masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:148/248)

Babeczki z Myszką Miki 168

proszku do pieczenia 1 szklanka mleka 0,5 szklanki oleju 2 łyżki kakao 0,5 tabliczki czekolady 1 jajko +ciemna czekolada do zrobienia dekoracji Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 1/2 tabliczki ciemnej czekolady 1/4 tabliczki jasnej czekolady Wszystkie suche składniki z wyjątkiem kakao mieszamy razem w misce. Czekoladę rozpuszczamy w misce z 1/3 ilości mleka i kakao. Można(...)kratce, żeby ostygły. Znacznie łatwiej odkleić je wtedy od papierowych papilotek. Czas, kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. Topimy ciemną i białą czekoladę. Dzielimy serek mascarpone na dwie części – większą i mniejszą. Większą część łączymy z ciemną czekoladą energicznie mieszając, mniejszą z białą. Obydwa kremu przekładamy do worka cukierniczego. Jak to zrobić? Można zobaczyć

Ciastkozercy
Tęczowy tort (rainbow cake) 208

żelu, u mnie Wilton Na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki kremówki 30-36% 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 szklanka mocnej herbaty kolorowa posypka do dekoracji Wykonanie: Przygotowujemy ciasto: wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. dalej obijając dodajemy po jednym(...)minut. Po upieczeniu ściągamy obręcze i gorące ciasto przekładamy do góry nogami na blat wyłożony papierem do pieczenia. Zostawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy krem. Zimny serek i zimna śmietanę ubijamy w misce na sztywną, puszystą masę. Pod koniec dodajemy cukier puder. Układanie blatów zaczynamy od koloru fioletowego, potem niebieski, zielony, żółty, różowy

Kulinarne przygody Gatity
Trufelki rumowe w czekoladzie 177

mięciutka- rozpływajaca się u ustach masa. Są nie tylko pyszne, ale i szybkie w przygotowaniu- robi się je prawie tak szybko, jak szybko później znikają ze stołu…no może znikają troche szybciej Mają jeszcze jedna zaletę- można łatwo zmieniać ich smak- wystarczy rum zastąpić kawą lub zapachem waniliowym. Smacznego!!! SKŁADNIKI: 250 g. serka mascarpone 2 łyżki rumu (ewentualnie zapach(...)mieszamy. Gdy czekolada sie rozpuści- zestawiamy z garnka i odstawiamy do przestygniecia. Biszkopciki skruszamy dokładnie palcami. Do skruszonych biszkoptów dodajemy mascarpone, rum, roztopioną czekoladę i mieszamy wszystko za pomocą miksera- do momentu aż wszystkie składniki połączą się tworząc jednolita masę. Masę truflowa wstawiamy do lodówki na 15 min. Ze schłodzonej masy truflowej lepimy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. DEKOROWANIE: Ponownie rozpuszczamy

Domowe Torty
MALINOWA CHMURKA 233

puszysta masa z kremówki i mascarpone i ...dużo malin! Nie może być inaczej- jest przepysznie. Składniki: 2 jajka 25 g cukru 25 g mąki tortowej Szymanowskiej 8 g cukru waniliowego 2 g proszku do pieczenia pół łyżeczki octu 1,5 łyżki oleju Olej polski nasączenie: sok z 1 cytryny 10 g cukru dodatkowo: 1 kg malin 400 g serka mascarpone(...)piec ok 15 minut. Ostudzić.Nasączyć. *Na biszkopt wyłożyć połowę malin.  *kremówkę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Na koniec dawać po łyżce mascarpone, miksować. żelatynę namoczyć, podgrzać, ostudzić, zmiksować z masą śmietanowo serową. Wylać na ciasto. *Na wierzch wyłożyć maliny * Galaretki rozpuścić w 500 ml wody, przestudzić, wylać na ciasto

Z Majeczką w kuchni
Truskawkowy tort z białą czekoladą 197

łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem: 500 ml śmietanki 36% 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1 fix do śmietany 250 g serka mascarpone Dodatkowo: 500 g truskawek 1 galaretka truskawkowa + 1,5 szklanki wrzątku 4 łyżki likieru waniliowego Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywną pianę stopniowo dosypując cukier. Gdy piana(...)się rozpuści śmietanę studzimy i odstawiamy na całą noc do lodówki. Rano ubijamy ją na sztywno z dodatkiem fixu do śmietany i cukru pudru. Gdy jest już gęsta dodajemy serek mascarpone i miksujemy tylko do połączenia się składników. Złożenie ciasta: W tortownicy układamy jeden blat ciasta. Nasączamy go likierem. Po całości rozkładamy pokrojone na połówki truskawki. Przykrywamy je połową kremu

