masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:164/248)

Beza Pavlova z owocami i kremem 144

cytryny Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego Ponadto: 300 g truskawek 60 g borówek listki melisy/mięty Przygotowanie: BEZA Do przyrządzenia bezy, używamy świeżych jajek w temperaturze pokojowej. Miska (najlepiej metalowa lub szklana), w której będziemy ubijać masę musi być idealnie sucha. Białka dokładnie oddzielamy od żółtek

Kierunekuchnia
Tort z kremem KAWOWYM i CHAŁWĄ 158

następnie dodajemy cukier i żółtka. Na koniec masę jajeczną mieszamy z mąką oraz kakao. Pieczemy około 35 minut. Kokosowa wkładka: 5 białek 6 łyżek cukru 10 dag kokosu 1 łyżka mąki ziemniaczanej Białka ubijamy, następnie dodajemy cukier i mieszamy z mąką oraz kokosem. Pieczemy około 20 minut. Krem kawowy: 500g serka mascarpone 250ml śmietanki 30% 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Via Gusto
PULCHNE KETO RACUSZKI BEZ GLUTENU I LAKTOZY (keto, LCHF, paleo, optymalne, bez glutenu, mąki, laktozy i cukru) 218

sztywno pianę a następnie delikatnie połączyć obydwie masy. Truskawki lub inne owoce umyć, osuszyć i pokroić w drobne kawałki. Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu (olej kokosowy – keto, LCHF/masło klarowane – opty, keto, LCHF). Po usmażeniu można położyć na gorących racuszkach porcję tłuszczu aby podbić makro Podawać z wiórkami kokosowymi, kakao, serkiem mascarpone, śmietanką, bitą śmietaną (30-36% bez cukru

Ola la LCHF
Czekoladowo śmietankowe ciasto 176

mega czekoladowa. Polecam! ;) Składniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietanki kremówki 150 g czekolady gorzkiej 65 g cukru pudru 3 łyżki mleka ok 250 - 300 g herbatników Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Do ubitej śmietany stopniowo dodajemy serek i na wolnych obrotach dalej ubijamy, aż masy się połączą. Czekoladę (100g) rozpuszczamy z mlekiem

Gotuj z Agnes
Z ŁĄKI NA TALERZ: Na Dzień Matki: beza, truskawki i kwiatki 158

pudru 1 łyżka wody Do tego: 500g serka mascarpone 2 łyżki śmietany 18% 300g świeżych truskawek 10 kwiatów stokrotek kilka kandyzowanych kwiatów stokrotek (opcjonalnie) Sposób przygotowania: Pavlova: 1. Piekarnik nastaw na 150*C. 2. Białka i cukier puder umieść w misie i ubijaj nieustannie przez 10min. na najwyższych obrotach. 3. Kiedy masa zrobi się błyszcząca i kleista dodaj skrobię kukurydzianą

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Sernik jogurtowy z owocami leśnymi 158

galaretki malonowe lub truskawkowe Jogurt, serek i śmietanka muszą być mocno schłodzone. Galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody i odstaw do stężenia. Tortownicę ( u mnie o średnicy 26 cm) wyłóż biszkoptami. Jogurt, mascarpone i śmietankę umieść w misie miksera i zmiksuj. Dodaj cukier. Ubijaj przez kilka minut by masa zgęstniała. Żelatynę rozpuść bardzo dokładnie w 1/3 szklanki gorącej wody

Kuchnia bezglutenowa
Babeczki (na oleju rzepakowym) z colą i kremem śmietankowym 130

śmietankowy: 250 ml śmietanki 36% 50 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru kakao/czerwony barwnik spożywczy + czekoladowe serduszka* kolorowa posypka Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać mascarpone i cukier puder, połączyć. Ubitą śmietankę podzielić na dwie części - do pierwszej dodać 1-2 łyżki kakao, do drugiej odrobinę czerwonego barwnika spożywczego. Masy śmietankowe przełożyć do rękawa cukierniczego, wyłożyć

