masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:148/248)

Wąsate babeczki 161

szklanki śmietany kremówki   Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 1 opakowanie bitej śmietany w proszku   +czekolada do rozpuszczenia, patyczki do szaszłyków, foliowa koszulka, woreczek strunowy   Suche składniki mieszamy razem w misce. Jajko, olej, śmietankę oraz mleko dodajemy do masy i dokładnie mieszamy. Nastawiamy piekarnik na temperaturę 180 stopni. Metalową formę do muffinek

Ciastkozercy
Cake pops na osłodę i konkurs o smaku lata 121

dorosłych - 1 łyżka kakao, 2 łyżki rumu, Amaretto lub innego likieru (jeśli używamy mascarpone) 100 g białej czekolady 2 łyżki śmietany kremówki 30% barwniki spożywcze kolorowe posypki Biszkopty zmielić bardzo drobno i połączyć z serkiem oraz nutellą lub kakako  i likierem. Powinna powstać gładka masa, którą należy wstawić do lodówki na min. 1 godzinę. Po tym czasie z masy

KUCHARNIA
Krem z białej czekolady z musem truskawkowym 374

wypróbowania.Białą czekoladę połamać na mniejsze kawałki, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Serek mascarpone wyjąć z opakowania i delikatnie rozmieszać w misce. Następnie dodać czekoladę i jogurt. Można w tym celu użyć miksera, ale trzeba robić to delikatnie i nie za długo, żeby masa się nam nie zważyła.Truskawki umyć i zetrzeć na mus. Dosłodzić do smaku.Przygotować pucharki

Świat Domowej Kuchni
Mini Torciki Improwizowane 145

energicznie, ruchami od  dna,aby masa się maksymalnie napowietrzyła. Wylewam do dwóch tortownic o średnicy 18 cm,wyłożonych papierem do pieczenia, posypanym po wierzchu odrobiną bułki tartej. Piekę w piekarniku nagrzanym na 150-180 stopni ok 25-30 minut. KREM "na oko": ok. 350 ml śmietanki kremowej 30% ok. 200 g serka mascarpone ok. 2-3 łyżki cukru pudru(...)łyżeczki kawy rozpuszczalnej dodatkowo zmielonej na drobniutki proszek Wykonanie: Śmietankę ubić na sztywno, dodać cukier, zmiksować. W drugiej misce rozmiksować serek mascarpone, który należy połączyć z ubitą  kremówką. Na koniec dodać kawę i zmiksować kilka sekund. Krem wstawiamy na chwilkę do lodówki.Przepis z głowy własnej - choć nie sądzę, żebym była nowatorką w takim połączeniu. Dodatkowo: 1 puszka słodzonego

Blondynka Gotuje
Pavlova - tort bezowy - z owocami i kremem mascarpone 190

mąki ziemniaczanej Krem: 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 200 ml śmietanki 36% Owoce (u mnie): 250 g truskawek 100 g borówki amerykańskiej 1 sztuka kiwi kilka listków mięty PRZYGOTOWANIE Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno. Dodajemy stopniowo po łyżce cukru, aż dobrze się rozpuści (masa ma być błyszcząca, szklista). Na końcu(...)piekarnik - zostawiamy bezę na 5 minut, po czym uchylamy drzwiczki i suszymy ją około 2 godzin.  Kiedy mamy gotową bezę robimy krem. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Zimną (!) kremówkę ubijamy na sztywno i mieszamy z serkiem. Przekładamy krem na bezę i dowolnie przystrajamy owocami - u mnie truskawki przekrojone na połówki, kiwi pokrojone w plasterki - całość obsypana borówkami i miętą

Moje Kuchenne Rewelacje
BABECZKI TRUSKAWKOWE 123

gr.serka mascarpone 🍓 200 ml. śmietany kremówki 🍓 3 łyżki cukru pudru 🍓 truskawki do dekoracji około 250 gr. WYKONANIE: MUS: Miksujemy 400 gr. truskawek, przecedzamy przez sito żebypozbyć się ziarenek, dodajemy 2 łyżki cukru, mieszamy i gotujemy na średnim ogniu ok. 30 min. co chwilę mieszajac. Po tym czsie przelewamy mus do miseczki i odstawiamy do wystygnięcia. MASA BABECZKOWA: Domisy miksera wrzucamy(...)musu truskawkowego i niedokładnie mieszamy szpatułką. Wypełnamy foremki naszą masą (na 3/4 wysokosci) , dodajemy kawałki truskawek według uznania, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w 160*C 25 min. Gotowe babeczki zostawiamy do ostudzenia a my w tym czasie zrobimy krem do dekoracji. KREM DO DEKORACJI: 250 gr. serka mascarpone mieszamy ze smietaną kremówką (ok 200 ml), trzema łyzkami cukru

RITA food channel
Tarta z brzoskwiniami! Bardzo łatwa! 193

Sezon na brzoskwinie powoli dobiega końca. Dlatego proponuję Wam przygotować łatwą i szybką tartę z brzoskwiniami i masą waniliową. Tarta jest wyborna. Ostatnio dość często robię tego typu smakołyki, z kilku powodów tj. robi się je raz dwa, mogę wykorzystać owoce sezonowe i mogę pokombinować czyli to co w kuchni lubię najbardziej. Patrzę na kosz z owocami w kuchni, otwieram(...)polskie (9-7 sztuk) - 1/2 serka mascarpone - laska wanilii - 2 białka - 3 łyżki mleka - cukier brązowy max. 2-3 łyżki Brzoskwinie obierz ze skórki. Usuń pestki. Podziel na ósemki. Serek wymieszaj trzepaczką- rózgą z białkami, mlekiem, ziarenkami z laski wanilii i cukrem.  Schłodzonym ciastem wylep formę do tarty. Ułóż brzoskwinie, zalej masą. Wierzch ciasta posypałam cukrem zmieszanym z proszkowanym