VioletoweKucharzenie
Tort z kremem truskawkowym w kształcie serca 221

truskawek 1,5 łyżki żelatyny 5 łyżek wody 130 g cukru pudru 500 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone Krem śmietanowy: 700 ml śmietany kremówki 125 g serka mascarpone 3 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: Świeże truskawki do dekoracji 100 g białej czekolady 50 ml śmietany kremówki Czerwony barwnik Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy(...)kilka minut z cukrem pudrem (często mieszamy). Zdejmujemy z ognia.  Dodajemy napęczniałą żelatynę, mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, łączymy z serkiem mascarpone. Stopniowo wlewamy mus truskawkowy. Mieszamy łyżką do połączenia się owoców ze śmietanką.  Krem śmietanowy: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem fixów oraz cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone

VioletoweKucharzenie
Truskawkowy tort dla magistra 213

mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą i całość zagotować do czasu, aż masa delikatnie zgęstnieje. Na sam koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę (należy odrobinę frużeliny wymieszać dokładnie z żelatyną, aby nie powstały grudki) i dokładnie mieszamy z owocami. Chłodzimy przez kilka godzin w lodówce. Krem truskawkowy: 750 gram serka mascarpone cała frużelina Wykonanie: Serek mascarpone przełożyć do miski, dodać frużelinę i delikatnie

Krakowskie smaki Ani
Lody truskawkowo-bananowe -za niedługo mamy dzień dziecka więc dzieciaki się ucieszą 196

została , 150 g truskawek zmiksowanych z jedną łyżką miodu i 1 kopiatą łyżką serka ,wcześniej truskawki umyć i oczyścić 1 banan obrać dodać 1 łyżkę miodu i mascarpone 1 kopiata łyżka i ta sama czynność co przy truskawkach ja miałam gotowe pojemniki na lody więc 1 masę rozlałam dałam na chwilę do zamrażalnika i jak miałam gotową masę bananową

Moje Wyroby
Tiramisu z malinami 189

porcji) 3 żółtka 2 białka 60 g cukru pudru 250 g serka mascarpone 100 g podłużnych biszkoptów 200 ml mocnej, ostudzonej kawy 250 g malin 2 łyżki likieru malinowego 2 łyżki kakao Maliny zalać likierem, wymieszać. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną masę. Dodać mascarpone, zmiksować tylko do połączenia składników. Białka ubić, dodać do masy serowo-żółtkowej, delikatnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Dyniowy sernik z żurawiną i kremem czekoladowym 332

zmiksować na gładkie puree. Składniki na sernik powinny być w temperaturze pokojowej. Twaróg, serek mascarpone, cukier i żółtka umieścić w misie miksera i krótko zmiksować. Tylko do momentu połączenia się wszystkich składników. Wmieszać wystudzone puree z dyni. Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie wmieszać w masę serową. Wylać na przygotowany spód, rozłożyć na wierzchu owoce żurawiny, lekko wciskając

https:KKuchniaMniam
Pyszne i słodkie – eklerki 143

łyżeczki soli, 4 jajka Krem (tradycyjny) : 350 g śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru (lub więcej jeśli lubicie słodsze kremy) Eklerki – przepis Masło rozpuszczamy w garnku. Wlewamy wodę i zagotowujemy. Wsypujemy mąkę przesypaną z solą. Mieszamy, aż do uzyskania gęstej, gładkiej masy, odchodzącej od brzegów garnka. Ciasto przekładamy do miski i studzimy. Do przestudzonego ciasta

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tarta snickers 160

żółtka 125g miękkiego masła 0,5 szklanki cukru Szczypta soli Krem: 125g serka mascarpone (1/2 opakowania) 180g śmietany kremówki (30 lub 36%) 1,5 łyżki masła orzechowego 1-2 łyżki cukru pudru do smaku 1,5 łyżeczki żelatyny + odrobina gorącej wody do rozpuszczenia Dodatkowo: 300g masy kajmakowej (u mnie o smaku orzechowym) Orzeszki ziemne (użyłam niesolonych) Polewa: 80g gorzkiej czekolady

Fabryka pomysłów
Walentynkowa tarta czekoladowa na ciasteczkowym spodzie z musem i kremem czekoladowym 152

