szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki kakao CZEKOLADOWY GANACHE: 100 g czekolady gorzkiej 1/3 szklanki śmietanki 30% KREM MALINOWY: 250 g malin 250 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka żelatyny 3 łyżki zimnej wody Śmietankę kremówkę podgrzewać na palniku do momentu, aż prawie zacznie wrzeć(...)powtórnie do garnuszka, dodać rozprowadzoną w łyżce wody mąkę ziemniaczaną i zagotować otrzymując gęsty krem. Zdjąć z ognia i połączyć z rozpuszczoną żelatyną. Przestudzić. W misie miksera umieścić zimny serek mascarpone i zmiksować razem z musem malinowym. Gęsty krem przełożyć do worka cukierniczego z okrągłą końcówką. Muffinkom zrobić na środku otwory i wypełnić kremem, ozdabiając również wierzch. Smacznego :) ♥ Dziękuję
https:KKuchniaMniamjabłkowego (może być inny w jasnym kolorze) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (użyłam kawy bez granulek) Krem: 300ml schłodzonej śmietanki kremówki 36% lub 30% 250g schłodzonego serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku, ja kremu już nie słodziłam) 2 łyżeczki cukru wanilinowego lub cukru z prawdziwą wanilią lub ekstraktu (ja użyłam pasty waniliowej(...)bezy pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia. Ostygniętą bezę z wgłębieniem położyć na paterze. Krem: 6. Śmietankę kremówkę ubić z fixem, wanilią i cukrem pudrem. Dodać do niej serek mascarpone, kawę, likier i wymieszać mikserem. Krem wymieszać jeszcze szpatułką, żeby wszystkie składniki dobrze się połączyły. 7. Krem podzielić na dwie części, jedną trochę większą od drugiej. Do większej ilości kremu
Mała Cukierenkamascarpone 300 ml śmietanki kremowej 36% 3-4 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy 250 g truskawek 2 łyżki cukru 1/2 galaretki truskawkowej Krem maślany na bezie szwajcarskiej 460 g masła 360 g drobnego cukru 6 białek 1 łyżeczka pasty z wanilii Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek soku z cytryny Dodatkowo masa cukrowa biała masa(...)szklanki gorącej wody i dodajemy do gorących truskawek. Mieszamy i odstawiamy do wystudzenia. Chłodzimy w lodówce do momentu, aż truskawki będą miały konsystencję gęstego kisielu. Śmietanę ubijamy na sztywno. Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem i łączymy delikatnie z ubitą śmietaną oraz truskawkami. Mus truskawkowy Truskawki blendujemy na gładki mus, dodajemy cukier i podgrzewamy. Doprowadzamy mus do wrzenia, zdejmujemy
Wędrówki po kuchniłyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone - 500 g 3 krople olejku waniliowego kakao do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotować kawę espresso lub rozpuścić 3 łyżki kawy rozpuszczalnej w 1 szklance wrzątku. Dodać 2 łyżki cukru bo kawa ma być słodka. Wystudzić i wymieszać z likierem kawowym ( może być i bez likieru ) Przygotować masę ze śmietanki i maskarpone: Śmietankę ubić mikserem
zielonacukinkałyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone - 500 g 3 krople olejku waniliowego kakao do posypania SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Przygotować kawę espresso lub rozpuścić 3 łyżki kawy rozpuszczalnej w 1 szklance wrzątku. Dodać 2 łyżki cukru bo kawa ma być słodka. Wystudzić i wymieszać z likierem kawowym ( może być i bez likieru ) Przygotować masę ze śmietanki i maskarpone: Śmietankę ubić mikserem
zielonacukinka300ml śmietany 30% 250g serka mascarpone 1-2 łyżki cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Wszystkie składniki czyli śmietankę 30%, mascarpone, cukier puder i sok z cytryny umieszczamy misce i miksujemy na gładki i gęsty krem Wykonanie: szpinak odmrażamy i odciskamy z nadmiaru wody jajka ubijamy razem z cukrem na puszystą masę, mikserem na najwyższych obrotach
Słodkie zapomnieniełyżki cukru kryształ Diamant krem 500g serka mascarpone 1 łyżka domowego ekstraktu waniliowego 2 lyżki cukru pudru Diamant rabarbar 5-6 łodyg rabarbaru 500ml wody 1 szklanka cukru kryształ Diamant 1 laska wanilii SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciastka kruszmy w malakserze lub wałkiem na drobne okruszki (o konsystencji piasku). Łączymy z roztopionym masłem i cukrem (masa powinna mieć konsystencję mokrego piasku). Wykładamy
DefinicjaSmakuprzepisu) Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 200 g śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii 2 łyżki rumu Dodatkowo: 50 ml śmietany kremówki 100 g gorzkiej czekolady orzeszki pistacjowe mały słoik dżemu Wykonanie: jajka z cukrem ubić mikserem na puszysty, biały kogel-mogel. Ubijać około 8-10 minut. Masa powinna zwiększyć objętość 3-krotnie mąkę przesiać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 250g serka mascarpone skórka otarta z 1 cytryny sok z połowy cytryny 1,5- 2 łyżki cukru pudru Do tego: Owoc granatu/ jeżyny/ maliny Sposób przyrządzenia: 1. Szpinak wyjmij z opakowania i pozostaw do kompletnego rozmrożenia. 2. Odciśnij odrobinę soku z rozmrożonego szpinaku. 3. Jajka ubij na puszystą masę razem z cukrem i cukrem wanilinowym
Kuchnia w Słońcu Skąpanapieczenia i stopniowo dodajemy do masy jajecznej, mieszamy przy pomocy np. plastikowej szpatułki. Ciasto przelewamy do wyłożonej (samo dno) papierem do pieczenia tortownicy (24 cm średnicy). Pieczemy w 170 st. C przez ok. 35 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystygnięcia i przecinamy na dwa krążki. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietany kremówki 2 opakowania cukru
Kocham Czekoladęśmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru łyżka żelatyny dodatkowo: 1/3 szklanki wódki Biszkopt upiec najlepiej dzień przed przekładaniem ciasta, wtedy ładnie się przekroi i nie będzie się strzępił. Białka ubić na sztywno z cukrem a następnie z żółtkami. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaagrestowa 200 g serka mascarpone truskawki Sposób przygotowania: Mąkę wymieszaj z cukrem i solą,dodaj posiekaną Kasię,żółtko i śmietanę.Całość zagnieć.Owiń folią i schowaj do lodówki na ok.godzinę.Następnie rozwałkuj ciasto,wyłóż nim formę i piecz ok 30 minut w temperaturze 180 stopni. Na schłodzone ciasto wylej masę z ubitego mascarpone
Wielki apetytcytryny Krem jogurtowy: 150 g serka mascarpone 70 ml jogurtu greckiego 3 łyżki cukru pudru skórka otarta z ½ cytryny ½ łyżeczki żelatyny fix rozpuszczonej w 1 łyżce wody Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy partiami cukier, cały czas ubijając. Skórkę z cytryny wyparzamy. Dodajemy do masy białkowej pozostałe składniki i delikatnie wszystko mieszamy
Mania Gotowaniałyżce, cały czas miksując, pod koniec wsypać mąkę ziemniaczaną oraz wlać sok z cytryny, wymieszać krótko. Masa powinna być gęsta i sztywna. Podzielić na 3 równe części, jedną zostawić białą do dwóch pozostałych dodać po kilka kropelek barwników, wymieszać. Każdą masę przełożyć do osobnych worków cukierniczych z ozdobną tylką. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym, narysować okrąg o średnicy(...)natychmiast zmniejszyć temp do 120*c./ Suszyć bezę 90 minut, zostawić do całkowitego wystudzenia w zamkniętym piekarniku najlepiej na całą noc. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę wymieszać z serkiem mascarpone prosto z lodówki, wsypać cukier pudrem i zmiksować na gęsty krem, pod koniec wlać sok z cytryny i wymieszać. Udekorować wiane kremem posypać owocami, polać malinowym sosem, schłodzić krótko
Wanilia i Kardamonmascarpone: śmietanka 36% 300 ml, mascarpone 250 g, cukier puder 3 łyżki, polewa lustrzana: woda 50 ml, cukier biały Diamant 150 g, kakao 4 łyżki, żelatyna 2 łyżeczki, śmietanka 30-36% 100 ml, dodatkowo: marchewki z masy cukrowej lub marcepanu, orzechy włoskie do posypania, Sposób przygotowania: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy olej i miksujemy do połączenia(...)odrywamy papier. Ciasto ponownie obracamy na drugą stronę, przekrawamy na dwie blaty, jedną część ciasta układamy na blaszkę. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone i mieszamy. 1/4 części kremu nakładamy na ciasto, przykrywamy drugą częścią ciasta, następnie kremem smarujemy wierzch oraz boki ciasta. Wierzch ciasta musi być równo rozsmarowany, dzięki czemu lustrzana polewa będzie
kulinarne odsłony pati