masa z serka mascarpone - 3718 przepisów (strona:169/248)

Wielkanocny wianek bezowy z owocami 133

łyżce, cały czas miksując, pod koniec wsypać mąkę ziemniaczaną oraz wlać sok z cytryny, wymieszać krótko. Masa powinna być gęsta i sztywna. Podzielić na 3 równe części, jedną zostawić białą do dwóch pozostałych dodać  po kilka kropelek barwników, wymieszać. Każdą masę przełożyć do osobnych worków cukierniczych z ozdobną tylką. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem pergaminowym, narysować okrąg o średnicy(...)natychmiast zmniejszyć temp do 120*c./  Suszyć bezę 90 minut, zostawić do całkowitego wystudzenia w zamkniętym piekarniku najlepiej na całą noc. Krem: Dobrze schłodzoną kremówkę wymieszać z serkiem mascarpone prosto z lodówki, wsypać cukier pudrem i zmiksować na gęsty krem, pod koniec wlać sok z cytryny i wymieszać. Udekorować  wiane kremem posypać owocami, polać malinowym sosem, schłodzić krótko

Wanilia i Kardamon
Ciasto marchewkowe z mascarpone i lustrzaną polewą 168

mascarpone: śmietanka 36% 300 ml, mascarpone 250 g, cukier puder 3 łyżki, polewa lustrzana: woda 50 ml, cukier biały Diamant 150 g, kakao 4 łyżki, żelatyna 2 łyżeczki, śmietanka 30-36% 100 ml, dodatkowo: marchewki z masy cukrowej lub marcepanu, orzechy włoskie do posypania, Sposób przygotowania: Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy olej i miksujemy do połączenia(...)odrywamy papier. Ciasto ponownie obracamy na drugą stronę, przekrawamy na dwie blaty, jedną część ciasta układamy na blaszkę.  Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder oraz serek mascarpone i mieszamy. 1/4 części kremu nakładamy na ciasto, przykrywamy drugą częścią ciasta, następnie kremem smarujemy wierzch oraz boki ciasta. Wierzch ciasta musi być równo rozsmarowany, dzięki czemu lustrzana polewa będzie

kulinarne odsłony pati
Tort dyniowo-migdałowy (Torta di zucca e mandorle) 181

pizzico di sale Crema 250 g di mascarpone 250 g di philadelphia 50 g di burro  50 g di zucchero a velo Decorazione biscotti amaretti cioccolato fondente PRZYGOTOWANIE W garnuszku rozpuszczamy masło. Blendujemy miąższ z dyni z mlekiem oraz ostudzonym masłem. Żółtka ubijamy z cukrem na puszystą masę.   Do masy  dodajemy zblendowaną dynię, ziarenka(...)formy. Ciasto pieczemy ok. 60-70 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. W międzyczasie przygotowujemy krem. Miksujemy mascarpone z serkiem philadelphia, miękkim masłem oraz  cukrem pudrem. Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty . Każdy blat smarujemy kremem i kładziemy jeden na drugi. Wierzch tortu dekorujemy rozpuszczoną czekolad

La grande e la piccola cuoca
Ryżowy kaprys z truskawkami i karmelizowanym rabarbarem 148

kwiatami... lub bitą śmietaną jeśli nie przeszkadza Wam kilka dodatkowych kalorii ;) W późniejszym okresie truskawki i rabarbar możecie zastąpić innymi owocami np. brzoskwiniami, śliwkami, karmelizowanymi jabłkami. Składniki: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 250 g dojrzałych truskawek 200 g rabarbaru 120 g brązowego cukru lub ksylitolu 100 g ryżu jaśminowego Uncle Ben's 100 ml wrzątku(...)cukrem, skórką z pomarańczy i cynamonem, duś na małym ogniu 5 minut, wystudź. Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, wystudź. Do rabarbaru dodaj truskawki i ryż, zmiksuj na gładką masę. Dodaj serek, śmietanę, żelatynę, ponownie zmiksuj. Przelej do pucharków, odstaw do stężenia, przed podaniem przybierz ulubionymi dodatkami

SzczyptaSmaQ
Bezowy tort mokka 152

mąki ziemniaczanej krem - 250 g serka mascarpone - 250 ml śmietany 36 % - 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej - 1 łyżka gorącej wody - 2 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno. Następnie stopniowo dodajemy cukier puder, sok z cytryny oraz mąkę. Na papierze do pieczenia rysujemy trzy koła i na nie w równej ilości rozkładamy ubitą masę. Piekarnik nagrzewamy

Zainspirowana w kuchni
Ciasto kakaowo-waniliowe – bez pieczenia 986

bardzo długo. 500 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30% 100-150 g herbatników 200 g herbatników kakaowych 1 łyżka gorzkiego kakao 5 łyżek cukru pudru 1 laska wanilii 1 łyżka rumu lub spirytusu 50 g płatków migdałowych Schłodzoną śmietanę ubijamy z cukrem pudrem oraz mascarpone. Miksujemy aż do otrzymania gęstego kremu. Powstałą masę dzielimy na połowę: do jednej dodajemy