Domowa cukiernia Ewy
Tort czekoladowo-makowy 171

kokosowe.Wszystko delikatnie mieszamy ł y ż k ą . Blach ę z piekarnika wy ś cielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią powsta łą masę na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy   w temp. 170 C oko ł o 16-20 minut - do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy(...)składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone Środek ciasteczek oreo (2 op po 154g)   do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Wykonanie

w mojej kuchni
Tuńczyk z mascarpone na wielkanocnym stole 190

jeden z nich. Składniki : 250 g serka mascarpone 185 g tuńczyka w oleju  1 cebula szalotka kilka oliwek czarnych i zielonych sól, pieprz opakowanie "Waflowych jajek" Przygotowanie : Cebulę kroję w drobną kosteczkę, kilka oliwek obu kolorów kroję w cienkie pół plastry i razem z serkiem i odsączonym tuńczykiem mieszam na jednolitą masę doprawiając solą i pieprzem. Gotowy farsz wkładam

Mechanik w kuchni
Sernik z białą czekoladą i truskawkami 131

przekrojone na pół truskawki, wylewamy masę sernikową, a na nią ubitą kremówkę z 2 łyżkami cukru pudru. Ciasto dekorujemy truskawkami według uznania. Wskazówki:Sernik trzymać w lodówce  minimum 5 godzin, a najlepiej całą noc. Jeśli nie macie akurat serka typu philadelphia możecie użyć zamiennika czyli twarogu sernikowego, serka śmietankowego bądź mascarpone i też doskonale pasuje

upichcic
Maliny pod chmurką 226

żółtka 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Galaretka: 500 g malin mrożonych Hortex lub świeżych 2 galaretki malinowe Krem: 500 ml śmietanki 30 %, schłodzonej 250 g serka mascarpone 3-4 łyżki cukru pudru cukier waniliowy 2 łyżeczki żelatyny Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej płatki migdałowe do posypania Przygotowanie bezy: Białka ubijać(...)ilości zimnej wody (w metalowej miseczce), tak żeby była przykryta wodą. Odstawić na 10 minut. Zimną śmietankę ubić, pod koniec ubijania dodać cukier puder i cukier waniliowy. Następnie dodać serek mascarpone i wymieszać mikserem. Żelatynę upłynnić nad parą, dodać do kremu i energicznie wymieszać mikserem. Wstawić do lodówki. Przełożenie ciasta: Blachę wyłożyć folią streczową, na spód włożyć upieczone ciasto, wylać

Słodka Strefa
Tort czekoladowo-agrestowy z malinami 189

łyżki ciemnego kakao ½ łyżeczki sody ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki oleju 100 ml wody Krem agrestowy: ¾ litra czerwonego agrestu ½ szklanki wody ¾ szklanki cukru 700 ml śmietany kremówki 25 dag serka mascarpone 4 listki żelatyny 2 łyżki cukru pudru Poncz: ½ szklanki słodkiego naparu z czarnej herbaty 100 ml nalewki z czarnej porzeczki lub wiśni Dodatkowo: Słoiczek konfitury malinowej Maliny do dekoracji(...)dodać do gorącego musu agrestowego, wymieszać, aby się rozpuściła. Schłodzoną galaretkę wstawić na cała noc do lodówki. Następnego dnia zmiksować mikserem. Wtedy też robimy cały krem: Śmietanę umieścić z serkiem mascarpone i cukrem w misie miksera zmiksować na gładko ale nie na całkiem sztywno, dodać galaretkę agrestową i ubijamy do momentu aż zrobi się jednolity krem.  Poncz: Schłodzony napar