SMYKWKUCHNI
Tort a la Tiramisu 154

TORT TIRAMISU ze strony  MOJEWYPIEKI.COM Biszkopt: 4 duże jajka ( lub 5 mniejszych ) 100 g mąki pszennej tortowej 40 g mąki ziemniaczanej 140 g cukru Krem: 500 g serka mascarpone ( 2 opakowania ) 400 ml śmietany kremówki 36% około 60 g cukru pudru ( lub więcej/mniej, do smaku ) 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub płaska łyżka cukru wanilinowego około(...)podłogę ( pionowo ). Odstawić do całkowitego wystudzenia. Po wystudzeniu ( nie wcześniej ), ostrym i najlepiej giętkim nożem oddzielić boki tortu od formy. Biszkopt przekroić na 3 równe blaty. Krem: Dobrze schłodzony serek mascarpone i dobrze schłodzoną śmietankę umieścić w naczyniu ( można najpierw chwilkę rozmiksować sam serek ). Dodać cukier puder i ekstrakt waniliowy/cukier wanilinowy. Ubić wszystko razem do otrzymania sztywnego kremu. UWAGA

Opowieści z piekarnika
CZEKOLADOWA TARTA Z ORZESZKAMI 162

bokach. Wstawiamy do lodówki na czas przygotowywania kremu. Do dzieży miksera wkładamy serek mascarpone i masło orzechowe. Dodajemy 4 łyżki cukru pudru i krótko miksujemy, do połączenia składników. W drugiej misce ubijamy na sztywno mocno schłodzoną śmietankę z 1 łyżką cukru pudru. Dodajemy do masy orzechowej i krótko miksujemy, tylko do połączenia składników w jednolity krem.  Na spodzie tarty

cool and minty
Ciasto z kremem limonkowym 163

miksować na wolnych obrotach. Mąkę z proszkiem przesiać i partiami dodać do masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26cm  i piec 20-25 minut w 180 º C. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Krem: 200 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone skórka z limonki sok z połowy limonki 100 g białej czekolady cukier puder (opcjonalnie

Anielskie wypieki
NALEŚNIKOWE TIRAMISU 188

mąka – 250 g olej słonecznikowy – 2 łyżki szczypta soli PRZYGOTOWANIE : Do miski dać serek mascarpone. Dołożyć żółtka z 3 jajek, dodać 70 gram cukru i zmiksować. Białka z 3 jajek dać do odzielnej miski i zmiksować na sztywną pianę ze szczyptą soli. Pianę dodać do masy z mascarpone i delikatnie wymieszać szpatułką. Wstawić do lodówki. Zrobić naleśniki – do miski wbić

kuchniabellissima.wordpress.com
Delikatne placuszki z mascarpone 145

smażenia (1-2 łyżeczki) cukier puder do oprószenia placuszków Przygotowanie: Do miski przekładamy serek mascarpone, wbijamy jajka i dokładnie mieszamy, np. widelcem. Następnie dodajemy cukier puder i sok z cytryny, znów mieszamy. Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy przypominającej gęstą śmietanę. Na rozgrzaną patelnię z olejem kokosowym (około 1 łyżeczka) kładziemy łyżką

Słodkie okruszki
BABECZKI TIRAMISU 121

szybkie muffinki na imprezę karnawałową, wygodne w formie małe babeczki z masą o smaku tiramisu   SKŁADNIKI  Muffinki: 1 szkl. mąki, 1 jajko, 3 łyżki śmietany 12%, 2 łyżki oleju, 1/3 szkl. cukru, szczypta soli, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 200 g serka mascarpone, 3 łyżki śmietany kremówki, 4 łyżki cukru pudru, 2 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: mocna

słodki bratek
Tort bezowy z powidłami i nutką cynamonu 103

możliwości pieczenia wszystkich 3 blaszek razem, należy upiec osobno 3 bezy, masę bezową przygotowując bezpośrednio przed pieczeniem; 1 blat bezowy to 2 białka + 100 g cukru + 1 łyżeczka cynamonu). Ponadto: 2/3 szklanki powideł śliwkowych 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g. serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru 3 łyżeczki cynamonu ja dałam płaskie W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę

Kubki smaku
Miętowo- limonkowe mini serniczki 189

Zalewamy rozpuszczoną galaretką do 1/5 wysokości. Zmielony ser przekładamy do misy miksera. Dodajemy serek mascarpone, cukier puder, śmietanę śnieżkę oraz śmietanę 30%. Żelatynę zalewamy 1/4 szklanki zimnej wody, mieszamy. 1/3 szklanki mleka zagotowujemy, a następnie zalewamy nim zastygłą żelatynę. Mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Do masy serowej dodajemy krople miętowe, resztę posiekanej mięty oraz barwnik spożywczy. Skórkę z limonki ścieramy

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania