masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:147/248)

Pascha z kiwi, śliwkami i matchą 159

odsączenia na durszlaku Przepis na wielkanocną paschę z kiwi, śliwkami i matchą Serek naturalny wymieszać z mascarpone, miodem, wanilią i cytryną. Dodać pokrojone drobno śliwki, czekoladę. matchę i 2 kiwi (obrane i pokrojone na małe kawałki) i dokładnie wymieszać. Durszlak lub duże sito wyłożyć gazą. Przełżyć masę serową i wstawić do lodówki lub przy niskiej temperaturze na balkon, żeby uciekała

Ugotowane pozamiatane
Tort Kraina Lodu dla Wiktorii 169

wrzątku, cukru i soku z pomarańczy. Ubić kremówkę z cukrem. Dodać serek mascarpone. Odłożyć kilka łyżek kremu, wymieszać go z barwnikiem. Smarować każdy blat dżemem i kremem. Boki i wierzch tortu wyrównać. Schłodzić. Położyć opłatek i udekorować białym kr emem . To rcik schłodzić. Boki ozdobić masą . Udekorować ozdobami z czekolady. Podawać po dwóch godzinach

Magiczne Życie Marty
Rolada z kremem pomarańczowym i makiem 300

proszku do pieczenia * 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilją Krem: *250 g serka mascarpone * skórka otarta z 1 pomarańczy * 40g cukru pudru * 2 łyżki suchego maku Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem do powstania białego kremu. Dodajemy mąkę przesianą przez sitko, proszek do pieczenia oraz wodę. Jednolitą masę wylewamy na formę 30X40 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy

Mohiella
Dietetyczne brownie z czereśniami na bazie czerwonej fasoli 177

łyżki kakao Dodatkowo: 300 g czereśni/truskawek/malin/borówek 250 g serka mascarpone (lub innego ulubionego serka) syrop czekoladowy lub 1/2 tabliczki czekolady Przygotowanie: Fasolę odsączyć z zalewy i wypłukać pod bieżącą wodą. Następnie zblendować. Kolejno dodawać wszystkie składniki i miksować do połączenia się składników (jeśli masa będzie zbyt tempa, dodać jedno małe jajko lub odrobinę mleka). Dno tortownicy

Malinowo w kuchni
Tiramisu z kajmakiem i mango 169

kęsa. Składniki: (6 porcji) 6 żółtek 8 łyżek cukru pudru 400g serka mascarpone 400ml mocnej, gorącej, czarnej kawy 300g biszkoptów "lady fingers" kakao do posypywania 250g kajmaku przecier z mango od Symbio      Jajka wyparzamy kilka sekund we wrzątku. Żółtka ubijamy z cukrem na gęstą, puszystą masę. Około 8 minut. Dodajemy mascarpone i miksujemy na niskich obrotach przez

Gotowanie i blogowanie
Walentynkowe tiramisu. Z jeżynami 185

spożyciu gwarantowane! Tiramisu z jeżynami Składniki: (na 6 porcji) 250 g serka mascarpone 2 jajka 60 g cukru pudru 115 g podłużnych biszkoptów 150 ml soku z pomarańczy 50 ml likieru z czarnej porzeczki 250 g jeżyn Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Dodać mascarpone, zmiksować tylko do połączenia składników. Białka ubić na sztywno, partiami dodawać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta z gruszką i cukinią! 214

średnia cukinia - chili zielone świeże - 1 szalotka lub dymka - czosnek - 1/2 serka mascarpone - 2 duże jajka - sól, pieprz - 2 łyżki jogurtu greckiego Serek, jaja, jogurt i przyprawy, dobrze roztrzep trzepaczką. Cukinię i gruszkę pokrój w cienkie plastry, ułóż na cieście, posyp posiekanym czosnkiem i szalotką. Zalej masą z serkiem. Wstaw do gorącego pieca, pieczemy 35- 40 minut w temp

SMYKWKUCHNI
DESER TIRAMISU WERSJA l 394

dokładnie utrzeć na puszysty krem (ok.10 minut) W większej misce ubić serek mascarpone, dodać do niego utarte żółtka i lekko zmiksować. Do białek dodać szczyptę soli i ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać pozostały cukier i cały czas ubijać. Ubijać jeszcze przez ok.3 minuty aż masa będzie błyszcząca i gęsta. Białka połączyć delikatnie z masą z mascarpone, najlepiej w trzech

Smaczne Zdrowe
Cake Pops - Ciasteczkowe Lizaki 207

sztuk: 200 gr pokruszonego ciasta (suchego, bez kremu np.czekoladowe) 50 gr serka mascarpone 50 gr mlecznej czekolady 200 gr czekolady do obtoczenia(mleczna, gorzka lub biała) 1 łyżka oleju patyczki lub małe poapilotki kolorowe posypki Pokruszone ciasto dokładnie wymieszać z mascarpone i 50gr roztopionej czekolady. Powstałą masę zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w zamrażalce przez 10-15 minut.Wyj