Wanilia i Kardamon
Ciasto Malinowa chmurka-pyszne, z malinami, bezą-na dużą blaszkę 303

szklanka 250ml) GALARETKA Z MALINAMI -500g malin świeżych lub mrożonych -3 malinowe galaretki -3,5 szkl wody KREM -650ml śmietanki 30 lub 36% -250g serka kremowego  lub mascarpone -1,5   łyżki żelatyny -125ml wody  -3/4 szkl cukru pudru BEZA -5 białek -szczypta soli -2 łyżki mąki ziemniaczanej -200g cukru(...)lekkiego stężenia, tężejącą galaretkę wylewamy na kruche ciasto i całość wstawiamy do lodówki co całkowitego stężenia. MASA ŚMIETANOWO-SEROWA Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, mieszamy dokładnie by się dobrze rozpuściła i studzimy. W misce miksujemy śmietanę na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek.  Wszystko dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy ostudzoną żelatynę-miksujemy kilka sekund na najwyższych obrotach i masę

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Słodka rolada na koniec karnawału 168

wylewamy całą masę. Wyrównujemy. Pieczemy przez 10 minut w temperaturze 180°C. Po upieczeniu jeszcze cieple ciasto odwracamy "do góry nogami" na lekko zwilżony ręcznik od naczyń. Ściągamy z ciasta papier do pieczenia i zwijamy ciasto wraz z ręcznikiem w roladę. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.   Krem: 200 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru

Przysmaki Karolki
Wielkanocny placek ryżowy z rumowymi rodzynkami 177

słodkie, delikatne. Warto je upiec nawet bez specjalnej okazji. Bardzo polecam! składniki 1 szklanka ryżu arborio 1 l mleka farsz 500 g sera ricotta 90 g  serka mascarpone 1/2 szklanki ksylitolu lub 3/4 szklanki cukru pudru plus dodatkowo do posypania 5 jajek 1 i 1/2 szklanki ugotowanego ryżu arborio 3/4 szklanki  rodzynek 1/2  szklanki  rumu(...)czasie odcedzić (rum wypić - ma  pyszny, rodzynkowy smak). Rozgrzać piekarnik do 190 st C W misie robota wymieszać ze sobą ksylitol ( lub cukier) ricottę, mascarpone, jajka, wanilię i skórkę, aż otrzymamy jednolita , gładka masę. Przelać do miski . Z ugotowanego ryżu odmierzyć 1 i 1/2 szklanki - resztę zużyć do innego dania. Do serowej masy dodać ryż i wymoczone w rumie

Stare Gary
Kakaowe naleśniki z serkiem mascarpone 156

przygotowanie takich naleśników. Maluchy i nie tylko będą bardzo zadowoleni. Do miski wbić jajka, dodać mąkę, cukier waniliowy,szczyptę soli, kakao i wlać mleko. Wymieszać wszystko na gładką masę. Ciasto nie może być zbyt gęste. Konsystencja jak każde ciasto naleśnikowe, lekko lejące. Wlewając na patelnię musi się powoli rozlać. Na patelni rozgrzać olej i wlać ciasto. Podnieść patelnię i rozlać(...)Smażyć tak długo, aż będzie wystarczająco przesmażone aby go przewrócić. Z drugiej strony smażyć już chwilkę. W ten sam sposób usmażyć pozostałe ciasto. Przykryć naleśniki, żeby nie ostygły. Nadzienie, serek mascarpone, śmietanę i banana wymieszać. Banana lekko zmiażdżyć za pomocą widelca. Doprawić cukrem do smaku. Na każdym naleśniku rozłożyć serek i złożyć naleśnik w dowolny sposób. Posypać cukrem pudrem, można

Kuchnia Pokoleń
Tort kokosowa delicja z malinami 213

malinami Składniki : biszkopt: 6 jajek 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 szczypt soli krem mascarpone 1 opakowanie serka mascarpone 200 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru krem śmietankowy: 800 ml śmietany 30% 4 opakowania  fix do śmietany 3-4 łyżki cukru pudru kokos karmelizowany 1 łyżka masła(...)roztapiamy, dodajemy wiórki kokosu i stale mieszając karmelizujemy na rumiano. Przekładamy wiórki kokosu na tackę rozprowadzając po powierzchni (aby się nie zbrylił, a przestygł) Krem mascarpone: schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i serek mascarpone - miksujemy. Pierwszy blat smarujemy konfitura malinową. Nakładamy krem mascarpone. Na nim układamy jedną obok drugiej delicję malinową. Między delicję układamy maliny. Krem śmietankowy: schłodzoną

