysi 148

mąki pszennej 2 jajka nadzienie: 350 g jagodowego curdu dodatkowo: 100 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g borówek amerykańskich Wodę z masłem zagotować w garnuszku o grubym dnie. Gdy masło się rozpuści, dodać przesianą mąkę, intensywnie mieszając. Podgrzewać, aż masa zrobi się szklista i zacznie odchodzić od ścianek. Ostudzić. Do ostudzonej masy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffinki czekoladowe z kremem, sosem karmelowym i fistaszkami. 122

połączenia składników (ciasto może mieć konsystencje grudkowatą, ale takie ma być). Powstałą masę nakładamy do foremek wyłożonych papierowymi papilotkami do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, po 20 minutach sprawdzamy patyczkiem, czy się już upiekły, wyjmujemy, studzimy. KREM MASCARPONE: 200 g śmietany 30 % (dobrze schłodzonej) 200 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru      Śmietanę ubijamy

Rozpustne gotowanie
Deser z musem truskawkowym 131

łyżek cukru 250 g truskawek skórka otarta z połowy cytryny Ser mascarpone zmiksować z 3 łyżkami cukru i śmietaną. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody i lekko przestudzić. Skórkę z cytryny oraz większą część wody z żelatyną dodać do serka i wymieszać. Masę rozlać do pucharków i wstawić do lodówki. Truskawki dokładnie zmiksować z 2 łyżkami

Bullio
Pavlova 120

mąki ziemniaczanej łyżeczka octu winnego 2-3 garście mrożonych wiśni 100 g serka mascarpone odrobina cukru pudru- opcjonalnie kilka kropel ekstraktu z wanilii 100 g bitej śmietany 30% kilka gałązek świeżej mięty odrobina miodu Przygotowanie: Ubijać białka na sztywną pianę, dodawać cukier po łyżce powoli miksując, aż masa będzie perłowo błyszcząca i gładka na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet

KreatywnePiny
bułeczki drożdżowe z twarogiem i serkiem mascarpone 215

podwojenia objętości). Nadzienie Do miski przełożyć twaróg, serek mascarpone, cukier i miód. Wbić jajko i wymieszać widelcem. Blat posypać mąką. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 40 x 30 cm, jego grubość ma mieć ok. 3-5 mm. Na ciasto wyłożyć masę serową, a następnie zawinąć jak roladę. Ciasto przekroić na 12 części. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

zabawa smakiem
MUFFINKI CYNAMONOWO-POMARAŃCZOWE 85

mieszamy (użycie miksera jest niepotrzebne, najlepiej zrobić to ręcznie trzepaczką).Do powstałej masy dodajemy skórkę pomarańczową.i cynamon. Powstałe ciasto przekładamy najlepiej na blachę do muffinów wyłożoną papilotkami. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20-25 min. w temp.170 stopni. Moje muffinki ozdobiłam bitą śmietaną połączoną z serkiem mascarpone i odrobiną barwnika.         Polecam eksperymentowanie z muffinami

Kuchnia w opałach
Deser z musem truskawkowym 285

łyżek cukru 250 g truskawek skórka otarta z połowy cytryny Ser mascarpone zmiksować z 3 łyżkami cukru i śmietaną. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody i lekko przestudzić. Skórkę z cytryny oraz większą część wody z żelatyną dodać do serka i wymieszać. Masę rozlać do pucharków i wstawić do lodówki. Truskawki dokładnie zmiksować z 2 łyżkami

Bullio
W oczekiwaniu na snieg 160

jajka 35g kakao 50g maki 75g rodzynek Krem z mascarpone: 350g serka mascarpone 1 czubata lyzka cukru pudru 50ml Amaretto wykonanie:Rodzynki zalewamy 2 lyzkami Amaretto i pozostawiamy na godzine.W kapieli wodnej rozpuszczamy czekolade, maslo, cukier i kawe. Pozostawiamy chwile do przestygniecia po czym dodajemy do masy przesiana make i kakao. Dokladnie mieszamy. Dodajemy zoltka, a na koncu rodzynki

Przysmaki Karolki
Ciasto straciatella 229

kremówki 36% 3 łyżki cukru pudru 175 g serka mascarpone 3 łyżki mleka w proszku niegranulowanego kilka kropli ekstraktu waniliowego    Krem straciatella: 375 g serka mascarpone 2 łyżka cukru pudru 2 łyżki mleka w proszku niegranulowane 150 g mlecznej czekolady, startej drobnych oczkach   Poncz:  1/4 szkl wody z cukrem i sokiem(...)ostygnie, przekroić na dwa równe blaty. Każdy blat nasączyć wodą z cukrem i sokiem z cytryny.   Krem waniliowy: Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec dodając cukier puder, serek mascarpone, mleko w proszku oraz ekstrakt z wanilii. Wszystko zmiksować do połączenia.   Pierwszy nasączony blat biszkoptu umieścić w blaszce, w której był pieczony. Blaszkę należy wyłożyć papierem

