nieco mniej jeśli nie lubicie mocno słodkich kremów) 150ml śmietanki 30 % 100g serka mascarpone kilka truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babeczki Oreo z białą czekoladą i truskawkami – bez pieczenia – Wykonanie: Ciasteczka Oreo pokruszyć na piasek (najlepiej za pomocą blendera), dodać masło i wyrobić jednolitą masę. Ciasto można na chwilę schować do lodówki, dzięki czemu potem łatwiej będzie się
Kulinarne Przebojełyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu wanilii Wierzch 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść orzechów włoskich Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, tortownicę dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką 2. Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem, kiedy masa stanie się biała i gęsta dodajemy kolejno jaja i obrane banany, łączymy z mąką
Słodki Kompromisśmietany 30% 3 łyżki cukru 200 g malin 200 g sera mascarpone Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śmietanę ubijamy z cukrem. Mieszamy z serkiem i malinami (połowa). Z chleba wycinamy krążki (6 cm)…najlepiej robić to obręczami. Chleb przekładamy masą malinową ( na przemian )…u nas 3 warstwy chleba, 3 warstwy kremu. Na wierzchu układamy pozostałe
R'n'G Kitchenblaty. 2. Robimy krem: mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem, po czym dodajemy serek mascarpone i całość łączymy. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy zblenderowane porzeczki. 3. Składamy tort, dolny blat nasączamy zimną słodzoną herbatą, smarujemy cienko dżemem porzeczkowym, nakładamy jedną częścią białej masy. Potem kolejny blat nasączamy, znów smarujemy dżemem i nakładamy biały krem (1 czubatą łyżkę odkładamy
Kuchnia domowa Animiksujemy. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wysypujemy masę ciasteczkową i równomiernie rozkładamy. Dociskamy dnem szklanki. Wstawiamy do lodówki do stwardnienia. Nadzienie: 250 g mascarpone 100 g białej czekolady Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Wymieszać z serkiem, gdy lekko przestygnie. Wyłożyć na twardy spód, dokładnie rozprowadzić do brzegów
Chocolate Muffin Blogszklanki mleka - 50g gorzkiej czekolady (pół tabliczki) - 250ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 250g serka mascarpone - 2-3 łyżki cukru pudru Masło rozpuścić i wystudzić. Dodać mleko i jajka i dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i cukier. Do mąki wlać masę jajeczno-mleczno-maślaną oraz posiekaną drobno czekoladę, i widelcem połączyć w jednolitą masę. Przestać
CookYourselflekko ociepliło. Pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. W misce mieszamy serek mascarpone, jogurt, jajko, cukier puder i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem. Z kawałków ciasta formujemy tarty wywijając do góry brzeg ciasta, dół tarty nakłuwamy widelcem. Do każdej tarty wlewamy serową masę, na wierzchu układamy plasterki pomarańczy. Tarty pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez
Kulinarne przygody Gatityszklanki śmietany kremówki Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 opakowanie bitej śmietany w proszku +czekolada do rozpuszczenia, patyczki do szaszłyków, foliowa koszulka, woreczek strunowy Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej, śmietankę oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek
Ciastkozercydorosłych - 1 łyżka kakao, 2 łyżki rumu, Amaretto lub innego likieru (jeśli używamy mascarpone) 100 g białej czekolady 2 łyżki śmietany kremówki 30% barwniki spożywcze kolorowe posypki Biszkopty zmielić bardzo drobno i połączyć z serkiem oraz nutellą lub kakako i likierem. Powinna powstać gładka masa, którą należy wstawić do lodówki na min. 1 godzinę. Po tym czasie z masy
KUCHARNIAwypróbowania.Białą czekoladę połamać na mniejsze kawałki, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Serek mascarpone wyjąć z opakowania i delikatnie rozmieszać w misce. Następnie dodać czekoladę i jogurt. Można w tym celu użyć miksera, ale trzeba robić to delikatnie i nie za długo, żeby masa się nam nie zważyła.Truskawki umyć i zetrzeć na mus. Dosłodzić do smaku.Przygotować pucharki