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Ciasto francuskie z truskawkami migdałami i kokosem -idealny poczęstunek idla niespodziewanych gosci 254

składniki 1 ciasto francuskie 1serek mascarpone 250g śmietana 36 % truskawki migdały kokos 1 białko 3/4 szkl cukru pudru przygotowanie ciasto rozłożyć na dużą blachę i posmarować białkiem i piec 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 st .Po upieczeniu przygotować masę , ubijamy śmietanę potem dodajemy cukier puder a na koncu serek maskacarpone i mamy gotowe wykładamy na upieczone ciasto . Teraz

Moje Wyroby
Tort tiramisu 187

Krem: - 4 żółtka - 250 gr serka mascarpone - 150 ml śmietanki kremówki + 50 ml śmietanki - 4 łyżki cukru  - 1 łyżka żelatyny Żelatynę zalać 50 ml śmietanki. Pozostałą śmietanę ubić do sztywności. Żółtka ubijać z cukrem do momentu aż zrobią sie puszyste i jasne. Dodawać partiami serek, ubijać nadal. Żelatynę podgrzać, dodać do masy serowo żółtkowej*. Całość wymieszać z odłożoną ubitą

kawawszklance
malinowy ekler 179

miksować do uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Wlać do rękawa cukierniczego i wyciskać eklerki , układać w dolnej części piekarnika i skropić je delikatnie zimną wodą piec w temp. 200 stopni 25-30 minut .Odstawić do wystygnięcia. KREM MALINOWY 1 szklanka malin - mogą być mrożone 3 łyżki cukru pudru 100 gram serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki wrzątku Maliny blendujemy

na gazie
Tort bezowy z kremem orzechowym ala Ferrero Rocher i powdłami 550

okręgi i wykładamy na nie gotową masę bezową. W taki sposób otrzymamy 3 identyczne blaty. Pieczemy przez 75 minut w piekarniku nagrzanym do 150 stopni z termoobiegiem (wszystkie blaty jednocześnie). Gotowe blaty wyjmujemy z piekarnika i studzimy.Przygotowujemy krem. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy do przestygnięcia.W wysokim naczyniu miksujemy serek mascarpone z nutellą, do otrzymania gładkiej masy.Dodajemy czekoladę

Mania Gotowania
Wspaniały Sernik z Kremem i Czekoladą 428

ciastem, najlepiej palcami rozciągając i dociskając. Wlewamy masę serową. Przykrywamy ciemnym ciastem (ja ciasto pokruszyłam na ser). Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika i pieczemy około 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku a następnie w formie, najlepiej przez całą noc.   Krem:   250 ml śmietany kremówki 36% 250 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru gorzka kuwertura   Śmietanę

Made By Mom And Son
Sernik na zimno z mascarpone 377

sztywno, dodając pod koniec ubijania serek mascarpone. Ciągle miksując, dolewamy cienką strużką lekko przestudzoną czekoladę oraz galaretkę. Na dno tortownicy o średnicy od 18 do 20 cm wykładamy przezroczystą folię lub papier. Jeśli mamy ochotę, możemy ułożyć warstwę herbatników czy biszkoptów – jeśli lubimy serniki ze spodem. Na dnie rozsmarowujemy 1/4 masy i układamy na niej maliny. Dokładamy kolejną

Poezja smaku
Mascarpone z owocami 622

Składniki na 2 porcje: 250g serka mascarpone 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżeczki cukru pudru (u mnie Kupiec) 2 kiwi garść truskawek Przygotowanie:Serek wymieszać z jogurtem naturalnym i cukrem pudrem. Truskawki pokroić w plasterki. Zostawić dwie ćwiartki do dekoracji.Kiwi obrać, odkroić 1 plaster do dekoracji, resztę zmiksować z łyżeczką masy serowej.Nakładać do pucharków/lampek/miseczek warstwami: serek

Ze smakiem i z pasją

Proponowane wyszukiwania