masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:145/248)

Semifreddo z mascarpone, czekoladą i biszkoptami 113

wrzucam to wszystko do miski. Dodaję też płatki czekoladowe (posypka). 2. Do miski wrzucam serek mascarpone a także śmietanę. Dodaję też cukier puder i mleko. Wszystko mieszam mikserem. 4. Pojemniczek plastikowy (po lodach 1 litr) wykładam folią, tak by został nadmiar na brzegach. Przekładam masę i zamykam pojemnik. Wstawiam do zamrażarki na kilka godzin. 5. Przed podaniem wyjmuję deser

kulinarnyswiatdomi
Piernikowe trufle 206

Piernikowe trufle. Przepisy Thermomix. Składniki: 170 g pierników w glauzurze 125 g serka mascarpone 1 łyżka miodu kakao do obtoczenia trufli Piernikowe trufle. Thermomix przepisy. Wykonanie: Do naczynia Thermomix dajemy połamane pierniki. Miksujemy czas 20s/obr.8. Dodajemy serek i miód i mieszamy czas 20s/obr.6. Masę przekładamy do miseczki i schładzamy w lodowcó ok. 1 godziny. Z masy formujemy kulki i obtaczamy

Themo przepisy
Serek mascarpone z kiwi i bezami 148

podniebienia. Składniki na 4 porcje: • 6 sztuk kiwi • 250 g serka mascarpone • 250 ml śmietanki 30% • 3 łyżki cukru pudru • 20-24 małych bezików Wykonanie: • Śmietanę ubić na sztywno z 3 łyżkami cukru. • Dodać do śmietany serek i ubić na gładką masę. • Kiwi obrać ze skórki, 5 pokroić na drobne kawałki

To co kocham
Tufle kokosowe ( rafaello ) 302

gorącej śmietanki dodać czekoladę - zamieszać, do rozpuszczenia. Rozpuszczoną czekoladę odstawić do lekkiego schłodzenia. Serek mascarpone zmiksować, na lekkich obrotach miksera, ze schłodzoną czekoladą. Dodać mleko w proszku, rozkruszone płatki jaglane lub wafle oraz wiórki kokosowe i opcjonalnie likier. Całość dokładnie zmiksować. Tak powstałą masę schłodzić w lodówce przez min. 30 minut. Ze schłodzonej masy formować kulki. Każdą kulkę obtaczać

kolorowotorcikowo
Tiramisu z truskawkami 150

zaprezentowania moje tegoroczne pyszności z truskawkami w roli głównej.  250 g serka maskarpone 3 żółtka 3 łyżki cukru 3 łyżki amaretto lub innego alkoholu 1/2 szkl. mocnej kawy kilka sztuk biszkoptów  kilkanaście truskawek Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać mascarpone i 1 łyżkę likieru amaretto,wymieszać. Zimną kawę wymieszać z resztą amaretto,namoczyć biszkopty i ułożyć

Kolorowa kuchnia Elki
PROJEKT ŚNIADANIE: Śniadaniowe 3M - maliny, mascarpone, masło orzechowe 226

domowe -> klik ] olej do smażenia Nadzienie: 160g mrożonych ( lub świeżych) malin 200g serka mascarpone 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka cukru pudru Do tego: cukier puder do posypania Sposób przyrządzenia: 1. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj wszystkie ( oprócz oleju! ) na jednolitą, aksamitną masę. 2. Odstaw ciasto na 5- 10min. 3. Mascarpone ubij z jogurtem i cukrem. 4. Do serowej

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tiramisu Jack Daniels Honey 268

zagotowujemy aż do uzyskania lejącego syropu. 2/ Żółtka ubijamy z cukrowym syropem. Następnie mieszamy z serkiem mascarpone. 3/ Do schłodzonego syropu kawowego dodajemy Jacka Danielsa mielone migdały i lekko mieszamy 4/ Biszkopty moczymy w kawowo-alkoholowym roztworze i układamy na przemian w szklance z masą zółtkową. Odkładamy zafoliowane tiramisu do lodówki na 2-3godziny.  5/ Wykładamy, posypujemy kakao