śmietany 36% 1 białko jaja Krem czekoladowy: 100 gram serka mascarpone 100 gram czekolady mlecznej Dodatkowo: wiśnie z syropu posypka czekoladowa i truskawkowa/ wiśniowa 1 batonik czekoladowy  Lusette do dekoracji W malakserze umieszczam pokrojone drobno batoniki i masło. Całość miksuję na gładką masę. Formę do tarty smaruję masłem i przekładam do niej ciasteczkowy spód delikatnie ugniatając. Formę

Mango Papaja
SERNIK NA KORZENNYM SPODZIE 210

sera np z wiaderka 330 ml śmietany kremówki 200 g serka mascarpone 1 łyżka żelatyny cukier puder do smaku 3 szklanki pokruszonych ciastek korzennych   CUKRY NYSKIE pół kostki masła kora czekoladowa od  CUKIETERIA Wykonanie: Masło roztapiamy, dodajemy pokruszone ciastka, dobrze mieszamy. Tak przygotowana masą wylepiamy dno tortownicy.  Odstawiamy do lodówki do stężenia.  Żelatynę zalewamy wodą

Z Majeczką w kuchni
pyszny sernik na zimno z czekoladą gorzką i jagodami z galaretką... 185

okrągłe 15 dag, jagody 1 szklanka/mrożone, galaretka wiśniowa 1 opakowanie serek mascarpone, serek śmietankowy, puder cukier zmiksować mikserem dokładnie gorzką czekoladę 70 % w rozdrabniaczu zmielić dokładnie, wsypać do serków i zmiksować do połączenia składników żelatynę romieszać w pół szklanki gorącej wody i wystudzić, wlać do masy serkowej i mikserem wymieszać, keksówka26 cm wyłożona folią spożywczą, na dnie ułożyć biszkopty

W Mojej Kuchni Lubię
TORT TIRAMISU 235

każdej formie smakuje rewelacyjnie. SKŁADNIKI ; (tortownica 22 cm) Biszkopt 750 g serka mascarpone, schłodzonego 4 jajka paczka podłużnych biszkoptów 3 łyżki cukru szklanka zaparzonej, mocnej kawy 75 ml likieru amaretto kakao Upieczony wystudzony biszkopt przeciec na 3 blaty. Cukier oraz żółtka utrzeć na puszystą masę, cały czas miksując dodawać mascarpone, aż wszystkie składniki się połączą. Z białek ubić na sztywną

RAROSSA
Najlepsze tiramisu 125

sprawdzi się na imprezie Sylwestrowej a nawet romantycznej Walentynkowej kolacji. Składniki: 500 g serka mascarpone ekstrakt kawowy ( przepis tu ) ewentualnie mocna kawa z wódką lub brandy Podłużne biszkopty (opakowanie 200g) 6 żółtek 3 łyżki cukru opcjonalnie gorzkie kakao Sposób przygotowania: Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę.Dodać mascarpone i miksować na najwyższych obrotach jeszcze przez 2 minuty. Biszkopty namaczać

Wielki apetyt
Tiramisu 156

ubić na sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć do białości z cukrem. Dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Połączyć z białkami. Na dno pucharków ułożyć jedną warstwę biszkoptów i polać mocną kawą rozpuszczalną wymieszaną z amaretto, tak aby biszkopty były delikatnie nawilżone kawą. Ułożyć 2 łyżki masy jajeczno-serowej, posypać przesianym kakao. Na masę ułożyć znowu biszkopciki, polać kawą

CookYourself
Trufle waniliowe 208

cukrowa Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej i nieco przestudzić. Serek mascarpone energicznie wymieszać widelcem, by lekko się napuszył i rozrzedził. Wanilię przeciąć wzdłuż i wyskrobać z niej ziarenka. Do serka dodać wanilię oraz przestudzoną czekoladę i dokładnie wymieszać łyżką do połączenia się składników. Masę umieścić w miseczce, przykryć folią spożywczą, schłodzić w lodówce do czasu

Czerwień i błękit
Tiramisuuuuuuuuuu 508

kawie i słodyczach. Stąd dzisiejsza propozycja - pyszne, kremowe tiramisu. 2 serki mascarpone 4 łyżki cukru pudru 400 ml 36 % śmietany 4 żółtka  opakowanie biszkoptów 2 łyżki kawy rozpuszczalnej gorzka czekolada Do serków dodać żółtka i cukier, zmiksować. Osobno ubić śmietanę i delikatnie połączyć z masą. Zrobić napar kawowy - kawę rozpuścić w 3/4 szklance gorącej wody, ostudzić i przelać

Humanistka w kuchni