Nastoletnie Wypiekanie
Brzoskwiniowiec bez pieczenia 538

masą na bazie mascarpone. Może i trzeba troszkę czasu, by je zjeść, ale nie jest pracochłonne i samo przygotowanie, to kwestia godzinki. Warte jest Waszego poświęcenia, zapewniam ;) Składniki na blaszkę 24x36cm: 1 i 1/2 paczki podłużnych biszkoptów 100g kakaowych herbatników 1 duża puszka brzoskwiń 2 opakowania pustych rurek waflowych (ok 600g) 3 galaretki brzoskwiniowe 500ml śmietanki 30% 2 serki mascarpone(...)miksujemy z 1/2 szklanki syropu z puszki i stawiamy na małym ogniu. Zagotowujemy ciągle mieszając, a do gorących dodajemy dwie galaretki brzoskwiniowe. Studzimy i wylewamy na biszkopty. Na ciepłej masie układamy również po skosie rurki waflowe.  3. Śmietankę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem i cukrem pudrem. Dodajemy mascarpone, a na końcu przestudzoną, tężejącą galaretkę. Krem wykładamy na rurki

Kuchnia w czekoladzie
Lumarek z wiśniami 187

łyżki wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy na 3/4 l mąka, tyle aby dopełnić szklankę KREM: 400 g śmietanka 36 % 4 łyżki cukru pudru 250 g serka mascarpone 200 g orzechów ziemnych niesolonych DODATKOWO: ok 100 g orzechów ziemnych niesolonych 3 - 4 łyżki dżemu wiśniowego do posmarowania biszkopta kieliszek orzechówki lub innego alkoholu do nasączenia BISZKOPT(...)przecinamy na dwie części. Nasączamy alkoholem rozcieńczonym z wodą. KREM: Orzechy ziemne rozdrabniamy w moździerzu lub maszynce do mielenia. Śmietanę ubijamy na sztywno i utrwalamy cukrem pudrem. Dodajemy porcjami serek mascarpone i delikatnie mieszamy. Na końcu wsypujemy partiami orzechy i mieszamy. Jedną część biszkoptu smarujmy wiśniowym dżemem i wykładamy połowę kremu. Przykrywamy drugim blatem. Resztą kremu smarujemy wierzch i boki

Kuchnia od dwojga
Tort na roczek ze śmietaną kokosową. 168

bułką tartą.  Pieczemy w temperaturze 175°C przez 20 minut.  Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości około 0.5 m i odstawiamy do osiągnięcia, bez wyjmowania z formy. MASA (ŚRODEK): 2 puszki mleka kokosowego Ponadto: 1/2 szklanki soku jabłkowego 2 brzoskwinie bez skórki Oddzielamy tłuszcz kokosowy od wody kokosowej. Pamiętajmy, że puszki muszą być dobrze schłodzone. Minimum(...)warstwą biszkoptu. Nasączamy resztą soku. Zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy na kilka godzin, aby wszystko dobrze "namokło". TYNK: 2 pudełka serka mascarpone (kupiony w biedronce, nie pamiętam po ile gram tam pakują :p) 10 truskawek Truskawki blendujemy na mus. Mascarpone miksujemy chwilę i dodajemy do niego mus z truskawek. Można ponownie zmiksować, albo po prostu wymieszać łopatką. Rozsmarowujemy najpierw

MamaOskarka
tort kawowo-kokosowy 144

zamiast kupić bombonierkę, żeby było od serca. Torcik choć wygląda niepozornie był bardzo pyszny. Jego bazą nie był zwykły biszkopt ale wilgotne ciasto kawowe przełożone lekką jak puch masą kokosową z mascarpone. Śmiało mogę powiedzieć, że to jeden z lepszych jakie jedliśmy.   *tortownica 18 cm lub trochę większa Składniki: na ciasto: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka(...)pieczenia 1/2 łyżeczki sody 50 g kakao 1 jajko 1/4 szklanki oleju 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki mocnej kawy parzonej, gorącej na krem: 200 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 50 g drobnego kokosu 150 ml mleka 2 łyżeczki żelatyny dekoracja: koronka z czekolady perełki i serduszko z czekolady z napisem (można je kupić

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tort czekoladowo-kawowy z powidłami śliwkowymi 131

pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki oleju słonecznikowego lub rzepakowego SKŁADNIKI NA KREM ŚMIETANKOWY Z MLECZNĄ CZEKOLADĄ (WSZYSTKIE SCHŁODZONE) 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50 g mlecznej czekolady, startej na tarce SKŁADNIKI NA NASĄCZENIE: 130 ml likieru kawowego lub mocnej kawy 50 ml wody SKŁADNIKI NA POLEWĘ KAKAOWĄ(...)powoli i starannie, by wyciąć równe kawałki. PRZYGOTOWANIE KREMU ŚMIETANKOWEGO Z MLECZNĄ CZEKOLADĄ 400 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 50 g mlecznej czekolady, startej na tarce W misie miksera umieścić kremówkę i mascarpone. Ubijać do otrzymania gęstego kremu, uważając by ubijanie nie trwało zbyt długo, by krem się nie zwarzył. Pod koniec ubijania

Calzonella.com

Proponowane wyszukiwania