Kuchnia PROzdrowotna
CIASTO KINDER COUNTRY 265

wodnej, wystudzić. 200 ml śmietany 36% ubić na sztywno, dodać serek mascarpone i ostudzona białą czekoladę, wymieszać. Wsypać 3 szklanki płatków i wymieszać wszystko  łyżką. Na dnie blachy (u mnie okrągła o średnicy 22 cm) ułożyć herbatniki, na wierzch wylać masę z białej czekolady. Na to ułożyć kolejną warstwę herbatników

Zrób to smacznie
Kluseczki kładzione bananowe 152

mascarpone, dzięki czemu są słodkie i delikatne! Składniki: 1 dojrzały banan 125g serka mascarpone 1 jajko 1/2 szkl. mąki pszennej szczypta soli Dodatkowo: świeże owoce (porzeczki, granat lub inne) Sposób przygotowania: Do miski wbijamy jajko, dodajemy serek i plasterki banana, blendujemy na gładką masę. Wysypujemy mąkę i ponownie blendujemy do uzyskania gęstej masy (jeśli trzeba dodajemy więcej mąki). W garnku

Kolorowy Przepisownik
O kobiecej próżności słów kilka. I ciasto truskawkowe nie tylko dla kobiet 173

cukru 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu 150 ml śmietany kremówki 50 g serka mascarpone dodatkowo: 2 łyżki cukru pudru 3 truskawki Dna dwóch tortownic o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki posmarować masłem. Masło utrzeć z cukrem na puszystą, jasną masę. Po jednym wbijać jajka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem. Partiami dodawać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
puchowe ciasto z agrestem 276

galaretka agrestowa łyzka cukru pudru na warstwę śmietanową: 300 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Upiec biszkopty: białka ubić na sztywno. Nadal ubijając wsypywać powoli cukier a później dodać żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do blaszki i piec w 180*C około 30 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Serniczek z borówkami amerykańskimi i konfiturą jagodową. 190

amerykańskie umyć i osuszyć. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Twarożek utrzeć ze śmietaną, serkiem mascarpone, jajkami, szczyptą soli, cukrem, sokiem z cytryny. Na końcu dodać budynie śmietankowe w proszku. Ciasto wyłożyć do tortownicy o średnicy 26 cm, posmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Na masie rozłożyć równomiernie borówki amerykańskie. Sernik piec 50 - 60 minut w temperaturze 175ºC. Pozostawić

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Słodkie babeczki 183

miałkim proszku) 1 łyżka kakao (dodałam dodatkowo) Krem: 250ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru Ozdoby do dekoracji. W miseczce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Do dużej miski wkładamy masło i cukier i miksujemy na puszystą masę. Dodajemy jajka, ciągle miksując. Dodajemy mąkę z proszkiem  oraz olejek waniliowy i mieszamy łyżką

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Mus z czosnkiem niedźwiedzim 152

żelatyny, 50 ml gorącej wody, pęczek rzodkiewek, kawałek korzenia chrzanu. Czosnek posiekać, zmiksować z serkiem mascarpone i 100 ml śmietany. Przetrzeć przez sito. Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Do miseczki z rozpuszczoną żelatyną dodać 2 łyżki masy serowej, wymieszać, wlać żelatynę do masy serowej i dokładnie wymieszać. Ubić na sztywno

królestwo garów
Tort bezowy ze śliwkami 296

nich rezygnować. BLATY BEZOWE: 7białek 1 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu winnego KREM ŚLIWKOWY: 500g śliwek węgierek 1/2 łyżeczki cynamonu 100ml śliwowicy 250g serka mascarpone 200g śmietanki 30% garść orzechów włoskich Na papierze do pieczenia narysować 3 okręgi o średnicy ok 20cm. Jeden okręg narysowałam nieco mniejszy. Białka ubijać do momentu, aż zaczną sztywnieć. Wtedy(...)Kiedy śliwki puszczą dużo soku i zaczną się rozpadać zmiksować blenderem przyprawiając cynamonem (ilość wg gustu). Wystudzić i połączyć z alkoholem. Odlać 1/4 szklanki sosu śliwkowego. Zimną kremówkę i serek mascarpone włożyć do misy miksera. Ubić na sztywno i delikatnie wmieszać mus śliwkowy. Dodając go stopniową do ubitej kremówki. Włożyć krem do rękawa cukierniczego. Blaty bezowe ostrożnie odkleić od papieru