Świat Domowej Kuchnienergicznie, ruchami od dna,aby masa się maksymalnie napowietrzyła. Wylewam do dwóch tortownic o średnicy 18 cm,wyłożonych papierem do pieczenia, posypanym po wierzchu odrobiną bułki tartej. Piekę w piekarniku nagrzanym na 150-180 stopni ok 25-30 minut. KREM "na oko": ok. 350 ml śmietanki kremowej 30% ok. 200 g serka mascarpone ok. 2-3 łyżki cukru pudru(...)łyżeczki kawy rozpuszczalnej dodatkowo zmielonej na drobniutki proszek Wykonanie: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. W drugiej misce rozmiksować serek mascarpone, który należy połączyć z ubitą kremówką. Na koniec dodać kawę i zmiksować kilka sekund. Krem wstawiamy na chwilkę do lodówki.Przepis z głowy własnej - choć nie sądzę, żebym była nowatorką w takim połączeniu. Dodatkowo: 1 puszka słodzonego
Blondynka Gotujemąki ziemniaczanej Krem: 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 200 ml śmietanki 36% Owoce (u mnie): 250 g truskawek 100 g borówki amerykańskiej 1 sztuka kiwi kilka listków mięty PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy stopniowo po łyżce cukru, aż dobrze się rozpuści (masa ma być błyszcząca, szklista). Na końcu(...)piekarnik - zostawiamy bezę na 5 minut, po czym uchylamy drzwiczki i suszymy ją około 2 godzin. Kiedy mamy gotową bezę robimy krem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Zimną (!) kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z serkiem. Przekładamy krem na bezę i dowolnie przystrajamy owocami - u mnie truskawki przekrojone na połówki, kiwi pokrojone w plasterki - całość obsypana borówkami i miętą
Moje Kuchenne Rewelacjegr.serka mascarpone 🍓 200 ml. śmietany kremówki 🍓 3 łyżki cukru pudru 🍓 truskawki do dekoracji około 250 gr. WYKONANIE: MUS: Miksujemy 400 gr. truskawek, przecedzamy przez sito żebypozbyć się ziarenek, dodajemy 2 łyżki cukru, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu ok. 30 min. co chwilę mieszajac. Po tym czsie przelewamy mus do miseczki i odstawiamy do wystygnięcia. MASA BABECZKOWA: Domisy miksera wrzucamy(...)musu truskawkowego i niedokładnie mieszamy szpatułką. Wypełnamy foremki naszą masą (na 3/4 wysokosci) , dodajemy kawałki truskawek według uznania, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160*C 25 min. Gotowe babeczki zostawiamy do ostudzenia a my w tym czasie zrobimy krem do dekoracji. KREM DO DEKORACJI: 250 gr. serka mascarpone mieszamy ze smietaną kremówką (ok 200 ml), trzema łyzkami cukru
RITA food channelSezon na brzoskwinie powoli dobiega końca. Dlatego proponuję Wam przygotować łatwą i szybką tartę z brzoskwiniami i masą waniliową. Tarta jest wyborna. Ostatnio dość często robię tego typu smakołyki, z kilku powodów tj. robi się je raz dwa, mogę wykorzystać owoce sezonowe i mogę pokombinować czyli to co w kuchni lubię najbardziej. Patrzę na kosz z owocami w kuchni, otwieram(...)polskie (9-7 sztuk) - 1/2 serka mascarpone - laska wanilii - 2 białka - 3 łyżki mleka - cukier brązowy max. 2-3 łyżki Brzoskwinie obierz ze skórki. Usuń pestki. Podziel na ósemki. Serek wymieszaj trzepaczką- rózgą z białkami, mlekiem, ziarenkami z laski wanilii i cukrem. Schłodzonym ciastem wylep formę do tarty. Ułóż brzoskwinie, zalej masą. Wierzch ciasta posypałam cukrem zmieszanym z proszkowanym
SMYKWKUCHNITORT TIRAMISU ze strony MOJEWYPIEKI.COM Biszkopt: 4 duże jajka ( lub 5 mniejszych ) 100 g mąki pszennej tortowej 40 g mąki ziemniaczanej 140 g cukru Krem: 500 g serka mascarpone ( 2 opakowania ) 400 ml śmietany kremówki 36% około 60 g cukru pudru ( lub więcej/mniej, do smaku ) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub płaska łyżka cukru wanilinowego około(...)podłogę ( pionowo ). Odstawić do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu ( nie wcześniej ), ostrym i najlepiej giętkim nożem oddzielić boki tortu od formy. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Krem: Dobrze schłodzony serek mascarpone i dobrze schłodzoną śmietankę umieścić w naczyniu ( można najpierw chwilkę rozmiksować sam serek ). Dodać cukier puder i ekstrakt waniliowy/cukier wanilinowy. Ubić wszystko razem do otrzymania sztywnego kremu. UWAGA
Opowieści z piekarnika