szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na przełożenie: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietanki kremówki 2 opakowania śmietan-fixu słoiczek konfitury truskawkowej Stovit Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Kiedy będą sztywne zacząć dosypywać cukier a następnie dodawać po żółtku. Kiedy masa będzie gęsta i puszysta dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie wymieszać. Piec
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniadnem i odstawić do lodówki. Śmietanę ubić. 100 ml przecieru wymieszać z serkiem mascarpone, a następnie delikatnie wymieszać z ubitą śmietaną. Bezy: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Dodać cukier puder i wymieszać dokładnie (łyżką lub szpatułką). Masę bezową przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę wyłożoną papierem
królestwo garówpudrem i waniliowym. Żelatynę rozpuścić w 100 ml wody. Serki mascarpone utrzeć blenderem. Do ubitej kremówki stopniowo dodawać serek i likier. Na końcu wlać żelatynę i dobrze wymieszać. Galaretki rozpuścić w 1 litrze przegotowanej wody i odstawić do lekkiego stężenia. Na spód batonowy wyłożć połowę masy następnie pokrojoną w kostkę połowę brzoskwiń, przykryć resztą masy. Na wierzchu
Sama słodycz i szczypta chiliwoda ;) SKŁADNIKI: 6 łyżek płatków owsianych 1 duży dojrzały banan 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka płatków migdałowych 1 jajko szczypta sody oczyszczonej olej do smażenia A jak to zrobić: Płatki owsiane zmielić na mąkę. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać na gładka masę. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka. Niewielką ilość ciasta
Kuchnia w opałachpudru 250g serka mascarpone 400g śmietanki 30% (jeśli chcecie zachować wyraźniejszy smak serka mascarpone, możecie dodać mniej śmietanki), ja zawsze używam śmietanki Łaciate ok. 250ml espresso z whisky opakowanie biszkoptów opakowanie Śmietan-fix gorzkie kakao Żółtka ucieramy, za pomocą miksera, z cukrem, aż uzyskamy białawą, gęstą masę. Następnie dodajemy mascarpone i mieszamy. Do masy wlewamy śmietankę i wsypujemy jedno opakowanie
Kuchnia Pani Wiosnypodniebienie od pierwszego kęsa ! :) SKŁADNIKI na ok. 12 sztuk serek mascarpone - 250 gram jogurt naturalny - 150 gram 1 białko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru pudru ciastka oreo - 250 g PRZYGOTOWANIE Mascarpone, jogurt, cukier, biały środek z ciastek oreo i mąkę miksujemy na jednolitą masę. Z 1 białka ubijamy pianę. Łączymy delikatnie z masą serową za pomocą
Mój Smak na Życiemąki pszennej 2 jajka nadzienie: 350 g jagodowego curdu dodatkowo: 100 g serka mascarpone 300 ml śmietany kremówki (38%) 2 łyżeczki cukru waniliowego 150 g borówek amerykańskich Wodę z masłem zagotować w garnuszku o grubym dnie. Gdy masło się rozpuści, dodać przesianą mąkę, intensywnie mieszając. Podgrzewać, aż masa zrobi się szklista i zacznie odchodzić od ścianek. Ostudzić. Do ostudzonej masy
Pożeraczka, czyli raz adobrzepołączenia składników (ciasto może mieć konsystencje grudkowatą, ale takie ma być). Powstałą masę nakładamy do foremek wyłożonych papierowymi papilotkami do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, po 20 minutach sprawdzamy patyczkiem, czy się już upiekły, wyjmujemy, studzimy. KREM MASCARPONE: 200 g śmietany 30 % (dobrze schłodzonej) 200 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Śmietanę ubijamy
Rozpustne gotowaniełyżek cukru 250 g truskawek skórka otarta z połowy cytryny Ser mascarpone zmiksować z 3 łyżkami cukru i śmietaną. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody i lekko przestudzić. Skórkę z cytryny oraz większą część wody z żelatyną dodać do serka i wymieszać. Masę rozlać do pucharków i wstawić do lodówki. Truskawki dokładnie zmiksować z 2 łyżkami
Bulliomąki ziemniaczanej łyżeczka octu winnego 2-3 garście mrożonych wiśni 100 g serka mascarpone odrobina cukru pudru- opcjonalnie kilka kropel ekstraktu z wanilii 100 g bitej śmietany 30% kilka gałązek świeżej mięty odrobina miodu Przygotowanie: Ubijać białka na sztywną pianę, dodawać cukier po łyżce powoli miksując, aż masa będzie perłowo błyszcząca i gładka na koniec dodać mąkę ziemniaczaną i ocet
KreatywnePinypodwojenia objętości). Nadzienie Do miski przełożyć twaróg, serek mascarpone, cukier i miód. Wbić jajko i wymieszać widelcem. Blat posypać mąką. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 40 x 30 cm, jego grubość ma mieć ok. 3-5 mm. Na ciasto wyłożyć masę serową, a następnie zawinąć jak roladę. Ciasto przekroić na 12 części. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
zabawa smakiemmieszamy (użycie miksera jest niepotrzebne, najlepiej zrobić to ręcznie trzepaczką).Do powstałej masy dodajemy skórkę pomarańczową.i cynamon. Powstałe ciasto przekładamy najlepiej na blachę do muffinów wyłożoną papilotkami. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20-25 min. w temp.170 stopni. Moje muffinki ozdobiłam bitą śmietaną połączoną z serkiem mascarpone i odrobiną barwnika. Polecam eksperymentowanie z muffinami
Kuchnia w opałachłyżek cukru 250 g truskawek skórka otarta z połowy cytryny Ser mascarpone zmiksować z 3 łyżkami cukru i śmietaną. 2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 0,5 szklanki gorącej wody i lekko przestudzić. Skórkę z cytryny oraz większą część wody z żelatyną dodać do serka i wymieszać. Masę rozlać do pucharków i wstawić do lodówki. Truskawki dokładnie zmiksować z 2 łyżkami
Bulliojajka 35g kakao 50g maki 75g rodzynek Krem z mascarpone: 350g serka mascarpone 1 czubata lyzka cukru pudru 50ml Amaretto wykonanie:Rodzynki zalewamy 2 lyzkami Amaretto i pozostawiamy na godzine.W kapieli wodnej rozpuszczamy czekolade, maslo, cukier i kawe. Pozostawiamy chwile do przestygniecia po czym dodajemy do masy przesiana make i kakao. Dokladnie mieszamy. Dodajemy zoltka, a na koncu rodzynki
Przysmaki Karolkimasą na bazie mascarpone. Może i trzeba troszkę czasu, by je zjeść, ale nie jest pracochłonne i samo przygotowanie, to kwestia godzinki. Warte jest Waszego poświęcenia, zapewniam ;) Składniki na blaszkę 24x36cm: 1 i 1/2 paczki podłużnych biszkoptów 100g kakaowych herbatników 1 duża puszka brzoskwiń 2 opakowania pustych rurek waflowych (ok 600g) 3 galaretki brzoskwiniowe 500ml śmietanki 30% 2 serki mascarpone(...)miksujemy z 1/2 szklanki syropu z puszki i stawiamy na małym ogniu. Zagotowujemy ciągle mieszając, a do gorących dodajemy dwie galaretki brzoskwiniowe. Studzimy i wylewamy na biszkopty. Na ciepłej masie układamy również po skosie rurki waflowe. 3. Śmietankę ubijamy na sztywno ze śmietan fixem i cukrem pudrem. Dodajemy mascarpone, a na końcu przestudzoną, tężejącą galaretkę. Krem wykładamy na rurki
Kuchnia w czekoladzie