Zabawa smakiem
Pomarańczowe ptysie z kruszonką 333

mąki pszennej 1/2 szklanki mleka 60 g masła lub margaryny 2 jajka szczypta soli KRUSZONKA: 100 g masła 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru KREM POMARAŃCZOWY: 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki kremówki 1 1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 1 budyń śmietankowy 1 galaretka pomarańczowa 1/2 szklanki wody Wszystkie składniki na kruszonkę wymieszać zagniatając jak kruche(...)odlewając część do rozprowadzenia proszku budyniowego. Ugotować gęsty budyń, zdjąć z ognia i dobrze wymieszać z rozpuszczoną galaretką. Odstawić do wystudzenia, kontrolując gęstość. Dobrze schłodzoną kremówkę ubić razem z serkiem mascarpone, a następnie zmiksować z budyniem. Przełożyć krem do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdy i napełniać przekrojone ptysie. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Desery , eklerki Tagged

https:KKuchniaMniam
Malinowa chmurka 204

waniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z owocami 600 g malin 3 malinowe galaretki 3,5 szkl wrzącej wody Krem śmietankowy 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 40-50 g płatków migdałowych Ciasto kruche : do miski wsypać(...)masa będzie już błyszcząca i gęsta wyłożyć ją do formy (wyłożonej papirem do pieczenia) o takich samych wymiarach jak do ciasta kruchego. Rozsmarować równomiernie i posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę i serek mascarpone wyłożyć

Pieguskowa Kuchnia
Malinowa chmurka 306

waniliowy pół łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka z owocami 600 g malin 3 malinowe galaretki 3,5 szkl wrzącej wody Krem śmietankowy 500 ml śmietanki 30-36 % 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza z migdałami 3 białka 150 g drobnego cukru do wypieków 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 40-50 g płatków migdałowych Ciasto kruche : do miski wsypać(...)masa będzie już błyszcząca i gęsta wyłożyć ją do formy (wyłożonej papirem do pieczenia) o takich samych wymiarach jak do ciasta kruchego. Rozsmarować równomiernie i posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 140 stopni przez 1 godzinę. Beza powinna być chrupka i wypieczona, lekko popękana. W razie konieczności wydłużyć czas pieczenia. Wystudzić. Krem : śmietankę i serek mascarpone wyłożyć

Pieguskowa Kuchnia
DESERKI Z GALARETKĄ W SŁOICZKACH 625

pudru 125 g serka mascarpone 1/2 szkl owoców leśnych (mogą być mrożone) kawałek piernika (lub innego "suchego ciasta bądź ciastek)  A jak to zrobić: Każdą z galaretek rozpuścić w szklance ciepłej wody. Odstawić do przestudzenia. Każdy serek wymieszać z połową rozpuszczonej galaretki, u mnie cytrynowa galaretka powędrowała do cytrynowego serka, a truskawkowa do serka owoce leśne. Wszystko pozostawić(...)lekkiego stężenia. Na dno 5 słoiczków wyłożyć owoce, a na pozostałe 5 pokruszony piernik. Owoce zalać warstwą tężejącej galaretki, a na piernik wyłożyć warstwę masy serowej. Słoiczki wstawić do lodówki, aby zawartość mocniej stężała. Słoiczki wyciągnąć i wlać kolejną warstwę, na przemian. Ponownie schłodzić w lodówce. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem, dodać mascarpone i dokładnie wymieszać, przy pomocy

Kuchnia w opałach
Duże dziecko. Tort bezowy rabarbarowo-różany. 176

też.  TORT BEZOWY RABARBAROWO-RÓŻANY /pomysł własny/  6 białek 300 g cukru 1,5 łyżeczki białego octu winnego 1.5 łyżeczki mąki kartoflanej szczypta soli 1 opakowanie serka mascarpone 400 ml śmietany kremówki 30% cukier waniliowy cukier puder - do smaku 6 łyżek galaretki z płatków róż 3-4 laski rabarbaru malinowego 3-4 łyżki cukru (lub więcej(...)uzyskamy gładką i lśniącą masę bezową, a cukier rozpuści się. Do tak ubitej masy dodać przesianą mąkę kartoflaną i ocet winny, delikatnie połączyć z białkami za pomocą drewnianej łyżki.  Piekarnik rozgrzać do temperatury 150 stopni. Przygotować blachę i wyłożyć ją papierem do pieczenia. Można wyrysować na niej koło o średnicy 22-24 cm. Masę bezową wyłożyć na wyznaczone wcześniej

KUCHARNIA
tort z kremem malinowym 233

malin 300 g śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone ok. 30-40 g cukru pudru (lub do smaku) wykonanie: Maliny miksujemy blenderem na mus a następnie przecieramy przez sitko aby pozbyć się pestek. Mascarpone miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywny krem ale nie za długo aby masa się nie zważyła. Następnie dodajemy przetarte maliny i mieszamy przy

Domowy Smak Jedzenia