Smaki Na Talerzu
Internet na zgubę i poziomkowo-różane semifreddo 187

śmietany kremówki (38%) 50 g serka mascarpone 100 g cukru pudru 200 g poziomek 2 łyżki przecieru z płatków róży Poziomki z różą zmiksować blenderem na gładki mus. Białka ubić na sztywno, pod koniec partiami dodając 50 g cukru pudru. Kremówkę ubić na pół sztywno. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem na puszystą, jasną masę. Dodać mascarpone, zmiksować tak, żeby

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto Kinder Country 121

śmietany kremówki  * 250g serka mascarpone * duża paczka herbatników * 2 białe czekolady * 2 mleczne czekolady * 3 szklanki płatków pszenica z miodem * 2-3 garście płatków do dekoracji   Przygotowanie : Białą czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Jedną kremówkę ubić, dodać mascarpone i przestudzoną białą czekoladę. Wymieszać całość z płatkami. Blaszkę wyłożyć herbatnikami a na herbatniki masę. Rozsmarować masę i przykryć

Magiczne Życie Marty
prowansalski tort 182

śmietany kremówki 250 g serka mascarpone łyżka cukru pudru 3 łyżki amaretto ponadto: 50 g ciemnej, gorzkiej czekolady 2 łyżki mleka Wysuszone migdały zmielić dość drobno. wymieszać z połową cukru pudru. Białka ubić (dodałam szczyptę soli) na sztywną pianę, pod koniec dodając cukier puder i sok z cytryny. Delikatnie wymieszać z migdałami. Masę podzielić na pół, wylać do blaszki wyłożonej

6niebo
Łamana beza z kremem waniliowo - kawowym z amaretto, migdałami i bananem 148

mąki ziemniaczanej  2 opakowania serka mascarpone po 250 lub jedno duże ( ekonomiczniej) 100 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka esencji waniliowej 100 ml amaretto 3 łyżki cukru do kremu 30 ml espresso płatki migdałowe lub słupki do przesypywania warstw banan Białka ubić na sztywno, następnie dodawać po łyżce cukru, na koniec mąkę ziemniaczaną. Masę wylej na sylikonowa matę do pieczenia

AZgotuj!
Kruche babeczki z kremem i owocami 123

Moja wersja jest z masą mascarpone z dodatkiem białej czekolady. Są bardzo kruche i delikatne. Cieszą nie tylko oko, ale i podniebienie :) Składniki: Na ok 40 babeczek: Ciasto: 35 dkg margaryny 60 dkg mąki tortowej 20 dkg cukru pudru 4 żółtka 1 łyżka śmietany 18% szczypta soli Krem: 250ml śmietany 30% 2 serki mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 1 biała

Kuchnia w czekoladzie
Cake Pops czyli przepyszne czekoladowe lizaki 156

biszkoptów (Ja zużyłam 4xpo100g) - 250g serka Mascarpone - 4 łyżeczki kakao - 3 polewy czekoladowe (lub inne smaki) - kolorowe posypki cukrowe - patyczki do szaszłyków lub do lizaków - styropian Biszkopty rozmiażdżyć wałkiem na drobno (Ja to robię nie wyciągając biszkoptów z paczki, walę śmiało młotkiem w opakowanie) Dodajemy kakao, mascarpone i dokładnie mieszamy aż do uzyskania plastycznej masy, odłkadamy do lodówki na 10min

upichcona
Pavlova kakaowa, Beza-Krówka 141

dekoracji: 200 g serka mascarpone odrobina cukru pudru- pół łyżeczki  4 łyżki dulce de leche  o smaku orzechowym 4 cukierki krówki - miękkie w środku, o smaku mlecznym pokrojone w plasterki, bądź drobną kosteczkę 3 tafelki startej czekolady deserowej Przygotowanie: Ubijać białka na sztywną pianę, dodawać cukier po łyżce powoli miksując, aż masa będzie perłowo błyszcząca i gładka

KreatywnePiny
CYTRYNOWE TRUFLE 103

wciąż SKŁADNIKI: 250 g serka mascarpone 1 szkl. mleka w proszku 200 g białej czekolady otarta skórka z jednej cytryny sok z 1 cytryny 200 g gorzkiej czekolady A jak to zrobić: Mascarpone połączyć z mlekiem w proszku i dodać roztopioną w kąpieli wodnej białą czekoladę. Całość wymieszać za pomocą miksera na puszystą masę. Ciągle miksując dolewać sok z cytryny

Kuchnia w opałach
Płonący tort dyniowy 193

500g serka mascarpone,  100g białej czekolady, 2 łyżki cukru. Dynię pokroić w kostkę, zalać wodą i gotować około 15minut. Następnie odcedzić i ostudzić, po czym zblendować na puree.  Czekoladę połamać na kawałki i stopić na parze, przestudzić.  Serek zmiksować z dynią i cukrem, dodać przestudzoną czekoladę. Zmiksować na gładki krem.  Masą przełożyć blaty ciasta. Beza szwajcarska

Z miłości do słodkości

Proponowane wyszukiwania