https:KKuchniaMniam
PTYSIE z mascarpone i truskawkami 226

ciągle  ucierając.Miksować aż masa stanie się szklista.Na wysmarowaną tłuszczem lub wyłożoną papierem blachę, kłaść porcje ciasta. Możecie to zrobić za pomocą szprycy lub łyżki.Piec w 180 stopniach C około 20-30 minut. Do przełożenia:200 ml śmietanki kremówki250 g serka mascarpone2/3 szkl. cukru pudrutruskawkicukier puder do posypaniaKremówkę ubić z cukrem. Dodać mascarpone - połączyć.Truskawki pokroić.Ptysie przekrajać

kolorowotorcikowo
Beza Pavlova z truskawkami 699

można upiec 1-2  dni wcześniej. Składniki na krem: 200 g serka mascarpone 250 g śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej opcjonalnie 1-2 łyżki soku z cytryny Wykonanie:   Śmietankę ubijamy. Gdy zacznie gęstnieć dodajemy cukier, mascarpone i ubijamy, aż masa zesztywnieje. Przed samym końcem ubijania dodajemy esencji waniliowej i sok z cytryny (jeśli

gutfut
Tiramisu 163

jajka 1/3 szklanki cukru szczypta soli 1 łyżka wody 1 łyżeczka proszku do pieczenia  1/2 szklanki mąki tortowej Żółtka oddzielić od białek, a następnie zmiksować na gładką masę wraz z cukrem, dodać łyżkę wody.W oddzielnym naczyniu białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Połączyć wszystko razem, dodać mąkę i proszek do pieczenia i mikserem na małych obrotach(...)wszystko wymieszać. Tortownicę wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Przelać ciasto do tortownicy. Biszkopt piec w 175 stopniach do uzyskania złotego koloru.  Składniki na Tiramisu:  500 g serka mascarpone, 1 opakowanie podłużnych biszkoptów, 4 jajka,   kieliszek likieru Amaretto,  szklanka mocnej kawy  espresso, 1/2 szklanki cukru, gorzkie , dobrej jakości kakao do oprószenia,  2/3 szklanki

Aromatyczne Podróże
Ciasto makowe z czekoladą, migdałami i kremem mascarpone (tort) 163

tartą)  50g migdałów (bez skórki) 30g gorzkiej czekolady 5-6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 3 łyżki soku z cytryny kilka kropel aromatu migdałowego Krem: 300g serka mascarpone 150g śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: polewa czekoladowa posiekane migdały i płatki migdałowe do dekoracji Upiec ciasto. Opłukany mak należy zalać zagotowanym(...)stopniach. Pod dokładnym ostudzeniu - ostrożnie przekroić na 2 blaty. Przygotować krem. Kremówkę ubić na sztywno - pod koniec ubijania dodając (stopniowo) cukier puder.  Śmietankę wymieszać (partiami) z serkiem mascarpone - zmiksowanym z sokiem z cytryny.   Następnie ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować go kremem.   i przykryć kolejnym blatem. Wierzch posmarować polewą czekoladową, obficie posypać migdałami i porządnie schłodzić w lodówce

Di gotuje
Tort bezowy z owocami i kremem mascarpone 173

soku z cytryny Krem: • 125 g serka mascarpone • 1 łyżka cukru pudru • 200 ml śmietanki 36% Owoce : • 250 g truskawek • 100 g borówki amerykańskiej • 1 sztuka kiwi • kilka listków mięty Przygotowanie : Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy stopniowo po łyżce cukru, aż dobrze się rozpuści (masa ma być błyszcząca, szklista). Na końcu dodajemy(...)wyłączamy piekarnik - zostawiamy bezę na 5 minut, po czym uchylamy drzwiczki i suszymy ją około 2 godzin. Kiedy mamy gotową bezę robimy krem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Zimną (!) kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z serkiem. Przekładamy krem na bezę i dowolnie przystrajamy owocami i miętą

KUCHNIA POLSKA
Muffinki czekoladowo-marchewkowe 108

serka mascarpone – 1,5 gorzkiej czekolady – 100 g cukru pudru – 1/2 szklanki Dekoracja • 1/2 tabliczki mlecznej i gorzkiej czekolady Wykonanie: • Marchewkę zetrzeć na tarce z drobnymi oczkami. • Wszystkie składniki sypkie oprócz cukru wymieszać. • Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. • Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać olej i dalej ubijać(...)Dodawać do masy na przemian marchewkę, sypkie produkty i rozpuszczoną czekoladę. • Gotowe ciasto przelać do papierowych papilotek na muffinki. • Piec w 180 st.C przez 15 minut. Sprawdzić drewnianym patyczkiem czy suchy, jeśli mokry to piec jeszcze 5 minut. • Czekoladę na polewę rozpuścić w kąpieli wodnej. • Serek utrzeć z cukrem pudrem

To co kocham
Cake pops z masłem orzechowym 183

suchego ciasta, pokruszonego (babka piaskowa, biszkopt lub piernik) 120 g serka mascarpone 80 g masła orzechowego 2 łyżki płynnego miodu 200 g czekolady gorzkiej 1 łyżka oleju wiórki kokosowe patyki do lizaków Przygotowanie: Babkę piaskową lub inne suche ciasto rozgniatamy, aby powstały okruchy. Ser mascarpone mieszamy z masłem orzechowym i miodem. Można dodać więcej miodu niż w przepisie, jeśli chcemy(...)ciasteczkowe kulki były słodsze. Do kremu dodajemy pokruszone ciasto, dokładnie mieszamy, tworzymy dużą kulę. Zawijamy w folię spożywczą i schładzamy przez 15 minut w zamrażalce. Ze schłodzonej masy odmierzamy równe kawałki przy pomocy np łyżki do lodów  i formujemy kulki. Układamy je na blaszce wyłożonej folią spożywczą lub pergaminem (by nie przykleiły się do blachy) i schładzamy w zamrażalce

Smakowity Blog Kulinarny
Tort migdałowy z kremem czekoladowym 125

przyjęcia. 160 g masła w temperaturze pokojowej, 400 g migdałów, 400 g cukru, 8 jajek, krem: 3 żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć), 3 pełne łyżki cukru pudru, 500 g serka mascarpone, 200 g czekolady deserowej, maliny Migdały wysypać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 12-15 minut. Migdały mają się lekko „przypalić” - powinny przybrać niezbyt(...)Pokruszoną czekoladę włożyć do miski, którą ustawić na garnku z wrzącą wodą. Uważać, aby miska nie była zbyt gorąca. Żółtka ubić z cukrem na kogel-mogel, dalej ubijając dodać serek mascarpone, a następnie czekoladę. (W przypadku gdyby coś nam nie wyszło i zrobiły się grudki czekolady... można krem przetrzeć przez sito). Krem odstawić w chłodne miejsce na kilka minut

królestwo garów
Czekoladowo-truskawkowe LOVE. Czekoladowy torcik z truskawkami i mascarpone. 210

Lekki torcik codzienny Nowa wersja czekoladowy torcik z mascarpone i truskawkami Składniki na biszkopt czekoladowy: 135 g mąki pszennej 25 g skrobii kukurydzianej (zamiennik mąka ziemniaczana) 20 g kakao 5 jajek 200 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno z solą. Dodajemy stopniowo cukier, cały czas ubijamy, dodajemy również(...)oraz proszkiem do pieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 1 opakowanie cukru waniliowego

Kocham Czekoladę
Trufle kokosowo - limonkowe 175

połamać na kawałki i roztopić w kąpieli wodnej, odstawić do przestudzenia. W naczyniu umieścić serek mascarpone, dodać przestudzoną, ale wciąż płynną czekoladę i zmiksować do połączenia. Dodać wiórki kokosowe, likier ( jeśli używacie ), sok oraz skórkę z limonki i ponownie zmiksować do połączenia składników. Naczynie z masą przykryć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około godzinę, lub po prostu

Opowieści z piekarnika
Babeczki Oreo z białą czekoladą i truskawkami – bez pieczenia 773

nieco mniej jeśli nie lubicie mocno słodkich kremów) 150ml śmietanki 30 % 100g serka mascarpone kilka truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babeczki Oreo z białą czekoladą i truskawkami – bez pieczenia – Wykonanie: Ciasteczka Oreo pokruszyć na piasek (najlepiej za pomocą blendera), dodać masło i wyrobić jednolitą masę. Ciasto można na chwilę schować do lodówki, dzięki czemu potem łatwiej będzie się

Kulinarne Przeboje
Ciasto bananowe - pyszne! 152

łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1 łyżeczka ekstraktu wanilii  Wierzch 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru garść orzechów włoskich Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, tortownicę dokładnie smarujemy masłem i oprószamy mąką 2. Miękkie masło ucieramy mikserem z cukrem, kiedy masa stanie się biała i gęsta dodajemy kolejno jaja i obrane banany, łączymy z mąką

Słodki Kompromis
Szybkie mini torciki malinowe 129

śmietany 30% 3 łyżki cukru 200 g malin 200 g sera mascarpone   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Śmietanę ubijamy z cukrem. Mieszamy z serkiem i malinami (połowa). Z chleba wycinamy krążki (6 cm)…najlepiej robić to obręczami. Chleb przekładamy masą malinową ( na przemian )…u nas 3 warstwy chleba, 3 warstwy kremu. Na wierzchu układamy pozostałe

R'n'G Kitchen
Tort porzeczkowy 176

blaty. 2. Robimy krem: mocno schłodzoną śmietankę ubijamy z cukrem, po czym dodajemy serek mascarpone i całość łączymy. Dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy zblenderowane porzeczki. 3. Składamy tort, dolny blat nasączamy zimną słodzoną herbatą, smarujemy cienko dżemem porzeczkowym, nakładamy jedną częścią białej masy. Potem kolejny blat nasączamy, znów smarujemy dżemem i nakładamy biały krem (1 czubatą łyżkę odkładamy

Kuchnia domowa Ani
Ciasto z białą czekoladą i truskawkami na chrupiącym, czekoladowym spodzie 408

miksujemy. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Wysypujemy masę ciasteczkową i równomiernie rozkładamy. Dociskamy dnem szklanki. Wstawiamy do lodówki do stwardnienia. Nadzienie: 250 g mascarpone 100 g białej czekolady    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Wymieszać z serkiem, gdy lekko przestygnie. Wyłożyć na twardy spód, dokładnie rozprowadzić do brzegów

Chocolate Muffin Blog
Mini muffinki z gorzką czekoladą i kolorową bitą śmietaną 212

szklanki mleka - 50g gorzkiej czekolady (pół tabliczki) - 250ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 250g serka mascarpone - 2-3 łyżki cukru pudru Masło rozpuścić i wystudzić. Dodać mleko i jajka i dokładnie wymieszać. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia i cukier. Do mąki wlać masę jajeczno-mleczno-maślaną oraz posiekaną drobno czekoladę, i widelcem połączyć w jednolitą masę. Przestać

CookYourself
Szybkie tarty z czerwoną pomarańczą 232

lekko ociepliło. Pomarańcze obieramy ze skórki i kroimy w cienkie plasterki. W misce mieszamy serek mascarpone, jogurt, jajko, cukier puder i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy mikserem. Z kawałków ciasta formujemy tarty wywijając do góry brzeg ciasta, dół tarty nakłuwamy widelcem. Do każdej tarty wlewamy serową masę, na wierzchu układamy plasterki pomarańczy. Tarty pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Kulinarne przygody Gatity
Wąsate babeczki 186

szklanki śmietany kremówki   Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 opakowanie bitej śmietany w proszku   +czekolada do rozpuszczenia, patyczki do szaszłyków, foliowa koszulka, woreczek strunowy   Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej, śmietankę oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek

Ciastkozercy
Cake pops na osłodę i konkurs o smaku lata 143

dorosłych - 1 łyżka kakao, 2 łyżki rumu, Amaretto lub innego likieru (jeśli używamy mascarpone) 100 g białej czekolady 2 łyżki śmietany kremówki 30% barwniki spożywcze kolorowe posypki Biszkopty zmielić bardzo drobno i połączyć z serkiem oraz nutellą lub kakako  i likierem. Powinna powstać gładka masa, którą należy wstawić do lodówki na min. 1 godzinę. Po tym czasie z masy

KUCHARNIA
Krem z białej czekolady z musem truskawkowym 402

wypróbowania.Białą czekoladę połamać na mniejsze kawałki, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Serek mascarpone wyjąć z opakowania i delikatnie rozmieszać w misce. Następnie dodać czekoladę i jogurt. Można w tym celu użyć miksera, ale trzeba robić to delikatnie i nie za długo, żeby masa się nam nie zważyła.Truskawki umyć i zetrzeć na mus. Dosłodzić do smaku.Przygotować pucharki

Świat Domowej Kuchni

Proponowane wyszukiwania